Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان توسعه تجارت با اشاره به امضای توافق ۲۵ ساله ایران و چین گفت: ۹۰ درصد تجارت جهانی در چارچوب موافقت‌نامه‌های تجاری، تجارت آزاد و تجارت ترجیحی انجام می‌شود که پیش زمینه آن، موافقت نامه‌هایی مانند سند‌های راهبردی است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، حمید زادبوم با بیان اینکه پارسال نخستین شریک صادراتی و وارداتی ما کشور چین بوده است افزود: پارسال حدود 10 میلیارد دلار نیز از این کشور واردات داشتیم در حالی که کل حجم کل تجارت ما با جهان 73 میلیارد دلار بوده است ضمن اینکه برخی کالا‌های وارداتی چین کالا‌هایی است که ما سابقه صادرات این کالا‌ها را داشتیم و داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه چین در سال 2020 حدود 4 و 7 دهم تریلیون دلار مبادلات تجاری داشت اضافه کرد: چند سال است که چین صادر کننده اول و دومین وارد کننده جهان است که اگر صادرات و واردات کل کشور‌های اتحادیه اروپا را به صورت یکجا محاسبه کنیم به این میزان نمی‌رسد.

 زادبوم گفت: چین را به عنوان یک کشور نباید نگاه کرد بلکه باید به عنوان یک قاره و اقتصاد مهم به آن نگاه کرد، زیرا چین یک میلیارد و 400 میلیون نفر جمعیت دارد که بیش از 300 میلیون نفر از این جمعیت افراد مرفهی هستند که در سطح مرفهان جهانی قرار دارند ضمن اینکه تقاضا برای کالا‌های تجاری در این کشور بسیار بالاست و اگر کسی برای کالایی بتواند بازاری در چین پیدا کند تقاضای بسیار بالایی برای وی ایجاد خواهد شد.

زادبوم افزود: سه سال است که چین نمایشگاه واردات خود را در شهر شانگ‌های برگزار می‌کند که کشور‌های دنیا می‌توانند نیاز‌های وارداتی چین را در آنجا ارائه کنند.

وی ادامه داد: از آنجا که با چین به عنوان یک اقتصاد بزرگ مواجه هستیم باید نوع منافعی را که می‌توانیم از این اقتصاد به دست آوریم تنظیم کنیم.

زادبوم گفت: بیشتر صادرات ما به چین در سال‌های اخیر، مواد اولیه پتروشیمی، معدنی و مواد خام بوده است که باید از این فرصت استفاده کنیم و این صادرات را به صادرات با ارزش افزوده بالاتر تبدیل کنیم و حتی سرمایه گذاری‌ها را در زیرساخت‌هایی که در آن صادرات خام داریم انجام دهیم.

رئیس سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه سند امضا شده با چین، سندی کلی است که برای اجرایی شدن آن باید در هر بخش تخصصی قرارداد‌های مربوط به آن امضا شود افزود: می‌توان در حوزه‌هایی مانند نفت، نیرو، گردشگری، صنعت، معدن، تجارت، انتقال فناوری، بانکی، تأمین مالی و زیرساخت‌های حمل و نقل می‌توان قرارداد‌های توسعه‌ای با چین منعقد کرد.

 زادبوم گفت: چین هم اکنون با 16 کشور و اتحادیه منطقه‌ای، قرارداد تجارت آزاد دارد که می‌توانیم از این نوع قرارداد‌ها استفاده کنیم البته وقتی می‌گوییم تجارت آزاد به این معنی نیست که در‌های کشور بر روی ورود و خروج از کشور باز می‌شود بلکه قرارداد تجارت آزاد، چهارچوبی است که در یک مهلت زمانی بر اساس منافع لحاظ شده ما و طرف مقابل لحاظ اجرایی می‌شود.

وی افزود: اخیرا در نمایشگاه واردات شانگ‌های که شرکت‌های فرش ایرانی هم در آن حضور داشتندبرآورد اولیه نشان می‌داد نه تنها فرش موجود در بازار ما برای فروش می‌تواند وارد بازار چین شود حتی اگر همه فرش‌های خانه‌های ایرانی را هم جمع کنیم می‌تواند در این کشور، بازار داشته باشد

زادبوم گفت: البته برای افزایش تجارت، زیرساخت‌های حمل و نقل باید توسعه و زیرساخت‌های تبادلات بانکی باید به صورتی خاص تعریف شود تا بتوان از این فرصت‌ها بهره‌برداری کرد.

وی افزود: با بعضی کشور‌ها مانند پاکستان، ترکیه و روسیه قرارداد‌های بازرگانی داریم و با بعضی کشور‌ها ها هم در حال مذاکره هستیم با کشور‌هایی مانند افغانستان برای برنامه جامع مشترک هم مذاکرات صورت گرفته است ضمن اینکه به دنبال این هستیم که با کشور‌های دوست و همسایه هزینه سند‌های راهبردی امضا کنیم تا برای اقتصاد ما راهگشا باشد.

 زادبوم ادامه داد: 90 درصد تجارت جهانی در چارچوب موافقت‌نامه‌های تجاری، تجارت آزاد و تجارت ترجیحی انجام می‌شود که پیش زمینه آن، موافقت نامه‌هایی مانند سند‌های راهبردی است.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: موافقت نامه موافقت نامه ها تجارت آزاد قرارداد ها هایی مانند کشور ها کالا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۴۵۹۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در اولین ماه از سال ۱۴۰۳

به گزارش گمرک ایران، از مجموع صادرات و واردات کشور ۷ میلیارد و ۶۸۰ میلیون دلار به صادرات و ۲ میلیارد و ۷۴۰ میلیون دلار آن به واردات اختصاص داشت.

بر اساس این گزارش، تراز تجاری کشور با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان ۴ میلیارد و ۹۴۰ میلیون دلار مثبت بوده است.

این گزارش با اشاره به اینکه صادرات بدون احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی، برق و صادرات از محل تجارت چمدانی در این مدت به میزان ۳ میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار بوده است، می‌افزاید: تراز تجاری کشور بدون نفت هم در فروردین ماه در مقایسه با مدت مشابه قبل ۴۳۰ میلیون دلار مثبت بود.

این گزارش حاکیست، صادرات نفت خام، کوره و میعانات گازی در فروردین ماه سال جاری ۴ میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار بوده است.

براساس این گزارش، ارزش صادرات کشور در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶.۸۵ درصد کاهش نشان می دهد.

این گزارش با اشاره به اینکه ۳ قلم عمده کالای صادراتی در فروردین ۱۴۰۳ به پروپان مایع شده با ۲۱۸ میلیون دلار، متانول با ۲۰۱ میلیون دلار و قیر نفت با ۱۸۰ میلیون دلار اختصاص داشت، می‌افزاید: میانگین ارزش هر تن کالای صادراتی در این مدت با ۷.۹۶ درصد کاهش به رقم ۳۲۸ دلار رسیده است.

در این مدت ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹.۶۶ درصد کاهش داشته است.

عمده ترین مقاصد کالاهای صادراتی ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشورهای چین، عراق، امارات متحده عربی، ترکیه، پاکستان، افغانستان و عمان بوده است که این ۷ کشور، ۷۸ درصد از وزن و ۸۳ درصد از ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص دادند.

براساس این گزارش در فروردین ماه سال جاری، میزان صادرات کالاهای پتروشیمی ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بوده که به لحاظ وزن ۲۵.۷۷ درصد و از حیث ارزش ۲۴ درصد کاهش نشان می دهد.

این گزارش می افزاید: در بین ۱۰ قلم عمده کالاهای صادراتی، گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده، اوره و میله‌های آهنی و فولادی از بیشترین افزایش و گاز طبیعی مایع شده، شمش از آهن و فولاد و بوتان مایع شده از بیشترین کاهش در ارزش برخوردار بودند.

این گزارش در خصوص واردات کالا به کشور در فروردین ماه سال جاری می افزاید: در این مدت ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار وارد کشور شد که به لحاظ وزن ۳۳.۳۸ درصد افزایش و از حیث ارزش ۱۱.۳۶ درصد کاهش داشته است.

ذرت دامی با ۳۵۳ میلیون دلار، کنجاله سویا با ۱۸۱ میلیون دلار و گوشی‌های تلفن هوشمند با ۱۰۶ میلیون دلار ۳ قلم عمده کالاهای وارداتی در فروردین ماه سال جاری بوده‌اند.

بیشترین افزایش در بین ۱۰ قلم اول کالاهای وارداتی به طلا به اشکال خام، کنجاله سویا و روغن دانه آفتاب‌گردان و بیشترین کاهش در ارزش نیز به قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری با کد تعرفه ۹۸۸۷۰۳۱۲، دانه سویا و برنج اختصاص داشت.

متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی در فروردین ماه سال جاری یک هزار و ۱۲۲ دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۳.۵۴ درصد کاهش داشته است.

بر اساس این گزارش، ۷ کشور اول طرف معامله با ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشورهای امارات متحده عربی، چین، ترکیه، هلند، آلمان، هند و هنگ‌کنگ در مجموع ۷۲ درصد از وزن و ۷۸ درصد از ارزش کل واردات کشور را به خود اختصاص دادند.

میزان ترانزیت خارجی کشور از مسیر ایران در فروردین ماه سال جاری با ۴۷ درصد افزایش به رقم یک میلیون ۶۰۰ هزار تن رسید.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین
  • رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳
  • رشد ۴۸درصدی تجارت در اولین ماه سال/ صادرات۴میلیاردی دلار نفت
  • فراتر رفتن تجارت خارجی از ۱۰ میلیارد دلار
  • رشد ۴۸درصدی تجارت در اولین ماه سال/صادرات۴میلیاردی دلار نفت
  • رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در اولین ماه از سال ۱۴۰۳
  • به روز رسانی نقشه شهر همدان
  • امضای تفاهم‌نامه تکمیل زنجیره ارزش راهبردی بادام
  • باید ۲۵ درصد به پایه بودجه فرهنگی اضافه شود
  • موافقت مجلس با جدول شماره ۱۲ لایحه بودجه ۱۴۰۳ کل کشور