Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-30@19:09:41 GMT

نقش فرانسه در نسل کشي 1994 در روآندا

تاریخ انتشار: ۱۰ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۳۲۶۶۹

نقش فرانسه در نسل کشي 1994 در روآندا

خبرگزاری آریا- دولت اسبق فرانسه به ریاست فرانسوا میتران علاوه بر ارسال سلاح و تجهیزات نظامی، اجازه داد برخی مسئولان روآندا که در این نسل کشی نقش داشتند، فرار کنند.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از تلویزیون الجزیره، گزارش مورخان فرانسوی از نقش این کشور در نسل کشی سال 1994 در روآندا پرده برداشت.
گزارشی که مورخان برای ریاست جمهوری فرانسه تهیه کرده اند، فاش کرد این کشور در حوادث سال 1994 به نسل کشی در روآندا منجر شد مسئولیت بزرگی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق این گزارش، دولت فرانسوا میتران رئیس جمهور اسبق فرانسه از اقداماتی که قبل از این نسل کشی انجام شد چشم پوشی کرد. سازمان ملل اعلام کرد حدود هشتصد هزار نفر که همه آن‌ها از اقلیت توتسی بودند طی سه ماه در روآندا کشته شدند.
خبرنگار شبکه با اشاره به گذشت حدود سی سال از نسل کشی در روآندا و زخمی که هنوز التیام نیافته است، به آثار به جای مانده از آن نسل کشی که در موزه‌ها نگهداری می‌شود، اشاره کرد و افزود: با این حال بخشی از این حقیقت در جای دیگر است. گزارشی که مورخان در اختیار امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه قرار داده اند به صراحت فرانسه را به سبب نادیده گرفتن اقداماتی که قبل از این نسل کشی صورت گرفت، مسئول آن حوادث می‌داند.
ونسان دوکلیر رئیس کمیته مورخان درباره نقش فرانسه در روآندا گفت: سیاست فرانسه در روآندا مبتنی بر خواست فرانسوا میتران رئیس جمهور اسبق این کشور بود، زیرا میتران با جووینال هابیاریمانا رئیس جمهور وقت روآندا روابط خوبی داشت. فرانسه می‌توانست اعمال فشار کند و با دادن تجهیزات نظامی مخالفت کند، ولی این کار را نکرد.
در ادامه گزارش آمده است: گزارش ارائه شده درباره این نسل کشی برای بسیاری از کسانی که شاهد این فجایع بودند به منزله آبی بر آتش بود. جسیکا از جمله نجات یافتگان از این نسل کشی است که به پاریس آمده است، اما آنچه را بر سر خانواده اش آمد فراموش نکرده است. وی ریاست جمعیتی از نجات یافتگان آن نسل کشی را بر عهده دارد و خواستار روشن شدن حقیقت و اجرای عدالت است.
جسیکا می‌گوید: حرف خوب است، اما عمل مهمتر است. ما خواستار مراقبت از حافظه تاریخی و تحقق عدالت هستیم. این حرف‌ها خوب است، اما افرادی در فرانسه هستند که باید محاکمه شوند. طبق نظر جسیکا و دیگر نجات یافتگان، عدالت باید در مورد همه کسانی که در مقابل این فاجعه سکوت کردند، اجرا شود.
روزنامه اینترنتی مدیا پارت از وجود اسنادی خبر داد که نشان می‌دهد دولت اسبق فرانسه به ریاست فرانسوا میتران اجازه داده است برخی مسئولان روآندا که در این نسل کشی نقش داشتند فرار کنند.
خبرنگار در پایان گزارش با اشاره به یک نوشته که در خیابان‌های پاریس نصب شده است گفت: در پاریس علائم و نشانه‌های زیادی برای یادبود قربانیان آن نسل کشی وجود دارد و یکی از آن‌ها همین نوشته است، اما قربانیان می‌گویند کشف حقیقت و زنده نگه داشتن یاد آن فجایع خوب است، اما کافی نیست بلکه باید خسارات جبران شود و جراحات التیام پیدا کند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: فرانسه نسل کشی فرانسوا میتران نسل کشی رئیس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۳۲۶۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش مکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته ای مستقل

 یک نشریه غربی با استناد به اظهارات اخیر رئیس جمهور فرانسه از تلاش وی برای تبدیل کردن این اتحادیه به یک قدرت هسته‌ای مستقل خبر داد.

به گزارش تسنیم، روزنامه "فرانکفورتر روند شای" آلمان در مطلبی نوشت: "امانوئل ماکرون"، رئیس جمهور فرانسه می خواهد اتحادیه اروپا را به یک قدرت هسته ای گسترش دهد. ماکرون می خواهد درباره بازدارندگی هسته ای در اروپا بحث کند. کشور او آماده است تا در دفاع از خاک اروپا مشارکت بیشتری داشته باشد.

هفته گذشته "امانوئل ماکرون"، رئیس جمهور فرانسه، در دانشگاه سوربن پاریس، دیدگاه های خود را در مورد اینکه دفاع اروپایی چگونه باید باشد، بیان کرد. بعد از آن وی این موضوع را پیگیری کرده و در استراسبورگ در مورد سلاح های هسته ای مشترک صحبت کرد.

در جلسه ای با جوانان که توسط گروه رسانه ای EBRA فرانسه برگزار شد، از وی پرسیده شد که آیا فرانسه آماده اروپایی کردن قابلیت بازدارندگی هسته ای خود است؟ ماکرون گفت که می‌خواهد همه چیز را روی میز بگذارد تا ببیند واقعا چه چیزی از ما به شکلی معتبر محافظت می‌کند. وی تاکید کرد که کشورش آماده است تا حتی بیشتر در دفاع از خاک اروپا مشارکت کند.

در استراسبورگ، رئیس‌جمهور فرانسه در ابتدا ناتو را نوعی سپر حفاظت نامید که باید با ایجاد یک دفاع معتبر اروپایی از آن فراتر رفت. به گفته وی این باید شامل سپرهای دفاع موشکی، موشک های دوربردی که روسیه را بازدارند و سلاح های هسته ای باشد. مکرون در ادامه گفت که دکترین هسته ای کشورش به این کشور اجازه می دهد در صورت تهدید منافع حیاتی خود از سلاح هسته ای استفاده کند. این منافع حیاتی یک بعد اروپایی نیز دارد که وی نخواست جزئیات آن را بیان کند تا اعتبار دفاعی اروپا خدشه دار نشود.

در ادامه این مطلب آمده است: دلایلی که ماکرون اروپایی‌سازی تسلیحات هسته‌ای فرانسه را وارد بازی می‌کند، در نگرش او نسبت به ناتو به‌ویژه تردید او در مورد قابل اعتماد بودن ایالات متحده به عنوان شریک در مواجهه با انتخاب مجدد احتمالی دونالد ترامپ، نهفته است. ترامپ در ماه فوریه این سوال را مطرح کرد که آیا ماده 5 کمک ناتو و بنابراین کلاهک های هسته ای آمریکا باید از اعضای این ائتلاف دفاعی که حداقل دو درصد از تولید ناخالص داخلی را صرف دفاع نمی کنند، محافظت کند.

استفان سژورنه، وزیر امور خارجه فرانسه هم اظهارات مشابهی را به جهان ارائه کرد. او گفته است که اروپا باید دوباره خود را به عنوان یک قدرت ببیند و خود را از وابستگی ها رها کند. به گفته وی توسعه صنعت دفاعی اروپا را باید "نه به عنوان جایگزین، بلکه به عنوان یک مکمل" درک شود. سژورنه همچنین گفته است: «ما باید در کنار ناتو یک بیمه نامه عمر دوم بگیریم، زیرا هر چهار سال یک بار به تصمیم 250000 رأی دهنده آمریکایی در ایالت های این کشور وابسته هستیم».

وزیر امور خارجه این کشور توضیح داد که به منظور توسعه حاکمیت و استقلال استراتژیک اتحادیه اروپا، فرانسه همچنین متعهد به استانداردسازی سیستم های تسلیحاتی در سطح اروپا است. به گفته وی هدف باید "عملکرد متقابل" باشد، به این معنی که همه کشورها می توانند بدون هیچ مشکلی از ادوات نظامی استفاده کنند.

ماکرون همچنین می خواهد استانداردهای جدید برای آینده بازدارندگی اروپا را با دیگر اعضای اتحادیه اروپا مورد بحث قرار دهد. رئیس جمهور فرانسه در استراسبورگ گفت: "من طرفدار باز کردن این بحث هستم که باید شامل دفاع موشکی، حملات با سلاح های دوربرد و همچنین سلاح های هسته ای برای کسانی باشد که آنها را دارند یا سلاح های هسته ای آمریکا را در خاک خود دارند."

با انجام این کار، او بار دیگر درخواست مذاکره را به آلمان ارسال کرد - همانطور که برای اولین بار در سال 2020 انجام داد. سلاح های هسته ای تاکتیکی ایالات متحده در پایگاه هوایی بوشل در آلمان ذخیره می شود. مکرون همچنین این سخنان خود را خطاب به اعضای اتحادیه اروپا، بلژیک، هلند و ایتالیا که همگی چنین تسلیحات آمریکایی را در خود جای داده اند ایراد کرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تلاش مکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته ای مستقل
  • تلاش ماکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته‌ای مستقل
  • پیام رئیس PSG بعد از دوازدهمین قهرمانی
  • اعتراض دانشجویان حامی فلسطین به دانشگاه «سوربن» رسید
  • صادرات دفاعی فرانسه به اسرائیل به کم‌ترین حد رسید
  • اعلام آمادگی مکرون برای استفاده از سلاح هسته ای علیه روسیه
  • کاهش صادرات تسلیحات تدافعی فرانسه به رژیم صهیونیستی
  • مکرون دوباره طرح کاربرد سلاح هسته‌ای در مقابل روسیه را مطرح کرد
  • درخواست ماکرون برای بازدارندگی هسته‌ای در دفاع مشترک اروپایی
  • کمک 500 میلیارد دلاری چین به پروژه شهر هوشمند نئوم