Web Analytics Made Easy - Statcounter

از ابتدای سال جاری تا کنون طوفان های 120 روزه مهمان منازل مردم شمال سیستان و بلوچستان بوده و به نوعی ضعف دولت در تامین حق آبه هامون مردم را خانه نشین کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون؛ یکی از مهمترین معضلاتی که همواره مردم ساکن شمال سیستان و بلوچستان را در فصل بهار و تابستان در منازل حبس می کند وزش طوفان های ۱۲۰ روزه به همراه گرد و غبار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این طوفان ها بر اثر خشکی تالاب هامون و همچنین از بین رفتن پوشش گیاهی در بستر این تالاب با ریزگرد همراه هستند این ریزگرد ها آلودگی هوا را به طوری افزایش می دهند که حتی زابل بارها به عنوان آلوده ترین شهر جهان نیز معرفی شده است.



دلیل گرد و غبار سیستان چیست؟

کارشناسان بارها عنوان کردند که تنها راه مبارزه با ریزگرد ها می تواند احیای تالاب هامون باشد، تالابی که روزگاری بزرگترین دریاچه آب شیرین ایران نامیده می شد و تمدن کهن پنج هزار ساله ای در کنار آن زندگی می کرده اند.

یکی از مهمترین عوامل در خشکی تالاب هامون دخالت های انسانی در طبیعت بوده است، کشور افغانستان که سال هاست با احداث سد و بند های آبی در صدد کمرنگ کردن ورود آب به ایران بوده چند روز قبل با افتتاح بند کمال خان آخرین قطره امید سیستانیان را نیز خشکاند.

احداث بند کمال خان و تغییر مسیر آب توسط افغان ها باعث شده است تا در سال جاری حتی یک قطره آب نیز از سوی رودخانه هیرمند به ایران سرازیر نشود تا رویای احیای تالاب هامون برای مردم کمرنگ تر از قبل شود.



وزارت خارجه وارد عمل شود

احمد ملاشاهی کارشناس مسائل سیاسی در همین خصوص به خبرنگار ما گفت: وزارت امور خارجه ایران که سال هاست مدعی دست برتر در مذاکرات است باید برای حق آبه تالاب هامون خیلی زودتر دست به کار می شد.

وی افزود: این روزها افغان ها بدون در نظر گرفتن حق همسایه داری و همچنین کمک هایی که سال هاست ایران به مردم این کشور می کند برای یک رودخانه بین المللی تصمیم گیری می کند.

ملاشاهی بیان کرد: رئیس جمهور این کشور نفت را در ازای آب می خواهد، آنها وابستگی مردم سیستان را به تالاب هامون می دانند و میلیون ها دلار هزینه برای جلوگیری از ورود آب به ایران کرده اند.

این کارشناس سیاسی تصریح کرد: باید وزارت امور خارجه برای رایزنی حق آبه تالاب هامون زودتر دست به کار شود.



مردم ماسک بزنند و یا از منزل خارج نشوند

هادی میرزایی رئیس دانشگاه علوم پزشکی زابل در همین خصوص به خبرنگار ما گفت: منطقه سیستان بالاترین آمار بیماری سل را در کشور دارد که از مهمترین دلایل آن می تواند به وجود ریزگردها و گرد و غبار در این منطقه اشاره کرد.

وی افزود: در هنگام طوفان معمولا بیماران بسیاری به مراکز بهداشتی به جهت تنگی نفس، بیماری های چشمی و حتی تصادفات جاده ای مراجعه می کنند.

میرزایی بیان کرد: مردم در هنگام طوفان ها حتما باید از ماسک استفاده کنند و افراد مسن و خردسال از متازل خارج نشوند تا در این آلودگی سالم تر بمانند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: تالاب هامون طوفان ها حق آبه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۳۳۳۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی

«شورای آتلانتیک» نوشت: ایران در مسیر جایگزینی روسیه به عنوان صادرکننده پیشتاز تسلیحات قرار دارد، به همین دلیل ایالات متحده نیازمند یک استراتژی مشخص برای مقابله با این روند است.

به گزارش مشرق، اندیشکده «شورای آتلانتیک» در گزارشی آورده است ایران به خوبی در راه تبدیل شدن به یک صادرکننده درحال پیشرفت تسلیحات در سطح جهان قرار دارد؛ تهران در سال‌های گذشته، فروش و انتقال پهپادهای خود را به نقاط مختلف جهان از آمریکای جنوبی تا آفریقا به سرعت افزایش داده است و به صورت ویژه کشورهای بیشتری به خرید این قابلیت‌ها از ایران علاقه مند شده اند.

«دنی سیترینوویچ» نویسنده این گزارش معتقد است که منافع اقتصادی ایران در این حوزه مشخص است زیرا تخمین زده می‌شود که هزینه هر پهپاد پرطرفدار شاهد ۱۳۶ بین ۲۰ هزار تا ۴۰ هزار دلار باشد. این موضوع در کنار گزارش‌هایی مبنی بر فروش بیش از ۲ هزار پهپاد ایرانی فقط به روسیه، نشان می‌دهد که تهران میلیون‌ها دلار از این معاملات به دست آورده است.

این تحلیلگر آمریکایی تاکید دارد: با این حال، دستاورد ایران از چنین تحرکاتی، بیشتر از منافع مالی آن است، چرا که این معاملات موقعیت سیاسی جمهوری اسلامی را در کشورها عمیق‌تر می‌کند و وابستگی به تهران و تولیدات آن را ایجاد می‌نماید.

کارشناس این اتاق فکر آمریکایی سپس به مقایسه تولیدات ایران با نمونه‌های مشابه پرداخته و آورده است: در این زمینه، ایران در مقایسه با کشورهایی مانند انگلستان یا آمریکا که توانایی‌های مشابهی را به سراسر جهان صادر می‌کنند، از مزایای قابل توجهی برخوردار است. پهپادها و سایر قابلیت‌های نظامی ایران، مانند موشک‌های کوتاه‌برد فاتح ۱۱۰، ارزان‌تر از رقبای غربی آن هستند. ضمن آنکه هیچ محدودیت سیاسی یا قانونی که مانع فروش این تسلیحات در سراسر جهان شود، برای ایران وجود ندارد. به نظر می‌رسد تهران هم هراسی ندارد که این محصولات به دست طرف‌های خارجی خطرناک بیفتد.

نویسنده با اشاره به کارایی تسلیحات ایرانی تاکید دارد: از همه مهمتر این است که محصولات ایران در میدان جنگ خود را ثابت کرده اند و این موضوع در استفاده روسیه از آنها در جنگ اوکراین یا توسط گروه‌های نزدیک به ایران همچون حزب الله لبنان، انصارالله یمن یا شبه نظامیان شیعه در عراق مشخص شده است.

کارشناس شورای آتلانتیک معتقد است: این شرایط به ایران اجازه فروش قابل توجه تسلیحات به بسیاری از کشورهای جهان به‌ویژه دولت هایی که غرب در زمینه تسلیحات برای آن‌ها محدودیت‌هایی را ایجاد کرده است، فراهم می‌آورد.

در بخش دیگری از گزارش با اشاره به جایگاه پیشین روسیه در بازار تسلیحات جهان، ادعا شده است که روسیه پس از حمله به اوکراین، به دلیل مجموعه‌ای از تحریم‌ها در بازار تسلیحات و تجهیزات نظامی دچار مشکلاتی شد. پس از این تحول ایران در نظر کشورهایی که پیش از این به تجهیزات نظامی روسیه وابسته بودند، به گزینه ای جذاب‌تر تبدیل شد. ضمن آنکه، سرمایه‌گذاری مشترک ایران و روسیه می‌تواند فروش تسلیحات متعارف آنها را افزایش دهد.

نویسنده این گزارش با اشاره به تحولات در دریای سرخ به کاخ سفید توصیه کرده است: دولت آمریکا باید جدی بودن شرایط را درک کند. نادیده گرفتن این روند می‌تواند به وضعیت غیرقابل برگشتی منجر شود که ممکن است ایران را به صادرکننده پیشروی تسلیحات در جهان تبدیل کند.

از دیگر پیشنهادهای این اتاق فکر به دولت بایدن آن است که تحریم‌های اقتصادی و سیاسی را علیه هر کشوری که به دنبال کسب توانایی‌های نظامی ایران است یا سرمایه‌گذاری‌های نظامی مشترک را با تهران انجام می‌دهد، اعمال کند زیرا این اقدام می‌تواند به عنوان یک عامل بازدارنده باشد. همچنین تسهیل کمک نظامی به کشورهای معامله کننده با ایران، از بین بردن جذابیت تسلیحات ایرانی و بی اعتبار کردن توانایی‌های نظامی ایران از دیگر ترفندها علیه تهران بیان شده است.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • (ویدئو) قیمت خانه در مناطق اعیان‌نشین کابل فقط ۹ میلیارد تومان
  • انتقادات عجیب روحانی معروف از سبک زندگی مردم | همه‌تان باید کار کنید | حق ندارید همه چیز را گردن دولت بیاندازید!
  • رکورد جدید هالند: پنجمین بازیکن تاریخ لیگ برتر با ثبت ۱۰+ گل در بازی‌های خانگی و خارج از خانه
  • رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی
  • ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری و مرطوب شده است
  • قایق هایی که پس از سالها در کنار کوه خواجه سیستان به آب افتاد
  • آخرین وضعیت تالاب بندعلیخان
  • حمایت جهانی از فلسطین طوفان الاقصی دوم است/ اسرائیل بازنده اصلی
  • آلودگی هوای اصفهان، دغدغه مدیریت استان و مدیران ارشد کشور است
  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: 50 درصد تالاب هامون آبگیری شده است