Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@17:10:55 GMT

هنر انقلاب، هنرعدالتخواه است

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۳۹۵۶۷

هنر انقلاب، هنرعدالتخواه است

حسین صفارزادگان، یکی از دو کارگردان جوان انیمیشن آرمن است که به خاطر این اثر به همراه محمد رضا حسایی، نامزد چهره سال هفته هنر انقلاب شده است. او و همکارش به دلیل کارگردانی سریال ۳۹ قسمتی انیمیشن آرمن - انیمیشن ابرقهرمانی که در سال ۹۹ با استقبال مخاطبان شبکه پویا مواجه شد – از سوی فعالان عرصه فرهنگ وهنر برای کسب این عنوان نامزد شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفت و گویمان با این کارگردان جوان در حالی انجام شد که او و همکارانش، سرگرم تولید قسمت های جدید انیمیشن هستند. با این حال در فرصتی که پیش می آید گفت و گویمان انجام می شود.

بیایید برای چند لحظه فکر کنیم آرمن، اثر شما نیست، به عقیده شما به عنوان یک کارگردان انیمیشن، این اثر چه ویژگی‌هایی دارد که با وجود ده‌ها انیمیشنی که امسال تولید شد، به عنوان یک کار ویژه و برگزیده ، نظر داوران انتخاب نامزدهای« چهره سال هفته هنر انقلاب» را به خودش جلب کرده است؟  
اگر بخواهم به عنوان یک کارگران، درباره ویژگی های آرمن بگویم، اولین ویژگی ای که درباره این انیمیشن می توان به آن اشاره کرد این است که این پروژه، اولین پروژه ابرقهرمانی انیمیشن ایرانی است که با تمام محدودیت‌ها ساخته شد. بدون اغراق باید بگویم در آرمن سعی شده ایده و خط داستانی مناسبی که با ساختار اجتماعی و فرهنگی کشورمان همخوان باشد پیگیری شود و با این ترتیب، جای خالی انیمیشن هایی را که باید ساخته بشوند اما نشده اند، پر کند.
دومین ویژگی این است که آرمن برای گروه سنی« نوجوان» تولید شده، درحالی که متاسفانه برای گروه نوجوان رسما در کشورمان تولیدی نداشته ایم. البته این فقط مختص کشور ما نیست، اگر در اینترنت جست‌وجو کنید متوجه می شوید کارهای انیمیشن مختص گروه نوجوان همچنین شبکه هایی که چنین کارهایی را تولید می کنند نسبت به کارهای گروه خردسال و کودک بسیار کم است. زیرا تیم های تولید خیلی کم سراغ تولید انیمیشن برای این گروه سنی می روند.

دلیل کم بودن آثار انیمیشن در گروه نوجوان چیست؟
نگارش فیلمنامه برای تولید انیمیشن برای گروه نوجوان بسیار دشوار است. علاوه بر این، در روند تولید هم سختی هایی وجود دارد که باعث می شود گروه های انیمیشن ساز کمی سراغ کار این گروه سنی بروند. کار وقتی سخت‌تر می شود که بخواهید کار نوجوان با ویژگی ابرقهرمانی تولید کنید. علاوه بر این، با وجود دشواری های بسیار ، تولید این نوع از انیمیشن به صرفه نیست، در حالی که کار خردسال به صرفه تر است.

ایده انیمیشن آرمن چطور شکل گرفت؟
ایده اولیه این طرح، حاصل ساعت ها گفت و گو و بررسی در سازمان «اوج» بود که در این میان، دوست و همکارم میلاد حاجی پروانه به عنوان کسی که مسئولیت تایید محتوا را برعهده داشت حسابی وقت گذاشت و خودش هم پایه گذار این سیناپس‌ها و فیلم‌نامه‌ها بود. سعی می کردیم به صورت کارگاهی این ایده ها را ساختار بدهیم و به مرحله اجرایی برسانیم، در بحث تصویر هم محمد رضا حسایی و من، روی طراحی کارآکترها به نقطه ای رسیدیم که کار از نظر بصری هماهنگ باشد.

انیمیشن آرمن در حال پخش از تلویزیون است، استقبال مخاطبان از این انیمیشن چطور بوده است؟
ما آمار دقیقی نداریم اما یک آمار نسبتا کامل و البته به صورت دورادور از شبکه داریم. آن طوری که من اطلاع دارم، تماس های بسیاری با صدا و سیما درباره این انیمیشن گرفته شده است، حالا چه برای تقدیر و چه برای نقد کار که ما پیشنهادات و انتقادات را برای ادامه پروژه استفاده می کنیم. به نظرم چه تماس های صورت گرفته برای تشکر و تقدیر و چه آنهایی که برای نقد کار بوده، نشان می دهد این اثر دیده شده است.

به نظر شما، هنر انقلاب چه ویژگی ای باید داشته باشد؟
من با اینکه هنر را تفکیک کنیم و بگوییم مثلا فلان اثر چون در آن جغرافیا یا دوره تاریخی اتفاق افتاده، هنر انقلابی است و بقیه انقلابی نیستند موافق نیستم. به نظر من، هنرمند هر رشته ای، اعم از مجسمه ساز، نویسنده، کارگردان، نقاش و ... وقتی که اثری را در راستای عدالت خواهی خلق می کند یک هنرمند انقلابی به شمار می آید. این را هم فراموش نکنیم که عدالت خواهی یک معنای جهانشمول است، عدالت خواهی جغرافیا و دوره تاریخی ندارد و هر هنرمندی که دنبال عدالتخواهی و نقد زورگویی باشد، انقلابی است، در خواست عدالت از همان زمانی که انسان پایش را روی زمین گذاشت، یعنی از همان زمان هابیل و قابیل وجود داشته است. هنرمند به عنوان یک انسان، هرجا بی عدالتی ببیند درونش انقلابی رخ می دهد و این خصیصه مربوط به همه دنیا و همه تاریخ است. معتقدم  در درون هر انسان  ترازویی وجود دارد و این ترازو دستور می دهد طبق عدالتخواهی فطری‌اش عمل کند.

هفته هنر انقلاب، پاسداشت سیدالشهدای اهل قلم
به گزارش ایرنا، «هفته هنر انقلاب» و معرفی «چهره سال هنر انقلاب» که از سال ۹۲ به همت حوزه هنری انقلاب اسلامی آغاز شده است، با رصد عملکرد هنرمندان رشته‌های مختلف در زمینه هنر متعهد و انقلابی و با توجه به شاخصه‌های سطح تاثیرگذاری، گستره مخاطبان، حرکت در مسیر گفتمان فرهنگی و هنری انقلاب اسلامی، جریان‌سازی و کنشگری در برابر رویدادهای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و...به معرفی هنرمندان شاخص جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در آن سال می پردازد که در طی مراحل مختلف «انتخاب» و «نظرسنجی از صاحبنظران فرهنگی و هنری»، سرانجام چهره سال هفته هنر انقلاب از بین ده ها هنرمند عرصه های مختلف هنری و فرهنگی برگزیده می شود.

یکی از مهمترین برنامه‌های هفته هنر انقلاب که با شعار «هنر متعهد به حقیقت» هر ساله و همزمان با سالروز شهادت سید مرتضی آوینی از ۲۰ فروردین آغاز می شود، معرفی چهره سال هنر انقلاب اسلامی می باشد که در مراسمی باشکوه در حوزه هنری تهران از این هنرمند تقدیر می شود.

صفارزادگان ۳۶ ساله است، در رشته هنر تحصیل کرده و حالا یکی از کارگردان های جوان و مشهور انیمیشن ایران است،  او کارگردانی انیمیشن های بسیاری را برعهده داشته که تعدادی از آنها برای فضای مجازی تولید شده و برخی از آنها نیز در شبکه های مختلف صدا و سیما پخش شده است.

انیمیشن قرمز به کارگردانی او، در بیش از ۵۰ جشنواره بین المللی حضور داشته و جوایز بسیاری را به دست آورده است. کارگردانی مجموعه های انیمیشن ببعی، کارتونی ها، بهلول، مجموعه دینگ دانگ، مجموعه تلویزیونی شاهنامه، مجموعه انیمیشن اینترنتی آقای اون از جمله کارهای او به عنوان کارگردان است.

برچسب‌ها انیمیشن پویا نمایی روز هنر انقلاب اسلامی حوزه هنری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: انیمیشن پویا نمایی روز هنر انقلاب اسلامی انیمیشن پویا نمایی روز هنر انقلاب اسلامی حوزه هنری اخبار کنکور هفته هنر انقلاب انقلاب اسلامی انیمیشن آرمن گروه نوجوان عنوان یک چهره سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۳۹۵۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلسات محسن رضایی با احزاب و جریان‌های انقلاب

محسن رضایی در آستانه برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در دیدارهای جداگانه با آقایان داوری و روح الامینی، دبیر و معاون امور استانهای شانا و دبیران جریانات سياسی دیگر بر وحدت گروه های انقلابی تاکید کرد. 

 

رضایی در دیدار با آقایان نادی، جراره و شورای مرکزی شریان، آقایان رائفی پور و سعید محمد و شورای مرکزی صبح ایران و آقای احمد نادري و شورای مرکزی جماران گفت: باید از رویش های انقلاب استقبال و از هرنوع تفرقه جلوگیری کرد. 

 

دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا با تاکید بر ضرورت حفظ وحدت در جبهه انقلاب، افزود: همبستگی و برادری از ارزش های اصیل انقلاب اسلامی است که امروز بیش از هر زمانی باید مورد توجه باشد و اکنون ملت و نظام، نیازمند صف فشرده نیروهای انقلاب و کارآمدی جبهه انقلاب است و راه آن قاعده محوری به جای شخص محوری است.

 

وی با یادآوری شرایط حساس کشور پس از طوفان الاقصی و وعده صادق خاطرنشان کرد: موقعیت ایران درغرب آسیا بیش از گذشته تعیین کننده شده است، فلذا فرصت‌ها و تهدیدات جدیدی درمقابل کشور قرار گرفته است. در چنين شرايطي وحدت نيروهاي انقلاب و تلاش همگانی برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور رمز عبور از تهدیدات و بهره برداری از فرصت هاست و هر نوع تکروی و سهم خواهی آسیب بزرگی به نظام و مردم خواهد زد. امروزه بشدت نیازمند عقلانیت جمعی اشخاص و جریانات سیاسی کشور هستیم.

 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اهمیت مشارکت مردم در انتخابات گفت: انتخابات مجلس‌ علیرغم شرایط سخت اقتصادی با حضور مردم انجام شد و آن‌ها نشان دادند که تنها راه اصلاح کشور انتخابات و مردم‌سالاری است. حضور سلیقه های مختلف سیاسی، مشارکت مردم را جدی تر و بیشتر می کند.

 

رضایی در پایان گفت: رقابت باید برادرانه و به دور از منازعه باشد. انتقادات و شفافیت باید منصفانه و همراه با ضوابط اخلاقی صورت گیرد و فضا برای رویش های جدید مهیا باشد. تحمل سليقه های سياسی علامت بلوغ عقلانیت گروه های سیاسی است.

 

گفتنیست طی این نشست‌های جداگانه آقایان نادی و جراره از شریان، احمد نادری از جماران، رائفی پور و سعید محمد از صبح ایران، ضمن تشریح روند شکل گیری جریان‌ها و جبهه های خود، به بررسی اجمالی دور اول انتخابات و برخی گله مندی ها پرداختند و همچنین آمادگی خود برای گفتگو با سایر گروه‌های جبهه انقلاب را اعلام کردند. 

 

همچنین محسن رضایی در جلسه با آقایان داوری و روح الامینی، دبیر و معاون امور استان‌های شانا، بر وحدت همه گروه‌های جبهه انقلاب ازجمله شانا، پایداری، شریان، جماران، صبح ایران و تحول‌خواهان وسایر گروه‌ها تأکید کرد و اعضای شانا نیز نقطه نظرات خود را بیان کردند.

دیگر خبرها

  • چهره‌هایی که نمی‌دانستید صداپیشگی هم کرده اند
  • وحدت نیرو‌های انقلاب رمز عبور از تهدیدات است
  • تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • محسن رضایی: سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • جلسات محسن رضایی با احزاب و جریان‌های انقلاب
  • محسن رضایی: تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • سه جریان مخالف استاد مطهری
  • انیمیشن‌هایی متفاوت برای بزرگتر‌ها؛ انیمیشن‌هایی مفرح برای بچه‌ها
  • انیمیشن‌هایی متفاوت برای بزرگترها ؛ انیمیشن‌هایی مفرح برای بچه‌ها
  • تونی کروس تحت هر شرایطی، پاس خود را به مقصد می رساند! / انیمیشن عمر مومنی