Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، در بیست و چهارمین روز از اسفندماه ۹۹ و در قالب پنجاه و هفتمین برنامه پویش «تدبیر و امید برای جهش تولید»، طرح ملی انتقال آب از خلیج‌فارس به فلات مرکزی و شرق کشور با حضور ویدئوکنفرانسی رییس‌جمهوری و با سرمایه گذاری ۱۲۸ هزار میلیارد تومان افتتاح شد.

این طرح زیربنایی که به محرومیت‌زدایی و توسعه متوازن ثروت در کشور کمک می‌کند، دستاوردی بزرگ در آستانه ۴۲ سالگی انقلاب است که به همت متخصصان داخلی و بخش خصوصی توامند به سرانجام رسیده و فلات مرکزی و شرق کشور را متحول می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با تکمیل سه خط پروژه مهم و ملی انتقال آب خلیج‌فارس به فلات مرکزی ایران، در مجموع ۵۵۰ میلیون مترمکعب آب شیرین از خلیج‌فارس به فلات مرکزی ایران منتقل می‌شود.

اشتغال‌زایی برای ۷۰ هزار نفر

برپایه این گزارش، عملیات اجرایی جدی برای انتقال این آب در دولت یازدهم آغاز شد که رییس‌جمهوری ۴۰۰ میلیون دلار تسهیلات از صندوق توسعه ملی برای این طرح اخذ کرد. به‌جز این تسهیلات که اقساط آن نیز پرداخت می‌شود، بقیه هزینه‌ها توسط شرکت‌های بزرگ معدنی کشور و بخش خصوصی تامین شده است.

برای اجرای این طرح‌ها که در مجموع با لوله‌گذاری به طول سه‌هزار و ۷۰۰ کیلومتر آب خلیج‌فارس و دریای عمان را به هفت استان شامل هرمزگان، کرمان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، یزد، اصفهان و سیستان و بلوچستان منتقل می‌کند ۱۲۸ هزار میلیارد تومان اعتبار پیش‌بینی شده است؛ طرح‌هایی که اشتغال‌زایی برای ۷۰ هزار نفر در طول سال‌های اجرا از آنها انتظار می‌رود.

این پروژه از استان هرمزگان آغاز می‌شود و آب شیرین سازی شده در مسیر کرمان و خراسان جنوبی به خراسان رضوی انتقال خواهد یافت و می‌تواند به توسعه صنایع گلخانه‌ای و واحدهای صنعتی و معدنی بزرگ این استان‌ها کمک کند. از نظر قیمتی نیز در مقایسه با کشورهای حاشیه خلیج‌فارس از جمله عمان و امارات متحده عربی، قیمت این آب ۲۰ درصد ارزان‌تر است.

خط نخست انتقال آب

قطعه نخست از خط نخست چند ماه پیش توسط رییس‌جمهوری به‌طورکامل افتتاح شد. خط نخست، آب خلیج‌فارس را به استان‌های هرمزگان، کرمان و یزد منتقل می‌کند. این طرح در فازهای یک، دو و سه به طول ۸۲۰ کیلومتر، با ۱۲ باب ایستگاه پمپاژ، با حجم سرمایه‌گذاری ۲۰ هزار میلیارد تومانی اجرایی شده که پتانسیل اشتغال‌زایی آن در دوران ساخت (تاریخ شروع ۱۳۹۱ و تاریخ اتمام ۱۳۹۹) ۱۶ هزار نفر برآورد شده است.

خط دوم انتقال آب

برپایه این گزارش، در خط دوم انتقال آب خلیج‌فارس به استان‌های کرمان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی پیش‌بینی شده است.

این طرح به طول یک‌هزار و ۵۵۰ کیلومتر با ۱۸ باب ایستگاه پمپاژ آب، با سرمایه‌گذاری ۴۷ هزار میلیارد تومانی اجرایی شده و برای ۳۰ هزار نفر اشتغال‌زایی به دنبال دارد. تاریخ شروع این طرح امسال و تاریخ پایان آن ۱۴۰۴ پیش بینی شده است. 

خط سوم انتقال آب

در خط سوم، آب خلیج‌فارس به استان‌های یزد و اصفهان منتقل می‌شود. این طرح به طول ۹۱۰ کیلومتر با ۱۰ باب ایستگاه پمپاژ آب، با سرمایه‌گذاری ۳۵ هزار میلیارد تومانی اجرایی شده و برای ۱۴ هزار نفر اشتغال‌زایی به دنبال دارد. تاریخ اتمام این طرح سال۱۴۰۴ پیش بینی شده است.  

خط چهارم انتقال آب

و بالاخره در خط چهارم، انتقال آب دریای عمان به استان سیستان و بلوچستان پیش‌بینی شده است. این طرح به طول ۸۲۰ کیلومتر با ۱۱ باب ایستگاه پمپاژ آب، با سرمایه‌گذاری ۳۹ هزار میلیارد تومانی اجرایی شده و برای ۱۰ هزار نفر اشتغال‌زایی به دنبال دارد. تاریخ شروع این طرح امسال و تاریخ پایان آن ۱۴۰۴ پیش بینی شده است.

دستاوردهای طرح

برپایه این گزارش، دستیابی به منابع آبی جدید و پایدار در کشور، ایجاد طرح تحول اقتصادی، ایجاد زیرساخت‌های تولید و انتقال آب به عنوان پیش‌نیاز تحقق اقتصاد مقاومتی، رشد و توسعه صنایع معدنی به‌عنوان جایگزین مناسب نفت، رشد و توسعه سایر پتروشیمی‌ها، پالایشگاها و سایر صنایع پایین‌دستی، ایجاد فرصت برای تامین کمبود آب شرب شهرها و روستاها، ایجاد فرصت برای توسعه کشت‌های گلخانه‌ای، کشاورزی‌های پر بازده نظیر میوه‌های استوایی، پسته، زعفران و غیره، ایجاد اشتغال پایدار، ظرفیت‌سازی و بهره‌گیری از پتانسیل‌های بومی و تثبیت جمعیت ساکن در منطقه، توسعه اقتصادی سواحل مکران به عنوان گنج پنهان به تعبیر رهبر معظم انقلاب، حفظ ذخایر آب‌های زیرزمینی و ممانعت از حفر چاه‌های غیرمجاز به منظور احیای محیط زیست، تداوم امنیت پایدار در مرزهای شرقی کشور در راستای تحقق پدافند غیرعامل، جلوگیری از مهاجرت و حاشیه‌نشینی به مراکز استان‌ها و درنتیجه حفظ کرامت مردم نجیب منطقه و افزایش قدرت مذاکره به‌منظور دستیابی به حق‌آبه‌های مرزی با کشورهای همسایه از جمله دستاوردهای مهم  طرح در منطقه فلات مرکزی و شرق کشور خواهد بود.

ضرورت افزایش سهم ایران از شیرین‌سازی آب خلیج‌فارس

به گزارش ایرنا، به گفته کارشناسان کشورهای حاشیه خلیج‌فارس و دریای‌عمان تاکنون سهم بالایی از انتقال آب شیرین‌سازی شده این اکوسیستم‌های آبی را به خود اختصاص داده‌اند، اما سهم ایران فقط ۲ درصد است. این مهم جزو حقابه‌های کشور است که باید هر چه زودتر پیگیری شود، زیرا شاید در سال‌های آینده با سختگیرانه‌تر شدن قوانین و مقررات بین‌المللی نتوان این کار را انجام داد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در این زمینه با اشاره به شیرین‌سازی روزانه ۲۶ میلیون مترمکعب از آب خلیج‌فارس توسط همسایگان جنوبی، بر ضرورت افزایش سهم کشورمان از شیرین‌سازی آب خلیج‌فارس تاکید کرد.

«علیرضا رزم‌حسینی» گفت: سهم ایران از شیرین‌سازی آب دریاهای جنوب با اجرای این پروژه مهم ۶۰۰ هزار متر مکعب در روز خواهد بود که فاصله زیادی با رقم استفاده کشورهای حاشیه خلیج فارس دارد، پس افزایش سهم کشورمان از این محل از الزامات است.

رشد بخش‌های صنعت، معدن و کشاورزی با انتقال آب

به اعتقاد کارشناسان، تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی در سایه‌ ایجاد زیرساخت‌هایی همچون تامین آب پایدار حاصل می‌شود.

در حالی کشورمان سرشار از معادن غنی است که تاکنون بسیاری از برنامه‌های توسعه‌ای به دلیل نبود آب کافی عملیاتی نشده و تلاش می‌شود که با همت و سرمایه‌گذاری شرکت‌های خصوصی در حوزه صنایع معدنی، راه را برای فرآوری مواد معدنی هموار شود.

به اعتقاد کارشناسان، مس سرچشمه با افتتاح پروژه‌های جدید سالیانه به ۳۱ میلیون مترمکعب آب نیاز دارد و با افتتاح (قطعه دوم) خط یک انتقال آب از خلیج‌فارس به سرچشمه، نگرانی از تامین آب نخواهد داشت. قطعه دوم خط یک انتقال آب خلیج‌فارس به سرچشمه، در استان کرمان رسیده است.

قطعه سوم خط یک انتقال آب، آب شیرین‌سازی شده خلیج فارس را به شهرستان اردکان در استان یزد رساند. اجرای پروژه انتقال آب، پشتوانه سرمایه‌گذاری ۷۴ هزار میلیارد تومانی در شرکت چادرملو است.

از دیگر مزیت‌های پروژه انتقال آب از خلیج‌فارس و دریای عمان، حفظ ذخایر آب های زیرزمینی و ممانعت از حفر چاه‌های غیر مجاز است که در راستای احیای محیط زیست تاثیرات مثبت به دنبال خواهد داشت.

تامین آب مورد نیاز دیگر صنایع همچون پتروشیمی‌ها، کشت‌های گلخانه‌ای و همچنین تامین آب شرب، از دیگر مزایای اجرای این ابرپروژه است.

برچسب‌ها پدافند غیر عامل دریای عمان ایرنا اقتصاد مقاومتی هرمزگان عمان ایران صندوق توسعه ملی طرح انتقال آب خلیج فارس کرمان دولت یازدهم توسعه ایران فلات مرکزی ایران توسعه اقتصادی علیرضا رزم حسینی یزد خراسان جنوبی اصفهان امارات‌ متحده ‌عربی خلیج فارس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: پدافند غیر عامل دریای عمان ایرنا پدافند غیر عامل دریای عمان ایرنا اقتصاد مقاومتی هرمزگان عمان ایران صندوق توسعه ملی طرح انتقال آب خلیج فارس کرمان دولت یازدهم توسعه ایران فلات مرکزی ایران توسعه اقتصادی علیرضا رزم حسینی یزد خراسان جنوبی اصفهان امارات متحده عربی خلیج فارس اخبار کنکور فلات مرکزی و شرق کشور انتقال آب خلیج فارس پیش بینی شده سرمایه گذاری آب خلیج فارس خراسان جنوبی خلیج فارس اشتغال زایی شیرین سازی دریای عمان تامین آب هزار نفر استان ها آب شیرین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۴۳۶۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش خلیج فارس در راهبرد امنیت ملی کشور بی‌بدیل است

ایسنا/هرمزگان امام جمعه بندرعباس گفت:‌ در آستانه روز خلیج فارس قرار داریم و نقش خلیج فارس در راهبرد امنیت ملی کشور بی‌بدیل است.

حجت‌الاسلام محمد عبادی‌زاده نماینده ولی فقیه در هرمزگان و امام جمعه شهرستان بندرعباس امروز (هفتم اردیبهت ماه) در خطبه‌های نماز جمعه، اظهار کرد:‌ خلیج فارس در راهبرد امنیت ملی ایران نقش بی‌بدیلی دارد و استان هرمزگان به‌دلیل قرارگیری در تنگه هرمز و وجود جزایر متعدد تحت مدیریت و پشتیبانی این استان، در بهره‌برداری از این دریا باید نقش محوری و کلیدی ایفا کند.

وی با بیان این که در آستانه روز ملی خلیج فارس قرار داریم و برنامه‌ریزی برای گرامیداشت این روز و بیان نقش و جایگاه ایران در امنیت و اقتصاد خلیج فارس اهمیت ویژه‌ای دارد، تصریح کرد: تحریف نام خلیج فارس از سوی جریانی فرامنطقه‌ای صورت می‌گیرد چرا که همه جهانیان می‌دانند  نام خلیج فارس مربوط به بیش از ۲ تا ۳ هزار سال پیش است.

نماینده ولی فقیه در هرمزگان ادامه داد: تاریخچه نام خلیج‌فارس به قبل از اسلام و حتی پیش از میلاد حضرت مسیح باز می‌گردد که در منابع اسلامی به نام خلیج فارس و دریای پارس مشهور بوده و حتی همین کشورهای عربی منطقه نیز در گذشته و حتی اکنون از این نام بهره می‌گیرند.

حجت‌الاسلام عبادی زاده با گرامیداشت یاد و خاطره شهید مطهری به عنوان معلم انقلاب اسلامی، این روز را به همه معلمان پرتلاش میهن اسلامی‌مان تبریک و تهنیت گفت و عنوان کرد: معتقدم که معلمان باید سطح خودشان را در تراز انقلاب اسلامی بالا ببرند زیرا نقش اول تحول بنیادین در نظام آموزش پرورش را معلمان دارند.

وی پیشنهاد داد با توجه به جایگاه والای مقام معلم، نام آموزش و پرورش به تربیت و تعلیم تغییر داده شود.

وی به دیدار اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی با کارگران نیز اشاره و اظهار کرد: کارگران کم توقع‌ترین و قانع‌ترین اقشار جامعه‌ هستند و بر مسئولان و متولیان امر واجب است تا حقوق و دستمزد این قشر پرتلاش را به نحوی اصلاح کنند که آنان در برابر تورم و مشکلات اقتصادی،‌ فشار کمتری بر این قشر وارد شود.

امام جمعه بندرعباس با اشاره به تقدیم بیش از ۱۴ هزار شهید از سوی جامعه کارگری در دوران دفاع مقدس، اضافه کرد: هر جا که نظام اسلامی به حضور این عزیزان نیاز داشته،‌ آنان با اقتدار و صلابت در برابر دشمن قد علم کردند و این قشر همواره همراه نظام و کشور بوده‌اند و باید جهت‌گیری مسئولان،‌ حل مشکلات این قشر باشد.

عبادی‌زاده در پایان از آحاد جامعه خواست تا کتابخوانی به‌خصوص مطالعه آثار شهید مطهری را مورد توجه قرار دهند.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • هدف‌گذاری شورای ششم برای توسعه متوازن شهر مشهد
  • رشد ۳۰ درصدی بودجه محرومیت زدایی سیستان و بلوچستان نسبت به ۱۴۰۲
  • رشد 30 درصدی بودجه محرومیت زدایی سیستان و بلوچستان نسبت به 1402
  • اردو‌های جهادی، گام‌هایی استوار در مسیر محرومیت‌زدایی
  • رشد ۳۰ درصدی بودجه محرومیت زدایی سیستان و بلوچستان
  • ۱۰۰ نفر در استان داوطلب تسهیل گری در محرومیت زدایی
  • یکی از اولویت‌های لرستان باید ایجاد زیرساخت‌ها باشد
  • اجرای ۶۰ طرح محرومیت‌زدایی در پلدشت
  • نقش خلیج فارس در راهبرد امنیت ملی کشور بی‌بدیل است
  • دستگاه‌ها در اجرای مصوبات روستایی سفر‌های شهرستانی استاندار فارس کوتاهی نکنند