Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام رضایی با بیان اینکه ماه شعبان بهترین فرصت برای زدودن دلها از گناه و آماده سازی انسان برای ورود به ماه مبارک رمضان است. گفت: افراد این فیوضات الهی را هم می توانند با خواندن مناجات شعبانیه و صلوات مخصوصه این ماه کسب کنند.

به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان، ماه شعبان، منسوب به پیامبر اکرم(ص) است وی روزهای ماه شعبان را روزه می‌گرفتند و به  ماه مبارک رمضان وصل می‌کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روایاتی از معصومین در فضیلت ماه شعبان آمده است، رفتن به بهشت و برخورداری از کرامت الهی در قیامت، پاداش روزه این ماه معرفی شده است.لذا در این خصوص با حجت الاسلام «محمد رضایی»، امام جماعت مسجد مسلم بن عقیل (ع) محله پیروزی گفت و گویی انجام دادیم که در ادامه مشروح آن تقدیم حضورتان می شود.

 

ضرورت و اهمیت ماه شعبان چیست؟

ماه شعبان از جهات مختلفی مورد توجه واقع شده است به ویژه اینکه این ماه منتسب به ماه رسول الله (ص) است. خود حضرت فرمودند: هر کس یک روز از این ماه را روزه بگیرد، بهشت بر او واجب می شود. همچنین از امام صادق (ع) نقل شده است که ماه شعبان ماه رسول الله است، در صلوات شعبانیه می خوانیم «وَ هَذَا شَهْرُ نَبِیک» ( و این است شعبان ماه رسولت) در ادامه همین جمله می خوانیم «شَعْبَانُ الَّذِی حَفَفْتَهُ مِنْک بِالرَّحْمَةِ وَ الرِّضْوَانِ‌.»( ماه رحمت و رضوان است) وجه دیگر اهمیت و ضرورت ماه شعبان این است که این ماه همراه با رحمت، رضوان و مغفرت الهی است. امیرالمومنین (ع) می فرماید: خداوند در ماه شعبان بهشت خود را به حراج گذاشته است. اگر مردم بدانند، خداوند در این ماه بهشت خود  را به حراج گذاشته است و آنها می توانند با یک نیکویی در حق والدین و با یک دستگیری از فقرا و مستمندان پاداش و ثواب عظیمی از سوی خداوند دریافت کنند، قطعا همه مردم برای کسب فیوضات الهی در این ماه عظیم به تلاطم می افتادند. این فیوضات الهی را هم می توانند با خواندن مناجات شعبانیه و صلوات مخصوصه این ماه کسب کنند؛ بنابراین ماه شعبان ماهی است که با کوچکترین عمل بزرگترین ثواب به دست می آید.

 

جهت دیگر اهمیت ماه شعبان تولدهایی است که در این ماه صورت گرفته، در راس آنها نیمه شعبان یعنی تولد منجی عالم بشریت حضرت مهدی (عج) قرار دارد که ارزش و اهمیت این شب هم همطراز با شب قدر قرار گرفته است. در ابتدای این ماه ولادت امام حسین (ع)، امام سجاد (ع) و ابوالفضل العباس (ع) نیز مزید بر فضیلت این ماه شده است.

 

چراماه شعبان بهترین فرصت برای زدودن دلها از گناه و آماده سازی انسان برای ورود به ماه مبارک رمضان است؟

ابتدا باید بدانیم که کوچکترین عمل در این ماه بزرگترین پاداش را در پی دارد. در ماه شعبان خبرهایی است که در ماه دیگر وجود ندارد. پیشنهاد بنده این است که علاوه بر صلوات شعبانیه که به طور معمول در مساجد خوانده می شود، افراد هر روز حداقل 3 یا 4 سطر از مناجات شعبانیه را در برنامه خود بگنجاند و با تامل آن را بخوانند. در ابتدای مناجات شعبانیه می خوانیم «اللّٰهُمَّ صَلِّ عَلىٰ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَاسْمَعْ دُعائِى إِذا دَعَوْتُكَ، وَاسْمَعْ نِدائِى إِذا نادَيْتُكَاللهم» (خدایا! بر محمّد و خاندان محمّد درود فرست و شنوای دعایم باش آنگاه که می‌خوانمت و صدایم را بشنو هنگامی که صدایت می‌کنم) سپس می خوانیم « يَا سَيِّدِى فِيما يَكُونُ مِنِّى إِلىٰ آخِرِ عُمْرِى مِنْ سَرِيرَتِىوَعَلانِيَتِى وَبِيَدِكَ لَابِيَدِ غَيْرِكَ زِيادَتِى وَنَقْصِى وَنَفْعِى وَضَرِّى»( در آنچه تا پایان عمر بر من فرود می‌آید از نهان و آشکارم جاری شده است و تنها به دست توست نه به دست غیر تو، فزونی و کاستی‌ام و سود و زیانم) بنابراین بهترین راه این است که انسان با تمام وجود این ماه را درک کند و دست تضرع به سوی پروردگار بلند کند و از معبود خود بخواهد که از فیوضات این ماه او را بهره مند کند، چون ماه شعبان بهترین فرصت برای زدودن دلها از گناه و آماده سازی خود برای ورود به ماه مبارک رمضان است.

 

با توجه به آنکه در ماه شعبان مناسبت ها و اعیاد متعددی واقع شده، این مناسبت ها چه ظرفیتی را برای اصلاح سبک زندگی فراهم می کنند؟

اگر به طبیعت نگاه کنیم، می بینیم که زمان و مکان چه تاثیراتی در طبیعت دارند. با ممآمدن بهار درختان مرده زنده شده و شکوفه می زنند. این تاثیر زمان بر طبیعت است. مکان را هم در نظر بگیریم می بینیم مثلا بارش باران در بعضی مکان ها باعث رویش گیاهان ولی در برخی دیگر هیچ تاثیری ندارد. از نظر معنوی هم همین طور است، مثلا از نظر مکانی اگر در نظر بگیریم، مسجد الحرام ظرفیتی دارد که سایر مکان های عادی فاقد آن هستند. نمازی که ما در منزل خود می خوانیم با نمازی که به جماعت در مساجد به جا می آوریم بسیار متفاوت است. زمان هم مصداق همین است. اعمال انسان در بین روزها، شب جمعه و روز جمعه و در بین ماه ها، ماه های رجب، شعبان و رمضان ثواب و پاداش بیشتری نزد پروردگار دارند اما نکته مهم این است که اگر ما می خواهیم از جامعه خوب و مناسبی برخوردار باشیم و دنیا و آخرت خود را آباد کنیم، ابتدا باید از خودمان شروع کنیم. نفس اماره و خواهش های نفسانی خود را مهار کنیم، چون با توجه به رحمت الهی در ماه شعبان، انسان ها توفیق بیشتری برای مبارزه با هواهای نفسانی و آراستن خود به اخلاق حسنه دارند.

 

مقام معظم رهبری در بیانیه «گام دوم انقلاب» بر آراستگی به معنویت و اخلاق برای تمدن سازی تاکید کرده اند، ماه شعبان و مناجات ها و ادعیه اش در این باره چه ظرفیت هایی را ایجاد می کند؟

بیانات مقام معظم رهبری بهترین راهنمای ما در زندگی است، عرض کردم اگر انسان بتواند بر هواهای نفسانی خود غلبه کند و رضای خداوند را در انجام هر کاری مد نظر داشته باشد، این فرد بهترین انسان برای اصلاح جامعه و پیشبرد اهداف مقدس نظام اسلامی است.کسانی می توانند به تمدن اسلامی جامع عمل بپوشانند که ابتدا بر اخلاق رذیله خود غلبه کنند، سپس وجود خود را به یک وجود لطیف، رحمانی و مهربان تبدیل کنند، این افراد می توانند هم برای جامعه خود و هم برای ساختن تمدن نوین اسلامی مثمر ثمر باشند.

 

 

 

پایان پیام/35

منبع: شبستان

کلیدواژه: ماه شعبان حجت الاسلام محمد رضایی پیامبر اکرم ص برای ورود به ماه ماه مبارک رمضان ماه شعبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۵۳۴۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت مبلغان کشور در ماه رمضان از زبان مدیرکل تبلیغ عمومی/ استقبال بی‌نظیر «تبلیغ اولی‌ها»

مدیرکل تبلیغ عمومی معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی بیان کرد: در ماه مبارک رمضان سال جاری بیش از ۱۱۵۰۰ مبلغ به صورت فردی و گروهی از سوی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم جهت نشر معارف دینی و ارزش‌های انقلاب به نقاط مختلف کشور اعزام شدند.

به گزارش ایسنا،  حجت الاسلام والمسلمین سید حامد شریعتمداری -مدیرکل تبلیغ عمومی معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی- از فعالیت ۳۷۱ گروه تبلیغی ـ جهادی با استعداد ۴۵۰۰ مبلغ در ماه مبارک رمضان ۱۴۴۵ در عرصه های گوناگون تبلیغی نظیر فعالیت در مساجد و هیئات، مناطق گردشگری و ساحل، مترو، برنامه های جنگ شادی در بوستان ها، مراکز فرهنگی، کانون های اصلاح و تربیت، زندان ها و سایر محیط های ویژه خبر داد.

مدیرکل تبلیغ عمومی اظهار کرد: در ماه رمضان سال جاری استقبال خوبی از تبلیغ خصوصا با توجه به تعطیلات نوروز و فرصت تبلیغ در میان اقوام و خویشان شکل گرفت و بیش از ۱۱.۵۰۰ مبلغ در سراسر کشور به فعالیت تبلیغی پرداختند که از این تعداد ۱۹۴۴مبلغ خواهر بوده‌اند.

وی با بیان اینکه سهم شعبه قم، ۶۹۷۲ مبلغ بوده و۲۳۷ گروه تبلیغی به نقاط مختلف شامل نقاط محروم و مناطق مشترک اعزام شده‌اند، خاطرنشان کرد: ۴۷ درصد اعزام شعبه قم به صورت گروهی بوده و با محاسبه مبلغان اعزامی حوزه علمیه قم که حدود۳هزار نفر و سازمان اوقاف و امور خیریه هم که حدود ۲هزارنفر اعزام مبلغ داشته‌اند در مجموع ۱۶هزار و ۵۰۰ مبلغ در سرتاسر کشور عزیزمان به فعالیت تبلیغی پرداخته‌اند.  

حجت الاسلام والمسلمین شریعتمداری تصریح کرد: از دیگر ویژگی‌های تبلیغی ماه مبارک رمضان امسال استقبال «تبلیغ اولی‌ها» بود که با توجه به برخط شدن تشکیل پرونده تبلیغی و روند صعودی آن، شاهد گسترش دامنه تبلیغ در میان نسل جوان‌تر حوزه بودیم.

مدیرکل تبلیغ عمومی ابراز کرد: از مهمترین موضوعات مطرح شده در ایام تبلیغی ماه رمضان ۱۴۴۵ هجری قمری توسط مبلغان می‌توان به «اندیشه مقاومت»، «جهاد تبیین»، «تفسیر قرآن کریم»، «تقویت بنیان خانواده» و ... اشاره کرد.

وی با اشاره به دریافت گزارش‌های تصویری از فعالیت مبلغان و گروه های تبلیغی نسبت به انجام ارزیابی های چندلایه از طریق خود ارزیابی، ارزیابی سرگروه و اعضاء به صورت متقابل، ارزیابی نهاد درخواست کننده، ارزیابی کارشناس مسئولان تبلیغی که به صورت تصادفی از میان مبلغان انجام شده و بررسی گزارشات تصویری، و ارتباط با نهادهای رصدی در رابطه با فعالیت مبلغان خبرداد و گفت: گزارشات تصویری از فعالیت اثربخش مبلغان در محیط هایی گسترده، افزون بر مساجد و حسینیه ها و تکایا خبر می دهد به صورتی که قشر خاکستری مردم را نیز در میان مخاطبان پوشش داده است به عنوان مثال برگزاری تلاوت قرآن در بوستان ها و برگزاری مجالس خانگی قرآنی که با استقبال خوب مردم مواجه شده از جمله خدمات ارزشمند طلاب و مبلغان عزیز بوده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • امام صادق(ع) علوم الهی را بسط داد و انسان‌های شایسته‌ای را تربیت کرد
  • بیداری امروز دانشگاهیان در غرب، تحقق راهبرد الهی برای تغییر است
  • اعتراضات دانشجویی در آمریکا، انعکاس نامه رهبر انقلاب به جوانان غربی است
  • کل‌کل دیدنی نیما شعبان‌نژاد و نعیمه نظام‌دوست؛ بشین خانم محترم! (فیلم)
  • اساتید حوزه علمیه خواهران در مسیر تربیت فرزندان جامعه می‌کوشند
  • ترویج فرهنگ ایثار وشهادت بهترین ضربه به دشمن است
  • آمادگی ۱۰۰ اکیپ عملیاتی و پشتیبانی آبفا در سطح استان یزد
  • دهه کرامت فرصت مغتنمی برای بصیرت‌افزایی است
  • وضعیت مبلغان کشور در ماه رمضان از زبان مدیرکل تبلیغ عمومی/ استقبال بی‌نظیر «تبلیغ اولی‌ها»
  • یادواره‌های شهدا، دشمن‌ستیزی را در دلها زنده نگه می‌دارد