Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام امیر ابراهیم زاده مدیرکل تبلیغات و امور دینی دانشگاه آزاد اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، درباره وظایف نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و معاونت فرهنگی و دانشجویی اظهارکرد: رسالت نهاد نمایندگی رهبری و معاونت فرهنگی به یک دیگر نزدیک است و هر دو نهاد، اعتلای اسلام، انقلاب و مسائل دینی و مذهبی را پیگیری می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: سال ۱۳۷۴، حجت الاسلام صدر رئیس وقت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، نامه‌ای را خطاب به مقام معظم رهبری می‌نویسند که در این نامه نسبت به وظایف معاونان فرهنگی و مسئولان نهاد استعلام می‌گیرند. مقام معظم رهبری در پاسخ به این نامه تاکید می‌کنند که موضوعات دینی، مذهبی و قرآنی، رسالت اصلی نهاد است و معاونت فرهنگی وظایف دیگری را بر عهده دارد.

ابراهیم زاده ادامه داد: نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی، از ابتدا به شکل کنونی مستقر نبوده است بلکه دفاتر فرهنگ اسلامی در واحدهای دانشگاهی، روحانیون را جذب کرده بودند. این دفاتر زحمات زیادی را کشیدند و موضوعات قرآنی و مذهبی دانشگاه را پیگیری می‌کردند. به تدریج این دفاتر به معاونت فرهنگی و دانشجویی تبدیل شدند به طوری مسئولان دفاتر فرهنگی درحال حاضر به عنوان کارشناس در دانشگاه فعالیت دارند.

مدیرکل تبلیغات و امور دینی دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: رسالت اصلی نهاد نمایندگی رهبری در آن زمان، برعهده دفاتر فرهنگ اسلامی بود. درحال حاضر نیز با استقرار نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، رسالت تدوین موضوعات دینی و قرآنی بر عهده این نهاد قرار دارد. دکتر طهرانچی نیز به عنوان یک فرد انقلابی و متعهد، به دنبال تفکیک وظایف نهاد و معاونت فرهنگی بودند تا برخلاف سابق، این وظایف دچار هم پوشانی نشود.

وی با بیان این که درحال حاضر هیچگونه اختلافی میان دفاتر نهاد و معاونت فرهنگی در واحدهای دانشگاهی وجود ندارد، افزود: دکتر طهرانچی ۱۱ وظیفه را برای دفاتر نهاد تبیین کرده‌اند اما ابزار آن‌ها را در اختیار نهاد قرار نداده‌اند. چارت تشکیلاتی از جمله این ابزار محسوب می‌شود به گونه‌ای که کانون‌های قرآن و عترت نیز باید همانند حوزه قرآن و عترت به نهاد واگذار شود. همچنین درکنار واگذاری نماز، دبیر ستاد اقامه نماز در هر واحد نیز باید در اختیار نهاد قرار بگیرد. البته این فرآیند در سازمان مرکزی انجام شده است.

ابراهیم زاده در پایان خاطرنشان کرد: دفاتر نهاد راهبر فرهنگی در واحدها هستند و هدایت، حمایت و نظارت بر سیاست‌های فرهنگی، بر عهده دفاتر نهاد است. خوشبختانه بسیاری از معاونان فرهنگی واحدها مسئولان نهاد را تنها نگذاشته‌اند و همواره از آن‌ها حمایت کرده‌اند به طوری که در بیشتر واحدها، دفاتر نهاد با معاونت فرهنگی هماهنگ شده‌اند. به بیان دیگر نهاد و معاونت فرهنگی هیچگونه اختلافی ندارند بلکه ابهاماتی در نحوه وظایف آن‌ها وجود دارد که امیدواریم این ابهامات با تلاش مسئولان، به حداقل میزان ممکن کاهش پیدا کند.

انتهای پیام/

شایان دنیادیده کد خبر: 1091914 برچسب‌ها نمایندگی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه ها معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی قرآن و علوم انسانی مصطفی رستمی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: نمایندگی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه ها معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی قرآن و علوم انسانی مصطفی رستمی دانشگاه آزاد اسلامی معاونت فرهنگی معاونت فرهنگی مقام معظم رهبری نهاد نمایندگی دفاتر نهاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۴۶۷۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحول در رویدادها و برنامه‌های کانون‌های مساجد

گردهمایی مدیران ستادی و استانی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور صبح امروز (چهارشنبه، پنجم اردیبهشت‌ماه) در مجتمع فرهنگی باغ زیبا آغاز شد.

بنابر این گزارش، حجت الاسلام والمسلمین خداداده در افتتاحیه این گردهمایی با تسلیت فرارسیدن سالروز وفات حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)، اظهار کرد: جایگاه سیدالکریم (ع) بسیار جایگاه والایی بوده است و آثار تمدنی بقعه ‌ایشان عیان است.

وی تصریح کرد: در این گردهمایی دوروزه زمینه‌ای فراهم شده که کارهای کارشناسی با مفاهمه و با مشارکت و حضور مدیران مورد بررسی قرار گیرد.

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور با اشاره به ترسیم چشم انداز هشت ساله این ستاد، بیان کرد: این نشست فرصت خوبی برای مرور و تبیین چشم انداز ترسیم شده است و ضرورت دارد برای جذب اعتبارات برون سازمانی و تخصیص بهینه درونی اهتمام ویژه‌ای صورت گیرد.

وی ادامه داد: تجربه ثابت کرده است در سپهر فرهنگی کشور اگر موضوعات مرتبط با کانون‌های مساجد را به خوبی بیان کنیم و پای یک موضوع بایستیم، می‌توانیم به اهداف مورد نظر دست یابیم.

حجت الاسلام والمسلمین خداداده در ادامه بر لزوم احیای هویت سازمانی کانون‌های مساجد تأکید کرد و گفت: در حال حاضر برای ارتقای جایگاه کانون‌های مساجد کارهای بسیاری است که انجام نداده‌ایم و ضرورت دارد برای تحقق آن‌ها تلاش کنیم.

حجت الاسلام و المسلمین خداداده در ادامه تأکید کرد: تحول باید در حوزه رویدادها و برنامه‌های مختلف ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور انجام شود، در این راستا ایجاد و تعمیق هویت تشکیلاتی مورد توجه ویژه ما است.

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور ادامه داد: برای مثال در حوزه اوقات فراغت دستورالعمل به استان‌ها ارسال می‌شود اما فاز اجرا و نوع عملکرد در هر استان متفاوت بوده و بر همین محور است که هویت بخشی به کانون‌ها محقق می‌شود.

وی در ادامه بیان کرد: نمای کلی برنامه‌های ستاد در سال پیش رو در برش‌های مختلف اعم از ملی و استانی برگزار می‌شود، برای مثال در حوزه کتاب قصد داریم به شکل ویژه فعالیت داشته باشیم و پیوست‌های فرهنگی مرتبط را بررسی و اجرا کنیم.

حجت الاسلام و المسلمین خداداده در پایان خاطرنشان کرد: در حال تلاش برای راه اندازی صندوق قرض الحسنه کانون‌های مساجد هستیم که اگر این اتفاق بیفتد امتیازی را به کانون می‌دهد تا بتواند به اعضای خود وام بدهد.

ضرورت بهره‌برداری حداکثری از شبکه رابطین کانون‌های مساجد

این گزارش می‌افزاید: «مهدی مقدم»، نیز در این گردهمایی طی سخنانی با اشاره به فعالیت‌ها و دستاوردهایی که در سال ۱۴۰۲ در سطح کانون‌های مساجد کشور محقق شد، گفت: ‌امیدواریم در سال جدید نیز با رایزنی‌ها و برنامه‌ریزی مطلوب در عرصه محتوا و فعالیت‌های فرهنگی هنری شاهد ثمربخشی هرچه بیشتر اقدامات باشیم.

معاون فرهنگی هنری ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور ادامه داد: برنامه‌های قرآنی، فرهنگی و هنری به عنوان چارچوب اصلی برنامه‌های ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور شناخته می‌شوند و انتظار می‌رود همواره در این خط سیر حرکت کنیم، در این راستا تفاهم‌نامه‌ای را برای اجرای برنامه‌هایی که در استان اجرا می‌شود مورد توجه قرار می‌گیرد.

مقدم افزود: ‌امیدواریم امسال بهره‌برداری حداکثری از شبکه رابطین کانون‌های مساجد داشته باشیم، البته در این گستره به دنبال انتخاب دقیق رابط‌ها هستیم در نتیجه درصدد ایجاد هماهنگی بیش از پیش بین مدیران ستادی و رابطین کانون‌ها در استان‌ها هستیم تا ذیل این رویکرد برنامه‌های مدنظر با موفقیت هرچه بیشتر به نتیجه رسیده و محقق شوند.

وی در ادامه گفت: ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور در طول سال برنامه‌های مختلفی دارد تا بتواند ذیل این اقدامات جامعه هدف خود را که اعضای کانون‌ها هستند در عرصه‌های مختلف حمایت و توان‌افزایی کند.

سامانه ‌امانت‌دهی کتاب راه‌اندازی می‌شود

مقدم در ادامه با اشاره به فعالیت‌های ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور در حوزه کتاب و کتابخوانی اظهار کرد: در نظر داریم سامانه ‌امانت‌دهی کتاب را راه‌اندازی کنیم که تأمین زیرساخت‌های آن در دست انجام است.

معاون فرهنگی هنری ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور ادامه داد: ما برای فعالیت‌های ستادهای استانی، ترازی را مشخص کرده‌ایم که بر اساس آن فعالیت‌ها در سطح استان‌ها انجام و ارزیابی می‌شود.

بنا بر این گزارش، در ادامه این گردهمایی، ‌امیرحسین خورشیدی، مدیرکل کل هماهنگی امور ستادی، روابط عمومی و بین‌الملل ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور با اشاره به اینکه برای دستیابی به اهداف مورد نظر نیازمند همراهی و کمک‌های مدیران ستادهای استانی کانون‌های مساجد هستیم، گفت:‌امید است با تعامل و همکاری میان مدیران ستادی و استانی بتوانیم به اهداف ترسیم‌شده دست یابیم.

گفتنی است، در آیین افتتاحیه گردهمایی مدیران ستادی و استانی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور برخی از مدیران استانی این ستاد به طرح بحث و نظر درباره برنامه‌های در دست انجام، و افق پیش روی فعالیت‌ها پرداختند.

منبع: خبرگزاری شبستان

دیگر خبرها

  • تأکید بر ارتقای فعالیت‌های فرهنگی در حوزه زنان و رسانه
  • برگزاری نشست دبیران کانون‌ خدمت رضوی شهرهای مازندران
  • عضویت ۱۰۶ هزار نوجوان در کانون‌های فرهنگی مساجد آذربایجان‌غربی
  • تحول در رویدادها و برنامه‌های کانون‌های مساجد
  • نگاه مطالبه‌گر در حوزه فرهنگ و هنر تحول‌ آفرین است
  • امضای تفاهم نامه همکاری میان معاونت قرآن و عترت و نهضت سواد آموزی
  • اجرای طرح "مسجد، پایگاه قرآنی" در ۱۰۲ کانون فرهنگی هنری همدان
  • تفاهم نامه میان معاونت قرآن و عترت و نهضت سواد آموزی منعقد شد
  • فراخوان ثبت‌نام دانشجویی طرح «حامیم» در لرستان
  • مدیریت شهری مفید با تعامل دانشگاه و شورای شهر