Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-08@03:45:44 GMT

کاهش ۵۰ درصدی صادرات ایران به ترکیه

تاریخ انتشار: ۱۰ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۳۶۳۹۵

کاهش ۵۰ درصدی صادرات ایران به ترکیه

به گزارش خبرگزاری مهر، سید روح الله لطیفی اظهار داشت: کل تجارت کشور در سال ۱۳۹۹ به ترکیه ۱۱ میلیون و ۱۷۸ هزار تن کالا به ارزش ۶ میلیارد و ۸۵۶ میلیون دلار بوده است که سهم صادرات ۶ میلیون و ۳۶۱ هزار تن به ارزش دو میلیارد و ۵۱۲ میلیون دلار و سهم واردات چهار میلیون و ۸۱۷ هزار تن به ارزش چهار میلیارد و ۳۴۴ میلیون دلار بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در سال ۹۸ صادرات کشورمان به ترکیه ۱۷ میلیون و ۳۵۱ هزار تن به ارزش پنج میلیارد و ۳۰ میلیون دلار بوده است که متأسفانه در سال ۹۹، ده میلیون و ۹۹۰ هزار تن از لحاظ وزنی و دو میلیارد و ۵۱۸ میلیون دلار از لحاظ ارزش، کمتر کالا (%۶۳- در وزن و %۵۰- از لحاظ ارزش دلاری) به ترکیه صادر شده است.

سخنگوی گمرک در خصوص تغییرات واردات از ترکیه در سال ۹۹ نسبت به ۹۸ نیز توضیح داد: در سال ۹۸پ نج میلیون و ۷۰۳ هزار تن کالا به ارزش پنج میلیارد و ۲۷ میلیون دلار از ترکیه کالا به کشورمان وارد شده بود اما در سال ۹۹ با کاهش ۸۸۶ هزار تنی در وزن و ۶۸۳ میلیون دلاری در ارزش به چهار میلیون و ۸۱۷ هزار تن کالا به ارزش چهار میلیارد و ۳۴۴ میلیون دلاری رسید که از لحاظ وزنی ۱۵.۵ درصد و از لحاظ ارزش ۱۳.۵ درصد کاهش واردات از این کشور داشتیم.

لطیفی در خصوص تغییرات ارزشی تجارت کشور با ترکیه گفت: در سال ۹۹ میانگین ارزش کالای صادراتی به ترکیه ۳۹۴.۹ دلار در تن بود در صورتی که در سال ۹۸ این میزان ۲۸۹.۹ دلار در تن بوده است، میانگین ارزش کالای وارداتی از ترکیه در سال قبل ۹۰۱.۸ دلار بود، این در حالی است که در سال ۹۸، میانگین ارزش کالای وارداتی ۸۸۱.۴ بوده است.

لطیفی درباره اقلام صادراتی به ترکیه در سال ۹۹ گفت: گاز طبیعی، خشکبار، شیرخشک و لبنیات، میوه و تره بار، موم زنبور عسل، سرکه، توتون و تنباکو، انواع نمک، مواد معدنی، عرقیات سنتی، انواع پلیمرها، مصالح ساختمانی، انواع درب و پنجره، انواع پوشاک و کیف و کفش، پوست خام، پارچه و فرش، کاشی و سرامیک، انواع سنگ، انواع ظروف، لوازم بهداشتی، لوازم و اتصالات لوله کشی، لوازم خانگی، ماشین آلات کشاورزی، ماشین آلات صنعتی، لوازم الکترونیکی، ورق و شمش فولادی و… از جمله کالاهای صادراتی کشورمان به ترکیه در سال ۱۳۹۹ بود.

دبیر شورای اطلاع رسانی گمرک در زمینه کالاهای وارداتی از ترکیه افزود: حبوبات، جو، موز، برنج، دانه و بذر، انواع روغن، کاکائو، اسانس میوه‌ها، روغن صنعتی، پارافین، اسیدها و اکسیدهای صنعتی، انواع دارو، واکسن و ملزومات پزشکی و دندانپزشکی، انواع کود، مواد اولیه صنعتی، انواع پارچه، قطعات خودرو، مرکب چاپ، انواع کاغذ و مقوا، رنگ، مواد معدنی، ورق چوب، ورق گالوانیزه، انواع پیچ و مهره، ماشین آلات صنعتی، لوازم کشاورزی، انواع بالابرها، جرثقیل، لوازم خرازی و تجهیزات بسته بندی و… از جمله کالاهای وارداتی کشورمان از ترکیه در سال ۱۳۹۹ بوده است.

گفتنی است مسدود بودن چندین ماهه مرزهای ترکیه (تا شهریور) و تشدید پروتکل‌های بهداشتی مرتبط با کرونا، کاهش صادرات گاز به ترکیه بعد از انفجار خط لوله گاز ایران به ترکیه (در گوربولاغ ترکیه) از دلایل عمده کاهش صادرات ایران به ترکیه در سال ۹۹ به شمار می‌آید.

کد خبر 5178223

منبع: مهر

کلیدواژه: مرز بازرگان گمرک ایران صادرات غیرنفتی ترکیه وزارت راه و شهرسازی قیمت دلار مرکز مدیریت راه های کشور قیمت طلا شاخص کل بورس قیمت نفت قیمت مرغ بانک مرکزی نرخ ارز بورس کانال سوئز سند همکاری ایران و چین سهام عدالت ترکیه در سال میلیون دلار سال ۹۹ سال ۹۸ هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۳۶۳۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقتصاد این کشور غافلگیر شد

کانادا با کاهش صادرات طلا در ماه مارس، با کسری تجاری غافلگیرکننده مواجه شد و این انتظارات را تقویت کرده است که بانک مرکزی کانادا دلایل بیشتری برای کاهش هزینه‌های استقراض در ماه ژوئن داشته باشد.

به گزارش ایسنا، داده‌ها نشان داد که کانادا در ماه مارس کسری تجاری غیرمنتظره‌ای به میزان ۲.۲۸ میلیارد دلار کانادا (۱.۶۶ میلیارد دلار) ثبت کرد که بزرگترین کسری در ۹ ماه گذشته بود، زیرا صادرات سریع‌تر از واردات کاهش یافت.

اداره آمار کانادا اعلام کرد که کل صادرات در ماه مارس ۵.۳ درصد کاهش یافت که عمدتاً به دلیل کاهش صادرات طلای خام از بالاترین رکورد در ماه فوریه بود، در حالی که واردات ۱.۲ درصد کاهش یافت که به دلیل تجهیزات الکترونیکی و سنگ‌های فلزی و مواد معدنی غیرفلزی بود.

تحلیلگران شرکت کننده در نظرسنجی رویترز مازاد تجاری ۱.۵۰ میلیارد دلار کانادا را در ماه پیش‌بینی کرده بودند. داده‌ها نشان داد که اقتصاد کانادا پس از رشد کمتر از حد انتظار در فوریه، احتمالاً در ماه مارس متوقف شده است که نشانه‌ای از کاهش سرعت است که انتظارات را تقویت می‌کند که بانک کانادا دلیل بیشتری برای کاهش هزینه‌های استقراض در ژوئن داشته باشد.

بانک کانادا از جولای گذشته نرخ بهره را نزدیک به بالاترین حد در ۲۳ سال گذشته یعنی پنج درصد نگه داشته است، اما انتظار می‌رود که اولین کاهش ۲۵ واحدی نرخ بهره به دلیل کاهش تورم نزدیک شود.

کاهش صادرات در ماه مارس با کاهش در ۹ بخش از ۱۱ محصول صادراتی، به سریع‌ترین نرخ از فوریه ۲۰۲۳ رسیده است. صادرات محصولات معدنی فلزی و غیرفلزی که شامل زیرشاخه طلا می شود، در ماه مارس ۱۷.۴ درصد کاهش یافت. نفت خام پنجمین کاهش خود را در شش ماه گذشته به ثبت رساند و به کاهش صادرات محصولات انرژی در ماه مارس کمک کرد.

کاهش واردات نیز گسترده بود و هفت بخش از ۱۱ محصول کاهش را ثبت کردند. اداره آمار کانادا عنوان کرد که واردات تجهیزات و قطعات الکترونیکی و الکتریکی در ماه مارس ۸.۱ درصد کاهش یافت، در حالی که سنگ‌های فلزی و مواد معدنی غیرفلزی با ۲۹.۲ درصد کاهش به ۱.۳ میلیارد دلار در ماه مارس رسید که پایین‌ترین میزان از سپتامبر ۲۰۲۱ است.

طبق گزارش رویترز، از نظر حجمی، کل صادرات در ماه مارس ۴.۷ درصد کاهش یافت، در حالی که کل واردات ۱.۲ درصد کاهش یافت.

دیگر خبرها

  • رشد ۱۷ درصدی صادرات کالا از گمرک کرمانشاه طی فروردین سال جاری
  • تجار قمی در فروردین ماه به ۲۲ کشور صادرات کالا داشتند
  • فرآیند پخت انواع نان محلی در ترکیه (فیلم)
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • اقتصاد این کشور غافلگیر شد
  • ۸۲ کشور خریدار خرمای ایران/ خرمای مضافتی در صدر صادرات خرما
  • ۸۲ کشور خریدار خرمای ایران/خرمای مضافتی در صدر صادرات خرما
  • افزایش ۸۰ درصدی ارزش صادرات سمنان در سال جدید
  • زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد | قیمت جدید انواع ارزهای دیجیتال
  • پرچم تجارت بالا می‌رود؟