Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور با بیان اینکه تامین امنیت کشور شبانه‌روزی است و روز تعطیل و غیرتعطیل ندارد، گفت: اگر ۱۰۰ گروه تروریستی قصد عملیات تروریستی داخل کشور را داشته باشند ۹۹ درصد آن خنثی شود، قابل گزارش دهی نیست، اما اگر یک مورد رخ دهد، مبنای اظهارنظر قرار می‌گیرد.

به گزارش عصرایران، معاونت امنیتی انتظامی وزارت کشور از جهاتی در خط مقدم تامین امنیت کشور قرار دارد؛ از صحبت‌های حسین ذوالفقاری معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور این طور برمی‌آید که این معاونت در تامین امنیت کشور، رویکرد‌های متنوع و چند بعدی را در دستور کار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
وی در  این گفتگو از حوادث آبان ۹۸ می‌گوید و اینکه این حوادث تلخ‌ترین حوادث امنیتی کشور در سال‌های اخیر بوده است. به دنبال شیوع کرونا معاونت امنیتی انتظامی وزارت کشور وظایف دیگری در مدیریت این بیماری بر عهده گرفته است به طوری که بیش از ۸۰ درصد مصوبات ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا از پیشنهادات کمیته امنیتی انتظامی ستاد بوده است.   همزمان با نزدیک شدن به ایام انتخابات ۱۴۰۰ وظایف معاونت امنیتی انتظامی هم بیش از پیش می‌شود. آن طور که ذواالفقاری می‌گوید تمهیدات لازم برای برگزاری انتخابات بدون هرگونه مشکلی چه از حیث کرونا و چه از حیث مسائل امنیتی اتخاذ شده است

ذوالفقاری با تشریح اقدامات دست اندرکاران تامین امنیت کشور در سال‌های اخیر در گفتگو با خبرنگار سیاسی درباره سخت‌ترین و بهترین سال دولت تدبیر و امید از حیث مسائل امنیتی گفت: در چهار سال نخست دولت یازدهم در بروز و ظهور مسائل امنیتی وضعیت مناسب‌تری در کشور حاکم بود و حتی نسبت به قبل هم شرایط بهتری داشتیم. البته نگاه و رویکرد وزارت کشور مبتنی بر پیشگیری بوده است. هرچند در حوزه‌ها و مسائل امنیتی امور راحتی پذیر نیستند.

اگر غفلت کنیم تهدیدات بالقوه، به فعلیت درمی‌آید

وی با بیان اینکه هیچ کشوری بدون تهدید نیست، اما نوع تهدید‌ها متفاوت است، ادامه داد: ایران به لحاظ ژئوپولیتیکی و بسیاری از معیار‌هایی که وجود دارد، یک سری تهدیدات مضاعف دارد. با شرایطی که ما داریم و دشمنی‌ها و جنگ‌های نیابتی که در کشور‌های پیرامونی ما در سال‌های گذشته شکل گرفته، طبیعتا هم در حوزه‌های نظامی و دفاعی بیرون کشور و هم در حوزه‌های امنیت داخل کشور باید بیشتر دقت شود؛ بنابراین در امن‌ترین ایام هم نمی‌توان تصور کرد تهدیدی متوجه کشور نشود، چون تهدیدات بالقوه همیشه وجود دارد و اگر غفلت شود به فعلیت درمی‌آید.

وی اضافه کرد: در واقع در شرایط آرام حتما باید بیشتر دقت کرد در غیر این صورت ممکن است برای امنیت کشور مشکلاتی به وجود بیاید. در این حوزه هم تامین امنیت عمومی مردم و همچنین جلوگیری از اقدامات تروریستی و تامین امنیت مرز‌ها را داریم که مجموعه آن‌ها معدل امنیت کشور را تعیین می‌کند.

معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور افزود: با تلاش دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی کشور و دستگاه‌های نظامی و انتظامی بسیاری از تهدیداتی که می‌توانست در داخل کشور ناامنی ایجاد کند، اتفاق نیفتاد، اما واقعیت این است که آنچه در حوزه امنیت احتمال می‌رود که اتفاق بیفتد، اما نمی‌افتد قابل گزارش‌دهی نیست و آنچه که اتفاق می‌افتد بیشتر نمود پیدا می‌کند. یعنی اگر ۱۰۰ گروه تروریستی قصد عملیات تروریستی داخل کشور را داشته باشند ۹۹ درصد آن خنثی شود قابل گزارش دهی نیست، اما اگر یک مورد رخ دهد مبنای اظهار نظر قرار می‌گیرد که البته آن یک مورد هم زیاد است.

ذوالفقاری خاطرنشان کرد: تامین امنیت کشور شبانه‌روزی است و تعطیل و غیرتعطیل ندارد. با این حال گاهی وقایعی رخ می‌دهد که دست‌اندرکاران امنیت و مردم را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

ذوالفقاری با اشاره به حوادث دی ماه ۹۸ اظهار داشت: حوادث دی ماه دلایل متعددی داشت که مسئولان و مقامات در جریان هستند. واقعیت این است که دولت از سال ۹۷ وارد شرایط دیگری شد. در آن سال مباحثی از سوی دولت ترامپ مطرح می‌شد مبنی بر اینکه تابستان داغی پیش روی ایران است و یا ایرانیان جشن چهلمین سال انقلاب را نخواهند گرفت. تهدیدات در این حد در سطح بین‌الملل، منطقه و داخل مطرح شد که با هوشیاری مردم و تلاش شبانه‌روزی دست اندرکاران و تمرکز بر روی نقاط پیشگیرانه چنین اتفاقی نیفتاد.

وی ادامه داد: یکی از پروژه‌ها این بود که بحث اعتصاب از اعتراض جلوتر بیفتد یعنی ابتدا اعتصاب و بعد اعتراض و بعد از آن اغتشاش را داشته باشیم. همه این‌ها در دستگاه‌ها و اتاق برآورد‌های امنیتی بررسی و تلاش می‌شد از وقوع اتفاق جلوگیری شود. اگر به حافظه خود برگردیم در سال ۹۷ با وجود همه تنش‌ها از حیث اقتصادی و وجود بستر‌های اعتراضی در جامعه، با اقدامات ایجابی مشکلی در بحث امنیت به وجود نیامد. در همین سال مراسم اربعین را هم داشتیم که مسوولیتش بر عهده همین حوزه امنیتی بود.

امیدوارم روزی روایت صحیحی از حوادث آبان ۹۸ بیان شود

معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور با اشاره به تداوم اعمال فشار و تحریم‌های ظالمانه علیه ملت ایران در سال ۹۸ گفت: اگر بخواهم پاسخ صریحی درباره سخت‌ترین سال از حیث امنیتی بدهم، شاید تلخ‌ترین حادثه امنیتی یا اجتماعی- امنیتی حادثه آبان ۹۸ بود که امیدوارم روایت صحیح آن روزی در جای خود بیان شود که چه بود و چه شد.

وی اظهار کرد: البته در آنجا هم ما شاهد فضاسازی‌ها و دامن زدن‌ها بودیم مثلاً برخی مسئولان اخیراً تعداد جانباختگان را ۴۰۰ نفر اعلام کردند که بسیار تعجب کردم. در حالی که این گزارش خلاف واقع و کذب بود.

ذوالفقاری اضافه کرد: با دستور مقام معظم رهبری، برخی جانباختگان در حکم شهید قرار گرفتند و برخی دیگر هم دیه‌بگیر شدند که این موضوع در سازمان برنامه و بودجه پیگیری شد. نیمی از دیه این افراد در یک مرحله پرداخت شد و بخش دوم آن هم در حال انجام است. البته انحصار وراثت برخی طول کشید، اما اعتبار آن تامین شده است.

وی گفت: برخی هم در درگیری با نیرو‌های نظامی و انتظامی جلوی مقر این نیرو‌ها جان باختند که تعداد همه این‌ها مشخص است. علاوه براین فردی در جایی جان باخته و در شهر دیگری به خاک سپرده شده است برای همین دوباره‌شماری وجود داشت که اصلاح شد. آمار جانباختگان همان ۲۳۰ نفر است که رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی اعلام کرد، اما رسانه‌های معاند تعداد جان باختگان را ۱۵۰۰ نفر اعلام کردند که اصلاً چنین نبود.

ذوالفقاری با تاکید بر اینکه جان باختن حتی یک نفر هم برای همه مقامات و مسئولان کشور، به ویژه دست‌اندرکاران حوزه امنیتی بسیار سخت است، گفت: شاید بیش از هر جای دیگری خود مسوولان مربوطه در دستگاه‌های مختلف و بالاترین نیرو‌ها وارد عمل شدند و بررسی کردند. فقط به چه علت این قضایا به وجود آمد که آن هم در جای خود مورد بررسی قرار گرفته است.

معاون امنیتی وزارت کشور افزود: این داستان به لحاظ نوع حوادث رخ داده، نوع خسارت وارد شده و نوع خشونت‌هایی که برخی از صحنه اغتشاش داشتند، تلخ‌ترین حادثه‌ای بود که اتفاق افتاد. خسارت زیادی به اموال مردم و اموال نیرو‌های تامین‌کننده امنیت وارد شد و اتفاقاتی که رخ داد کاملاً متفاوت بود.

عده‌ای از اعتراضات مردم سوء‌استفاده کردند

وی ادامه داد: سال ۹۹ با وجود تجمعات گسترده و مختلف از جمله تجمعات بازنشستگان تامین اجتماعی در چند شهر و استان و اعتراض آنان، هیچ خشونتی بین پلیس و این اعتراضات وجود نداشت. اگر منظور در آبان ۹۸ اعتراض به سهمیه بندی سوخت بود، اعتراض روش دارد. اعلام اینکه این قیمت روی تورم تاثیر می‌گذارد، جای خود را دارد، اما عده‌ای از اعتراض عادی مردم با نیات و اهداف دیگری سوء استفاده کردند و دست به خشونت زدند و با نیرو‌های تامین کننده امنیت در داخل شهر‌ها درگیر شدند و این اتفاقات تلخ رخ داد.

اطلس امنیت در حال نهایی شدن است

مسئول ستاد امنیت انتخابات کشور در بخش دیگری از این گفتگو به تمهیدات وزارت کشور برای برگزاری انتخابات خرداد ۱۴۰۰ اشاره کرد و گفت: برای انتخابات، ستاد انتخابات تشکیل می‌شود که در آنجا عضو هستم و در کنار آن با توجه به اهمیت امنیت انتخابات، ستاد امنیت انتخابات تشکیل می‌شود که بر اساس حکم وزیر کشور بنده مسئول این ستاد هستم.

وی با اشاره به تدوین دستورالعمل تامین امنیت انتخابات برای استان‌های سراسر کشور و دستگاه‌های عضو در این ستاد اضافه کرد: علاوه بر این اطلس امنیت کشور با توجه به تغییرانی که وجود دارد، در حال به‌روز رسانی و تقریبا در حال نهایی شدن است که برای پیش‌بینی و تدبیر ابلاغ خواهد شد. لینک کوتاه: asriran.com/003GB7

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: امنیتی انتظامی وزارت کشور تامین امنیت کشور امنیت انتخابات دست اندرکاران معاون امنیتی مسائل امنیتی داخل کشور دستگاه ها نیرو ها آبان ۹۸

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۴۷۰۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برقراری و تامین امنیت ورزشگاه‌ها با استفاده از دوربین‌های هوشمند پلیس

 سردار احمد نورعلی روز دوشنبه در دیدار با محسن مزجی رییس حراست کل سازمان ورزش و جوانان ضمن تقدیر از همکاری وزارت ورزش و جوانان با پلیس در برقراری نظم و امنیت مسابقات ورزشی در استان تهران اظهار کرد: همکاری و همیاری سازمان‌ها و وزارتخانه‌های مختلف در طول برگزاری مسابقات ورزشی در طول سال باعث ایجاد محیطی امن و عاری از هر گونه تنش بر روی سکو‌ها برای شهروندان عزیز تهرانی شده و پلیس نیز تمام توان و همکاری خود را جهت دستیابی به این امر مهم انجام می‌دهد.

وی با بیان اینکه برقرای امنیت و آرامش بر روی سکو‌های ورزشگاه‌ها یک کار بسیار تخصصی است، افزود: امروزه با پیشرفت علم و فناوری، پلیس نیز در مسیر هوشمند سازی قرار گرفته و در اکثر نقاط نظارت‌های خود را هوشمندانه و سیستمی کرده که این خود باعث سهولت در رفت و آمد و رضایت کامل شهروندان شده و از طرفی کیفیت کار پلیس را نیز ارتقا بخشیده است.

فرمانده تیپ ویژه تهران بزرگ در ادامه اضافه کرد: به روز رسانی سیستم‌های نظارتی و زیرساخت‌های موجود در استادیوم‌های ورزشی یک امر مهم و حیاتی در برقراری و تامین امنیت در ورزشگاه‌های کشور بوده و نصب دوربین‌های هوشمند توسط پلیس در ورزشگاه‌ها کمک شایانی در رسیدن به این هدف مهم می‌کند.

سردار نورعلی صبر و بردباری نیرو‌های پلیس و دستگاه‌های اجرایی و نظارتی را در برقراری امنیت در ورزشگاه‌ها بسیار مهم دانست و تاکید کرد: ورزشگاه بزرگ آزادی با شرایط خاص و مسابقات پر تماشاگر خود در طول سال نیازمند حضور پررنگ کارکنان تیپ ویژه تهران بزرگ بوده و در همین راستا کارکنان این فرماندهی از ساعات اولیه قبل از شروع مسابقات در ورزشگاه آزادی حضور یافته و برقراری امنیت را به دست می‌گیرند.

فرمانده تیپ ویژه تهران بزرگ ادامه داد: قهرمانان واقعی در همه عرصه‌ها شهدای عزیزمان هستند و امروز هر چه داریم از برکت خون پاک این عزیزان بوده و باید نام و یاد شهدا را به عنوان یک فعالیت فرهنگی به جوانان بیاموزیم، زیرا این جوانان، اگر در مسیر درست و فرهنگ سازی دینی قرار بگیرند رهروان حقیقی همان شهدا هستند.

براساس این گزارش، مدیرکل حراست وزارت ورزش و جوانان نیز در این دیدار ضمن تقدیر از اقدامات تیپ ویژه تهران بزرگ در برقراری و تامین امنیت ورزشگاه‌های استان؛ گفت: امنیت، الفبای برگزاری مسابقات ورزشی در جهان است و امروزه برگزاری مسابقات مختلف در استادیوم‌های ورزشی سراسر کشور را شاهدیم و امنیت این ورزشگاه‌ها را مدیون حضور پررنگ و همیشگی کارکنان فرماندهی یگان‌های ویژه انتظامی کشور هستیم.

محسن مزجی در ادامه این دیدار از حضور همیشگی و به موقع کارکنان فرماندهی یگان‌های ویژه انتظامی کشور در برقراری امنیت ورزشگاه‌های کشور تشکر کرد و اظهار کرد: تعاملات خوبی بین فرماندهی تیپ ویژه تهران بزرگ و وزارت ورزش وجود دارد که نتیجه این قبیل ارتباطات نزدیک، منجر به برگزاری هرچه بهتر مسابقات و برقرای امنیت و در نهایت رضایت تماشاگران شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حوادث و انتظامی

دیگر خبرها

  • وزیر دفاع: راهبرد نیروهای مسلح تامین امنیت خلیج فارس است
  • برقراری و تامین امنیت ورزشگاه‌ها با استفاده از دوربین‌های هوشمند پلیس
  • آمار اورژانس از مصدومان حوادث ترافیکی سالانه در ایران
  • اعلام آمادگی ایران برای همکاری دفاعی و امنیتی با هند
  • نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم دینی رضوان آبان ماه برگزار می‌شود
  • امنیت حاکم بر هرمزگان ناشی از وحدت شیعه و سنی است
  • معاون وزیر کشور : رئیسی دستور داده تا ۳ میلیارد یورو در اختیار نیرو‌های مسلح قرار داده شود تا به‌سرعت فرآیند انسداد مرز‌ها را آغاز کنند
  • جزئیات جدید از انسداد مرزها برای افزایش امنیت کشور
  • سفر مقام معظم رهبری موجب عبور کردستان از حوزه امنیتی به حوزه فرهنگی شد/ علمای مناطق شرقی با روشنگری بسترساز امنیت پایدار شوند
  • معاون وزیر کشور: همه قوا در «طرح نور» حامی فراجا هستند