Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-29@09:21:49 GMT

وزیر دانشمند و نجیب را از جهادکشاورزی بردارید!

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۳۹۴۱۰

وزیر دانشمند و نجیب را از جهادکشاورزی بردارید!

مشکل مرغ در کشور، حاصل اشکال ناشی از تحریم و همچنین اختلال در مدیریت غیرمتمرکز اقلام اساسی است، درحالی‌که محملی شده برای تسویه‌حساب‌های سیاسی. شرایط واقعی تأمین مرغ را در این گزارش ببینید. - اخبار اقتصادی -

خبرگزاری تسنیم، پروندۀ ویژۀ مزرعۀ پدری، بخش صد و بیست و هفتم

تقریباً همۀ مرغ بازار ما در اثر سیطره و نفوذ متراکم دلالان و مماشات دولت‌ها با آنان – به هر دلیل - طی سالیان متمادی (حداقل حدود 15 سال)، از «واردات اجداد نژادهای خارجی» تأمین می‌شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این داستان بوده و بوده تا شهریور 1398. می‌گفتند تحریم‌های آمریکا ربطی به غذا و دارو ندارد، اما در تابستان 1398 ربط پیدا کرد! مجرای واردات اجداد مرغ به ایران از سوی اوفک (OFAC - دفتری در خزانه‌داری آمریکا) تحریم شد. مرغ‌های اجداد و مادر حدود 64 هفته عمر می‌کنند و نسل بعد از خود را تأمین می‌کنند، بنابراین تحریم به معنای ایجاد بحران در تأمین پروتئین مرغ کشور در یک سال بعد از آغاز تحریم یعنی از اواسط سال 1399 بود. همین اتفاق کم‌و‌بیش رقم خورد!

در همین اثنا، آذر 1398، در پی اتفاقاتی، مصادف بود با استعفای بی‌سر و صدای محمود حجتی، وزیر سابق. پس از کش و قوس فراوان، سکان وزارتخانۀ عریض و طویل و بحران‌زدۀ جهادکشاورزی که طی چهار ماه پس از آن با «سرپرستی» اداره شده بود، در تاریخ بیستم فروردین 1399 به مسئول سازمان تحقیقات آموزش وترویج کشاورزی این وزارتخانه سپرده شد.

گذشته از حوزه‌های دیگر، خنثی‌سازی و جمع کردن اتفاقات بدی که در حوزۀ مرغ رقم خورده بود، تقریباً ناممکن می‌نمود. اجداد مرغ به کشور وارد نمی‌شد، بانک مرکزی ارز کافی برای واردات نهاده اختصاص نمی‌داد، بخشی از مرغدارها به دلیل مشکلات تأمین نهاده تمایلی به جوجه‌ریزی نداشتند، سیاست با ثباتی برای توزیع توسط وزارت صمت وجود نداشت، اصولاً تصمیم در این حوزۀ مهم باید در چندین دستگاه نامرتبط گرفته می‌شد، مرغ کالای تعزیراتی بود و فشار قیمتی و ریسک بالای جوجه‌ریزی همزمان تله‌ای برای تولیدکننده به شمار می‌رفت و قس‌علی‌هذا. علاوه بر عدم توازن‌های بخش تولید فشار در پایین بودن بیش از حد قیمت اعلامی (20400 تومان) هم موجب شد که زنجیرۀ غیرقابل کنترل مجاری غیررسمی برای توزیع و عرضۀ مرغ فعال شود، تا آنجا که این سیاست قیمتی کاملاً به حاشیه رفت و حذف شد.

از همه بدتر اینکه شرایط فوق به مردم سیگنال داد که مرغ یا دچار کمبود جدی شده یا با این قیمت مصوب از دسترس خارج شده است. تشویش مردم، ایجاد صف‌های طویل، و همچنین افزایش بیش از حد تقاضای مردم برای انبارهای خانگی، ناشی از نگرانی، گردابی بود که به کمبود اندک مرغ دامن زد. در افق درازمدت به نظر نمی‌رسید این حوزه قابل کنترل باشد.

وزیر جهاد کشاورزی خاوازی در کمتر از دو ماه از آغاز مسئولیت پروژۀ زیربنایی احیای مرغ داخلی را عملیاتی کرد، برنامه‌ای که گرچه ثمر دادن آن مستلزم صبر استراتژیک است و دو سال بعدتر جواب می‌دهد، اما انصافاً باید گفت طی 9 ماه گذشته کارنامه‌ای درخشان از خود برجای گذاشته است، اما به هر حال این برنامه راه حل مشکل ایجاد شده در کوتاه‌مدت نبود.

توضیح: متأثر از تحریم اجداد و مشکلات ارزی تأمین نهاده، تولید مرغ کشور در میانه‌های 1399، دچار اشکال جدی شد و در کل سال 1399 نیز نسبت به سال قبل از آن، کاهش داشته است (خط سبز رنگ). با این وجود، آمار جوجه‌ریزی دی و بهمن (که جوجه‌های شب عید را تأمین می‌کند) نشان می‌دهد که اشکالات ناشی از تحریم تا حد زیادی ترمیم شده و کسری مقطعی بازار که ناشی از مصرف بیشتر در روزهای عید و ماه رمضان است، لاجرم باید از محل واردات تأمین شود. درحالی‌که تبلیغات منتقدان، چنین به ذهن متبادر می‌کند که بخش اندکی از نیاز بازار تأمین شده و مابقی کسری است.

حالا یک بحران دیگر هم رخ نموده. توالی سه رویداد عید و ماه مبارک و انتخابات، زنجیرۀ اشکالات را، که اگر منصفانه بنگریم جهادکشاورزی در عمدۀ آن نقش اندکی داشته، پر رنگ‌تر کرده است. این بهترین موقعیت بود که برخی افراد غیرمنصف سیاسی، بدون درنظر گرفتن ریشۀ حقیقی مسائل و نوع مدیریت وزارتخانه که اتفاقاً در حوزۀ خودش تا حدود زیادی قابل قبول می‌نماید، از چاشنی بزرگ‌نمایی و بعضاً دروغ استفاده کنند و از شرایط نامتوازن بازار برای تخریب غیرمنصفانۀ رقیب بهره ببرند.

طی روزهای اخیر در یک اقدام منسجم، طوفانی از اظهارات در فضای مجازی و برخی رسانه‌ها و حتی صداوسیما به راه افتاد تا این بار انگارۀ «نبود و قحطی مرغ» را برای مردم جا بیندازد، سیل مخرّبی که حتی رسانه‌های دشمن هم در انجام آن دست به عصا و با ملاحظه حرکت می‌کنند.

یک نمونه از طوفان توئیتری فوق‌آمده. جالب است بدانید تعداد کل مرغداری‌های کشور حدود 20هزار باب است که البته حدود 20درصد آنها غیرفعال هستند!   

همۀ این داستان برای کارگروه حوزۀ کشاورزی خبرگزاری تسنیم، که اتفاقاً به بسیاری از رویکردهای این دولت در حوزۀ کشاورزی انتقادات جدی را وارد می‌داند و بخصوص پرونده‌های انتقادی «مزرعۀ پدری» و «مرغ ایرانی» دو نمونه از برون‌دادهای کار او است، غیرمنصفانه و عجیب می‌نماید. گویا برخی فعالان بی‌انصاف سیاسی، که اتفاقاً چندان صاحب‌نام هم نیستند، در پیوندی نانوشته با هم، محملی یافته و دست‌به‌دست داده‌اند تا به هر قیمتی، ولو ایجاد نگرانی بی‌منطق و به‌دور از واقعیت در مردم باشد، با ادراک‌سازی ناصواب از ناکارآمدی رقیب، زمینۀ برکشیده شدن خود در فرآیند انتخابات را فراهم نمایند. به نظر نمی‌رسد کمبود مقطعی و 20درصدی گوشت مرغ و البته امکان جایگزینی آن با مرغ وارداتی و انواع دیگر گوشت در این مقطع کوتاه، آن اندازه به مردم صبور ایران آسیب بزند، که این حجم از پروپاگاندای بی‌منطق و تشویش اذهان.

واقعیت این است که از نگاه کارشناسی، با وجود این حجم از مشکلات داخلی و خارجی – از تحریم و تأمین ارز تا توزیع و نظارت بر بازار - اقدامات وزارت جهادکشاورزی در حوزۀ تأمین مرغ، تا آنجا که این وزارتخانه اختیارات و امکان داشته، فراتر از انتظار می‌نماید. راه حل اساسی کنترل این شرایط موقت – تا زمان خودکفایی – استفاده از اهرم واردات برای کنترل و تنظیم بازار مصرف است، که باز هم ارتباطی به جهادکشاورزی ندارد.

شاید اتفاقاً اشکال اساسی آنجاست که این وزیر دانشمند و نجیب جهادکشاورزی، حتی زیر سخت‌ترین فشارها، مانند گذشتگان خود علاقه‌ای به پروپاگاندا و شوآف ندارد و به تخریب همقطاران مقصر نمی‌پردازد. باید این اخلاق‌مداری را ستود و ارج نهاد، نه بی‌انصافانه به آن تاخت و حمله کرد!

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۳۹۴۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا از تحریم یک گردان اسرائیلی عقب نشینی کرد

به گزارش همشهری آنلاین، روزنامه اسرائیلی یدیعوت آحارونوت گزارش داد که ایالات متحده بعد از اعمال فشارها توسط اسرائیل، نظر خود یا رویکردش را تغییر داده است و تحریم‌هایی را علیه گردان نیتسح یهودا إعمال نخواهد کرد.

این روزنامه نوشت که با وجود نقض حقوق بشر؛ اما دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا تصمیم گرفته است تحریم‌هایی را بر این گردان نظامی اسرائیلی اعمال نکند.

این روزنامه افزود، یوآو گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا وعده داده است اطلاعاتی در خصوص گام‌های اتخاذ شده پیرامون نقض حقوق بشر ارائه شود. همچنین اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیم صهیونیستی با کامالا هریس، معاون رئیس جمهور آمریکا در این خصوص تماس گرفت و تلاش کرد که او را به سمت تغییر این تصمیم سوق دهد.

هفته گذشته پایگاه خبری اکسیوس به نقل از سه مقام آمریکایی که نامشان را فاش نکرد، گزارش داد: واشنگتن بزودی گردان نیتسح یهودا وابسته به ارتش رژیم صهیونیستی را به دلیل نقض حقوق بشر در کرانه باختری، تحریم می‌کند.

اکسیوس افزود این اولین باری است که آمریکا یک یگان نظامی اسرائیل را تحریم می‌کند و بزودی تحریم این گردان (افراطی ) از سوی آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا اعلام می‌شود.

آکسیوس به نقل از منابع آگاه اعلام کرد که تحریم‌ها مانع از دریافت هر نوع کمک یا آموزش نظامی به این گردان و اعضای آن می‌شود.

گردان نیتسح یهودا در سال ۱۹۹۹ به عنوان یک یگان ویژه برای سربازان فوق ارتدوکس یهودی تشکیل شد.

آکسیوس افزود که این گردان مستقر در کرانه باختری «به مرکز جذب بسیاری از جوانان شهرک‌نشین راست‌گرای افراطی» که در هیچ گردان دیگر ارتش رژیم اسرائیل دیگری پذیرفته نشده‌اند، تبدیل شده است.

انتشار این گزارش در وبستیات اکسیوس خشم و انتقاد دولت اسرائیل را براگیخت.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل با انتشار پیامی در شبکه اکس (توییتر سابق) نوشت: «علیه ارتش اسرائیل نباید هیچگونه تحریمی تصویب و اعمال شود!» او افزود که دولتش از تمام راه‌ها برای مقابله با چنین اقدامی استفاده خواهد کرد.

بنی گانتس، عضو کابینه جنگ اسرائیل نیز تصریح کرد، «إعمال تحریم علیه این یگان تصمیم خطرناکی بوده و پیامی نادرست به دشمنان ما در این دوران جنگ خواهد بود».

در چند سال گذشته تصاویر زیادی از جنایت سربازان گردان نیتسح یهودا علیه فلسطینیان ساکن کرانه باختری اشغالی منتشر شده است.

کد خبر 847259 منبع: شفقنا برچسب‌ها بنیامین نتانیاهو ایران و اسرائیل خبر ویژه تحریم جوزف بایدن

دیگر خبرها

  • ۴۵ هزار هکتار زمین برای متقاضیان مسکن ملی تأمین شد
  • بازدید معاون وزیر راه و شهر سازی از نهضت ملی مسکن بروجرد
  • پیش بینی برداشت یک میلیون و ۸۰۰ هزار تُن انواع محصولات کشاورزی در گلستان
  • ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح، امنیت و مبارزه با تروریسم است
  • ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت است
  • پیش بینی برداشت یک میلیون و ۸۰۰ هزار تُن انواع محصولات کشاورزی در استان گلستان
  • کنعانی: ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح، امنیت و مبارزه با تروریسم است
  • آمریکا از تحریم یک گردان اسرائیلی عقب نشینی کرد
  • جنگ جهانی نفت؛ بایدن در تنگنای تحریم‌ها، قیمت‌ها و انتخابات
  • عصبانیت ستاره یونایتد: دست از آزارم بردارید