Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید اسماعیل صالحی روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: ۳۱۱ هزار هکتار از مساحت استان در شهرستان‌های لردگان، خانمیرزا، اردل و کیار را جنگل تشکیل می‌دهد که گونه قالب جنگل‌های استان بلوط است و به دلیل تغییر اقلیم و خشکسالی‌های پی درپی این گونه‌ها دچار بیماری از جمله آفت جوانه خوار بلوط شدند.

به گفته وی، از مجموع جنگل‌های استان ۲۳ هزار هکتار دچار آفت جوانه‌خوار بلوط شدند که این آفت هر ساله در اوایل فرودین طغیان می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

صالحی با تاکید بر اینکه آفت جوانه‌خوار بلوط به عنوان یک تهدید برای جنگل‌های بلوط زاگرس است، گفت: این آفت هفت هزار هکتار از جنگل‌های کیار، ۱۰ هزار هکتار از جنگل‌های لردگان و ۲ هزار هکتار از جنگل‌های اردل و سه هزار همتار خانمرزا را درگیر کرده است.

وی اظهار داشت: از ابتدای فروردین اقدامات موثر برای کنترل این آفت در سطح یکهزار و ۳۰۰ هکتار از جنگلهای استان آغاز شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه ۵۰ درصد جنگل‌های استان در شهرستان لردگان واقع شده است ،گفت:بیشترین سطح مقابله و اعتبارات به این شهرستان اختصاص داده شده است.

وی با اشاره اینکه اجرای عملیات مبارزه با آفت جوانه‌خوار بلوط به ۲روش محلول پاشی با استفاده از محلول BT و روش مکانیکی است، افزود:در جنگل‌های استان از روش محلول‌پاشی استفاده می‌شود که سازگار با محیط زیست است و ضرر و زیان برای موجودات و محیط زیست ندارد.

به گفته وی، در روش عملیات مکانیکی سرشاخه درختان آلوده قطع می‌شود که اجرای این طرح به دلیل قطع شدن سرشاخه درختان اصولی نیست و در سطح جنگل‌های استان اجرا نمی‌شود.

صالحی اظهار داشت: برنامه‌ریزی بلند مدت برای مقابله با این آفت یک اولویت است که هم‌اکنون با همکاری دانشگاه و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان طرح مطالعاتی مقابله و مبارزه با این آفت در حال اجراست.

وی گفت: در این طرح پراکنش جغرافیایی آفت در سطح برآورد می‌شود تا اقدامات موثر برای مبارزه و کنترل بیماری در مناطق جنگلی انجام شود.

به گفته وی، پس از انجام مطالعات و پایش و شناسایی مناطق آلوده، چگونگی مقابله با آفت و کنترل بیماری با کمک مراکز تحیقاتی و دانشگاهی اجرایی می‌شود تا از شیوع آفت در سطح بالاتر جلوگیری شود.

به گزارش ایرنا،چهارمحال و بختیاری با یک میلیون و ۶۵۳ هزار هکتار مساحت، ۳۱۱ هکتار جنگل بلوط دارد.

آفت جوانه‌خوار بلوط یکی از علل تخریب گونه‌های جنگلی به‌ خصوص بلوط است که این آفت در مرحله لاروی از جوانه‌ها و برگ‌ها تغذیه و در صورت طغیان درختان را عاری از برگ می‌کند.

برچسب‌ها منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال وبختیاری جنگل‌ بلوط

منبع: ایرنا

کلیدواژه: منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال وبختیاری جنگل بلوط منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال وبختیاری جنگل بلوط اخبار کنکور آفت جوانه خوار بلوط جنگل های استان هزار هکتار هکتار از جنگل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۴۶۱۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختصاص وام تحصیلی به بیش از ۴ هزار دانشجوی متاهل

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ علی اکبر محمدی، رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت اظهار کرد: تاسیس صندوق وزارت بهداشت  با هدف ایجاد انگیزه در میان دانشجویان متأهل در راستای سیاست‌های افزایش جمعیت و قانون حمایت ازخانواده صورت گرفت.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت گفت: همچنین صندوق در راستای حمایت از دانشجویان متأهل و اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ همه درخواست های ودیعه مسکن، وام ازدواج و تولد فرزند ویژه دانشجویان دانشکده‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور را بدون محدودیت پوشش داد.

وی بیان کرد: یک هزار و ۲۱۶ نفر به مبلغ ۷۷۱ میلیارد و ۹۶۱ میلیون و ۴۵۸ هزار و ۳۱۳ ریال ودیعه مسکن و همچنین یک هزار و ۹۹۵ نفر به مبلغ ۴۹۸ میلیارد و ۷۵۰ میلیون ریال وام ازدواج و ۳۸۰ نفر به مبلغ و ۲۳ میلیارد و ۵۲۰ میلیون ریال وام تولد فرزند دریافت کردند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان
  • اجرای مدیریت تلفیقی در ۳۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی مازندران
  • ۵۳۰ میلیارد ریال از حقوق دولتی معادن استان اختصاص یافت
  • پیش بینی مبارزه با ملخ در سطح ۵ هزار هکتار از مزارع کشاورزی قزوین
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • سمپاشی بیش از ۲۳۰ هزار هکتار مزارع کردستان علیه سن غلات
  • هشدار به کشاورزان برای مبارزه با آفت سن گندم
  • ۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد
  • اختصاص وام تحصیلی به بیش از ۴ هزار دانشجوی متاهل