Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-01@16:14:39 GMT

تاثیرات مصرف بیش از حد کلسیم

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۴۳۱۹۰

تاثیرات مصرف بیش از حد کلسیم

همه ما به خوبی از این واقعیت آگاه هستیم که مصرف بیش از حد هر چیزی حتی ویتامین ها و مواد مغذی نیز برای سلامتی مضر است. کلسیم یک ماده مغذی مهم که برای عملکرد سالم بدن لازم است که حفظ سلامت استخوان ها، قلب و دندان ها را برعهده دارد و باعث بهبود عملکرد اعصاب و عضلات نیز می شود.

به گزارش برنا؛ کمبود کلسیم در بدن منجر به بروز بیماری هایی مانند پوکی استخوان، هیپوکلسمی و پوکی استخوان می شود، اما از سوی دیگر مقدار زیاد آن در بدن نیز می تواند نتیجه معکوس دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در اینجا مواردی است که باید درباره مصرف بیش از حد کلسیم بدانید.

میزان بالای کلسیم چگونه می‌تواند مضر باشد؟

مقادیر بالای کلسیم در بدن به عنوان هایپرکلسمی شناخته می شود. فاکتورهای زیادی وجود دارد که می تواند در ایجاد این بیماری موثر باشد. برخی از دلایل شامل کمبود آب، مصرف بیش از حد غذاهای سرشار از کلسیم، هایپرپاراتیروئیدیسم و ​​بیماری گرانولوماتوز است.

علائم هایپرکلسمی

برخی از علائم رایج وجود کلسیم بیش از حد در بدن شامل خستگی، گرفتگی عضلات، درد استخوان، حالت تهوع، یبوست، تشنگی بیش از حد، ادرار و تحریک پذیری است.

مشکلات ناشی از سطح بالای کلسیم

هایپرکلسمی مضر است زیرا می تواند منجر به بروز سنگ کلیه، نارسایی کلیه، زوال عقل، گیجی، پوکی استخوان و مشکلات قلبی شود، همچنین هایپرکلسمی شدید منجر به کما رفتن بیمار نیز می شود. برای جلوگیری از بروز هرگونه عارضه ای باید مصرف غذاهای سرشار از کلسیم را به میزان متوسط ​​مصرف کرد. در اینجا فهرستی از 5 ماده غذایی سرشار از کلسیم وجود دارد که نباید در مصرف آنها زیاده روی کرد.

پنیر

پنیر جدا از خوشمزه بودن منبع عالی کلسیم محسوب می شود، اما مصرف زیاد آن منجر به افزایش وزن و بروز مشکلات دیگری نیز می شود.

اسفناج

بدون شک سبزیجات برگ سبز قسمت مهمی از رژیم روزانه به شمار می آیند. بر اساس اظهارات کارشناسان، هر روز باید 2.5 فنجان سبزی های دارای برگ سبز مصرف شود، اما وجود ترکیباتی مانند اگزالات در اسفناج در صورت مصرف بیش از حد منجر به تولید سنگ کلیه می شود

آجیل

آجیل منبع خوبی از کلسیم و چربی های سالم است، اما مصرف بیش از حد آن کالری اضافی به رژیم غذایی اضافه می کند در نتیجه باعث افزایش وزن و بروز سایر مشکلات مربوط به هایپرکلسمی می شود.

لوبیا

لوبیا، سبزیجات سبز سالم منبع خوبی از کلسیم، فیبر و پروتئین هستند.  بر اساس اظهارات پزشکان هر شخص باید هر روز حدود 2.5 فنجان سبزیجات سبز مصرف کند، اما دوباره باید تاکید کنیم مصرف زیاد آن می تواند منجر به چربی ناسالم شکمی و افزایش وزن شود.

شیر سویا

شیر سویا، منبع غنی کلسیم در بین گیاهخواران بسیار محبوب است، اما ایزوفلاون موجود در شیر سویا منجر به بروز مشکلاتی برای باروری و سایر مشکلات سلامتی مزمن می شود.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: پوکی استخوان مصرف بیش از حد مشکلات وزن سبزیجات رژیم غذایی شیر پوکی استخوان قلب دندان سنگ کلیه مشکلات قلبی سلامت استخوان کلسیم نارسایی کلیه مصرف بیش از حد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۴۳۱۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از تلفن همراه با ۴۶ درصد بالاترین علت بروز تصادف است

سرهنگ فیروز کشیر معاون اجتماعی و فرهنگی ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره علل تصادفات  گفت:  یکی از دلایل اصلی افزایش تصادفات استفاده و مکالمه با تلفن همراه در حین رانندگی ‌بالاترین درصد یعنی ۴۶ را به خود اختصاص داده است و این موضوع حتی بدون استفاده از هندزفری نیز اتفاق می‌افتد. 

معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ بیان کرد: ارسال پیامک توسط رانندگان نیز به میزان ۳۷ درصد در بروز تصادفات نقش دارد. 

سرهنگ کشیر گفت: همچنین تحقیق نشان می‌دهد که مکالمه با هندزفری ۲۷ درصد و مصرف مواد مخدر ۲۱ درصد در میزان و دلیل تصادفات نقش دارند. 

او تصریح کرد: راننده از مواد مخدر استفاده کرده و پشت فرمان نشسته و باعث شده  روح و روان و سیستم اعصاب وی او تحت تاثیر قرار ‌بگیرد که از جمله تاری دید، کاهش شدید شنوایی، درگیری ذهنی و مغزی و درک نکردن فاصله از مواردی است که می‌تواند برای این راننده اتفاق بیفتد که نتیجه‌ای جز تصادف در پی نخواهد داشت. 

سرهنگ کشیر افزود: همچنین استفاده از نوشیدنی‌های غیرمجاز و مصرف روان گردان‌ها به میزان ۱۳ درصد در بروز حوادث رانندگی تاثیر دارند. 

او  بیان کرد: این اعداد و ارقام مواردی نیستند که بخواهیم با آنها شوخی کنیم. شوخی با این اعداد شوخی با جان و زندگی خود و خانواده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حوادث و انتظامی

دیگر خبرها

  • سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید
  • «کوری مطلق و مرگ» در انتظار مصرف کنندگان «الکل»
  • استفاده از تلفن همراه با ۴۶ درصد بالاترین علت بروز تصادف است
  • مصرف الکل‌های سمی در هر اندازه‌ای خطرناک است
  • مسکن‌ها؛ مهم‌ترین علت بروز سردرد‌های میگرنی!
  • الکل‌های دست‌ساز و قاچاق زمینه‌ساز بروز مسمومیت
  • مصرف الکل های سمی در هر اندازه ای خطرناک است
  • این علائم نشان می‌دهد که مشروب تقلبی مصرف کرده‌اید
  • بروز مشکلات تنفسی در خوزستان در پی گرد و غبار
  • تاثیر ظروف یکبار مصرف بر محیط زیست