Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا در مقاله این روزنامه به قلم سرگئی استروکان آمده است: توافقنامه مشارکت استراتژیک جامع بین چین و ایران که شنبه گذشته امضا شد ، چالش جدیدی را برای واشنگتن ایجاد کرد. جو بایدن ، رئیس جمهور آمریکا ، از اتحاد مخالفان ژئوپلیتیک ابراز نگرانی کرد و تهران پیمان با چین را "بخشی از مقاومت فعال" در برابر آمریکا خواند که "روند نزول آن را تسریع می کند».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گفته نویسنده، اتحاد بین خاورمیانه نفت خیز و دومین اقتصاد بزرگ جهان برخی از تحریم ها را باطل می کند و اهرم های فشار تلافی جویانه را بر ایالات متحده ایجاد می کند. در همین حال ، پس از امضای پیمان 25 ساله با پکن ، تهران خواستار اتحاد استراتژیک با مسکو است.

رئیس جمهور بایدن عصر روز یکشنبه ، به خبرنگاران گفت این خبر که دو دشمن ژئوپلیتیکی واشنگتن - پکن و تهران - یک قرارداد همکاری استراتژیک 25 ساله امضا کرده اند یک سال است که من را نگران کرده است."

در این گزارش امده است وزارت امور خارجه ایالات متحده هم به اخبار مربوط به امضای توافق نامه بین ایران و چین توجه نشان داد و  گفت "در حال بررسی دقیق جزئیات آن است".  آنتونی بلینکن ، وزیر امور خارجه ایالات متحده در مصاحبه با سی ان ان اعتراف کرد که "در روابط با چین موضوعات بیشتری هست که تقابل را افزایش می دهد"

 بلینکن پیشتر در مقر ناتو در بروکسل چین و ایران همراه با روسیه و کره شمالی را از جمله تهدیدات اصلی نظامی علیه ایالات متحده و غرب عنوان کرد.

در همین زمان ، تهران در بیانیه های خود توافق با پکن را یک پیروزی مهم در سیاست خارجی می داند که موقعیت ایالات متحده را در مناطق مهم استراتژیک تضعیف می کند. دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران علی شمخانی روز دوشنبه در توییتر خود نوشت: "نگرانی بایدن کاملاً موجه است. شکوفایی همکاری های استراتژیک در شرق روند انحطاط ایالات متحده را تسریع می کند. "

 به گفته وی ، "امضای" نقشه راه "مشارکت استراتژیک بین ایران و چین بخشی از مقاومت فعال" در برابر واشنگتن است. به گفته وی ، این توافق نامه تأیید دیگری است بر اینکه "جهان فقط به غرب محدود نمی شود و غرب هم به ایالات متحده که قوانین را نقض می کند محدود نمی شود."

در این مقاله آمده است با وجود اینکه هنوز لازم است معاهده با چین به طور رسمی در پارلمان ایران تصویب شود ، تهران در حال حاضر در مورد انعقاد پیمان مشابه با مسکو صحبت می کند. رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: "علاوه بر چین ، جمهوری اسلامی ایران به دنبال امضای اسناد بلند مدت و استراتژیک با روسیه است که روابط اقتصادی دو جانبه را تقویت کرده و زمینه را برای فعالیت مشترک فراهم می کند." .

توافق نامه همکاری جامع استراتژیک بین دو کشور برای مدت 25 سال شنبه گذشته توسط جواد ظریف و وانگ نخست وزیران خارجه ایران و چین در تهران امضا شد. این سند توسعه روابط چین و ایران در 20 جهت مختلف را فراهم می کند . از جمله آنها می توان به همکاریهای سیاسی ، تجاری - اقتصادی ، نظامی - فنی ، تعامل در مورد مسائل امنیتی و همچنین مشکلات منطقه ای و بین المللی اشاره کرد.

نویسنده نوشته است:  اگرچه متن کامل این سند برای عموم منتشر نشده است ، اما انتظار می رود اجرای آن سرمایه گذاری گسترده چینی در بخشهای زیرساختی ، صنعتی ، اقتصادی و پتروشیمی ایران را تسهیل کند.
به گزارش نیویورک تایمز ، پکن متعهد شده است که طی 25 سال 400 میلیارد دلار سرمایه گذاری کند.علاوه بر این ، این توافق نامه باید همکاری های دفاعی ، اطلاعاتی و ضد تروریسم بین دو کشور را تقویت کند و مشارکت فعال تر ایران در اجرای چین را تقویت کند.

نگارنده گفته است: اتحاد نوظهور ایران نفت خیز در خاورمیانه و چین دومین اقتصاد بزرگ جهان اتحاد برای مقابله با واشنگتن ، یک چالش جدید برای ایالات متحده و متحدان آن است. این کاملاً واضح است است که هر یک از طرفین ، با تجدید نظر در استراتژی های سیاست خارجی خود ، که برای دهه ها بدون تغییر مانده بود ، این گام دشوار را برداشتند.

برچسب‌ها جمهوری اسلامی ایران روسیه قرارداد بین المللی چین

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جمهوری اسلامی ایران روسیه قرارداد بین المللی جمهوری اسلامی ایران روسیه قرارداد بین المللی چین اخبار کنکور ایالات متحده چین و ایران توافق نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۳۹۸۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرنوشت سیاسی بایدن در گروِ تحریم نفتی ایران | فارن پالسی: بایدن به دام افراطیون برای تحریم ایران نیفتد

به گزارش همشهری آنلاین، پایگاه تحلیلی فارن پالسی نوشت: ‌در صورتی که جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، تحریم‌های نفتی جدیدی علیه ایران، ‌ونزوئلا و روسیه اعمال کند، ‌بخش بزرگی از نفت از بازاری که در حال حاضر کاملاً متعادل است، حذف خواهد شد.

این گزارش با زیر سوال بردن فشار نمایندگان مجلس آمریکا بر رییس جمهور این کشور برای اعمال تحریم‌های نفتی تاکید کرد: چنین تصمیمی برای دولت آمریکا چندان ساده و بی هزینه نخواهد بود.

فارن پالسی نوشت: لایحه تحریم‌های نفتی تنها چند روز پس از آن صادر شد که دولت بایدن، تحت فشار فراحزبی کنگره، لغو تحریم‌ها را از ونزوئلا به ادعای عدم پایبندی تعهدات کاراکاس مبنی بر اجازه برگزاری انتخابات آزاد، پس گرفت. این موضوع می تواند در آینده برای تهیه درجه‌های سنگین‌تر نفتی مورد نیاز پالایشگاه‌های نفتی آمریکا از ونزوئلا دردسرهایی ایجاد کند. این در حالی است که در تمام این مدت، برخلاف میل واشنگتن، کی‌یف به استفاده از پهپادهای دوربرد برای هدف قرار دادن بخش‌هایی از صنعت نفت روسیه ادامه داده و به توانایی این کشور برای صادرات فرآورده‌های نفتی آسیب زده است.

این گزارش با تاکید بر این که بازار نفت در حال حاضر کسری زیادی ندارد، افزود: از نظر عرضه جهانی، در حالی که سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و شرکای آن (به جز عراق و ایران) همچنان در حال کاهش تولید هستند، ایالات متحده، کانادا، برزیل و گویان کمبودها را جبران می کنند. ایالات متحده بیشتر از هر کشور دیگری، (حدود ۱۳ میلیون و صد هزار بشکه در روز) به تولید نفت می پردازد، اما بعید است که امسال رشد بیشتری را شاهد باشد. کانادا نیز، ‌می‌تواند امسال نیم میلیون بشکه در روز به تولیدات خود اضافه کند. کشور گویان، هم حدود ۲۵۰ هزار بشکه در روز نسبت به تولیدات سال گذشته خود اضافه کرده است. همه اینها در کنار هم برای جبران هرگونه کاهش تولید از سوی اوپک (در صورت تحریم ایران، ‌روسیه و ونزوئلا) کافی است، ‌مگر این‌که تقاضای جهانی برای نفت بسیار بیشتر از حد انتظار باشد.

روری جانستون، بنیانگذار کامیونیتی کانتکست( Commodity Context)، یک شرکت مشاوره تحقیقاتی بازار نفت، با اشاره به این که هدف عربستان سعودی و اوپک، ‌حفظ قیمت نفت در محدوده ۶۰ تا ۷۵ دلار در هر بشکه است، افزود: با این حال آن‌ها حداقل و حداکثر بسیار بالاتری را در نظر می گیرند تا بتوانند با نوسان‌های بازار جهانی مقابله کنند. به همین دلیل است که هرگونه کاهش میزان نفت در اثر تحریم‌های جدید می‌تواند مشکلی برای عرضه و تقاضای جهانی، قیمت نفت و از نظر سیاسی به ضرر دولت و کمپین انتخاباتی بایدن باشد.

این گزارش با اشاره به این که ایالات متحده به لطف تولید نفت شیل در این کشور، به یک تولیدکننده بزرگ و سپس صادرکننده نفتی مهم و تاثیرگذار در عرصه جهانی تبدیل شده، نوشت: چنین دستاوردی این کشور را قادر ساخته تا تحریم‌های زیادی را علیه کشورهای بیشتری اعمال کند و به همین دلیل واشنگتن شیفته تحریم‌های انرژی شده است. اما این نکته به این معنا نیست که می‌تواند پویایی بازار جهانی نفت را نادیده بگیرد. واقعیتی که قیمت‌ها را در همه جا، حتی در شهرهای کوچک ایالات متحده، تنها چند ماه مانده به انتخابات مهم ریاست جمهوری در این کشور تحت تاثیر قرار خواهد داد.

کد خبر 847011 منبع: ایرنا برچسب‌ها ایران و آمریکا خبر ویژه تحریم جوزف بایدن

دیگر خبرها

  • خروج نظامیان آمریکایی از نیجر؛ پیروزی استراتژیک برای روسیه
  • پاسخ قاطع پیونگ‌یانگ به نسخه تحریمی آمریکا
  • پیونگ‌یانگ به آمریکا درخصوص «اقدامات عملی قدرتمند» برای تقویت قدرت نظامی خود هشدار داد
  • سرنوشت سیاسی بایدن در گروِ تحریم نفتی ایران | فارن پالسی: بایدن به دام افراطیون برای تحریم ایران نیفتد
  • روایت زندگی نخستین فرمانده یزدی/ پنجم اردیبهشت ماه، روز مفتضحانه‌ترین باخت نظامی ایالات متحده در تاریخ کشور ایران
  • آمریکا 4 فرد و 2 شرکت مرتبط با ایران را تحریم کرد
  • به طور عملی جهان وارد جنگ جهانی سوم شده است/ در چند سال گذشته بر سر بی‌طرفی چه آمد؟
  • ۱۲ نکته مهم درباره عملیات وعده صادق/ تکنولوژی هیچ‌گاه نمی‌تواند ژئوپلیتیک را رام سازد!
  • ناتوی ناتوان
  • غافلگیری کاخ سفید از ابعاد حمله ایران