Web Analytics Made Easy - Statcounter

«احمد بخشایشی اردستانی» کارشناس مسائل منطقه در تشریح سناریوهای موجود پس از اعلام نتایج دور چهارم انتخابات رژیم صهیونیستی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: انتخابات اسرائیل یک رویداد داخلی و خاص است که مؤلفه‌های آشکار و پنهان زیادی را در داخل خود جای داده است. واقعیت این است که اوضاع اقتصادی و سیاسی در سرزمین‌های اشغالی به شدت ملتهب، طی چند ماه اخیر به هم ریخت و شاهد یک واماندگی ساختاری در رژیم صهیونیستی هستیم؛ چراکه طی دو سال گذشته چهار بار انتخابات در سرزمین‌های اشغالی برگزار شده و در انتخابات اخیر هم هیچ دستاورد خاصی مشاهده نشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شکی وجود ندارد که مشکلات داخلی و درگیری‌های سیاسی میان احزاب و جریان‌های اصلی و سنتی اسرائیل موجب شده تا احزاب کوچک‌تر فعال شوند که نمونه آن را می‌توان در انتخابات دور چهارم که اخیراً برگزار شد، مشاهده کرد؛ به گونه‌ای که برخی از آنها توانسته‌اند نسبت به گذشته کرسی‌های بیشتری کسب کنند. طبیعتاً فعال شدن این احزاب برای شخصی مانند بنیامین نتانیاهو که بیشترین دوره نخست‌وزیری تاریخ رژیم صهیونیستی را به خود اختصاص داده ناخوشایند است.

وی ادامه داد: ادامه حضور نتانیاهو در کسوت نخست‌وزیری اسرائیل عملاً ساختار سیاسی این رژیم را به یک دوقطبی به شدت عمیق تبدیل کرده است. یک جبهه بر اساس منافعی که دارند، موافق ادامه حضور نتانیاهو در مقام نخست‌وزیری رژیم صهیونیستی هستند و در مقابل، جبهه دیگر مخالف ادامه فعالیت او در هرم قدرت اسرائیل هستند. بر این اساس ما می‌بینیم که نتایج انتخابات چهارم کنست به‌رغم مانورهایی که حزب لیکود و نتانیاهو داده بودند به نفع وی رقم نخورد. درست است که حزب لیکود به رهبری نتانیاهو آرای بیشتری را در انتخابات چهارم کسب کرد اما واقعیت این است که او همانند گذشته نتوانست اکثریت آرا را به دست بیاورد و بر همین اساس مجدداً باید به ائتلاف با جریان‌های دیگر روی بیاورد. همه می‌دانستند که نتانیاهو نمی‌تواند ۶۱ کرسی از ۱۲۰ کرسی کنست را به خود اختصاص دهد و به همین دلیل نتایج این دور از انتخابات اساساً از قبل روشن بود.

این تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: آنچه در این میان اهمیت پیدا می‌کند این است که نخست‌وزیر اسرائیل باز هم به دنبال پیاده کردن سناریوی جدید خواهد بود. نتانیاهو عملاً به دلیل مفتوح بودن چندین پرونده قضایی تحت فشار شدید است و از سوی دیگر نمی‌خواهد به سرنوشت ایهود اولمرت، نخست‌وزیر پیشین رژیم صهیونیستی مبتلا شود. او در طی این سال‌ها بارها دست به برگزاری انتخابات زده و به نوعی در حال وقت‌کشی در ساختار سیاسی اسرائیل است. از این جهت می‌توانم بگویم که نتانیاهو در حقیقت به دنبال برون‌رفت از این وضعیت خواهد بود تا بتواند با کمترین هزینه در وهله اول به حیات سیاسی خود ادامه دهد و در وهله دوم اگر نتوانست بر فشارها غلبه کند به نوعی از ساختار سیاسی در قبال پرونده‌های خود امتیاز کسب کند و کنار برود. او اگر بخواهد مجدداً در ساختار سیاسی اسرائیل به کار خود ادامه دهد باید بتواند با بسیاری از احزاب درجه دوم ائتلاف کند و حتی در این میان لازم است تا اعراب را با خود همراه کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: واقعیت این است که نتانیاهو مشکل ائتلاف‌سازی دارد و بدون تردید در ادامه مسیر به سمت و سویی حرکت خواهد کرد که بتواند اوضاع را به نفع خود سر و سامان دهد. در این میان آنچه به عنوان قوی‌ترین تحلیل و محتمل‌ترین داده می‌توان ارائه داد، برگزاری انتخابات پنجم کنست خواهد بود. بحث اینجاست که او می‌خواهد یک فرسایش سیاسی را در سرزمین‌های اشغالی به وجود بیاورد تا بتواند پرونده قضایی‌اش را کنار بزند که تاکنون طی دو سال گذشته موفق به انجام چنین کاری شده است. بنابراین آنچه در وضعیت فعلی مشخص است، امتیازدهی نتانیاهو به احزاب و جریان‌های سیاسی داخل اسرائیل و حتی اعراب سرزمین‌های اشغالی است تا بتواند خود را به عنوان نخست‌وزیر تثبیت کند و مجدداً سناریوهای گذشته را پیاده‌سازی کند. نکته‌ای که در اینجا باید به آن اشاره کرد، این است که نتانیاهو برای جلب نظر افکار عمومی و طیف راستگرای اسرائیل احتمال دارد به اقدام‌های هیجانی مانند حمله به سوریه یا ادامه عادی‌سازی روابط با اعراب دست بزند تا بتواند محیط را برای برگزاری پنجمین انتخابات مهیا کند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: بنیامین نتانیاهو رژیم صهیونیستی لیکود کنست اسرائيل انتخابات سراسری اسرائیل سرزمین های اشغالی رژیم صهیونیستی ساختار سیاسی تا بتواند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۴۵۶۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ فهرست در دور دوم انتخابات مجلس با هم رقابت می‌کنند

به گزارش «تابناک» به نقل از نامه نیوز، ۲۱ اردیبهشت انتخابات مرحله دوم مجلس دوازدهم برگزار می‌شود. این موضوع از آن جهت حائز اهمیت است که نتیجه انتخابات می‌تواند فراکسیون اکثریت مجلس را مشخص کند، چون تاکنون هیچ مجموعه سیاسی نتوانسته است اکثریت کرسی‌ها را از آن خود کند و گزینه مطلوب خود را به کرسی ریاست بنشاند.

اقبال شاکری در گفتگو با خبرنگار نامه نیوز درباره اهمیت انتخابات مرحله دوم مجلس شورای اسلامی گفت: ۴۹ کرسی از ۲۹۰ کرسی مجلس آینده در دور دوم انتخابات تعیین تکلیف می‌شوند. از آن ۴۹ کرسی، ۱۶ کرسی متعلق به حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر است.

وی افزود: کسانی که به دور دوم انتخابات مجلس راه یافتند از اقبال نسبی مردم برخوردار هستند، از این رو پیش بینی می‌شود ۲۱ اردیبهشت ماه شاهد یک رقابت مثبت و خوب باشیم. حالا مردم می‌توانند از بین مقبول‌ترین ها، بهترین‌ها را انتخاب و راهی مجلس کنند. انشاءالله همچون دور نخست شاهد حضور و مشارکت بالای مردم در پای صندوق‌های رأی باشیم.

این نماینده مجلس با اشاره به اتفاقات اخیر منطقه و پاسخ قاطعانه ایران به رژیم صهیونیستی یادآور شد: ما یک نظم نوین جهانی را ایجاد کردیم، از این رو امیدواریم مجلس دوازدهم از این قدرت آفرینی‌ها استفاده و با تمام توان و قوتش شروع به کار کند و اصل را بر وفاق ملی و یکپارچگی سیاسی بگذارد تا انشاءالله برای خدمتگزاری بهتر و قوی‌تر از همان ابتدا گام‌های اساسی بردارد.

وی با اشاره به لزوم توجه مجلس دوازدهم به اولویت‌های مورد نیاز جامعه ادامه داد: امیدواریم مجلس آینده طرح‌ها و لوایحی را به تصویب برساند که قدرت کشور افزون شود.

این فعال سیاسی درباره پیروزی از پیش معلوم لیست اُمنا در تهران اظهار کرد: ۴ فهرست اصلی شانا، اُمنا، صبح امید و جبهه متحد در دور دوم انتخابات مجلس با هم در تهران رقابت خواهند کرد. از ۳۲ نامزد حاضر در میدان، ۱۳ نفر از فهرست شانا، ۱۱ نامزد مشترک از امنا و صبح امید و ۷ نفر هم اختصاصی آن‌ها هستند؛ به نظر می‌رسد ترکیبی از نامزد‌های آن‌ها انتخاب و به مجلس راه می‌یابند.

دیگر خبرها

  • رئیس ستاد انتخابات ورامین: فرآیند انتخابات با قدرت برگزار می‌شود
  • آحارونوت: زمان آن رسیده کابینه نتانیاهو کنار برود
  • پاسخ به بازدارندگی ایران با بازنویسی سناریوی ناکام «تحریم»
  • ۴ فهرست در دور دوم انتخابات مجلس با هم رقابت می‌کنند
  • پنج سناریوی عجیب انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا
  • «وعده صادق» و تثبیت جایگاه ویژه ایران در نظام امنیتی غرب آسیا
  • زلزله در ساختار نظامی و سیاسی رژیم صهیونیستی
  • تصمیمات لاهه تاثیری بر رفتار اسرائیل ندارد
  • عربده کشی نتانیاهو برای دادگاه لاهه
  • تعیین مرزهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان و ۳ سناریوی پیش رو