Web Analytics Made Easy - Statcounter

عبدالطیف عباسی نژاد روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در برخی از مناطق استان بوشهر بویژه از مرکز به سمت جنوب میزان بارندگی‌ها در برخی نقاط کمتر از ۵۰ میلی متر است و همین امر باعث شده این استان وضعیت آب‌های زیر زمینی آن مناسب نباشد.

وی بیان کرد: همچنین برداشت‌های بی رویه که بیش از ۸۰ درصد آنها  در بخش کشاورزی مصرف می‌شود افت آب‌های زیرزمینی در استان بوشهر را دوچندان خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای استان بوشهر گفت: در این شرایط اجرای سامانه‌های نوین آبیاری، بهره‌وری مناسب و بهینه از منابع آب موجود و الزام کشاورزان در زمینه اجرای الگوی کشت تعریف شده از سوی سازمان جهاد کشاورزی ضروری است.

عباسی نژاد ادامه داد: استان بوشهر ۱۶ محدوده مطالعاتی دارد که از این شمار هشت محدوده ممنوعه، چهار محدوده ممنوعه بحرانی و چهار محدوده نیز به دلیل نفوذ آب دریا به آب زیرزمینی فاقد پتانسیل است.

وی اضافه کرد: کاهش ظرفیت آب‌های زیرزمینی در استان بوشهر و برداشت‌های بی رویه این استان را با تهدید فرونشست روبرو کرده‌است.

عباسی نژاد با اشاره به اینکه پنج دشت استان بوشهر سالانه افت بیش از یک متر را تجربه می‌کنند گفت: کسری مخزن سالانه آبخوان‌های این استان ۳۰ میلیون مترمکعب ارزیابی می‌شود.

وی یادآور شد: حداکثر برداشت مجاز از منابع آب تجدیدپذیر ۴۰ درصد است این درحالی است که در زمان حاضر بیش از ۸۰ درصد این منابع برداشت می‌شود و این موضوع استان بوشهر را در مرز تنش آبی قرار داده‌است.

عباسی نژاد گفت: در جنوب استان بوشهر و دشت‌های نزدیک به دریا نفوذ و جایگزینی آب دریا به آب‌های زیرزمینی و شیرین باعث شده آب‌های زیرزمینی کیفیت لازم را نداشته باشند اما این امر توانسته به نحوی از خطر فرونشست جلوگیری کند اما برخی دشت‌ها از جمله دهرود و تنگ ارم که از دریا فاصله دارند بر اثر افت سطح آب‌های زیرزمینی در برخی مناطق نشست زمین اتفاق افتاده‌است.

وی تاکید کرد: هرچند هنوز این فرونشست‌ها در حد وسیعی نیست اما در صورت اینکه میزان برداشت‌ آب از ورودی به سفره‌ها بیشتر باشد استان بوشهر بویژه در محدوده‌های مطالعاتی دور از دریا با خطر فرونشست روبرو است.

عباسی نژاد در باره آب‌های سطحی استان بوشهر گفت: با توجه به بارندگی‌های مناسب شمال این استان در اوائل سال آبی جاری و غرب و جنوب غرب استان فارس، روان آب خوبی پشت سدهای استان بوشهر جمع آوری شد به نحوی که از ابتدای سال آبی جاری تاکنون ۲۲۷میلیون مترمکعب آب در سد رئیسعلی دلواری ذخیره شده‌است.

وی افزود: با این میزان آبگیری، حجم ذخیره شده در مخزن این سد به ۴۴۰میلیون مترمکعب رسیده‌است که نسبت به حجم ۳۰۸ میلیون مترمکعبی مدت مشابه سال گذشته ۱۳۲میلیون مترمکعب افزایش نشان می‌دهد.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای استان بوشهر بیان کرد: سد شهید رئیسعلی دلواری به‌ عنوان بزرگترین سد این استان ۶۹۵ میلیون مترمکعب ظرفیت دارد که با توجه به آبگیری انجام شده هم‌اکنون بیش از ۶۰ درصد از ظرفیت این سد آبگیری شده‌است.

عباسی نژاد اضافه کرد: همچنین از اول سال آبی جدید تاکنون سد تنگ ارم با چهار میلیون مترمکعب ظرفیت به صورت کامل آبگیری و از ظرفیت ۱.۸ میلیون مترمکعبی سد ارغون  نیز ۷۰۰ هزار مترمکعب آبگیری شده‌است.

وید اضافه کرد: باتوجه به بارندگی‌های انجام شده و آبگیری سدهای استان بوشهر مشکلی در این استان در بخش آب‌های سطحی وجود ندارد.

سد ذخیره آب رئیسعلی دلواری روی روخانه شاپور در بخش شبانکاره شهرستان دشتستان احداث شده‌است.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی بوشهر بارندگی سفره آب زیرزمینی شرکت آب منطقه ای

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی بوشهر بارندگی وزارت جهاد کشاورزی بوشهر بارندگی سفره آب زیرزمینی شرکت آب منطقه ای اخبار کنکور آب های زیرزمینی میلیون مترمکعب استان بوشهر آب منطقه ای عباسی نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۳۸۰۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیگنال بانک مرکزی به بازار ارز/ استفاده از منابع مسدودی آزادشده ارزی کلید خورد

به گزارش خبرآنلاین ،محسن کریمی معاون بین‌الملل بانک مرکزی در حاشیه اجلاس بانک توسعه اسلامی گفت: در این اجلاس زمینه‌ای فراهم شد تا با مقامات و بانک‌های مرکزی کشورهای مختلف گفت‌وگو کنیم.

صدا و سیما در خبری نوشت:معاون بین‌الملل بانک مرکزی ادامه داد: روابط پایدار پولی – بانکی ایران و عربستان در دستور کار تهران و ریاض قرار گرفت.

او افزود: در نتیجه این مذاکرات، اتفاقات خوبی در خصوص گشایش منابع مسدود شده ما صورت پذیرفت که در آینده خبرهای خوبی ارائه می‌شود.

کریمی تاکید کرد: برای حج عمره در روزهای گذشته از منابع مسدودشده کشور مبالغی به کشور عربستان منتقل شد که علاوه بر حل مشکل حجاج، منابع کشور نیز آزاد شده است.

۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901485

دیگر خبرها

  • سیگنال بانک مرکزی به بازار ارز/ استفاده از منابع مسدودی آزادشده ارزی کلید خورد
  • امسال آب سد سفیدرود زودتر رهاسازی می‌شود
  • تجهیز ماشین‌آلات دهیاری‌های بوشهر به سیستم ردیابی
  • ذخیره‌ ۶ میلیون مترمکعب روان‌آب در سازه‌های آبخیز‌داری سمنان
  • ماشین آلات دهیاری‌های استان بوشهر به ردیاب مجهز می شوند
  • توجه به اقامه نماز موجب ارتقای معنویت در سازمان‌ها می‌شود
  • بانک مرکزی: گشایش‌های جدید ارزی در راه است
  • گشایش‌های جدید ارزی در راه است
  • وضعیت 2+2 مصدوم سپاهان پیش از ال‌کلاسیکو
  • سند بسیار مهم درباره سفره‌های آب زیرزمینی؛ چرا همه سکوت کرده‌اند؟!