Web Analytics Made Easy - Statcounter

همزمان با نزدیک شدن به زمان برگزاری کنفرانس روند صلح افغانستان در شهر استانبول، نمایندگان جامعه مهاجران افغان ساکن جمهوری اسلامی ایران در نامه‌ای به رییس جمهور افغانستان، خواستار حضور در این نشست و داشتن نقش و جایگاه مناسب در این روند شده‌اند. این نمایندگان بر ضرورت دفاع از نظام جمهوری اسلامی افغانستان و دست‌آوردهای ۲۰ سال گذشته در مذاکرات صلح تأکید نموده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا،‌به نقل از خبرگزاری صدای افغان(آواپرس)، در این نامه نمایندگان جامعه مهاجر افغانستانی در ایران خطاب به محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری این کشور که نسخه ای از آن به دفتر سیاسی سازمان ملل متحد، وزارت امور خارجه ترکیه و نماینده آمریکا در امور افغانستان فرستاده شده، تأکید شده که بیش از چهار دهه جنگ‌های طولانی و خانمان‌سوز خارجی و داخلی در افغانستان، علاوه بر تبعات بسیار وحشتناک داخلی آن از قبیل تخریب زیرساخت‌های کشور، عقب‌ماندگی اقتصادی و علمی، قتل و کشتار، آوارگی مردم بی‌گناه و مهاجرت‌های اجباری و... را نیز به همراه داشته است.

در ادامه این نامه آمده است که جامعه مهاجرین که جمعیت قابل توجهی از ملت افغانستان از اقوام و مذاهب مختلف، زنان و مردان، نخبگان و روشنفکران را نیز شامل می‌شود، همانند سایر هموطنان خود در داخل کشور و حتی بیشتر، دغدغه و نگرانی تأمین امنیت و صلح را در کشور دارند، زیرا صلح است که زمینه‏ساز بازگشت عزتمندانه مهاجرین، ادغام آن در جامعه و نیز اشتغال و به کارگیری نیروهای متخصص مهاجر در اداره دولت و...  خواهد بود.

نمایندگان مهاجرین افغان در ایران تصریح کرده‌اند که در طول دو دهه گذشته مهاجرین در ایران، پاکستان، ‌اروپا، آمریکا و... از نظام جمهوری و دست آوردهای دولت حمایت کامل نموده است، اما حالا از یک سو در نتیجه فشارهای خارجی، و از سوی دیگر، اهداف و برنامه های گروه طالبان، با تجربه تلخی که در گذشته به جا گذاشته، نگران آینده افغانستان اند.

به گفته آن‌ها، این نگرانی بیش از همه اقشار جامعه مهاجر، در بین زنان، اقوام و مذاهب مختلف و نخبگان و روشنفکران موج می زند.

در این نامه، جامعه مهاجرین افغانستان در اقصی نقاط جهان از تلاش‌های صادقانه و همه جانبه جامعه جهانی در امور صلح تشکر ویژه کرده، اما تأکید نموده که شایسته است نمایندگان جامعه مهاجر نیز در راهکارها و کنفرانس های بین المللی حول محور افغانستان و پروسه مهم صلح در کشور حضور فعال داشته باشند، زیرا قطعا پتانسیل بالای مهاجرین در همه زمینه ها برای اداره کشور و نیز دردمند بودن آنها در مهاجرت گام موثر و مهمی برای پیشرفت صلح خواهد بود.

بر این اساس، در آستانه کنفرانس سرنوشت ساز استانبول در مورد روند صلح افغانستان، نمایندگان مهاجرین در ایران تأکید کرده‌اند که نیاز مبرم وجود دارد به نمایندگی از مهاجرین در کشورهای مختلف که حداقل ۲۰ درصد جمعیت کل افغانستان را تشکیل می‏دهند، و تنها آرزوی آنها صلح و بازگشت به وطن و سهیم شدن در بازسازی و آبادانی آن است، نمایندگانی در این نشست مهم شرکت کنند تا در تعیین سرنوشت کشور و آینده خویش تأثیرگذار باشند.

به نوشته آن‌ها، قطعا حضور نمایندگان مهاجر که همواره حامی و پشتیبان نظام جمهوری و دست آوردهای دو دهه گذشته بوده و هستند، در نشست ترکیه و نشست‏های مشابه، در برابر تمامیت‏خواهی‏های گروه طالبان و اهداف آن ها موثر خواهد بود.

بر همین اساس نمایندگان مهاجرین افغان از ریاست جمهوری اسلامی افغانستان، جامعه جهانی و در رأس آن آمریکا و همچنین سازمان ملل متحد تقاضا کرده زمینه حضور نمایندگان مهاجر را برای همفکری و حمایت از ارزش‏ های افغانستان جدید در نشست صلح ترکیه فراهم نمایند.

این در حالی است که بر اساس اعلام وزارت امورخارجه ترکیه، قرار است نشست سرنوشت‌ساز استانبول در محور طرح جدید آمریکا برای صلح افغانستان در اواسط ماه آوریل برگزار شود. از این نشست به عنوان معادل نشست اول بُن در سال ۲۰۰۱ در آلمان یاد شده است.  دولت افغانستان با تعدیل طرح آمریکا، طرح جدیدی را با تأکید بر برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری برای انتقال قدرت در کشور با هدف ارائه در نشست استانبول آماده کرده است. گروه طالبان نیز نظراتی را برای تغییر طرح آمریکا ارائه کرده است، اما این گروه در موضعی تازه، خواستار تعویق برگزاری نشست استانبول به بعد از ماه رمضان شده است.

هرچند نمایندگی از جامعه مهاجر افغانستانی در ایران در لویه جرگه مشورتی صلح شرکت کرده و دیدگاه‌های خود را با دولت در میان گذاشتند، اما پس از آن، به خصوص در روند مذاکرات دوحه و نشست مسکو، همواره نقش و جایگاه مهاجرین در روند صلح کشور نادیده گرفته شده است؛ در حالی که این جمعیت در سراسر جهان، حداقل ۲۰ درصد جمعیت کل افغانستان را به خود اختصاص داده است و از این میان، در حدود ۱۰ درصد جمعیت کل کشور تنها در جمهوری اسلامی ایران حضور دارند؛ بر این اساس، مهاجرین حق دارند در تعیین سرنوشت کشور و آینده خود دخیل باشند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: افغانستان نمایندگان مهاجر جمهوری اسلامی جامعه مهاجر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۳۳۹۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزادی ۶۳ پناهجوی افغان از بازداشت پلیس در پاکستان

کنسولگری افغانستان در شهر کراچی پاکستان اعلام کرد ۶۳ پناهجوی افغان از بازداشت پلیس آزاد شده‌اند. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «عبدالجبار تخاری» سرکنسول حکومت افغانستان در کراچی اظهار داشت 63 پناهجویی که در مسیر بازگشت به افغانستان بازداشت شده بودند پس از تلاش‌ها، آزاد شدند.

وی افزود این پناهجویان بدون دلیل موجهی در منطقه «گوتکی» در ایالت «سند» پاکستان بازداشت شده بودند.

تخاری تاکید کرد پناهجویان بازداشت شده با وساطت کنسولگری افغانستان آزاد و به کشورشان بازگشتند.

کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان نیز پیش از این در گزارشی اعلام کرده بود بازداشت پناهجویان افغان توسط نهادهای امنیتی پاکستان به شدت افزایش یافته است.

بر اساس آمار کنسولگری افغانستان در کراچی از نیمه فروردین ماه سال جاری تاکنون بیش از 4 هزار پناهجوی افغان شامل زنان و کودکان از زندان‌های پاکستان آزاد شدند و به افغانستان بازگشتند.

محرومیت 80 درصدی کودکان پناهجوی افغان از تحصیل در پاکستانآزادی 89 پناهجوی افغان از زندان‌های پاکستانبرنامه جهانی غذا: هزاران خانواده پناهجوی افغان دست خالی از پاکستان اخراج شده‌اند

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تمدید کارت ویژه مهاجرین افغانستانی
  • پایان نمایشگاه بین‌المللی افغان-قزاق در کابل
  • نماینده ویژه رئیس جمهور چین: ایران در خاورمیانه شریک راهبردی است
  • کمک ۱۷ میلیون یورویی اتحادیه اروپا به مهاجرین افغانستانی
  • آزادی ۶۳ پناهجوی افغان از بازداشت پلیس در پاکستان
  • «کمیته تماس منطقه‌ای» درباره افغانستان؛ قطار پیشرفت روندی که آغاز شده است
  • ابتکار «کمیته تماس منطقه‌ای درباره افغانستان»؛ قطار پیشرفت روندی که آغاز شده است
  • تحقق توسعه پایدار با همدلی و انسجام مجلس و دولت
  • برگزاری نشست کمیسیون‌های سه گانه فدراسیون دوومیدانی | انتخاب روسا و نمایندگان کمیسیون ها در مجمع
  • نشست مدیرکل اتباع خراسان رضوی با نماینده مشهد در مجلس