Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@03:21:00 GMT

کمبود تراشه صنایع آمریکا را تهدید می کند

تاریخ انتشار: ۱۰ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۳۵۰۳۲

کمبود تراشه صنایع آمریکا را تهدید می کند

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از تارنمای شبکه اقتصادی بلومبرگ؛ مارک لیو رئیس شرکت نیمه هادی سازی تایوان (TSMC)با غیرواقع بینانه دانستن تلاش های جهانی برای خودکفایی در تولید تراشه از نظر اقتصادی، گفت که تنش های تجاری ایالات متحده و چین منجر به کمبود تراشه در صنایع آمریکا شده است.

وی افزود: بی ثباتی ناشی از روابط آمریکا و چین منچر به تغییر زنجیره عرضه و ۲ برابر شدن سفارش برخی شرکت ها به منظور اطمینان یافتن از دسترسی به ذخایر کافی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دیگر شرکت ها نیز برای پر کردن شکاف بازار ناشی از تحریم های آمریکا بر شرکت هوآوری تکنولوژی چین تلاش می کنند. سرعت برطرف شدن این بی ثباتی ها و نگرانی ها به آینده مذاکرات ایالات متحده و چین وابسته است.

آمریکا و چین تمایل خود را به بالابردن میزان تولید تراشه در خاک خود ابراز کرده اند که بخشی از آن به منظور کاهش وابستگی به شرکا است.

تی اس ام سی بزرگ ترین شرکت تولید کننده تراشه در تایوان به علت استفاده حداکثری از توانایی تولیدش به علت اوجگیری تقاضای جهانی برای دستگاه های الکترونیک شخصی (مانند گوشی همراه و رایانه) در پی همه گیری گسترده ویروس کرونا و همچنین بهبود فراتر از انتظار و پیش بینی فروش خودرو، در میانه بحران جهانی عرضه تراشه قرار گرفته است.

هواوی دومین سازنده بزرگ تلفن همراه در جهان و از سازندگان پیشتاز در بخش تجهیزات مخابراتی برای راه اندازی نسل بعدی فناوری بی سیم موسوم به «جی ۵» به شمار می رود. بر اساس برآورد انجمن صنایع نیمه هادی، هواوی همچنین سومین شرکت بزرگ خریدار تراشه های رایانه ای ساخت آمریکا است.

بر اساس مقررات وزارت بازرگانی آمریکا، شرکت های آمریکایی که به دنبال ادامه فروش محصولات خود به هواوی هستند باید مجوز دریافت کنند و سازندگان تراشه و تامین کنندگان نرم افزاری که به عنوان مشتری به هواوی وابسته هستند چرایی درخواست چنین مجوزی را زیر سوال برده اند.

شرکت های فناوری آمریکا چنین استدلال کرده اند که منع فعالیت هواوی تاکنون به چشم انداز فعالیت شرکت های سازنده تراشه در آمریکا آسیب رسانده است زیرا شرکت های چینی را وادار کرده وابستگی شان به ایالات متحده را کاهش داده و به دنبال تامین کنندگانی در خارج از آمریکا باشند.

برخی از سازندگان تراشه در آمریکا استدلال کرده اند که کاهش سود ناشی از فروش این محصولات به شرکت هواوی و شرکت های وابسته به آن می تواند مانع تحقیقات و توسعه شده و روند ساخت تراشه های رایانه ای جدید را کاهش دهد. این عامل ممکن است به فناوری نظامی در آمریکا آسیب برساند، زیرا ارتش به تراشه های با قابلیت ها و سرعت بیشتر نیاز دارد. برخی از مسئولان شرکت های فناوری در آمریکا می گویند زیرساخت های اصلی متکی بر تراشه های رایانه ای نیز می توانند آسیب پذیر باشند.

برچسب‌ها واشنگتن بلومبرگ چین تایوان پکن

منبع: ایرنا

کلیدواژه: واشنگتن بلومبرگ چین واشنگتن بلومبرگ چین تایوان پکن اخبار کنکور شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۳۵۰۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد تولید ماشین آلات صنعتی در دولت سیزدهم+ فیلم

معاون صنایع ماشین آلات و تجهیزات وزارت صمت ضمن تاکید بر رشد تولید این نوع ماشین آلات در دولت سیزدهم، از ساخت بیش از ۴ هزار و ۵۰۰ دستگاه ماشین راهداری و معدنی در سال ۱۴۰۲ خبر داد.

گروه صنعت، معدن و تجارت بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛«سید محمد موسوی» معاون صنایع ماشین آلات و تجهیزات وزارت صمت درباره میزان واردات ماشین آلات صنعتی اظهار کرد: هر ساله به طور میانگین حدود ۵ میلیارد دلار تجهیزات صنعتی برای حوزه‌های مختلف وارد کشور می‌شود. در حال حاضر بخش از این واردات برای نوسازی ماشین آلات قدیمی است.


معاون وزیر صمت افزود: ما در حال حاضر در مورد تجهیزات بخش‌هایی همچون صنایع غذایی و دارویی نه تنها وارداتی نداریم بلکه نزدیک به ۲ میلیارد دلار هم صادرات داریم. مضاف بر این موضوع، در طول سال‌های اخیر تولید ماشین آلات راه‌سازی و معدنی رشد ۱۰۰ درصدی را تجربه کرده به طوری که تعداد تولید آن‌ها در سال ۱۴۰۱ بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ و در سال ۱۴۰۲ هم ۴ هزار ۵۰۰ دستگاه بوده است.


وی تصریح کرد: شرایط خوب تولید نیازمند واردات بخشی از قطعات مورد نیاز ماشین آلات صنعتی است. میانگین عمق ساخت داخل ماشین آلات راهداری و معدنی در اقصا نقاط جهان بین ۴۰ تا ۶۰ درصد است. در حال حاضر ساخت ماشین آلات صنعتی این حوزه در ایران هم از این روند تبعیت می‌کند.


موسوی درباره صادرات ماشین آلات صنعتی گفت: برنامه نخست ما معطوف به خروج شرکت‌های تولیدکننده این حوزه از وضعیت رکود است. در طول ۱۰ سال گذشته با شرکت هپکویی مواجه بودیم که میزان تولید آن ۴۰ تا ۵۰ دستگاه ماشین صنعتی بود، این اعداد در حالی رقم می‌خورد که در پروانه بهره‌برداری این شرکت میزان تولید سالانه آن ۲ هزار و ۸۰۰ دستگاه بوده است. با توجه به رویکرد مذکور، تولید این شرکت در سال نخست به ۳۰۰ دستگاه و در سال دوم هم به بیش از ۷۰۰ دستگاه رسیدیم.


مشروح گفته‌های موسوی را در کلیپ زیر مشاهده کنید؛

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی



پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: ماشین آلات صنعتی ، ماشین آلات معدنی ، وزارت صمت ، صنایع غذایی ، سید محمد موسوی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000TA4

دیگر خبرها

  • احداث نیروگاه‌های خورشیدی در شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌غربی مشکل کمبود برق را حل می‌کند
  • نمایشگاه گرافیک رایانه ای در ایوانکی
  • برقراری نخستین ارتباط بلوتوثی با فضا/ مقرون به‌صرفه و کارآمد
  • رشد تولید ماشین آلات صنعتی در دولت سیزدهم+ فیلم
  • پردازنده اختصاصی کامپیوتر ۲۰۲۴ هواوی هم‌سطح M2 اپل و 13700H اینتل ظاهر شد
  • حمایت مالی مخفیانه هواوی از تحقیقات آمریکایی
  • جهاددانشگاهی؛ حلقه میانی پیوند صنعت و دانشگاه
  • بررسی ورود صنایع بزرگ به حوزه استارت‌آپی کشور در رویداد استیج اینوتکس ۲۰۲۴
  • تهدید رژیم صهیونیستی به انتقام از دادگاه کیفری بین‌المللی
  • آمریکا مانع صدور گواهی تجهیزات مخابراتی توسط هواوی می‌شود