Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-30@00:54:49 GMT

اراضی کشاورزی سال ۱۴۰۰ سنددار می شوند

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۳۷۴۹۸

آفتاب‌‌نیوز :

ذبیح الله خدائیان امروز در حاشیه سفر ریاست قوه قضائیه به استان لرستان و در جلسه شورای اداری اداره کل ثبت اسناد و املاک این استان اظهار داشت: سال جاری از سوی مقام معظم رهبری با عنوان سال « تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی‌ها » مزین شده است.

به گزارش روابط عمومی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، وی افزود: شعار سال با توجه به معیارهایی که از نظر مقام معظم رهبری مهم هستند تعیین می‌شود و ما می‌بینیم که در طول سال‌های متمادی است که شعار سال در بحث کار و تلاش و تولید و رفع بیکاری و تقریبا بیشتر آنها با جهت اقتصادی بوده و این نشان دهنده این است که بهبود شرایط اقتصادی جامعه و مردم از نظر مقام معظم رهبری در اولویت سایرکارهاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون رئیس قوه قضائیه عنوان کرد: از این رو باید ببینیم چه نقشی می‌توانیم در تحقق شعار سال داشته باشیم چرا که نامگذاری شعار سال جهت را به ما نشان می‌دهد و ما به عنوان مسئولان این تکلیف شرعی و قانونی را داریم که در راستای منویات مقام معظم رهبری تمام تلاش خود را به کار ببریم.

خدائیان خاطرنشان کرد: معتقدم که سازمان ثبت اسناد و املاک هر چند یک سازمان تولیدی نیست اما در پشتیبانی از تولید و رفع موانع می تواند کمک شایانی به تحقق شعار سال کند.

نقش اساسی سازمان ثبت در دو شاخص مهم کسب و کار

وی با بیان اینکه شروع هر کسب و کاری که منجر به تولید و ایجاد کار و رفع بیکاری می‌شود کسب و کار است که از نظر بین المللی هم برای بهبود فضای کسب و کار شاخص‌هایی تعیین شده و کشورها بر اساس این شاخص‌ها ارزیابی و دسته بندی می‌شوند، افزود: سازمان ثبت در دو شاخص از 13 شاخص کسب و کار ، نقش اساسی در پشتیبانی از تولید و کسب و کار دارد که اولین شاخص ، ثبت شرکتها و دیگری تثبیت مالکیت‌هاست.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور تأکید کرد: در این دو شاخص باید تمام تلاش خود را داشته باشیم که هم در ثبت شرکت‌ها، نهایت دقت صورت گیرد و هم ثبت شرکتها سریع و با سهولت و حتما بطور صحیح و بر اساس معیارها و مقررات صورت پذیرد که با ثبت شرکتهای صوری که زمینه سوء استفاده را فراهم می‌کنند مواجه نشویم.

لایحه ای برای نظارت سازمان ثبت بر فعالیت شرکتها بعد از ثبت

خدائیان گفت: برای تحقق این مهم، لایحه‌ای تهیه و تقدیم دولت شده و ظاهراً در دولت هم مراحل نهایی خود را طی کرده که در قالب آن در بحث ثبت شرکتها علاوه بر ثبت شرکت، نظارت هم خواهیم داشت تا اگر چنانچه کسانی برای یکسری از اهداف، شرکتهای صوری را به ثبت می‌رسانند شناسایی شوند و با متخلفان برخورد لازم صورت پذیرد تا مانع دور زدن قانون از سوی آنها شویم.

وی با اشاره به اینکه سازمان ثبت در راس تثبیت مالکیت‌ها چه مالکیت مادی و چه مالکیت معنوی بسیار نقش آفرین است، تصریح کرد: در بحث مالکیت معنوی ثبت اختراعات، ثبت علائم تجاری و طرح‌های صنعتی و حمایت داخلی و بین المللی از طرح‌های صنعتی و نشانهای جغرافیایی را بر عهده داریم.

عضو شورای عالی قضائی کشور افزود: در کنار این مباحث، بحث تجاری سازی و برند سازی نیز از جمله زمینه‌های فعالیتی است که سازمان ثبت می‌تواند در راستای رونق تولید و پشتیبانی از تولید انجام دهد که در این رابطه کارهای خوبی در سازمان صورت گرفته است.

وی بیان کرد: با این تلاش‌ها هم می‌توانیم سرعت در ثبت اختراعات داشته باشیم، هم در ثبت اختراعات و علائم تجاری حمایت لازم را در بازارهای داخلی و بین المللی داشته باشیم ، ضمن آنکه از مخترعین و تولید کنندگان و تجاری که این علائم را به ثبت می رسانند و زمینه را برای وجود آنها در بازارهای بین المللی فراهم کنیم.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با بیان اینکه ارتباط بسیار خوبی بین سازمان ثبت اسناد به عنوان نماینده نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران با سازمان جهانی مالکیت معنوی وجود دارد گفت: رتبه بسیار خوبی در این عرصه داریم که باز در این قسمت باید نهایت تلاش را داشته باشیم تا بتوانیم بهترین کمک را به تولید کشور داشته باشیم.

کمک به کسب و کار و رونق تولید با اجرای قانون کاداستر

خدائیان اجرای طرح کاداستر را یکی از محورهای بحث مالکیت مادی دانست و اظهارداشت: اجرای کامل این طرح در بهبود فضای کسب و کار موثر است و شرکتی که بعد از گذراندن مراحل مختلف به ثبت می رسد با گرفتن سند، در سرمایه گذاری ترغیب می‌شود و این امر به رونق تولید کمک شایانی خواهد کرد.

وی بحث بعدی دیگر برای کمک به تولید را وصول مطالبات بانکی اعلام کرد و اظهار داشت: برخی از افراد هستند که وامهای کلانی را برای تولید و یا کارهایی تجاری و کارآفرینی و امثال آن دریافت کرده‌اند اما در جاهای دیگری آنها را هزینه کردند و از طرف دیگر، مطالبات خود را بموقع پرداخت نکرده‌اند و این سرمایه کشور در مسیر صحیح به کار گرفته نشده که ما می‌توانیم با فعالیتی که همکاران ما در وصول این مطالبات دارند به بانکها کمک کنیم.

معاون رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: در سال 1399 بیش از 22 هزار میلیارد تومان از طریق واحد اجرای ثبت از معوقات بانکی وصول شده در حالی که در سال 1398 چیزی حدود 9 هزار و 600 میلیارد تومان بوده که این میزان بیانگر بیش از 2 برابر شدن وصول مطالبات بانکی در پایان سال 99 نسبت به سال قبل از آن است و این امر می تواند به چرخه اقتصاد و تولید کشور کمک کند.

اجرای کاداستر در سال 1399 چهار برابر چهار دهه گذشته

خدائیان گفت: در بحث کاداستر هم با تلاش و کوشش همکاران، کارهای بسیار عالی در سال 1399 اتفاق افتاده که در این سال چهار برابر چهار دهه گذشته کار شده است؛ در این بخش تمام تلاش ما تثبیت مالکیت مردم و دولت و همچنین صدور اسناد مالکیت بوده که باید با همین آهنگ که آغاز گردیده ادامه داشته باشد تا قانون کاداستر در مدت معینی که تعیین شده به اتمام برسد.

رئیس سازمان ثبت اسناد در بخش دیگر این جلسه موتور محرکه ادارات را مدیران معرفی کرد و بیان داشت: مدیر در صورتی می تواند موثر باشد که در پیشبرد کارها خودش جلودار بوده و درست مانند فرماندهان زمان جنگ که خودشان پیش قراول بودند و جلوتر از لشگر حرکت می کردند خودش هم در برنامه ریزی و هم در تصمیم گیری و اجرا پیشقدم باشد.

وی با تأکید بر لزوم داشتن برنامه کوتاه مدت ، میان مدت و بلندمدت به عنوان اولویت کار مدیران افزود: بدون برنامه حرکت کردن باعث سرگردانی می شود و فرد نمی‌تواند عملکرد خود را بسنجد و اگر یک مدیری در شهرستانی برنامه نداشته باشد، آن مدیر موفق نیست و به مرور دچار روزمرگی می‌شود و چشم انداز کار خود را نمی‌داند.

خدائیان عنوان کرد: مدیر موفق علاوه بر همه اینکه باید همه جانبه نگر باشد باید در درجه اول بر اساس نقشه راه حرکت کند و در اجرای برنامه اولویت بندی داشته باشد. بنابر این مدیران باید بر اساس برنامه های سازمان و بر اساس سند تحول قوه قضایی که بخشی از آن تحول در سازمان ثبت است اولویت بندی خود را مشخص کند.

معاون رئیس قوه قضائیه ضمن تقدیر از تلاشهای صورت گرفته در رشد قابل توجه پرونده‌های مختومه اجرا گفت: با همتی که در این بخش صورت گرفت تعداد مختومه نسبت به ورودی 300 تا 400 درصدرشد داشته است.

سنددار شدن اراضی کشاورزی و استفاده از هوش مصنوعی از برنامه های سال 1400 سازمان ثبت

خدائیان با اشاره به بندی از قانون بودجه امسال درباره اسناد اراضی کشاورزی گفت: امیدواریم با توجه به اینکه میزان زمین های کشاورزی بالا نیست بتوانیم یکساله سند مفروض اراضی کشاورزی کشور را صادر کنیم و مشکلات این بخش هم حل شود.

وی یکی از اهداف مهم سازمان ثبت را در کنار الکترونیکی و هوشمندسازی، استفاده از هوش مصنوعی دانست و گفت: اولویت الان کارهای ما در مرحله نخست، اجرای قانون کاداستر است چون اگر کاداستر انجام نشود با فساد مواجه می شویم و نمی توانیم این قسمت را هوشمند کنیم.

رئیس سازمان ثبت اسناد کشور خاطرنشان کرد: در کنار استفاده از هوش مصنوعی ، بهسازی ، نوسازی و تجهیز ساختمانها و سیستم‌ها، افزایش پهنای باند و سرعت در کارها و همچنین حل مشکل کمبود نیروی انسانی در دستور کار داریم.

منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: آفتاب

کلیدواژه: سازمان ثبت املاک کسب و کار قانون کار سازمان ثبت اسناد و املاک رئیس سازمان ثبت اسناد مقام معظم رهبری اراضی کشاورزی داشته باشیم قوه قضائیه ثبت شرکتها بین المللی کسب و کار شعار سال بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۳۷۴۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۹۰ درصد خدمات ثبتی الکترونیکی انجام می‌شود

 

سیدمهدی هاشمی مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان کرمان در همایش فرمانداران با اشاره به فرادستگاهی بودن حدنگاری و وجود موانع متعدد، بر نقش محوری فرمانداران در رفع موانع حدنگاری تاکید و خواستار ورود جدی فرمانداران به این حوزه شد.

 امروز همایش فرمانداران استان کرمان با حضور مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان کرمان، معاون سیاسی و تقسیمات کشوری استانداری کرمان و فرمانداران شهرستان‌های سراسر استان تشکیل و در خصوص موانع موجود و راهکار‌های تسریع در حدنگاری پهنه‌های استان کرمان گفتگو شد.

سیدمهدی هاشمی مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان کرمان اظهار داشت: هویت‌بخشی به اراضی و املاک به نحوی که هیچ نقطه‌ای از کشور فاقد سند مالکیت حدنگار نباشد، حکم قانون جامع حدنگار و مورد تاکید جدی مقام معظم رهبری و سران قواست چرا که فاقد حدنگاری بودن بخشی از اراضی تبعات حقوقی، اقتصادی و اجتماعی فراوانی در پی داشته است و همچنین تثبیت مالکیت‌ها نقش ویژه‌ای در آمایش سرزمینی و مدیریت صحیح زمین دارد.

وی افزود: علیرغم تلاش شبانه‌روزی مجموعه ثبت اسناد و املاک استان کرمان در راستای تثبیت مالکیت اشخاص حقیقی و حقوقی و صدور ۹۹/۷ درصد از اراضی ملی استان، در بخش صدور اسناد مالکیت اراضی کشاورزی، شهری و روستایی و دستگاه‌های دولتی، بخشی از کار بر زمین مانده که متقاضی‌محور بودن و فرادستگاهی بودن حدنگاری عوامل عمده این مسئله هستند.

مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان کرمان با اشاره به فراهم شدن امکان ارائه خدمات غیر حضوری و بر پایه هوش مصنوعی در سایه توسعه حدنگاری و صدور اسناد رسمی گفت: بیش از ۹۰ درصد خدمات ثبتی به صورت الکترونیک انجام می‌شود و در حوزه استعلامات نیز به دلیل ایجاد دفتر الکترونیک در اسناد تک‌برگ، ۸۱ درصد استعلامات دادگاه‌ها و سایر مراجع ذی‌صلاح به صورت آنی و توسط هوش مصنوعی پاسخ داده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه موانع جدی حدنگاری، متقاضی‌محور و فرادستگاهی بودن این اقدام است، بیان داشت: با توجه به اینکه صدور اسناد مالکیت، منوط به درخواست مالکین است، اطلاع‌رسانی و اقدامات تبیینی جهت آگاهی‌بخشی به وجوه مثبت سند مالکیت صورت گرفته و شاهد استقبال خوبی از سوی مردم بوده‌ایم، اما در این مسیر، بعضی موانع در مسیر حدنگاری وجود دارد که امیدواریم فرمانداران به عنوان فرماندهان قرارگاه حدنگاری شهرستان‌ها، در جهت رفع موانع همکاری کنند.

هاشمی با اشاره به نقش حدنگاری اراضی کشاورزی در تامین امنیت غذایی و شعار سال، به اولویت صدور اسناد اراضی کشاورزی در سال جاری اشاره و اضافه کرد: از مجموع ۵۴۳ هزار هکتار از اراضی تداخلی استان، تا کنون نسبت به ۲۱۱ هزار هکتار رفع تداخل صورت گرفته و برای برداشتن بار مالی تهیه نقشه از دوش کشاورزان استان، در سال گذشته برای ۱۰۰ هزار از اراضی زراعی قرارداد نقشه‌برداری منعقد شده است و برای باقیمانده اراضی نیز اعتبار ویژه‌ای برای استان کرمان از سوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در نظر گرفته شده است.

مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان کرمان در ادامه با اشاره به وجود مشکلات ثبتی قدیمی و سابقه‌دار در برخی شهرستان‌ها گفت: در راستای تاکیدات رئیس محترم قوه قضائیه مقرر شد کمیته حل معضلات ثبتی با هدف شناسایی مشکلات ثبتی، در اداره کل ثبت اسناد و املاک استان تشکیل شود تا پس از شناسایی و احصاء معضلات ثبتی ریشه‌دار که حل آن نیازمند هم‌افزایی چندین دستگاه است، موارد حسب مورد در شورای توسعه و برنامه‌ریزی استان و یا شورای حفظ حقوق بیت‌المال استان کرمان جهت اتخاذ راهکار مطرح شود.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • رفع موانع تحقق حداکثری حدنگاری کرمان با همکاری فرمانداران
  • صدور سند تک برگ برای ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی زراعی آذربایجان‌غربی
  • رفع موانع تحقق حداکثری حدنگاری استان کرمان با همکاری فرمانداران
  • بیش از ۹۰ درصد خدمات ثبتی الکترونیکی انجام می‌شود
  • واگذاری ۱۹ هزار هکتار از اراضی ملی برای اجرای طرح‌های کشاورزی
  • اسناد مالکیت ۸۷۴ هکتار زمین طرح نهضت ملی مسکن استان بوشهر صادر شد
  • ۷۶ درصد اراضی کشاورزی استان بوشهر سنددار شده است
  • جهش تولید در ۶۰ هزار هکتار اراضی دیم چهارمحال و بختیاری
  • سند تک برگ اراضی به کشاورزان بوشهر تحویل داده شد
  • صدور اسناد تک برگ در گروه‌های مشاع به نام دولت