Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-01@05:12:44 GMT

گران‌ترین تابلو‌های نقاشی دنیا (+عکس)

تاریخ انتشار: ۱۲ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۴۷۹۹۰

گران‌ترین تابلو‌های نقاشی دنیا (+عکس)

همین اواخر بود که برگزاری حراج تهران و به فروش رسیدن آثاری با قیمت‌های نجومی، توجه رسانه‌ها و مردم را به خود جلب کرد.

در این مقاله به همین بهانه تعدادی از گران‌ترین تابلو‌های نقاشی فروخته شده در حراجی‌های سراسر دنیا را با هم بررسی می‌کنیم.

ذکر این نکته لازم به نظر می‌رسد که این آثار ارزشمند عموما نه برای لذت بردن از ارزش هنری آن بلکه برای سرمایه‌گذاری خریداری می‌شوند و دلیل قیمت بالای این آثار را علاوه بر ارزش هنری و قدمت اثر در استراتژی‌های اقتصادی دلالان هنری باید جست و جو کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیش از بررسی فهرست گرانترین تابلو‌های جهان نباید این نکته را فراموش کنیم که بسیاری از نقاشی‌های ارزشمند دنیا، چون تابه‌حال در حراجی‌ها فروخته نشده‌اند، در این فهرست قرار ندارند.

بدون نام اثر ژان میشل باسکت

قیمت: ۱۱۰.۵ میلیون دلار

این اثر در فهرست گران‌ترین تابلو‌های نقاشی دنیا در رتبه بیستم قرار دارد و جالب است بدانید سبک اصلی خالق این اثر گرافیتی است. "بدون نام" وقتی در سال ۲۰۱۷ به قیمت بیش از ۱۱۰ میلیون دلار فروش رفت لقب گران‌ترین تابلو نقاشی خلق شده بعد از سال ۱۹۸۰ را به خود اختصاص داد.

ژان میشل باسکت سابقه همکاری با اندی وارهول را دارد و آثار او در بعضی از بهترین نمایشگاه‌های دنیا به نمایش در می‌آید.
بدون نام توسط یوساکو مازاوا، میلیاردر ژاپنی خریداری شد.

 

جیغ اثر ادوارد مانچ

قیمت: ۱۱۹.۹ میلیون دلار

تابلوی جیغ شاید یکی از نمادین‌ترین و البته معروف‌ترین آثار نقاشی دنیا به حساب می‌آید و کمتر کسی در عصر ما این نقاشی را ندیده است. جالب است بدانید مانچ جیغ را ۴ بار نقاشی کرده است و این تابلوی ۱۲۰ میلیون دلاری بسیار کم ارزش‌تر از تابلویی است که در گالری ملی نروژ در اسلو در حال نمایش است.

 

پرتره اول آدل بلاخ‌بایر یا زن طلایی رنگ اثر گوستاو کلیمت

قیمت: ۱۳۵ میلیون دلار

گوستاو کلیمت، نقاش اتریشی دو پرتره از آدل بلاخ بایر که در حقیقت همسر یک بانکدار بود، کشید. هر دوی این پرتره‌ها امروز بین ۲۰ نقاشی گران دنیا قرار دارند. این اثر در سال ۲۰۰۶ توسط میلیاردر روسی، رونالد لادر خریداری شد و در حال حاضر در گالری نئوی نیویورک به نمایش در می‌آید.

 

شماره ۵ یا ۱۹۴۸ اثر جکسون پولاک

قیمت: ۱۴۰ میلیون دلار

جکسون پولاک تابلو شماره ۵ را در سال ۱۹۴۸ به اتمام رساند و یک سال بعد با قیمت اندک ۱۵۰۰ دلار به یک نقاش دیگر به نام آلفونسو‌ای اوزوریو فروخت. شماره ۵ بعد از صدمه دیدن در منزل اوزوریو، برای ترمیم دوباره پبش خالقش برگشت که البته پولاک تصمیم گرفت به جای ترمیم، تمام تابلو را دوباره نقاشی کند. شماره ۵ در سال ۲۰۰۶ به قیمت ۱۴۰ میلیون دلار بفروش رسید و در آن زمان در صدر تابلو‌های گران دنیا قرار داشت.

 

سه مطالعه درباره لوسیان فروید اثر فرانسیس بیکن

قیمت: ۱۴۲.۴ میلیون دلار

فرانسیس بیکن این اثر را در سال ۱۹۶۹ و از روی دوست و رقیب حرفه‌ایش لوسیان فروید نقاشی کرد. این پرتره یکی از معروف‌ترین و البته گران‌ترین آثار نقاشی دنیا محسوب می‌شود و زمانی که در سال ۲۰۱۳ توسط الین وین خریداری شد، گرانترین نقاشی جهان به حساب می‌آمد.

 

پرتره دوم آدل بلاخ‌بایر اثر گوستاو کلیمت

قیمت: ۱۵۰ میلیون دلار

این اثر سیزدهمین تابلو گران قیمت دنیا و در حقیقت یکی از دو پرتره‌ای است که کلیمت از آدل کشید. بد نیست بدانید هردو پرتره در زمان جنگ جهانی دوم توسط نازی‌ها دزدیده شدند. خوشبختانه هر دو این آثار در نهایت به موزه‌ای در وین منتقل شدند. اثری که در تصویر می‌بینید در نهایت توسط اپرا وینفری خریداری شد هرچند که او این اثر را به میلیاردری چینی فروخت.

 

شاهکار اثر روی لیختن اشتاین

قیمت: ۱۶۵ میلیون دلار

این اثر که دهمین تابلو گران قیمت دنیا به حساب می‌آید، در سال ۱۹۶۲ توسط لیختن اشتاین تکمیل شد. نقاش این اثر را با الهام از مجلات کامیک خلق کرده است و شاهکار هم‌دوره نقاشی‌های دیگری از لیختن اشتاین مانند "وم" و "نگاه کن میکی" می‌باشد. استیون‌ای کوهن در سال ۲۰۱۷ تابلو شاهکار را به قیمت ۱۶۵ میلیون دلار خریداری کرد.

 

پرتره مارتن سولمانز و اوپژن کوپِت اثر رامبراند

قیمت: ۱۸۰ میلیون دلار

رامبراند در سال ۱۶۳۴ این اثر را برای گرامیداشت ازدواج مارتن و اوپژن کشید. جالب است بدانید این دو اثر همواره با هم به نمایش گذاشته می‌شوند و کارشناسان آثار هنری توافق کرده‌اند که این دو پرتره باید همواره کنار هم نگه‌داری شوند.
این دو پرتره در سال ۲۰۱۵ توسط موزه لوور و موزه رایک مشترکا خریداری شد.

 

شماره ۶ یا بنفش، سبز و قرمز اثر مارک روثکو

قیمت: ۱۸۶ میلیون دلار

احتمالا به این فکر می‌کنید که شما هم می‌توانستید اینچنین بوم را رنگ کنید، اما تابلو شماره ۶ از زمانی که توسط روٍثکو تکمیل و عرضه شد اثری عمیق بر روی هنر معاصر جهان گذاشته است. جدا از قیمت نجومی از دلایل دیگر شهرت این اثر، قرار داشتن آن در یک دعوای حقوقی بین سرمایه‌دار روسی دیمیتری ریبولووف و مشاور هنری‌اش است. شماره ۶ و ۳۵ اثر هنری دیگر در متن این شکایت قرار داشتند که طی آن ریبولووف مشاورش را به کلاه‌برداری متهم کرد.

 

شماره ۱۷A اثر جکسون پولاک

قیمت: ۲۰۰ میلیون دلار

شماره ۱۷A را پولاک در سال ۱۹۴۸ به پایان رساند واین اثر به همراه تابلو مبادله توسط کنث سی گریفین در سال ۲۰۱۵ به ارزش مجموع ۵۰۰ میلیون دلار خریداری شد. شماره ۱۷A در حال حاضر نمایش عمومی ندارد، اما دیگر آثار جکسون پولاک در موزه‌هایی در سراسر دنیا از جمله موزه هنر‌های مدرن نیویورک قابل مشاهده است.

 

کی ازدواج می‌کنی؟ یا نفی‌فا ایپویپو اثر پل گوگن

قیمت: ۲۱۰ میلیون دلار

نقاش فرانسوی سبک پست امپرسیونیست، پل گوگن این اثر را در طول اولین سفرش به تاهیتی نقاشی کرد. این اثر جزئی از مجموعه "کی ازدواج می‌کنی؟ " گوگن است که تمام آن‌ها از روی زنانی که در جزیره‌ای در تاهیتی زندگی می‌کردند نقاشی شده بود.

این تابلو نقاشی در سال ۲۰۱۵ بعد از ۲ سال مذاکره در نهایت به قیمت ۲۱۰ میلیون دلار فروخته شد و در آن سال لقب گران‌ترین تابلو نقاشی دنیا را به خود اختصاص داد.

 

ورق‌باز‌ها اثر پل سزان

قیمت: ۲۵۰ میلیون دلار

این نقاشی یکی از ۵ نقاشی پل سزان در مجموعه ورق‌باز‌ها به حساب می‌آید که در اندازه و تعداد بازیکنان با هم تفاوت دارند. سزان این مجموعه را در سال ۱۸۹۵ تکمیل کرد. این شاهکار سزان در سال ۲۰۱۱ توسط خانواده سلطنتی قطر در یک حراجی به قیمت ۲۵۰ میلیون دلار خریداری شد.

 

مبادله اثر ویلِم دِکونینگ

قیمت: ۳۰۰ میلیون دلار

دکونینگ مبادله را در سال ۱۹۵۵ و با الهام از فضای پیرامونش در نیویورک نقاشی کرده است.  مبادله دومین تابلو گران دنیا به حساب می‌آید و بد نیست بدانید یک میلیاردر به نام کنث سی گریفین تابلو مبادله را همراه تابلو ۱۷A پولاک جمعا با پرداخت ۵۰۰ میلیون دلار خریداری کرد. علاقه‌مندان به این اثر بی‌نظیر البته هنوز می‌توانند در انستیتو هنر شیکاگو این تابلو را از نزدیک مشاهده کنند.

 

سالوادور موندی اثر لئوناردو داوینچی

قیمت: ۴۵۰.۳ میلیون دلار

این نقاشی از چهره حضرت مسیح در حالی که گویی شیشه‌ای به دست دارد، گران‌ترین تابلو نقاشی جهان به شمار می‌رود.

داوینچی این اثر ارزشمند را به سفارش لویی دوازدهم، پادشاه آن زمان فرانسه نقاشی کرده است و جالب است بدانید داوینچی در همان زمانی روی این اثر کار می‌کرده است که مشغول نقاشی مونالیزا هم بوده است. نکته دیگر درباره این اثر ناپدید شدن چند صد ساله آن است تا اینکه گروهی از دلالان هنری بریتانیایی در سال ۲۰۰۵ این تابلو چشم‌نواز را دوباره کشف کردند.

منبع: برترین ها

بیشتر بخوانید: گران‌ترین نقاشی تاریخ راهی ابوظبی شد فروش گران ترین تابلوی نقاشی جهان به قیمت 450 میلیون دلار (+عکس) لینک کوتاه: asriran.com/003GBJ

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: میلیون دلار خریداری جالب است بدانید گران ترین تابلو ترین تابلو حساب می آید ۵ میلیون دلار جکسون پولاک تابلو نقاشی خریداری شد نقاشی دنیا دو پرتره شماره ۵

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۴۷۹۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟

زهرا اکرمی، دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران با بیان اینکه قیمت‌گذاری دستوری برای تن ماهی و رب گوجه حذف شده، گفت: در سال جاری کنسروها، از جمله تن ماهی هنوز گران نشدند، اما بر اساس اطلاعاتی که از واحد‌ها به دست انجمن رسیده، واحد‌های تولیدی بین ۲۰ تا ۲۵ درخواست افزایش قیمت دارند که هنوز کاملاً تایید شده نیست و برای تعیین قیمت‌ها باید منتظر رفع شدن برخی ابهامات از جمله تثبیت دستمزد‌ها ماند.

به گزارش اکونگار، جدیدترین آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار در رابطه با متوسط قیمت کالا‌های خوراکی در مناطق شهری در اسفندماه سال قبل، نشان می‌دهد که کنسرو تن ماهی با افزایش ۱۱۱.۶ درصدی قیمت نسبت به اسفند سال ۱۴۰۱، صدرنشین افزایش قیمت بوده است.

افت شدید تولید تن ماهی

به طور کلی صنایع کنسرو از سال ۱۴۰۰ به بعد که تن ماهی و رب گوجه فرنگی مشمول قیمت‌گذاری دستوری شدند، با مشکلات متعدد مواجه بودند؛ چراکه با وجود افزایش قیمت ماهی تن و در مواردی سایر هزینه‌های تولید، دولت به آن‌ها مجوز افزایش قیمت نمی‌داد. این مشکل تاجایی پیش رفت که منجر به کاهش تولید تن ماهی شد. در مجموع در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۵۰ میلیون تا ۳۰۰ میلیون قوطی کنسرو ماهی تولید شد، اما انجمن سال گذشته پیش‌بینی کرده بود که این رقم در سال ۱۴۰۲ به کمتر از ٢٠٠ میلیون قوطی کاهش یابد. این در حالی است که تولید این محصول در سال ۱۳۹۷ حدود۶۵۰ میلیون عدد در سال بود.

در نهایت سال قبل تولیدکنندگان خواستار این شدند که به جای قیمت‌گذاری پیشینی، یعنی لزوم دریافت مجوز برای تغییر قیمت محصولات، مشمول قیمت‌گذاری پسینی باشند. یعنی دستگاه‌های ناظر بر قیمت محصولات جدید آن‌ها نظارت کنند و در صورت تخلف و گران‌فروشی با آن‌ها برخورد کنند، اما مجبور به اخذ مجوز افزایش قیمت نباشند.

از طرف دیگر در سال‌های اخیر با توجه به مشکلات تامین مواد اولیه و همچنین مشکلات معیشتی، تولیدکنندگان صنعت کنسرو با افت تقاضا هم در بازار‌های صادراتی و هم در بازار‌های داخلی نیز مواجه شدند.

کاهش ۵۹ درصدی صادرات

برای مثال از سال ۱۴۰۱ قیمت ماهی تن صید داخل در کشور افزایش پیدا کرد، تا جایی که قیمت هر کیلوگرم ماهی تن صید داخل از قیمت انواع وارداتی این کالا بیشتر شد و این امر قیمت تمام‌شده محصول را به قدری بالا برده که امکان صادرات این کالا را از صادرکنندگان ایرانی گرفته است. صادرات تن ماهی در سال ۱۴۰۱ به حدود ۱.۶ میلیون دلار رسیده بود، اما در زمستان سال قبل گزارش‌هایی از کاهش ۵۹ درصدی صادرات این محصول منتشر شد.

در بازار داخلی هم با کاهش قدرت خرید مردم، تقاضا برای کنسرو ماهی تن کاهش یافته و در نتیجه این شرایط در سال گذشته شاهد رکود بازار و تولید با حداقل ظرفیت این محصول بودیم. در سال‌های اخیر هم فعالان این صنعت بار‌ها تاکید کرده‌اند که در پی حذف ارز دولتی تن ماهی، این محصول از سفره اقشار متوسط و ضعیف حذف شده است.

هنوز قیمت جدید مشخص نیست

سید محمد میررضوی، دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران، در گفتگو با اکونگار، در رابطه با وضعیت تولید و قیمت تن ماهی در سال جاری، اظهار کرد: هنوزسازمان حمایت و سازمان‌های مرتبط دیگر قیمت جدیدی تعیین نکرده‌اند. در سال جاری هنوز دستمزد‌های جدید تثبیت نشده است. دستمزد هم بر قیمت تمام شده بیشتر کالا‌های ساخته شده مثل بسته‌بندی، کارتون، چاپ و ... اثرگذار خواهد بود؛ بنابراین با توجه به اینکه دستمزد دقیق مشخص نیست، قیمت جدید محصولات هم مشخص نشده است.

وی با اشاره به تنوع محصولات صنایع کنسرو، تصریح کرد: واحد‌های تولیدی مسئولیت دارند قیمت‌ها را بر اساس آخرین آنالیز قیمت تعیین کنند. بر اساس اطلاعاتی که از واحد‌ها به دست انجمن رسیده، واحد‌های تولیدی بین ۲۰ تا ۲۵ درخواست افزایش قیمت دارند، اما هنوز کاملاً تایید شده نیست و کماکان قیمت‌های قبلی را بر محصولات خود درج می‌کنند.

برای افزایش قیمت نیازی به تایید سازمان حمایت نداریم

میررضوی درباره قیمت تن ماهی نیز گفت: تا سال گذشته دو محصول رب گوجه و تن ماهی مشمول قیمت گذاری تعزیراتی بود، اما بعد از برگزاری جلسات متعدد با ستاد تنظیم بازار در نهایت این دو کالا از قیمت گذاری دستوری خارج شد. از طرف دیگر با توجه به اینکه این دو کالا شاه‌بیت محصولات کنسرو هستند، تاکنون قیمت آن‌ها تغییر نکرده و همچنان با قیمت سال گذشته به فروش می‌رسند و این فرآیند تا تصمیم گیری نهایی در رابطه با قیمت‌ها ادامه دارد.

بر این اساس به گفته وی با توجه به تصمیمات سال گذشته، در حال حاضر افزایش قیمت تن ماهی و رب گوجه نیازی به مجوز سازمان حمایت ندارد، اما به هر حال نظارت بر قیمت‌ها در بازار ادامه دارد. همچنین تولید کنندگان بر اساس آنالیزی که ارائه می‌کنند می‌توانند قیمت جدید بر کالا‌های خود درج کنند. البته تاکنون افزایش قیمتی صورت نگرفته است.

میررضوی در ادامه با اشاره به افزایش نرخ ارز در بازار آزاد، تصریح کرد: البته هنوز دولت تصمیم نهایی در رابطه با نرخ واردات کالا‌های اساسی نگرفته و این موضوع هم بر قیمت‌ها اثر خواهد داشت. البته فعلا همان قیمت‌های سال گذشته مدنظر دولت است.

به طور کلی به گفته دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران با توجه به افزایش نرخ ارز در ابتدای سال، در ادامه شاهد افزایش قیمت در حوزه‌های مختلف خواهیم بود. اما باید دید تصمیم ستاد تنظیم بازار چه خواهد بود. معمولاً بخشنامه‌ها این است که قیمت‌ها نباید افزایش پیدا کند، اما همانطور که مشاهدات میدانی نشان می‌دهد همه چیز متاثر از افزایش نرخ ارز است.

وی افزود:، اما اگر دولت به اندازه نیاز صنعت، ارز در اختیار آن‌ها بگذارد تا حدودی وضعیت کنترل خواهد شد. در مجموع به نظر می‌رسد همه ابهامات تا پایان اردیبهشت رفع خواهد شد.

دیگر خبرها

  • بحران گرانی در اسرائیل؛ بنزین 2 دلار شد، مواد غذایی 20 درصد گران شد
  • بنزین برای پنجمین بار در اسرائیل گران شد
  • قیمت سکه ۱۱ اردیبهشت چقدر گران شد
  • قیمت سکه و طلا امروز ۱۱ اردیبهشت؛ سکه ۸۰۰ هزار تومان گران شد
  • قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۱۱ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳/ طلا و سکه باز هم گران شد
  • رونمایی از ارزان‌ترین گوشی تاشو دنیا با دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی
  • نیسان آبی گران شد/ قیمت جدید را ببینید
  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • سقوط طلا دامن‌گیر نقره شد/ معامله‌گران در لاک احتیاطی!
  • قصه دو زار و ده شاهی کرایه تاکسی‌ها به تاریخ پیوست