Web Analytics Made Easy - Statcounter

صنعت بازی های رایانه ای در دنیا از صنایع سودآور و اشتغالزا است به طوری که سودآوری بازی های رایانه ای در آمریکا از صنعت فیلم سازی سبقت گرفته است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم«پرونده حکمرانی فضای مجازی»؛ صنعت بازی های رایانه ای به عنوان یکی از صنایع مهم کشور در عرصه اقتصادی می تواند نقش ویژه ای ایفا نماید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این صنعت به لحاظ اقتصادی از جهات مختلف قابل بررسی است که یکی از این موارد، سودآوری و درآمدزایی است.

طبق بررسی ها برخی کشورها در زمینه صنعت بازی پیشرو بوده اند مانند آمریکا، اروپای غربی و ژاپن که سال های 2003 تا 2014 روند صعودی و جایگاه خود را در صنعت بازی حفظ نموده اند. اما برخی کشورهای دیگر مانند چین در این زمینه نوظهور هستند و علیرغم اینکه در سال 2003 تولید صنعت بازی این کشور 0.2 میلیارد دلار بوده است، این میزان در سال 2014 به بیش از 17 میلیارد دلار رسیده و جایگاه دوم را پس از آمریکا از آن خود کرده است. همچنین در سال های اخیر کشورهای کانادا و برزیل نیز سهمی از صنعت را به دست آورده اند و از کشورهایی می گردند که به تازگی توانسته اند قسمتی از بازار را به خود اختصاص دهند.

بررسی ها نشان می دهد درآمد تولیدی صنعت بازی در آمریکا در سال 2012، بیش از 17 میلیارد دلار بوده و این در حالی است که فروش هالیوود در سال 2012، 9.42 میلیارد دلار و کمتر از درآمد صنعت بازی در این کشور بوده است. طبق آمار در سال 2014 نیز آمریکا همچنان در صد کشورهای تولید کننده بازی قرار داشته و توانسته است با کسب 20.48 میلیارد دلار، بیشترین درآمد را به خود اختصاص دهد. کشور ژاپن بعد از چین با کسب درآمد 12.2 میلیارد دلار سومین کشور تولید کننده بازی رایانه ای در این سال بوده است. در این سال کشورهای آلمان، انگلیس، کره، فرانسه، کانادا، ایتالیا، اسپانیا، برزیل، روسیه، استرالیا، مکزیک و تایوان به ترتیب حائز رتبه های بعدی شده اند. همچنین بیشترین درآمد کشورهای منطقه خاورمیانه آفریقا از بازی های رایانه ای به ترتیب ترکیه، نیجریه، عربستان سعودی، مصر، آفریقای جنوبی و جمهوری اسلامی ایران بوده است. رتبه جهانی ایران در سال 2014، 49 دنیا بوده است.

در سال های اخیر نیز صنعت بازی رشد بسیار خوبی داشته است به طوری که نگاهی به سود آورده این صنعت در چند سال اخیر بیندازیم بر اساس آمار منتشرشده، سود صنعت بازی های رایانه ای در سال 2020 میلادی بالغ بر 180 میلیارد دلار بوده است که رشد 20 درصدی نسبت به سال 2019 را نیز تجربه کرد که نشان از رشد سریع این صنعت دارد. برای آنکه حسی ملموس از این رقم داشته باشیم، می‌توان آن را با درآمد نفتی سالانه کشورمان مقایسه کنیم. درآمد سالانه کشور از فروش نفت در حال حاضر حدود 5 تا 8 میلیارد دلار است. یعنی درآمد صنعت بازی های رایانه ای چیزی حدود 22 برابر درآمد نفتی ایران است.

علاوه بر درآمدزایی و سودآوری، صنعت بازی های رایانه ای یکی از صنایع اشتغالزا محسوب می شود. این صنعت 120 هزار شغل مستقیم و غیرمستقیم در آمریکا در سال 2012 با میانگین درآمد 90 هزار دلار در سال ایجاد کرده است. به طور کلی یک پروژه ساخت بازی با توجه به وسعت می تواند به اشتغال 20 تا 100 نفر یا بیشتر بینجامد.

علاوه بر اشتغالزایی وجود دستمزد بالا در این صنعت موجب افزایش تقاضا کار در این صنعت شده است. به عنوان مثال در سال 2010، دستمزد برای یک طراح بازی با بیش از شش سال تجربه، به طور میانگین 65 هزار دلار، برای طراحی با سه تا شش سال تجربه کار 54 هزار دلار و با کمتر از سه سال تجربه کار 44 هزار دلار بوده است. طراحان ارشد با بیش از 6 سال تجربه رقمی معادل 95 هزار دلار و با تجربه سه تا شش سال 75 هزار دلار دستمزد دریافت می کردند. در سال 2012 این ارقام در حدود 7 الی 10 درصد افزایش داشته اند.

باتوجه به اینکه بخش اعظمی از هزینه یک پروژه تولید بازی مربوط به نیروی کار می شود و از طرف دیگر در ایران تراکم نیروی انسانی جوان و تحصیلکرده وجود دارد و دستمزد نیروی کار در ایران به نسبت از متوسط دستمزد جهانی پایین تر است، لذا کشور ایران در تولید بازی های رایانه ای مزیت نسبی دارد و می تواند با برنامه ریزی دقیق به رقابت جهانی بپردازد.

از همین پرونده بیشتر بخوانید:

«فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟» / 8 توصیه مهم مقام معظم رهبری درباره فضای مجازی در سال 99«فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟» تحلیلی بر بیانات امام خامنه‌ای در روز مبعث/ مهمترین مصادیق تواصی به حق در فضای مجازی چیست؟«فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟»| اشتغالزایی صدها هزار نفری با راه اندازی شبکه ملی اطلاعات«فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟»|6 مزیت راه اندازی شبکه ملی اطلاعات در ایران«فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟»|نفوذ جریان معاند به شبکه های داخلی اینترنت/ ضرورت تحقیق و تفحص از وزارت ارتباطات«فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟»|پیشنهاد الگوی شش‌ضلعی حکمرانی در فضای مجازی کشورپرونده ویژه در تسنیم| «فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟»«فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟»| مهمترین مانع حاکمیت فضای مجازی توسط کشورها چیست؟فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟| خطر تسلط بیگانگان بر اطلاعات ایرانیان با عدم مدیریت فضای مجازیفضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|آشوب و اغتشاش؛ وجه مشترک همه انقلاب های توئیتری/ راهکار مقابله چیست؟فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|گفتمان ایده آل جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در فضای مجازی چیست؟فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|کشورهای دنیا چگونه فضای مجازی را مدیریت می‌کنند؟فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|توییتر؛ ابزار قدرتمند آمریکا در سیاست خارجی/بازخوانی یک انتخاباتفضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|فرانسه، رتبه اول محدودیت اینترنت در اروپا/جستجوی برخی عبارات در اینترنت ممنوع استفضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|تأملاتی بر ممنوعیت تبلیغ اینستاگرام در صداوسیما«فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟»|بازی‌های رایانه‌ای خارجی؛ ابزاری برای تحریف واقعیت/ محتوای اصلی بازی‌های پرفروش دنیا چیست؟فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|راهبرد دولت آلمان برای تنظیم‌گری شبکه های اجتماعی خارجی چیست؟فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|چرا باید در راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات تسریع شود؟

انتهای پیام/

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بازی های رایانه ای فضای مجازی بازی های رایانه ای فضای مجازی صنعت بازی های رایانه ای چیست فضای مجازی تهدید یا فرصت میلیارد دلار رایانه ای هزار دلار دلار بوده سال تجربه سال 2012

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۵۲۶۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش توجه به امنیت کارگران در فضای مجازی

سرهنگ ابوالحسینی رئیس پلیس فتا استان یزد ضمن تبریک روز کارگر گفت: کارگران به دلیل صرف وقت بیشتر در محیط کار، و عدم آگاهی از تهدیدات فضای مجازی، مورد توجه مجرمان سایبری قرار می‌گیرند و حساب‌هایشان با روش‌های مختلف تحت حملات کلاهبرداران قرار می‌گیرد.

او از کارفرمایان، کارخانجات و شرکت‌های تولیدی، صنعتی نیز خواست تا موضوعات کلاهبرداری در فضای مجازی را به کارگران اطلاع رسانی کنند و آنها را از موضوعات در این فضا آگاه سازند.

این مقام انتظامی بیان داشت: اطلاع‌رسانی در فضای مجازی وظیفه اجتماعی تمامی افراد است و از کسانی که در این زمینه اطلاع رسانی فعالیت می‌نمایند، صمیمانه تشکر می‌کنم.

سرهنگ ابوالحسینی خاطرنشان کرد: پلیس فتا در راستای افزایش سطح آگاهی و پیشگیری از جرم در فضای مجازی، به ارائه محتوای آموزشی و پیشگیرانه می‌پردازد و افراد جهت دریافت محتوا می‌توانند با مراجعه به سایت پلیس فتا به نشانی www. Cyberpolice.gov. ir و یا با شماره ۰۹۶۳۸۰ با کارشناسان ما در ارتباط باشند.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • افزایش توجه به امنیت کارگران در فضای مجازی
  • پیشنهاد بی‌سابقه و عجیب در فضای مجازی برای مهاجران افغان در ایران! | تصویر
  • حمله عنابستانی به رشیدی کوچی
  • ببینید/شادی جالب یک جفت لک‌لک‌ بعد از اولین تخم‌گذاری
  • (ویدیو) احضار برخی چهره‌های فضای مجازی
  • حکمرانی رسانه را جدی بگیریم
  • ترانه کودکان که ترند شد: ببعی چقدر باهوشی!
  • شعری که در فضای مجازی ۱۰ میلیون بازدیدکننده داشت
  • انفصال از خدمت شهردار گلستان صحت ندارد
  • فیلم پربـازدید فضای مجازی؛ سخنرانی اقتصادی رئیسی در جنوب تهـران!