Web Analytics Made Easy - Statcounter

"روزهای پرکار و پراسترسی داشتیم و همراهی نکردن رسانه‌ها نیز در این خصوص بسیار مشهود بود؛ رسانه‌ها موضوعات را طوری منعکس می‌کردند تا اتفاقات شهرداری به وظایف ما آسیب بزند اما مردم و کارکنان شهرداری در این مسیر شورای شهر را همراهی کردند."

به گزارش خبرنگار ایمنا، ستل گذشته برای مدیریت شهری ارومیه متفاوت از سایر شهرها گذشت و محمد حضرت‌پور، شهردار این شهر در میانه راه شورای پنجم و در اواخر سال گذشته دستگیر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهردار ارومیه به دست سربازان گمنام امام زمان (عج) بازداشت شده بود اما خبر این دستگیری چندان شوکه‌کننده نبود چون هفته‌های قبل‌تر از آن نیز چند تن از مدیران میانی و شهرداران مناطق ارومیه و حتی برخی از رؤسای سازمان‌های تابعه شهرداری توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بودند.

این چالش‌ها در کنار چالش‌هایی که دیگر شهرها با آن مواجه بودند، شرایط را برای اداره شهر سخت کرد اما ارتباط نزدیک شورا با مردم تا حدی از فشار و تبعات ناشی از این تغییرات کاست.

رسول اصغرزاده، نایب رئیس شورای شهر ارومیه در گفت‌وگو با ایمنا درباره آنچه در این یک سال بر مدیریت شهری ارومیه گذشت و اولویت‌های چند ماه پایانی شورای پنجم حرف زده که متن آن را در ادامه می‌خوانید:

عملکرد کلی شهرداری در سال ۹۹ را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

در حوزه خدمات شهری مانند مدیریت پسماند و فضای سبز و دیگر وظایف ذاتی که شهرداری به عهده دارد، عملکرد شهرداری در سال گذشته را با وجود تمام مشکلات و تنگناهای اقتصادی مثبت ارزیابی می‌کنم.

شیوع کرونا باعث شد بعضی فعالیت‌های شهرداری آسیب جدی ببیند به ویژه در خصوص پروژه‌های عمرانی اما با وجود شرایط اقتصادی سال ۹۹، در این حوزه نیز شهرداری وضعیت مطلوبی را گذراند. بخشی از پروژه‌های نیمه‌تمام تکمیل و با تلاش معاونت مالی و اقتصادی شهرداری، حدود ۸۰ درصد بودجه نقدی و مطالبات شهرداری وصول شد که عملکرد مالی شهرداری را به حد مطلوب معرفی می‌کند.

بنابراین شهرداری توانسته بحران اقتصادی ناشی از کرونا را مدیریت کند؟

یقیناً کرونا آسیب جدی به پروژه‌های شهر زد؛ بسیاری از پروژه‌هایی که به پیمانکاران سپرده شده بود به دلیل تورم افسارگسیخته امکان ادامه دادن آن‌ها نبود و بخشی از پیمان‌ها براساس ماده ۴۶ و ۴۸ قانون عمومی پیمان، فسخ شد.

البته این شرایط تنها مختص ارومیه نبود و تمامی شهرهای کشور به واسطه شیوع کرونا، آسیب دیدند چون پروژه‌های عمرانی وابستگی صد در صدی به مصالح عمرانی دارند و افزایش قیمت مصالح باعث شد که پیمانکارانی که قرارداد آن‌ها اسفندماه ۹۸ یا اوایل ۹۹ منعقد شده بود، از یک جایی به بعد نتوانند به فعالیت خود ادامه دهند. این شرایط را در سال گذشته داشتیم و به سختی مدیریت شد اما تلاش می‌کنیم در سال جاری، این قبیل اتفاقات، کمتر رخ دهد.

چند ماه پایانی سال ۹۹ برای مدیریت شهر ارومیه به دلیل تغییر ناگهانی شهردار سخت گذشت؛ تغییر آقای حضرت‌پور که از سال‌ها پیش شهردار ارومیه بود، چقدر به اقدامات شهرداری آسیب زد؟

اتفاقی که برای شهرداری افتاد، مربوط به حدود ۷۰ روز پایانی سال می‌شود. در این مدت روزهای پرکاری را در شورا گذراندیم اما تلاش شد وظایف ذاتی شورا و شهرداری زمین نماند. می‌توان ادعا کرد که اجازه ندادیم بار روانی کنار رفتن شهردار به انجام وظایف آسیب بزند.

در این مدت‌زمان لایحه عوارض ۱۴۰۰ شهرداری بررسی و تصویب و در زمان مقرر منتشر شد. بودجه ۱۴۰۰ نیز در موعد مقرر پس از جلسات فشرده تصویب و ابلاغ شد و به تأیید هیئت تطبیق فرمانداری رسید.

در اولین فرصت پس از رفتن شهردار سابق، سرپرست شهرداری انتخاب شد، فراخوان انتخاب شهردار نیز داده شد و افراد مدنظر نیز دعوت شدند. برنامه متقاضیان شهرداری ارومیه اخذ شد و انتخاب شهردار حدود ۲۵ روز زمان برد و پرونده آن تکمیل و به وزارت کشور ارسال شد. با رایزنی‌هایی که شد، ۲۵ اسفندماه حکم شهردار ارومیه صادر و وی روز بعد از آن معارفه شد تا ارومیه از ابتدای سال معضل بلاتکلیفی مدیریت نداشته باشد.

روزهای پرکار و پراسترسی داشتیم و همراهی نکردن رسانه‌ها نیز در این خصوص بسیار مشهود بود؛ رسانه‌ها موضوعات را طوری منعکس می‌کردند تا اتفاقات شهرداری به وظایف ما آسیب بزند اما مردم و کارکنان شهرداری در این مسیر شورای شهر را همراهی کردند. در همین مدت بود که حقوق بهمن و اسفند به همراه عیدی و پاداش کارکنان بدون کم و کاستی و حتی زودتر از سال ۹۸ پرداخت شد.

امیدواریم این روند ادامه داشته باشد؛ به ویژه آنکه در آستانه انتخابات هستیم و هرنوع فشاری به شورای شهر تحمیل می‌شود. نامزدهای انتخابات شورای شهر یقیناً شورای حاضر را سیبل خود برای تخریب قرار می‌دهند که این اتفاق در همه شهرها اتفاق می‌افتد اما با این حال و در شرایط سختی که وجود دارد، از وظایف خود کوتاهی نکرده و به حواشی رسانه‌ای توجه نمی‌کنیم.

امیدوارم مردم با آگاهی بیشتری شورای ششم را انتخاب کنند و منتخبان شورای ششم در بستری آرام از لحاظ روانی موضوعات شهر را دنبال کنند.

به انتخابات اشاره کردید، تا چه اندازه انتخابات عرصه حضور چهره‌های شاخص برای شورای ششم خواهد بود؟

چهره‌های شاخص خارج به دلیل کم‌لطفی‌هایی که دولت و محلس به مدیریت‌های شهری داشته‌اند، تمایل چندانی به حضور در انتخابات پیشرو نداشته‌اند که این اتفاق نه تنها در ارومیه بلکه در بسیاری از شهرها نیز اتفاق افتاده است.

هرچند در شهر ارومیه از تعامل خود با دیگر دستگاه‌ها و نمایندگان مجلس استفاده کرده‌ایم اما کلیت دولت و مجلس هیچ گام مثبتی در تحقق درآمدهای پایدار مدیریت‌های شهری برنداشته‌اند. سهم شهرداری‌ها از عوارض مربوط به سوخت، گمرک جرایم راهنمایی و رانندگی به عمد اختصاص نمی‌یابد.

در شهرهایی مانند ارومیه که منابع مالی چندانی ندارند و به این درآمدها وابسته هستند، مدیریت شرایط بسیار سخت است با این حال امیدوارم مردم و شهرها از این حمایت نشدن‌ها آسیب نبینند.

اولویت شورای پنجم برای چند ماه پایانی چیست؟

چند پروژه فاخر شهری که نیمه‌کاره هستند در چند ماه آینده تکمیل خواهد شد. تقاطع آذربایجان تقریباً ۶۰ درصد پیشرفت اجرایی داشته که احتمالاً تا پایان دوره پنجم تمام و تقدیم مردم می‌شود. کمربندی دوم شهر آغاز شده که امیدوارم فاز اول آن در این کمتر از پنج ماه به پایان برسد.

توسعه و نگهداری فضای سبز نیز دیگر اولویت شورای پنجم است؛ اگرچه ارومیه دومین استان پرآب کشور است اما سهمیه‌های کمی از آب‌های روان در اختیار استان قرار گرفته و همین عامل باعث شده با شرایط کم‌آبی مواجه باشیم؛ با این حال امیدوارم توسعه و نگهداشت فضای سبز به بهترین نحو انجام شود تا باغ‌شهر ارومیه همچون گذشته حفظ شود.

مرمت آسفالت معابر بدهی بزرگ مدیریت شهری به مردم ارومیه است که امیدواریم با مصوبه مجلس برای اختصاص قیر به مدیریت‌های شهری، کارخانجات و پیمانکاران آسفالت پس از تعطیلات فعال شده و این قول نیز عملی شود.

کد خبر 483991

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شورای شهر ارومیه شهردار ارومیه رسول اصغرزاده پروژه های نیمه تمام انتخابات شوراهای شهر شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق شهردار ارومیه شورای پنجم شهر ارومیه مدیریت شهر شورای شهر رسانه ها چند ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۴۰۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آشنایی با ۲ نامزد راه‌یافته به دور دوم انتخابات مجلس در کرج

«علی شیرین‌زاد» با کسب ۵۵ هزار و ۲۳ رای و «مصطفی سعیدی سیرایی» با کسب ۴۰ هزار و ۲۳۶ رای به مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه شهرستان کرج راه یافتند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از البرز، انتخابات مجلس شورای اسلامی در مرکز استان البرز در حالی به اتمام رسید که رقابت میان دو کاندیدا همچنان ادامه دارد و به مرحله دوم راه یافت. بر اساس آمار نهایی انتخابات مجلس ۱۴۰۲ حوزه انتخابیه شهرستان کرج از مجموع ۳۴۱ هزار و ۵۱۸ رأی از آرا صحیح صندوق‌ها، علیرضا عباسی با ۱۰۸ هزار و ۲۴۱ رأی به عنوان نمایندگان مردم حوزه انتخابیه فوق به مجلس راه یافت.

همچنین علی شیرین زاد با کسب ۵۵ هزار و ۲۳ رأی و مصطفی سعیدی سیرایی با کسب ۴۰ هزار و ۲۳۶ رأی به مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه شهرستان کرج راه می‌یابند. در ادامه به معرفی ۲ کاندیدایی که در مرحله دوم انتخابات مجلس با هم رقابت خواهند کرد، می‌پردازیم.

علی شیرین‌زاد کیست؟

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی متولد سال ۱۳۵۰ در نظام‌آباد تهران است و از سال ۱۳۵۳ در استان البرز سکونت دارد. او متأهل بوده و دارای سه فرزند است.

وی دوره کارشناسی خود را در رشته فیزیک کاربردی و کارشناسی ارشد را در رشته مدیریت فرهنگی گذرانده و هم اکنون دانشجوی دکتری مدیریت رسانه است.

شیرین‌زاد پایان نامه کارشناسی ارشد وی با عنوان طراحی الگوی مناسب مدیریت فرهنگی کلان‌شهر کرج مورد توجه و حمایت سازمان تشخیص مصلحت نظام در مرکز تحقیقات استراتژیک قرار گرفت.

وی سابقه حضور در انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال‌های گذشته را نیز دارد و در این دوره هدف خود را با تعریف شعاری مبنی بر «گره‌ای باز کنیم» اعلام کرده است.

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در دور اول انتخابات مورد حمایت لیست شورای نیروهای انقلابی بوده و دیگر لیست‌های مرتبط با حزب انقلابیون حمایت خود را از وی اعلام کردند.

سوابق مصطفی سعیدی سیرایی را بشناسید

مصطفی سعیدی سیرایی اهل روستای سیرا دیگر کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی است. او ۴۴ سال دارد و دارای همسر و دو فرزند دختر است.

وی کارشناس مدیریت و کارشناسی ارشد خود را در رشته علوم سیاسی دریافت کرده است. مشاور شهردار کرج، رئیس اداره رفاه کارکنان و اماکن عمومی شهرداری کرج، مدیرعامل و عضو هیئت مدیره شرکت تعاونی اعتبار کارکنان شهرداری کرج، مسئول بازرسی سازمان بازیافت شهرداری کرج، رئیس اداره حفاظت فیزیکی شهرداری کرج، مسئول حراست منطقه ۸ شهرداری کرج، مسئول حراست معاونت فنی و عمرانی شهرداری کرج و مسئول حراست سازمان اتوبوس رانی شهرداری کرج از دیگر سوابق اجرایی وی است.

حضور چند ماهه در کرسی مدیریت شهری فردیس و کرج در فاصله زمانی کوتاه از دیگر سوابق اجرایی او است و در هر دو پست مدیریتی توسط شورای شهر استیضاح شد.

بیست‌ویکم اردیبهشت سال ۱۴۰۳ دور دوم انتخابات مجلس میان این دو کاندیدا برای تصدی کرسی مجلس حوزه انتخابیه کرج، فردیس، اشتهارد و آسارا برگزار خواهد شد.

کد خبر 749280

دیگر خبرها

  • عضو شورای اسلامی کلانشهر اهواز :کلانشهر اهواز امینی شهردار را نمی‌خواهد | کسی ندای هل من ناصرا ینصرنی اهواز را نمی شنود
  • شهرداری قزوین نگاه سلیقه‌ای نداشته باشد
  • پایانی بر حواشی بودجه شهرداری کرمانشاه در شورای شهر
  • کارگران مهم‌ترین رکن مدیریت شهری هستند
  • مهر تأیید وزارت کشور بر قانونی بودن ورود واگن‌های چینی
  • آشنایی با ۲ نامزد راه‌یافته به دور دوم انتخابات مجلس در کرج
  • آمادگی برای مدیریت بارندگی در اهواز
  • شهردار ارومیه در سمت خود ابقا شد
  • برکناری شهردار ارومیه رای نیاورد
  • استیضاح شهردار ارومیه رای نیاورد