Web Analytics Made Easy - Statcounter

«فداحسین مالکی» روز جمعه در گفت و گو با ایرنا درباره سند همکاری‌های ایران وچین: این یک واقعیت است که جمهوری اسلامی ایران به لحاظ موقعیت ممتازی که از نظر استراتژیک در منطقه دارد باید با کشورهای همسایه و منطقه مراودات تجاری، اقتصادی، سیاسی و حتی دفاعی داشته باشد و این خواسته جمهوری اسلامی ایران است و بر همین اساس هم عمل می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم زاهدان روابط ایران و چین را یک رابطه تاریخی توصیف کرد و افزود: سند همکاری‌های ایران و چین یک سند راهبردی است که چشم‌انداز همکاری‌های دو کشور را مشخص می‌کند و می‌تواند تحرک خوبی به همکاری‌های دو کشور در زمینه‌های تجاری، سیاسی و اقتصادی بدهد.

وی با بیان اینکه چین بعنوان یک کشور قدرتمند تجاری و اقتصادی به جمهوری اسلامی نیاز دارد، گفت: این تصور که در این سند امتیازات یکجانبه ای داده شده باشد، تحلیل درستی نیست و قطعاً منافع جمهوری اسلامی ایران خیلی بیشتر از آنچه که برخی عنوان می‌کنند، می‌تواند در این سند دیده شود.

مالکی با اشاره به حوزه‌های تجاری، اقتصادی، سیاسی و بخش انرژی، نفت که در سند جامع همکاری ایران و چین ذکر شده خاطرنشان کرد: اینها مباحثی است که باید جزء به جزء و بند به بند میان دو کشور مورد توجه قرار گیرد و دستگاه‌های ذیربط هر دو کشور باید براساس نیازهایی که دارند توافقات و قراردادها را در چارچوب آن تدوین و تنظیم کنند.

وی در مورد اینکه برخی از منتقدان، امضای چنین سندی را موجب استیلای چین بر اقتصاد و صنعت کشور تلقی می‌کنند، اظهار کرد: این نگاه درستی نیست و مطرح کردن چنین سخنانی بی‌انصافی است و نباید چنین تصوری از امضای سند «برنامه همکاری جامع ایران و چین» داشته باشیم.

 چیزی از غرب عایدمان نشد

این دیپلمات پیشین درخصوص این موضوع که ممکن است امضای این سند راه را برای همکاری و سرمایه‌گذاری ایران با کشورهای دیگر مسدود کند، بیان کرد: واقعیت این است که ما سالیان سال هر چه داشتیم را در سبد غربی‌ها گذاشته‌ایم اما چیزی عایدمان نشده است.

مالکی یادآورشد: چین یک کشور قدرتمند تجاری و اقتصادی است و ما با این کشور مراودات تجاری با این کشور برقرار می‌کنیم و به هیچ عنوان حتی یک وجب از خاک بنادر چابهار، قشم یا کیش را که برخی مطرح می‌کنند به چینی‌ها واگذار نمی‌شود.

وی ادامه داد: مگر ما اکنون در مورد بندر چابهار با هند قرارداد نبستیم؟ هند در حال حاضر در این بندر کارهای خدماتی انجام می‌دهد. در همان چارچوب با چین هم همکاری می‌کنیم.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اضافه کرد: باید بپذیریم که آمریکایی‌ها و سایر کشورهای غربی با شنیدن این موضوع، موضع گرفته و ناراحت هستند. امضای سند همکاری ایران با چین ارتباطی به غربی‌ها ندارد. آنها دلشان می‌خواهد که جمهوری اسلامی برای انجام هر اقدامی از آنها اجازه بگیرد.

مالکی عنوان کرد: ما درباره روابط خارجی کشور، براساس منافع و مصالح ملی ایران تصمیم می‌گیریم و مجلس شورای اسلامی هم در این زمینه بسیار هوشیار است. ملت یقین داشته باشند که خدای نکرده کوچکترین بهانه‌ای به دست کسی نمی‌دهیم که شایعاتی که در این زمینه مطرح شده، عملی شود و به هیچ عنوان منافع جمهوری اسلامی ایران به خطر نمی‌افتد.

وی درباره مخالفت کشورهای غربی با امضای سند همکاری ایران و چین به سابقه چند سال اخیر غربی‌ها و بدعهدی‌های آنها اشاره کرد و افزود: وقتی چین از ما نفت خریداری می‌کند چرا با آنها قرارداد نبندیم تا موظف شوند که به عنوان مثال در طول سال یک میلیون بشکه از ما نفت خریداری کنند؟

 آمریکا می‌خواهد ایران همواره بین آسمان و زمین باشد/ چرا کسی از حجم گسترده روابط چین با اروپا و غرب چیزی نمی‌گوید

این نماینده مجلس یازدهم تصریح کرد: بنابراین ما چه تحریم باشیم و چه نباشیم با آنها قرارداد می‌بندیم. آمریکایی‌ها از این موضوع ناراحت هستند چرا که می‌خواهند ایران همواره میان زمین و آسمان باقی بماند بنابراین ما باید این کار را انجام دهیم.

مالکی خاطرنشان کرد: چگونه است که غربی‌ها از اینکه چین با اروپا بیش از ۵۰۰ میلیارد دلار تبادلات تجاری دارد، اظهار ناراحتی نمی‌کنند اما موقعی که چین می‌خواهد با ایران مبادله تجاری انجام دهد، موضع می‌گیرند و ناراحت می‌شوند؟ اروپایی‌ها حجم هنگفت کالایی که چین به اروپا و آمریکا می‌فرستد را نادیده می‌گیرند و آن را وابستگی برای اروپایی‌ها نمی‌دانند اما موقعی که ایران می‌خواهد با چین قرارداد ببندد می‌گویند چین، ایران را وابسته کرد.

وی با تاکید بر اینکه ایران بر اساس منابع ملی و مصالح خود با هر کسی بخواهد همکاری می کند،‌ گفت: این سند خطوط کلی را مشخص می کند و به نوعی چشم‌انداز همکاریها را ترسیم کرده است و دستگاه‌های اجرایی دو کشور هستند باید هر چه سریع‌تر موارد مختلف آن را در حوزه‌های تجاری، اقتصادی و سایر موارد مشخص کنند.

 امضای سند شکست غربی‌ها در مراودات با ایران است

مالکی درباره اینکه آیا امضای این معاهده با چین به معنی شکست راهبرد رابطه با غرب است، عنوان کرد: ما باید امضای این سند همکاری را به معنای شکست غربی‌ها در مراودات با ایران، عدم شناخت کافی از ایران و ملت ایران و ظرفیت‌های جمهوری اسلامی ایران تلقی کنیم.

برچسب‌ها مجلس شورای اسلامی کیش جمهوری اسلامی ایران روسیه افغانستان چابهار چین ایالات متحده آمریکا قشم زاهدان پکن برجام هند سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین پروندهٔ خبری سند جامع همکاری‌های ایران و چین

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی کیش جمهوری اسلامی ایران مجلس شورای اسلامی کیش جمهوری اسلامی ایران روسیه افغانستان چابهار چین ایالات متحده آمریکا قشم زاهدان پکن برجام هند سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین اخبار کنکور جمهوری اسلامی ایران ایران و چین سند همکاری دو کشور غربی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۵۲۵۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر صمت: حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری

به گزارش صدای ایران از ایرنا، عباس علی‌آبادی، در افتتاحیه ششمین نمایشگاه ایران اکسپو، با بیان اینکه اکنون ایران با وجود تحریم‌ها یکی از قطب‌های اقتصاد و صنعت منطقه است، اظهار داشت: بالغ بر ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی کشور شامل صادرات غیرنفتی، نفتی و واردات است که از این رقم نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار مربوط به صادرات غیرنفتی است.

وی افزود: کشور‌های همسایه افریقایی، کشور‌های اسلامی و دوست در اولویت توسعه روابط و همکاری اقتصاد با جمهوری اسلامی ایران هستم ضمن اینکه عضو ناظر تجارت جهانی هستیم و با حضور در پیمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی تعامل سازنده‌ای با این پیمان‌های این کشور‌ها داریم.

علی‌آبادی بیان داشت: در سازمان همکاری اکو با ۹ کشور همسایه و منطقه همکاری داریم و موافقتنامه تجاری در حال پیگیری است با هشت کشور اسلامی در حال توسعه، موافقتنامه تجارت ترجیحی امضا کرده و در حال اجرا هستیم. همچنین در سازمان همکاری اسلامی با کشور‌های عضو موافقتنامه تجارت ترجیحی داشته و همکاری‌های تجاری را برنامه‌ریزی و اجرا می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: با کشور‌های اتحادیه اقتصادی اوراسیا، موافقتنامه تجارت آزاد و با تعدادی دیگر از کشور‌ها موافقتنامه تجارت ترجیهی به امضا رسیده و با برخی دیگر از کشور‌ها در حال مذاکره هستیم، ما آماده عامل هستیم و دست همکاری اقتصادی با کشور‌ها و ملت‌های جهان را می‌فشاریم.

توسعه روابط تجاری با کشور‌های شرکت‌کننده در نمایشگاه اکسپو

وزیر صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو ۱۴۰۳ گفت: تلاش می‌کنیم این نمایشگاه بتواند با ارائه شفافیت توانمندی‌ها و شناسایی نیازمند‌های طرفین گام جدی را در توسعه اقتصادی بردارد.

علی‌آبادی ادامه داد: مهم‌ترین هدف این نمایشگاه توسعه روابط تجاری با کشور‌های شرکت‌کننده است، ایران در حوزه تجارت مزایای نسبی بسیاری دارد که می‌تواند تسهیل گر بسیاری از تعاملات در سطوح مختلف راهبردی باشد.

وی بیان کرد: زمینه‌های همکاری را تسهیل می‌کند ایران در حوزه تجارت مزایای نسبی دارد که می‌تواند تسهیل گر در حوزه راهبردی باشد همچنین چهره واقعی بخشی از توانمندی‌های ایران در این نمایشگاه‌ها معرفی می‌شود و زمینه برای همکاری‌های اقتصادی فراهم می‌گردد.

حضور بازرگانان و تجار از ۱۰۰ کشور دنیا

وزیر صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به حضور بازرگانان و تجار از ۱۰۰ کشور دنیا گفت: توجه به جایگاه ایران در کنار ظرفیت معدنی و کشاورزی و صنعتی فرصت‌های زیادی را فراهم می‌کند در این راستا رویکرد اصلی برنامه‌های وزارت صمت مبتنی بر تعاملات در عرصه بین‌الملل و کسب و کار دانش بنیان است.

وی بیان داشت: برنامه ما در مرحله اول جهت‌دهی توسعه اقتصادی بر پایه رشد اقتصادی پایدار با تعاملات بین‌المللی با محصولات فناورانه است، دوم توسعه زیرساخت‌های تجاری و افزایش سهم کشور از تجارت بین‌المللی از دیپلماسی اقتصادی است.

اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری

علی‌آبادی با بیان اینکه اولویت‌دادن به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری است گفت: تعامل سازنده با کشور‌های منطقه در انتقال فناوری و صنعتی مهم‌ترین اقدام است، فعال‌سازی میز‌های کالایی کشور و استانی با هدف شناسایی ظرفیت صادرات به کشور‌های هدف با همکاری وزارت امور خارجه و بهره‌مندی حداکثری از روابط سیاسی در ایجاد بازار‌های جدید و حوزه تامین است.

وی اضافه کرد: افزایش کارایی و فعال کردن رایزنان بازرگانی در حرکت رقبای ایران، ارائه اطلاعات کامل به بازرگانان ایرانی و تنوع‌بخشی به تجارت با کمک ارز‌های محلی، توسعه بازار‌های مرزی جهت افزایش صادرات و منابع خارج از کشور، بهره‌گیری از ظرفیت اتاق‌های بازرگانی با سایر کشور‌ها و بخش خصوصی در روابط خارجی و گسترش بازار‌های صادراتی از مهم‌ترین اقدامات است.

دیگر خبرها

  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • ضرورت ارتقاء روابط با پاکستان پس از سفر رئیس جمهور
  • وزیر صمت: حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری
  • نگاه جمهوری اسلامی ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • رئیس جمهور: نگاه جمهوری اسلامی ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • رئیس جمهور: نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • نگاه ایران به آفریقا، راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • تامین منافع متقابل در تعامل ایران و کشور‌های آفریقایی
  • رئیسی: ایران در تعامل با کشورهای آفریقایی تامین منافع متقابل را دنبال می‌کند