Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-08@18:35:44 GMT

استرس فواید مهمی برای عملکرد شناختی دارد

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۳۷۹۲۰

آفتاب‌‌نیوز :

به نقل از مدیکال نیوز تودی، با این حال، افرادی که استرس را تجربه نکرده بودند در تست‌های شناختی نمره کمتری دریافت کردند. همچنین با احتمال کمتر تجربه وقایع مثبت یا دادن یا دریافت حمایت عاطفی در مقایسه با افراد تجربه کننده استرس، روبرو بودند.

از این‌رو محققان معتقدند استرس نقش مثبتی در برخی عناصر سلامت و آرامش دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بدن مجهز به مقابله با استرس‌های کوچک اتفاقی است، اما محققان استرس بیش از حد یا مزمن را با عواقب منفی سلامتی، از سردردهای میگرنی گرفته تا مشکلات قلبی عروقی مرتبط دانسته‌اند.

با وجود این، تحقیقات کمی در مورد ارتباط احتمالی بین تجربه کمتر استرس و افزایش سلامتی یا تندرستی انجام شده است.

«دیوید آلمیدا»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا، در این باره می‌گوید: «فرضیه رایج این است که استرس همیشه بد است.»

استرس واکنش سالم انسان است که اکثر مردم هر از گاهی آن را تجربه می‌کنند. گاهی اوقات می‌تواند مفید باشد. استرس باعث ترشح هورمون اپی نفرین می‌شود که انجام کارها را آسان‌تر کرده و عملکرد و مهارت‌های حل مسئله را افزایش می‌دهد.

این هجوم اپی نفرین می‌تواند با افزایش تپش قلب، میزان تنفس و تنش عضلانی، بدن را برای مقابله با تهدید یا فرار برای امنیت کمک کند. استرس همچنین می‌تواند به عنوان یک منبع انگیزه در موقعیت‌های روزمره مانند اتمام یک پروژه یا گرفتن یک آزمون عمل کند.

به مرور زمان، استرس مزمن می‌تواند موجب افزایش مشکلات جدی سلامت نظیر چاقی، افسردگی، و بیماری قلبی شود.

در مطالعه جدید، محققان ۲۸۰۴ شرکت کننده را در طول یک هفته مورد برسی قرار دادند.

محققان به مدت ۸ شب متوالی هر شب با شرکت کنندگان مصاحبه کردند و در مورد شرایط مزمن، علائم جسمی، خلق و خو و تعداد فشارهای روانی که در طول روز تجربه کردند، سوالاتی را مطرح کردند. آنها همچنین از شرکت کنندگان پرسیدند که طی ۲۴ ساعت گذشته چند تجربه مثبت داشته‌اند.

محققان مشاهده کردند شرکت کنندگانی که استرس را تجربه نکرده بودند، در آزمون شناختی نسبت به افرادی که تجربه استرس داشتند، نمره کمتری گرفتند. اختلاف در امتیازات معادل کاهش شناختی به اندازه ۸ سال پیری بود.

محققان بر انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه تاکید دارند.

منبع: خبرگزاری مهر

منبع: آفتاب

کلیدواژه: استرس فواید استرس ارامش و سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۳۷۹۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جامعه‌شناختی تفکرات اجتماعی

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا،در میدان مطالعات جامعه‌شناسی کشور ما با مسأله و چالشی به نام مفاهیم و نظریه‌هایی که برساختۀ پژوهشگران و جامعه‌شناسان بومی نیست مواجه‌ هستیم.

سیدحسین نبوی (استادیار جامعه‌شناسی دانشگاه خوارزمی) در مقاله‌ای به عنوان «بومی نبودن نظریه‌های غربی و مدرن‌نبودن تفکرات اجتماعی ایرانی و اسلامی» به این موضوع می‌پردازد که پژوهشگران مفاهیم و نظریه‌ها را فقط برای هدفی کارفرماپسند یا داورپسند، به کار می‌گیرند، و به ژرف‌اندیشی و بازاندیشی در مفاهیم و نظریه‌های رایج نمی‌پردازند. تعداد بیشتری از پژوهشگران نیز به علت آشنایی ضعیف با نظریه‌ها، اساساً در موقعیتی نیستند که بتوانند به نقد و بازاندیشی در نظریه‌ها بپردازند.

* تاثیر شناخت جامعه برارائه پژوهش‌های تجربی کاربردی

این استاد جامعه‌شناسی در این مقاله می‌نویسد: اگر بتوانیم پژوهشگران را متقاعد سازیم که همانند یک انسان‌شناس (نه به‌عنوان یک انسان‌شناس) به شناخت دقیق جامعۀ خود اقدام کنند و مطابق با اصول صحیح نظریه‌سازی، به برساخت نظریه -در سطح خُرد یا متوسط، یا کلان  بپردازند کمکی ارزشمند به پژوهش‌های تجربی کاربردی و کارآمد کرده‌ایم.

نبوی ادامه می‌دهد که به‌رسمیت شناخته‌شدن نظریه و به‌کارگرفتن آن، خود به فرایند جداگانه‌ای در اجتماع علمی نیاز دارد که به تغییر باور‌ها و هنجار‌ها در این گروه اجتماعی مربوط می‌شود.

* آموزش تفکرات اجتماعی ایرانی و اسلامی

باید آموزش نظریه‌ها، نقد و تلفیق نظریه‌ها و به‌ویژه برساخت نظریه نه از شیوه میان‌بُر، بلکه از راه مطالعۀ عمیق مفاهیم و استدلال‌های منطقی نظریه‌های اصلی در جریان اصلی در اولویت قرار گیرد

نبوی در این مقاله به این مهم اشاره می‌کند که آموزش کاملا مؤثر و کارآمدِ نظریه‌ها و تفکرات اجتماعی به دانشجویان، به‌ویژه به دانشجویان مقاطع تکمیلی بسیار راه‌گشا و کارآمد در ارائه هرچه بهتر نظریات کاربردی است.

این پژوهش توضیح می‌دهد که برای این هدف چند کار باید صورت گیرد: تحقیق و تدریس نه‌تن‌ها نظریه‌ها، بلکه تفکر اجتماعی ایرانی-اسلامی، منظور از تفکر اجتماعی ایرانی و اسلامی شامل اندیشه‌های معاصر روشنفکران ایرانی و عرب و مسلمانان جنوب شرق آسیا و دیگر صاحب‌نظران اسلامی (برعهده متخصصین نظریه‌ها و نظریه‌شناسان و نظریه‌دانان گذاشته شود.

به زعم این پژوهشگر به نظر می‌رسد کسانی که به‌طور تخصصی بر روی نظریه‌ها متمرکز هستند و پژوهش‌هایی را متمرکز بر نظریه یا نظریه‌ها به انجام رسانده‌اند، آثار کیفی متمایزی را در این حوزه منتشر ساخته‌اند.

* جامعه‌شناختی ساختن تفکرات اجتماعی

 مقاطع تکمیلی، علاوه بر آموزش نظریه‌ها، آموزش نقد نظریه‌ها، تلفیق نظریه‌ها، و به‌ویژه برساخت نظریه نه از شیوه میان‌بُر و کم‌زحمت، بلکه از راه مطالعۀ عمیق مفاهیم و استدلال‌های منطقی نظریه‌های اصلی و مطرح در جریان اصلی در اولویت قرار گیرد و به‌طور جدی‌تر، -جدی‌تراز قبل- و معطوف به بومی‌سازی نظریه‌های جامعه‌شناختی غربی و جامعه‌شناختی ساختن تفکرات اجتماعی متفکران ایرانی و مسلمان آموزش داده شود.

این پژوهشگر در نهایت اینگونه جمع‌بندی می‌کند که با توسعۀ رشته‌های خاص در دوره دکتری بهتر بتوان به این هدف دست یافت. از سوی دیگر با به اصطلاح گفتمان‌سازی، فضای فرهنگی و فکری خاصی برای صاحب‌نظران حوزه جامعه‌شناسی شکل بگیرد؛ طوریکه انگیزه جدی برای برساخت نظریه‌ها برای آنها به وجود آید.

نبوی در پایان به این نکته اشاره می‌کند که در شکل‌دادن به این فضای فرهنگی و گفتمانی، نهاد‌های مهم علمی مانند انجمن جامعه‌شناسی و گروه‌های آموزشی و پژوهشی جامعه‌شناختی و علوم اجتماعی در سراسر کشورو روشنفکران خارج از نهاد‌های علمی نقش مؤثری خواهند داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سخنگوی دولت: نگاه دولت در مسائل اقتصادی، سیاسی نیست / حجم صادرات و واردات افزایش داشته است
  • کشف جی پی اس در مغز انسان
  • فواید شگفت انگیز خوردن عسل قبل از خواب
  • روشی ساده و کم‌هزینه برای کاهش استرس
  • با مشکلات ناشی از افکار منفی آشنا شوید
  • ادغام ادویه و داروی گیاهی برای تجربه یک طعم تازه
  • جامعه‌شناختی تفکرات اجتماعی
  • چه عواملی در محیط کار استرس‌زا است؟
  • تأثیر مدیریت دانش بر عملکرد نوآوری در سازمان‌ها
  • معجزه آب سیب زمینی ؛ فواید و خواص آب سیب زمینی را بشناسید