Web Analytics Made Easy - Statcounter

روستای گردشگری تمین شهرستان میرجاوه همچون قطعه ای از بهشت در دل کویر، سیستان و بلوچستان را تبدیل به استانی با آب و هوای چهار فصل کرده است که گردشگران داخلی و خارجی را به سمت این منطقه روانه می کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از عصرهامون ؛ سیستان و بلوچستان از جمله گرمترین استان های کشور است که در کمربند آب و هوایی گرم و خشک قرار گرفته، به طوری که اکثر وسعت این استان را زمین های بیابانی تشکیل داده اند، اما نقاطی هم دردل این کویرهای سوزان وجود دارند که قطعه ای از بهشت را در کویر گرم و سوزان تداعی می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وجود کوه آتشفشانی تفتان در حوالی مرکز سیستان و بلوچستان باعث شده که این استان آب و هوای چهار فصلی را دارا باشد، شهرستان میرجاوه خود گواه این مطلب است، چرا که در فصل تابستان در فاصله 50 کیلومتری کوه تفتان شهروندان میرجاوه و بخش ریگ ملک در حالی دمای بالای 45 درجه را تحمل می کنند که روستاییان ساکن تمین و حاشیه نشینان کوه تفتان از نسیم خنک و آب و هوایی ییلاقی کوهستان لذت می برند، این پدیده همه ساله گردشگران داخلی و خارجی زیادی را از سراسر جهان به سمت این منطقه روانه می کند.

دهستانی بزرگ در دامنه آتشفشان تفتان

عبدالله کرد، رئیس میراث فرهنگی شهرستان میرجاوه در گفت و گو با خبرنگار ما در این باره گفت: آب جاری که از کوه تفتان سرچشمه می گیرد سبب سرسبز شدن و زیبایی تمین در چهار فصل سال شده است، منطقه تمین در هر فصل سال زیبایی خاص خود را دارد و برای اغلب شهروندان سیستان وبلوچستان، تمین بهترین مکان برای گذران تعطیلات آخر هفته است، زیبایی تمین تنها به بهار و تابستان خلاصه نمی شود، بلکه هوای پائیزی دلچسب آن سبب شده که بسیاری از ساکنان این خطه از طبیعت زیبا و بکر این منطقه در سایر فصول سال غیر بهار لذت ببرند.

وی افزود : تمین دهستانی بزرگ در دامنه کوه آتشفشان تفتان با روستاهای متعددی از جمله "روپس"، "جش سیاه جنگل"، "تمیز" و ... است، آثار برجا مانده از گذشتگان و پیشینیان، نشان می دهد که این دهستان آثار باستانی متعددی دارد که قدمت همه آن ها به ۸۰ تا۱۰۰ هزار سال پیش بر می گردد، دلالت بر این دارد که نسل های زیادی از گذشته تا امروز در این روستا و بخش زندگی کرده اند.

کرد با اشاره به منشا نام گذاری چشمه حضرت موسی تمین، خاطر نشان کرد: وجود قله تفتان در جنوب دهستان تمین سبب به وجود آمدن تعداد بسیار زیادی چشمه و قنات در این منطقه شده که در فصول سرد سال تعداد آنها از شمارش خارج است، وجود این چشمه ها و قنات ها و حرکت آب آنها از میان دره های سر سبز و باغات میوه، محیط های بسیار زیبایی را خلق کرده و یکی از بهترین چشمه های منطقه، «چشمه آب معدنی حضرت موسی» است.

وی اضافه کرد: بر اساس اعتقاد بومیان این منطقه، علت نامگذاری این چشمه عبور و توقف حضرت موسی در این نقطه است، اما به نظر می رسد که در گذشته دور فردی با این نام دراین منطقه صاحب نفوذ و قدرت بوده است و بعد ها به مرور زمان این نام به گمان افراد محلی رفته رفته به چشمه حضرت موسی (ع) تغییر نام یافته و از علت اصلی این نام گذاری مدرک معتبری در دسترس نیست، به هرحال به دلیل احترام به مردم بومی منطقه، مسئولین این چشمه را با همان نام محلی به رسمیت می شناسند.
 
چشمه ای در میان انبوه درختان و بوته های وحشی

این مقام مسئول تصریح کرد: این چشمه در روستای تمین بالا واقع شده و به عنوان بزرگترین منبع تامین آب روستای تمین محسوب می شود، قرار گیری این چشمه در بین انبوه درختان و بوته های وحشی باعث شده تا در طول سال تعداد زیادی از طبیعت دوستان، لحظاتی را به دور از زندگی شهری و دغدغه در آن جا سپری کنند، صدای آب، سکوت و چه چه بلبلان بر روی درختان بید در مجاورت آب و صدای رسای درختان بید سر به فلک کشیده، باغ های متصل به هم با انواع میوه ها و عبور جاده از میان آنها و نسیم باد معتدل و عبور از داخل رودخانه های موجود زیباترین طبیعت منطقه را مقابل گردشگران به نمایش می گذارد.

این مقام مسئول اذعان کرد: این چشمه زیبا در روستای تمین بالا واقع شده و از دل کوه می جوشد و به عنوان بزرگترین منبع تامین آب روستای تمین است، قرار گیری این چشمه در بین انبوه درختان و بوته های وحشی باعث شده است تا در طول سال تعداد زیادی از طبیعت دوستان لحظاتی را به دور از زندگی شهری و دغدغه های آن سپری کنند.

وی گفت: این چشمه زیبا از درون صخره‌ای عظیم جوشیده و چشم‌انداز زیبایی را به وجود آورده است. از خصوصیات بارز آن دارا بودن املاح معدنی مفید و درجه حرارت آن بوده که در زمستان گرم و در تابستان خنک است، روستای تمین در 65 کیلومتری جنوب غربی شهر میرجاوه و در جهت شمال قله تفتان قرار دارد. آب و هوای این روستا در تابستان‌ها خنک و در زمستان‌ها سرد و منطقه‌ای بسیار زیبا و شگفت‌انگیز است.

انتهای پیام /

منبع: دانا

کلیدواژه: روستای تمین حضرت موسی آب و هوای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۳۸۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر به تهران قدیم؛ ۹۰ سال پیش تهرانی‌ها چه آبی می‌نوشیدند؟ (+عکس)

بلدیه تهران از مردم خواست بهداشت را در مسیر آب‌های شرب رعایت کنند.

به گزارش اطلاعات آنلاین، در سال ۱۳۱۳ بلدیه تهران با صدور اطلاعیه‌ای نسبت به بهداشت آب‌های جاری و قنات و چشمه‌ها در تهران که یکی از مهم‌ترین منابع تامین آب شرب شهروندان بود، هشدار داد.

اطلاعیه را به نقل از روزنامه اطلاعات ۳ اردی‌بهشت بخوانید و عکس‌هایی از یک نهر جاری و یک چشمه در تهران تماشا کنید.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تاکسی هوایی بین گناباد-مشهد راه‌اندازی می‌شود
  • مکان دقیق مثلث برمودای ایران
  • نگاهی به طبیعت بهاری دریاچه سد آغچه در بوئین میاندشت + فیلم
  • جلوه گری دریاچه سد حنا در شهر هزار چشمه + فیلم
  • ببینید | زبان مار؛ دره‌ای عجیب در دل کویر لوت
  • مثلث برمودای ایران کجاست؟
  • سفرنامه| مسیر بی بازگشت به ریگ جن!/ مثلث برمودای ایران کجاست؟
  • 5 چالش اصلی کسب و کارهای کوچک
  • مهجوریت تفتان در سایه بی مهری مسوولان
  • سفر به تهران قدیم؛ ۹۰ سال پیش تهرانی‌ها چه آبی می‌نوشیدند؟ (+عکس)