Web Analytics Made Easy - Statcounter

مختار اسفندیاری امروز در گفت‌و گو با خبرنگار فارس در سمیرم اظهار داشت: با توجه به وضعیت قرمز کرونا در استان‌های قشلاقی، استاندار اصفهان با مکاتبه با چهار استاندار فارس، بوشهر، کهکیلویه و بویر احمد و خوزستان درخواست تعویق کوچ به استان اصفهان را دارد که امور عشایر و منابع طبیعی نیز با چهار مدیرکل امور عشایر و منابع طبیعی در این زمینه مکاتبه خواهد داشت که با تأخیر به استان بیایند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل امور عشایر استان اصفهان افزود: خانه بهداشت و درمان چهار استان مذکور طی نامه‌ای درخواست غربالگری و تست کرونا کرده که انجام شود و مهم آن است که عشایر از داخل شهرها عبور نمی‌کنند و از دشت‌ها، مراتع، بیابان و آخرین نقاط هر استان و شهرستان می‌آیند.

وی با اشاره به اینکه در سال گذشته که وضعیت کرونا بدتر بود، کمترین مبتلا را در جامعه عشایری داشتیم، گفت: در حال حاضر هم از طریق تشکل‌ها اطلاع‌رسانی می‌کنیم ‏ که عشایر تا آنجا که بشود با تأخیر به استان اصفهان بیایند و در استان هم برای غربالگری و ضدعفونی کردن کمیته‌ای زیر نظر فرماندار هر شهرستان تشکیل می‌شود که  شامل فرماندار، امور عشایر،  نیروی انتظامی، شبکه بهداشت، بسیج و دستگاهایی که می‌توانند کمک کنند، تا زمانی که عشایر استقرار پیدا کردند مثل سال گذشته اقلام بهداشتی در اختیارشان قرار دهیم و سیاه چادرشان را ضدعفونی کنیم.

اسفندیاری با اشاره به اینکه سال گذشته ما کمترین آمار مبتلا به کرونا را در جامعه عشایری داشتیم و هیچ فوتی هم در استان اصفهان از عشایر نداشتیم، بیان کرد: تاریخ کوچ ایل بختیاری به استان اصفهان ۳۰ اردیبهشت و ایل قشقایی ۲۵ اردیبهشت است.

  مدیرکل امور عشایر استان اصفهان ادامه داد: تلاش می‌کنیم که با نامه‌نگاری از ورود زودهنگام کوچ جلوگیری کنیم، اما مهم پارامترهای گرمای مناطق و آب  است که دیگر  دست مسؤولان عشایر نیست و بستگی به موقعیت آب و هوایی دارد.

محمدرضا عسگریان، فرماندار سمیرم نیز در این باره گفت: کرونا و کم بارشی استان‌ها و مراتع قشلاقی جنوب عاملی است که باعث ‏شده در همین ابتدای سال زمزمه‌های آغاز حرکت برخی از خانوار‌های عشایری به سمت ییلاق سمیرم ‏شنیده شود.‎

وی افزود: کوچ زودهنگام برای مراتع زیان‌بار و مخرب است و علاوه بر نابودی گونه‌های ‏گیاهی، کویرزایی، تخریب خاک حاصلخیز و مرغوب را نیز به دنبال دارد.

به گزارش فارس، شهرستان سمیرم با ۱۵۰ روستا و آبادی، ۶ شهر و ۴ بخش و افزون بر ۹۰ ‏هزار جمعیت روستایی، شهری و عشایری، با ۴۵۵ هزار هکتار عرصه‌های ملی و طبیعی در۱۶۰ کیلومتری ‏جنوب اصفهان و ۱۶۴ کیلومتری شمال یاسوج واقع است.

انتهای پیام/۶۳۱۱۱/

منبع: فارس

کلیدواژه: مدیرکل امور عشایر استان اصفهان کوچ عشایر به استان اصفهان غربالگری عشایر ییلاق سمیرم استان اصفهان امور عشایر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۴۵۷۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشایی و ترمیم جاده‌های عشایری شهرستان لنده

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، رییس اداره امور عشایر شهرستان لنده با اشاره به خدمات انجام شده در حوزه عشایری این شهرستان گفت: از اول اردیبهشت ماه سال جاری کار بازگشایی ایل راه‌های لنده با هدف تسهیل در تردد عشایر این شهرستان با سه دستگاه لودر و ویک کامیون آغاز شد. صفدر نیک آیین افزود: بیش از ۳۰۰ کیلومتر جاده فرعی و اصلی عشایر شهرستان لنده در حال بازگشایی و ترمیم می‌باشد. رئیس اداره امورعشایر لنده گفت: شهرستان لنده دارای دو بخش موگرمون و بخش مرکزی می‌باشد که تنها شهرستانی است که میهمان عشایری از دیکر نقاط استان دارد که نهصد خانوارعشایری زندگی می‌کنند. وی عشایر شهرستان لنده را در کوه سیاه و سفید و دلی مهرگان و دلی خیارکار و کوه سفید بیش از ۳۵۰ خانوار دانست و گفت: این عشایر دارای ۱۶هزار و پانصد راس دام سبک و سنگین می‌باشد که این تعداد خانوار و دام را امور عشایری با تانکر سیاربه مدت ۶ ماه آبرسانی می‌کنند. وی گفت: در بارندگی‌های اسفنده ماه و فروردین ماه امسال در مناطق عشایری شهرستان لنده بیشتر راه‌های ارتباطی و زیر ساخت‌های جاده‌ای از بین رفته است وکوچ زود هنگام عشایر در امسال باعث از بین رفتن گیاهان دارویی و بیشتر مراتع این منطقه خواهد شد، که امیدواریم مسئولان در این زمینه چاره اندیشی کنند. 

دیگر خبرها

  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • پرداخت ۸۰۰ میلیاردی تسهیلات اشتغالزایی به عشایر لرستان
  • بازدید مدیر امور عشایر تفتان از مناطق عشایری
  • جشنواره کوچ عشایر نشان‌دهنده عظمت و شان جامعه عشایری است
  • محصولات تولیدی عشایر مغان برندسازی شود
  • خدمات بسیار خوبی به عشایر تنگستان ارائه شد
  • بازگشایی و ترمیم جاده‌های عشایری شهرستان لنده
  • دومین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر اردبیل با شرکت ۷ کشور خارجی
  • جعفرآباد مغان میزبان دومین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر از فردا
  • کوچ بهاره بیش از ۱۱ هزار خانوار عشایری به مناطق ییلاقی لرستان