Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-29@16:12:09 GMT

سرکوب مردم انگلیس در سایه سکوت جامعه جهانی!

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۴۱۲۴۳

سرکوب مردم انگلیس در سایه سکوت جامعه جهانی!

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، انگلیس طی روزهای اخیر در عرصه داخلی با تحولات قابل توجهی همراه بوده که فضای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی این کشور را به چالش کشیده است.

در حالی بحران کرونا و پیامدهای پنهان‌کاری دولتمردان این کشور درباره ویرس جهش یافته کرونا مشکلات گسترده‌ای را برای مردم این کشور و سایر کشورها به همراه داشته و دولت‌مردان انگلیسی همچنان از پاسخ‌گویی و عذرخواهی بابت این پنهان‌کاری خودداری می‌کنند که طی روزهای اخیر برخی مناطق این کشور صحنه اعتراض‌های مردمی و سرکوب شدید پلیس است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معترضان به لایحه افزایش قدرت و اختیارات سرکوب‌گرانه پلیس انگلیس در روزهای اخیر به خیابان‌های شهر «بریستول» آمدند که با دخالت و سرکوب پلیس روبرو شدند و اعتراضات به خشونت کشیده شد.

بر اساس این قانون جدید، پلیس اختیار سرکوب هرگونه اعتراضی به سیاست‌های دولت را خواهد داشت. نهادهای مدافع آزادی بیان و حقوق بشر این قانون را زمینه‌ساز تشدید خفقان و مغایر با قوانین حقوق بشری دانسته‌اند.

در خصوص افزایش اختیارات سرکوب‌گرایانه پلیس انگلیس چند نکته قابل توجه است:

حمایت دولت‌مردان انگلیس از خشونت سیستماتیک

نخست آنکه؛ اخیرا گزارش‌ها و ویدئوهایی از قتل زن 31 ساله به دست پلیس انگلیس منتشر شده است که اعتراضات گسترده شهروندان انگلیسی را به همراه داشت، حال آنکه دولت‌مردان انگلیس به جای مقابله با این خشونت سیستماتیک بر تصویب قانون اختیارات سرکوب‌گرایانه پلیس تاکید کرده که این امر می‌تواند به تشدید این رویکرد منجر شود.

لازم به ذکر است؛ نهادهای حقوق بشری بارها درباره وضعیت اسفناک زندان‌های انگلیس و آمار بالای خودکشی در این زندان‌ها و رفتارهای خشونت‌آمیز پلیس هشدار داده‌اند.

همچنین گزارش‌ها نشان می‌دهد که رده‌های بالای پلیس انگلیس در قاچاق انسان به این کشور نقش داشته و در عین حال طی سال‌های اخیر با شدت گرفتن موج آوارگان در کشورهای جنگ زده غرب آسیا و آفریقا، خشن‌ترین برخوردها را با آوارگان داشته و بارها به کمپ‌های محل اسکان آنها یورش برده و آوارگان را ضمن ضرب و شتم، بازداشت و اخراج کرده‌اند.

«اراذل و اوباشی» که «دنبال دردسر بوده‌اند»!

دوم آنکه؛ «پریتی پتل» وزیر کشور انگلیس ضمن محکوم کردن اعتراضات بریستول، افراد شرکت‌کننده در آن را «اراذل و اوباشی» توصیف کرده که «دنبال دردسر بوده‌اند»! از سوی دیگر، بوریس جانسون نخست‌وزیر انگلیس در حساب توئیتری خود نوشته است: «شاهد حملات شرم‌آور به مأموران پلیس در بریستول بودم. پلیس و شهر [بریستول] از حمایت مطلق من برخوردار هستند.»

این‌گونه موضع‌گیری‌ها در حالی صورت گرفته است که این مقامات هیچ اشاره‌ای به سرکوب شدید معترضین توسط پلیس و حتی سابقه رفتارهایی همچون قتل زن جوان به دست پلیس، سرکوب اعتراض‌های حامیان محیط زیست و یا سرکوب اعتراضات مردمی به ناتوانی دولت‌مردان در مقابله با کرونا نداشته‌اند.

بر این اساس می‌توان گفت دولت‌مردان انگلیسی رسما به حمایت از تشدید سرکوب‌گری پلیس پرداخته‌اند که خود نشان‌گر سیستماتیک بودن سرکوب‌گری در ساختار امنیتی این کشور است و واهی بودن ژست‌های بشردوستانه آنان علیه سایر کشورها را آشکارتر می‌سازد.

نکته قابل توجه اینکه؛ دولت‌مردان انگلیس از اصلی‌ترین تامین‌کنندگان سلاح برای دولت‌های سرکوب‌گر در سراسر جهان هستند که نمود آن را در فروش تسلیحات و همکاری‌های امنیتی و نظامی انگلیس با رژیم صهیونیستی، رژیم سعودی، امارات، بحرین و میانمار می‌توان مشاهده کرد.

سکوت معنادار رسانه‌های داعیه‌دار حمایت از حقوق بشر

سوم آنکه؛ محافل رسانه‌ای انگلیسی همچون بی‌بی‌سی که داعیه حمایت از حقوق بشر را دارند در برابر افزایش اختیارات سرکوب‌گرایانه پلیس انگلیس و سرکوب معترضان به این اختیارات سکوت کرده و یا به حمایت از آن پرداخته‌اند، چنانچه در اعتراضات مردمی به قتل زن 31 ساله به دست پلیس نیز با تصاویر گزینشی به تطهیر و پاک‌سازی پرونده جنایات پلیس و عملکرد دولت‌مردان انگلیس پرداختند.

رفتار رسانه‌های انگلیسی در قبال این دست سرکوب‌گری‌ها در این کشور نشان‌گر ماموریت سیاسی آنها مبنی بر ادعاهای گزینشی حقوق بشری علیه سایر کشورهاست که در چارچوب منافع و اهداف سیاسی دولت‌مردان این کشور صورت می‌گیرد.

این رسانه‌ها بارها نشان داده‌اند که برای جان شهروندان کشورشان هیچ ارزشی قائل نبوده و ادعاهای بشردوستی و حقوق بشری آنها تنها یک فریب با مصارف فراسرزمینی است که از یک سو به پنهان‌سازی وضعیت بحرانی حقوق بشر در انگلیس پرداخته و از سوی دیگر ابزاری در دست سیاست‌های استعماری و سلطه‌گرایانه انگلیس در عرصه جهانی هستند.

نژادپرستی و رفتارهای تبعیض آمیزی که از رده‌های بالای حاکمیتی این کشور تا سایر بخش‌ها را فرا گرفته و نمود آن را در افشاگری اخیر «مگان مارکل» عروس ملکه انگلیس می‌توان مشاهده کرد نشان‌گر این حقیقت است که انگلیس به جای ادعای حمایت از حقوق بشر باید به عنوان یکی از کانون‌های نقض سیستماتیک حقوق بشر مورد بازخواست جهانی قرار گیرد.  

منبع: نورنیوز

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: حقوق بشر نژادپرستی پلیس پلیس انگلیس حقوق بشری سرکوب گر رسانه ها حقوق بشر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۴۱۲۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح است

سخنگوی وزارت امور خارجه اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم‌هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعا‌هایی علیه کشورمان را به شدت محکوم و از همراهی معدود کشور‌هایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.

کنعانی افزود: ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تامین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است و جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد؛ توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه برخلاف میل تحریم کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیدا انتقاد کرد و گفت؛ جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضدتروریست ایرانی، صرفا به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یاد شده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیدا محکوم می‌کند!

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد؛ چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!

کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعا‌های مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین تاکید کرد؛ اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه‌ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریعترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشور‌های اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام زنی به دیگران کنند.

کنعانی تاکید کرد: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند. 

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود؛ این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولت‌های ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

کنعانی خاطرنشان کرد: اگر رشادت و جانفشانی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضد تروریست سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می‌کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضدتروریسم جهان در فهرست تروریسم می‌شود؛ مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولت‌های اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تاکید کرد تکرار رویکرد‌های غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعا‌های آنها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آنها باید زمانی پاسخگوی این ادعا‌ها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی

دیگر خبرها

  • آمریکا و اسرائیل دو روی یک سکه
  • بوتسوانا درخواست انگلیس برای توافق ضد مهاجرتی را رد کرد
  • تشکیل ائتلاف جهانی نخبگان دانشگاهی برای کمک به احقاق حق مردم فلسطین
  • ماسک آزادی و حقوق بشر دولت‌های خارجی برای مردم جهان کنار رفته است
  • تشکیل ائتلاف جهانی نخبگان دانشگاهی برای کمک به احقاق حق مردم فلسطین
  • خروش مردم انگلیس در حمایت از فلسطین
  • «گشت ارشاد مدیران»؛ یک وعده شبه احمدی نژادی دیگر در دولت رئیسی /فسادها و تخلفات در سکوت فراموش می‌شوند؟
  • محکومیت سرکوب و برخورد خشونت‌بار پلیس آمریکا با دانشجویان از سوی دانشگاه امیرکبیر
  • ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح است
  • حضور نیروی نظامی در دانشگاه و سرکوب دانشجویان پذیرفتنی نیست | رفتار آمریکا با دانشجویان معترض شرم‌آور است