Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، سوگندنامه پزشکان آن‌ها را ملزم به انجام تمام تلاش خود برای حفظ سلامت بیماران می‌کند، با این حال همانطور که از تاریخ غنی پزشکی پیداست، این قانون همیشه رعایت نشده است. از همان روز‌های ابتدایی، افراد کنجکاو روش‌های مختلفی را برای تسکین درد یکدیگر و بیماری‌های مختلف امتحان کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متاسفانه در طول زمان اشتباهات، تصمیمات ناآگاهانه و انتخاب‌های بی‌رحمانه زیادی انجام شده که عوارضشان بیش از فواید آن‌ها بوده است؛ با این وجود حتی ظالمانه‌ترین وقایع پزشکی نیز درسی شد که راه را برای پزشکی مدرن امروزی هموار کرد. در ادامه لیستی از عجیب‌ترین درمان‌های پزشکی ارائه شده است که آگاهی از آن‌ها سبب می‌شود تا مدیون پیشرفت‌های پزشکی امروزی باشیم. این روش‌های درمانی شامل رویه‌های وحشیانه لوبوتومی تا معجون‌های وهم آور حاوی آرسنیک و هروئین بود و حالا خیال ما راحت است که دیگر امروزه این درمان‌ها کاربردی ندارند.

استعمال سیگار

در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن ۲۰ زمانی که اثرات مخرب نیکوتین هنوز کشف نشده یا به طور گسترده‌ای پذیرفته نشده بود، سیگار کشیدن نه تنها برای اهداف تفریحی بلکه به عنوان یک درمان پزشکی نیز مورد استفاده قرار می‌گرفت. این روش برای بیماری‌های مختلف از جمله آسم استفاده می‌شد.

هروئین

در ابتدا هروئین در طی تلاش برای تولید دارویی مشابه مرفین، اما با قدرت و اعتیاد کمتر اختراع شد، اما کاملا عکس این اتفاق رخ داد. معلوم شد که هروئین تقریبا دو برابر مرفین قوی‌تر است. از هروئین بعد‌ها برای معالجه سرفه و سایر بیماری‌ها مانند کمر درد و بی‌خوابی استفاده شد. از سال ۱۸۹۸ تا ۱۹۱۰ شربت‌های سرفه به عنوان جایگزین مورفین غیر اعتیاد آور به بازار عرضه و به سرعت یکی از بالاترین میزان اعتیاد در بین مصرف کنندگان آن شد.

مت آمفتامین یا همان مخدر شیشه

مت آمفتامین برای اولین بار در سال ۱۸۹۳ توسط یک شیمیدان ژاپنی سنتز شد. در ابتدا قبل از اینکه اثرات سوء دارو مورد توجه قرار گیرد، از مت برای درمان انواع بیماری‌ها مانند نارکولپسی و آسم استفاده می‌شد.

ریه آهنین

قبل از تولید واکسن موثر در دهه ۱۹۵۰، اپیدمی فلج اطفال زندگی بسیاری را ویران کرد. هنگامی که شیوع بیماری در سال ۱۹۵۲ به اوج خود رسید، ۵۷.۶۲۸ فرد آلوده در آمریکا وجود داشت. این یکی از ترسناک‌ترین بیماری‌های قرن بیستم بود. در روز‌گاران گذشته یکی از موثرترین روش‌ها برای نجات جان انسان‌ها اختراع شد، اما یکی از وحشتناک‌ترین آن‌ها نیز بود. تصور کنید نمی‌توانید نفس بکشید و در یک کابینت بزرگ فلزی مانند تابوت قرار دارید که مجبورید هفته‌ها یا حتی تمام زندگی خود را در آنجا بمانید. این کابینت «ریه آهنین» لقب گرفت و هزاران نفر را نجات داد که پس از فلج شدن عضلات قفسه سینه به دلیل فلج اطفال قادر به تنفس نیستند.

کرم نواری

در زمان ویکتوریا، مردم به یک راه حل اساسی برای کاهش وزن یعنی کرم‌های نواری رسیدند. ایده پشت آن ساده بود: فرد به اندازه یک تخم مرغ کرم مصرف می‌کرد به طوری که انگل از روده فرد خارج شده و رشد می‌کند، ظاهرا این امر به فرد اجازه می‌داد بدون کاهش مقدار غذایی که می‌خورد، وزن خود را کاهش دهد. در حالی که امروزه مشخص شده است که کرم‌های نواری می‌توانند خطرناک و حتی در برخی موارد کشنده باشند، اما این اقدام مشکوک هنوز هم در برخی موارد انجام می‌شود.

لوبوتومی

در اوایل قرن ۲۰ زمانی که روش‌های درمان بیماری‌های روانی کمیاب بود، یک روش تهاجمی به نام لوبوتومی اختراع شد. علیرغم فقدان شواهد مبنی بر اینکه این روش که طی آن مسیر‌های عصبی در لوب‌های مغز قطع می‌شود، تاثیرات مثبتی در درمان بیماری‌ها دارد، لوبوتومی به طور گسترده‌ای مورد استفاده قرار گرفت. مبارزات فعال برای اثربخشی لوبوتومی و گسترش اطلاعات نادرست در رسانه‌ها، بسیاری را بر این باور داشت که لوبوتومی یک روش معجزه آساست، اما سال‌ها بعد این رویه به عنوان یکی از شرم‌آورترین و ناخوشایندترین وقایع تاریخ پزشکی شناخته شد.

مالاریوتراپی

در ابتدای قرن بیستم بیمارانی که از سیفلیس رنج می‌بردند با ناهنجاری درمانی تحت درمان قرار گرفتند. افراد بیمار برای ایجاد تب عمدا به مالاریا آلوده شده بودند. ظاهرا تب بالا برای از بین بردن باکتری‌های سیفلیس حساس به دما کافی بود. تخمین زده می‌شود که حدود ۱۵ ٪ از کسانی که تحت مالاریوتراپی قرار گرفتند بر اثر مالاریا مردند، این در حالی است که در برخی دیگر این روش موثر بود.

نشستن در داخل لاشه پوسیده نهنگ

در قرن نوزدهم یک درمان جدید و پیشرفته برای روماتیسم در سواحل جنوبی استرالیا معرفی شد: نشستن در داخل یک لاشه نهنگ پوسیده. اعتقاد بر این بود که اگر شخصی به مدت ۳۰ ساعت در داخل نهنگ مرده بماند، تا ۱۲ ماه از درد‌های مفصلی خلاص می‌شود. واضح است که هیچ مدرک علمی برای پشتیبانی از قدرت بهبودی نشستن در داخل یک نهنگ مرده وجود ندارد، اما به نظر می‌رسد مردم آنقدر ناامید بودند که در واقع آن را امتحان کنند.

آب رادیوم

گرچه ممکن است نوشیدنی‌های انرژی زا را به عنوان یک روند جدید در نظر بگیریم، اما این نوشیدنی‌ها تقریبا یک قرن است که وجود دارند و اگر فکر می‌کنید آن‌ها سالم‌تر از الان بودند، اشتباه می‌کنید. نوشیدنی‌های انرژی زای فروخته شده در دهه ۱۹۲۰ حاوی مقادیر زیادی کافئین و تورین مانند اکنون نبودند، اما در عوض حاوی انرژی واقعی رادیوم بودند. یکی از بدنام‌ترین نمونه‌ها RadiThor است که به سادگی رادیوم در آب حل می‌شد.

پزشکی جسد

صد‌ها سال تا دهه ۱۸۹۰، استفاده از بدن انسان به عنوان یک ماده مخدر در دارو‌های مختلف معمول بود. اما از کدام قسمت‌های انسانی برای درمان بیماری‌ها استفاده شده است؟ باید گفت تقریبا همه آن‌ها. به عنوان مثال کبد انسان برای کسانی که از صرع رنج می‌بردند تجویز شد. اما شایع‌ترین آن‌ها خون، چربی، استخوان و گوشت بود. در طی قرون ۱۶ و ۱۷، بسیاری از پزشکان به طور فعال داروی جسد را برای بیماران خود تجویز می‌کردند. یکی از محبوب‌ترین درمان‌ها در گذشته، مومیایی‌های قاچاق مصری بود. بقایای مومیایی شده معمولا پودر شده و به عنوان درمانی برای صرع، کبودی و خونریزی استفاده می‌شد.

خونریزی

خونریزی به عنوان یکی از قدیمی‌ترین اقدامات پزشکی شناخته می‌شود، قدمت آن به ۳۰۰۰ سال قبل از مصر باستان برمی‌گردد. این روش در اروپا در قرون وسطی برای درمان بیماری‌هایی مانند آبله، صرع و طاعون معمول بود. با این حال به اینجا ختم نشد. خون ریزی معمولا در طول قرن نوزدهم نیز انجام می‌شد و حتی امروزه نیز استفاده می‌شود. در اواخر قرن نوزدهم هنگامی که پزشکان سرانجام اعتراف کردند تخلیه خون از بدن می‌تواند خطرناک باشد و فواید سلامتی زیادی ندارد، این درمان بی‌اعتبار شد. خونریزی بیمار را در معرض ایست قلبی، از دست دادن خون بیش از حد قرار می‌دهد و علاوه بر احتمال عفونت و کم خونی، می‌تواند فشار خون پایین را به طور خطرناکی ایجاد کند.

بخار جیوه

امروز ما به خوبی از اثرات جدی سلامتی که ممکن است ناشی از جیوه باشد، آگاه هستیم. استنشاق بخار جیوه می‌تواند به اندام‌های داخلی فرد مانند ریه‌ها و کلیه‌ها آسیب برساند و حتی می‌تواند کشنده باشد. اگر بلعیده شود نمک‌های غیر آلی جیوه می‌تواند باعث مسمومیت کلیه شود. با این وجود در طول تاریخ، از این ماده شیمیایی برای طولانی شدن عمر و حفظ سلامتی استفاده می‌شد. برای چند صد سال جیوه ماده اصلی در انواع محصولات مورد استفاده برای درمان بیماری‌هایی مانند مالیخولیا، سفلیس و آنفلوانزا بود.

 

آرسنیک

آرسنیک یکی از قدیمی‌ترین دارو‌هایی است که به دوران باستان برمی‌گردد. با این حال حتی اگر خواص سمی آرسنیک شناخته شده بود، این ماده شیمیایی برای درمان بیماری‌های مختلف تا قرن ۲۰ استفاده می‌شد. ترکیبات آرسنیک مواد تشکیل دهنده بسیاری از تنتورها، مومیایی‌ها و قرص‌ها بودد که برای درمان بیماری‌هایی مانند تریپانوزومیازیس یا بیماری خواب و سیفلیس استفاده می‌شدند.

عمل حفاری

عمل حفاری برش یا تراشیدن سوراخ‌های جمجمه یک شخص، از دوران ماقبل تاریخ وجود داشته است. اعتقاد بر این است که این عمل یکی از قدیمی‌ترین اقدامات جراحی است، با این حال دانشمندان مطمئن نیستند که نیاکان ما چرا این عمل را انجام داده‌اند. در طب غربی تا قرن نوزدهم از ترپاناسیون به طور گسترده‌ای برای درمان ضربه‌های سر استفاده می‌شد.

 موش مرده

قبل از اختراع داروی ضد درد موثر، افراد در طول تاریخ روش‌های مختلفی را برای تسکین درد خود امتحان کرده‌اند. در این میان یکی از بدترین و بی‌نتیجه‌ترین درمان‌ها توسط مصری‌ها استفاده شده است. آن‌ها برای تسکین درد دندان، موش‌های مرده را له می‌کردند و آن‌ها را با برخی مواد دیگر مخلوط کرده و به صورت خمیر در می‌آوردند و سپس روی دندان خراب می‌گذاشتند. جای تعجب نیست که خمیر نه تنها به تسکین درد کمک زیادی نمی‌کند بلکه اغلب باعث عفونت نیز می‌شود.

دود تنباکو

تنقیه دود تنباکو در قرن هجدهم برای درمان بیماری‌های مختلف انجام می‌شد. در دوره‌های گذشته این روش برای بیمارانی که از سردرد، نارسایی تنفسی، سرماخوردگی یا گرفتگی شکم رنج می‌بردند، انجام می‌شد، این روش حتی برای احیای افرادی که از تب حصبه یا وبا در حال مرگ بودند نیز مورد استفاده قرار گرفت. اعتقاد بر این بود که نیکوتین می‌تواند غدد فوق کلیه بیمار را تحریک و آدرنالین تولید کرده و آن‌ها را احیا کند. جای تعجب نیست که این روش به سختی جواب داده است.

بیشتر بخوانید

حقیقتی عجیب درباره ابتلا به زخم روده +روش‌های درمانی کولیت اولسروز علائم و روش‌های درمانی مسمومیت غذایی/ حواستان به مصرف سبزیجات باشد

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اشتباهات پزشکی سیگار کشیدن برای درمان بیماری برای درمان بیماری ها بیماری های مختلف روش های درمانی روش های درمان استفاده می شد مورد استفاده عنوان یک قرن نوزدهم قرار گرفت تسکین درد درمان ها روش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۴۵۱۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هدفگذاری تامین اجتماعی برای ارتقاء سلامت و رضایتمندی کارگران

حسن ماری اوریاد در جمع خبرنگاران با تبریک فرارسیدن روز معلم و تکریم هفته کارگر بیان داشت: رهبر معظم انقلاب بر پاسداشت حقوق کارگران و توجه به معیشت این اقشار شریف و سختکوش تاکید ویژه دارند و خدمت به جامعه کارگری را سعادتی بزرگ بر می‌شماریم.

او با بیان اینکه انقلاب اسلامی مدیون مجاهدت و ایثارگری کارگران است، بیان داشت: ماموریت اصلی تامین اجتماعی در حوزه درمان بر مبنای افزایش رضایتمندی، حفظ ایمنی بیمار و تکریم بیمه شدگان استوار است.

اوریاد با ارائه گزارشی از خدمات مدیریت درمان تامین اجتماعی استان فارس اظهار داشت: در دو بخش خدمات درمان مستقیم و غیرمستقیم در راستای ارتقا سلامت جامعه و به ویژه رضایتمندی کارگران تلاش می‌کنیم.

به گفته این مقام مسئول، خدمات درمان مستقیم در مراکز ملکی وابسته به سازمان تامین اجتماعی متشکل از یک بیمارستان و ۲۳ مرکز درمانگاهی سرپایی مشتمل بر هفت پلی کلینیک، پنج درمانگاه تخصصی و یازده درمانگاه عمومی است.

او از گسترش مراکز درمانی طی چند سال اخیر خبر داد و افزود: راه اندازی درمانگاه تامین اجتماعی در شهرستان فیروزآباد در بهمن ماه سال قبل یکی دیگر از پروژه‌های درمانی برای تسهیل دسترسی بیمه شدگان محترم سازمان به خدمات درمانی سرپایی رایگان بوده است.

به گفته اوریاد، درمانگاه‌های زرقان و خرمبید هم در سال جاری در راستای ارتقای سلامت به بهره برداری خواهند رسید و استان پهناور فارس با توجه به گستردگی زیرساخت‌های درمانی تامین اجتماعی رتبه سوم تا چهارم کشور را در اختیار دارد.

سرپرست معاونت پشتیبانی و توسعه مدیریت درمان تامین اجتماعی فارس خاطرنشان کرد: در زمینه درمان مستقیم، بیمارستان شهید آیت الله دکتر بهشتی دارای بخش‌های تخصصی و فوق تخصصی است که به صورت شبانه روزی و کاملا رایگان به خانواده بزرگ تامین اجتماعی خدمات ارائه می‌دهد.

اوریاد ابراز داشت: در بیمارستان شهید آیت الله دکتر بهشتی اعمال پیشرفته جراحی در زمینه‌های قلب، آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی، چشم، زنان و زایمان، ارتوپدی، مغز و اعصاب، اورلوژِی، لاپاراسکوپی و جراحی عمومی به صورت شبانه روزی کاملا رایگان انجام می‌شود.

او با اشاره به موفقیت‌های چشمگیر این مرکز درمانی گفت: در سال گذشته، بیمارستان شهید آیت الله دکتر بهشتی عنوان چهارمین مرکز ارایه خدمات فوق تخصصی قلب در کشور را به خود اختصاص داد.

اوریاد افزود: در مراکز درمانی تامین اجتماعی استان فارس به ویژه در بیمارستان شهید آیت الله دکتر بهشتی میزبان تعداد زیادی از بیماران و بیمه شدگان محترم تامین اجتماعی از استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، خوزستان، هرمزگان، سیستان و بلوچستان و بسیاری دیگر از استان‌های کشور هستیم.

به گفته سرپرست معاونت پشتیبانی و توسعه مدیریت درمان تامین اجتماعی فارس، در سال گذشته بیمارستان شهید آیت الله دکتر بهشتی ۲۱ هزار و ۵۴۹ بیمار را در بخش‌های بستری پذیرش کرده و نزدیک به دو میلیون ویزیت سرپایی در کل استان صورت گرفته است.

او خاطرنشان کرد: نزدیک به یک میلیون و پانصد هزار نسخه دارویی در بخش سرپایی درمانگاهی و بیمارستانی به بیماران ارائه شده است.

اوریاد در همین رابطه افزود: طی همین مدت، در بخش آزمایشگاهی بیش از ۴۴۶ هزار مورد خدمات ارائه شده و نزدیک به ۱۰۹ هزار نفر از خدمات رادیوگرافی، ۴۰ هزار مورد خدمات سونوگرافی، ۲۵ هزار مورد فیزیوتراپی، ۱۳ هزار مورد خدمات دیالیز، ۲۳ هزار مورد ام آر آی، ۱۱ هزار خدمات اکوکاردیوگرافی، ۳۸۰۰ مورد اندوسکوپی به صورت رایگان در مراکز درمانی تامین اجتماعی به بیمه شدگان ارائه شده است.

او تعداد کل مراجعات پاراکلینیک استان در بخش بیمارستانی و درمانگاهی را بیش از ۲ میلیون و ششصد هزار نفر عنوان کرد.

اوریاد افزود: بیمارستان شهید دکتر بهشتی با ۸ اتاق عمل فعال و ۲۲۶ تخت فعال در حال ارائه خدمات به خانواده بزرگ تامین اجتماعی و عموم جامعه است.

او در بخش دیگری از سخنانش از تجهیز بیمارستان شهید دکتر بهشتی به یک دستگاه میکروسکوپ پیشرفته چشمی با اعتبار ۲۸ میلیارد ریال و یک دستگاه سنگ شکن درون اندامی با اعتبار ۳۷ میلیارد ریال خبر داد.

سرپرست معاونت پشتیبانی و توسعه مدیریت درمان تامین اجتماعی فارس از نوسازی تجهیزات پزشکی مراکز درمانگاهی و بیمارستانی طی یک سال اخیر خبر داد و افزود: در سال ۱۴۰۲ اعتباری معادل سیصد میلیارد ریال برای تجهیز مراکز درمانی تامین اجتماعی استان فارس اختصاص یافته است.

اوریاد اضافه کرد: در بخش درمان غیرمستقیم، معاونت خرید راهبردی مدیریت درمان تامین اجتماعی استان فارس با طیف گسترده‌ای از مراکز درمانی بخش دولتی، خصوصی، خیریه و نیرو‌های مسلح مشتمل بر مراکز بیمارستانی، داروخانه، ازمایشگاه، مراکز تصویر برداری، فیزیوتراپی و سایر مراکز پاراکلینیکی طرف قرار داد می‌باشد.

این مقام مسئول افزود: در بخش عملکرد معاونت خرید راهبردی بررسی و رسیدگی بالغ بر ۳۷ هزار پرونده بستری و ۲۰۰ هزار پرونده سرپایی بیمه شدگان سازمان به صورت ماهیانه توسط همکاران متخصص و فنی این حوزه صورت می‌پذیرد.

او شمار مراکز طرف قرارداد در استان فارس را ۲۵۸۳ مرکز اعلام کرد و بیان داشت: تعداد ۱۶۴۰ پزشک خانواده در قالب مطب، درمانگاه و شبکه‌های بهداشتی طرف قرارداد با مدیریت درمان تامین اجتماعی استان فارس به ارائه خدمت می‌پردازند.

او بیان داشت: معاونت خرید راهبردی مدیریت درمان تامین اجتماعی استان فارس بطور متوسط در هر ماه ۳۰۰ میلیارد تومان اسناد مالی دریافت می‌کند که پس از بررسی‌های لازم به مراکز درمانی طرف قرارداد پرداخت می‌شوند.

به گفته این مقام مسئول، طی فروردین و اردیبهشت ماه سال جاری مبلغی معادل ۵۰۰ میلیارد تومان به مراکز درمانی طرف قرارداد پرداخت شده است.

اوریاد در بخش دیگری از سخنانش از ترمیم نیروی انسانی در مجموعه تامین اجتماعی فارس خبر داد و افزود: در پایان فروردین ماه سال جاری آزمون استخدام تامین اجتماعی در استان فارس برگزار شد و ۶۱ نفر در حوزه درمان مستقیم و غیرمستقیم جذب می‌شوند.

او درپایان اظهار امیدواری کرد سطح کیفی و کمی خدمات درمانی سازمان تامین اجتماعی در سال جاری ارتقا یابد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • آشنایی با پزشکی ترمیمی
  • چالش‌های درمانی تومورهای مغزی کودکان در ایران/ متأسفانه هنوز از رادیوتراپی با دوز اشعه‌دهی بالا استفاده می‌کنیم!
  • چالش‌های درمان رادیوتراپی در تومورهای مغزی کودکان
  • سالانه ۳هزار بیمار به بیماران صعب العلاج گلستان اضافه می شود
  • خواص درمانی آب سیب زمینی
  • خواص گیاه درمانی و مفید شنگ
  • درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان های دولتی سمنان
  • عادت‌های رایج که مغزتان را نابود می‌کند
  • هدفگذاری تامین اجتماعی برای ارتقاء سلامت و رضایتمندی کارگران
  • درمان سریع سرماخوردگی با بادکش | آیا بادکش با حجامت تفاوت دارد؟