Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر- گروه بین الملل: سند جامع همکاری‌های ایران و چین توسط «محمد جواد ظریف» و «وانگ یی» وزیران خارجه دو کشور هفتم فروردین در محل وزارت امور خارجه امضا شد.

نقطه آغاز رایزنی برای امضای این سند راهبردی ۲۵ ساله ۶ سال پیش در جریان سفر رئیس جمهور چین به تهران بود.

در این سفر ایران و چین با صدور بیانیه‌ای سطح روابط دو کشور را به مشارکت جامع راهبردی ارتقا دادند و اعلام کرده بودند: آماده مذاکره برای انعقاد سند همکاری‌های بلند مدت هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به دنبال این ریل گذاری در روابط دو کشور مذاکرات برای تهیه پیش نویس سند همکاری جامع با چین تدوین شد و سرانجام در سال ۹۸ در سفر وزیرامور خارجه کشورمان به پکن، این پیش نویس تحویل دولت چین شد.

اکنون این سند، مشتمل بر همکاری‌های راهبردی، منطقه‌ای و بین المللی است.

در بعد اقتصادی، تولیدات مشترک برای تأمین نیاز بازارهای داخلی و خارجی، همکاری‌های دو جانبه در حوزه انرژی، صنعتی، معدنی و زیست محیطی با اولویت همکاری در بخش زیرساختی، ارتباطی، مخابراتی، علمی، آموزشی و حوزه سلامت است.

همکاری در زمینه تسهیل در روابط مالی و بانکی، تعمیق روابط تجاری بخش خصوصی برای تجارت و همکاری رسانه‌ای، دانشگاهی از دیگرمحورهای همکاری این سند بلند مدت همکاری بین ایران و چین است.

امضای سند همکاری جامع میان ایران و چین بازتاب گسترده ای در جهان داشته و بسیاری بر این باور هستند که این موضوع به یکجانبه گرایی غرب در جهان پایان می بخشد.

در همین رابطه برای تحلیل بهتر این سند با پروفسور «نادر انتصار» استاد علوم سیاسی دانشگاه آلابامای جنوبی در آمریکا به گفتگو نشستیم که مشروح این گفتگو به شرح زیر است:

*به نظر شما اهمیت توافق جامع ایران و چین در چیست نظر به اینکه ایران تلاش می کند به شرکایش تنوع ببخشد و روابطش با کشورهای غربی را متعادل کند؟

توافق ایران و چین مهمترین توافق بین جمهوری اسلامی و یک بازیگر عمده بین المللی در بیش از چهار دهه اخیر {از زمان انقلاب ایران} است. همچنین این یک اقدام صحیح از سوی ایران است که سرانجام با شناخت تحولات مداوم در روابط بین الملل، گامی اساسی در جهت تعادل در سیاست خارجی خود بردارد.

*اهمیت اقتصادی چنین توافقی برای ایران و چین چه خواهد بود؟

اگر کلیه مفاد توافق نامه بدون تأخیرهای بی مورد و موانع پیش بینی نشده اجرا شود، این توافقنامه به روان شدن روابط اقتصادی چین و ایران کمک می کند و به هر دو کشور امکان می دهد سازوکارهای موثری برای مبارزه با تحریم های اقتصادی غرب طراحی کنند. البته غلبه بر تحریم های انباشت شده غرب روندی طاقت فرسا و نسبتاً طولانی است اما توافق گام درستی در این راستا است.

*اهمیت ابتکار عمل "یک کمربند یک جاده" چین برای بلندپروازی های این کشور چیست و اهمیت نقش ایران در پروژه این کشور چیست؟

ابتکار کمربند و جاده چین در واقع یک پروژه بلندپروازانه است و مسلماً مهمترین ابتکار عمل یک کشور عمده در ۵۰ سال گذشته است. دامنه این پروژه گسترده است و تعدادی از کشورها را در بر می گیرد. ایران قطعه مهم آسیای غربی در اجرای پروژه کمربند و جاده چین است. موقعیت ژئواستراتژیک منحصر به فرد و بی نظیر ایران و امکان بالقوه آن به عنوان یک شریان تجاری حیاتی برای گسترش روابط چین در خاورمیانه و مرکز و جنوب آسیا به ایران امکان می دهد نقشی کلیدی در سیاست اقتصادی خارجی چین بازی کند.

کد خبر 5177384

منبع: مهر

کلیدواژه: سند همکاری ایران و چین ایران چین ایالات متحده امریکا عراق ایران عربستان سعودی ویروس کرونا افغانستان جو بایدن لبنان روسیه فلسطین رژیم صهیونیستی کانال سوئز کره شمالی برجام ایران و چین سند همکاری دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۳۷۴۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سطح تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار می‌رسد

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت راه و شهرسازی، «مهرداد بذرپاش» که روز چهارشنبه (۱۲ اردیبهشت‌ماه) به‌عنوان رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارات در نشست این کمیسیون در ابوظبی حاضر شده بود، پس از برگزاری نشست و دیدار و گفتگو با فعالان اقتصادی و اعضای اتاق بازرگانی ابوظبی با «شیخ منصور بن زاید آل نهیان» نائب رئیس دولت امارات دیدار کرد.

در این دیدار که در قصر «الوطن» ابوظبی برگزار شد، دو طرف در مورد روابط و همکاری‌ها به‌ویژه توسعه تجارت بین دو کشور گفتگو کردند.

شایان‌ذکر است که مهرداد بذرپاش در این سفر به گفتگو با مقامات و فعالان اقتصادی امارات پرداخت تا موضوع توسعه تجارت بین دو کشور با جدیت بیشتری دنبال شود.

وزیر راه و شهرسازی و رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارات در این سفر و در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با اقداماتی که در دستور کار قرار گرفته می‌توان پیش‌بینی کرد تجارت بین دو کشور به ۳۰ میلیارد دلار برسد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صندوق سرمایه‌گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود
  • تثبیت جایگاه ایران در منطقه پس از «وعده صادق»
  • همکاری‌ چین در زمینه‌های اقتصادی تجاری با افغانستان
  • از سرمایه گذاری پکن در افغانستان حمایت می کنیم
  • توافق ایران و امارات برای تقویت همکاری‌های تجاری
  • سطح تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار می‌رسد
  • دستاورد سفر بذرپاش به امارات چه بود؟
  • همکاری با ایران بهترین راه حل بحران انرژی پاکستان است
  • شکست ائتلاف ضدایرانی
  • صندوق سرمایه گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود