Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-09@02:28:51 GMT

دنیا محدود به آمریکا و سه کشور اروپایی نیست

تاریخ انتشار: ۱۳ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۵۶۰۱۷

دنیا محدود به آمریکا و سه کشور اروپایی نیست

به گزارش خبرگزاری فارس از کوار، حجت الاسلام مهرپرور در خطبه نماز جمعه این هفته کوار درباره سند راهبردی همکارى جامع ایران و چین توضیحاتی ارائه داد.

او با توضیح درباره ماهیت برنامه همکارى جامع ایران و چین گفت: این سند برخلاف شایعات معاندان و دشمنان، نه تفاهم‌نامه است، نه توافق‌نامه و نه قرار داد، بلکه سندى است که بیشتر ماهیت نقشه راه و چهارچوب همکارى و زمینه‌هاى مشارکت طرفینى را دارد و البته مى‌توان براساس منافع مشترک از درون آن ده‌ها توافق و قرار داد را در طول زمان منعقد ساخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهرپرور افزود: در عرف روابط بین‌الملل امضاى این نوع اسناد نوعى دارایى و ظرفیت‌سازى در عرصه بین‌المللى در حوزه‌هاى مختلف به شمار مى‌آید.

او در پاسخ به این سوال که چرا متن رسمى منتشر نشده و محرمانه مانده است عنوان کرد: آنچه نیاز به انتشار دارد، موافقت‌نامه‌ها و قراردادهاست که انتشار آن الزام قانونى دارد اما انتشار اسناد غیرتعهدآور در روابط بین‌الملل که در آن جزییات و اعداد و ارقام و... نیامده؛ چندان متداول نیست، هم‌چنین تداوم جنگ اقتصادى دشمن و تحریم‌هاى غرب ایجاب مى‌کند تا از انتشار محتواى کامل سند خوددارى شود.

امام جمعه موقت کوار درباره عدم تصویب این سند در مجلس افزود: بر اساس اصل ۷۷ قانون اساسى، عهدنامه‌ها، مقاوله‌نامه‌ها، قراردادها و موافقت‌نامه‌هاى بین‌المللى باید به تصویب مجلس شوراى اسلامى برسد اما به گفته مقامات وزارت خارجه، سند همکارى جامع چین و ایران، اصولاً ماهیت و حتى شکل قرارداد و یا موافقت‌نامه ندارد بلکه صرفاً یک نقشه راه و چارچوب روابط بلند مدت است.

مهر پرور در ادامه با بیان این مطلب که پیش از ایران کشورهای دیگری هم با چین، اسناد این چنینی امضا کرده اند، گفت: چین پیش از این با بسیارى از کشورها تفاهم‌نامه مشارکت استراتژیک یا تجارى امضا کرده که ازجمله آن مى‌توان به قرارداد ۶۵ میلیارد دلارى با عربستان، توافق با ترکیه و هم‌چنین توافق‌هاى جامع تجارى با اتحادیه اروپا و ۱۴ کشور آسیایى اشاره کرد.

وی با رد این مسئله که همکارى جامع با چین عدول از شعار نه شرقى نه غربى است، و نیز نفی این مطلب که امضای سند همکاری با چین قطع رابطه با غرب است، گفت: راهبرد جمهوری اسلامی همان عدم پذیرش استعمار هیچکدام از قطب‌هاى شرق (شوروى سابق) و غرب (آمریکا) است. لذا نگاه به شرق، نه به‌معناى پذیرش استثمار و استعمار شرق، بلکه به‌معناى ارتباط با شرق، آن هم در شرایطى است که کشور تقریباً ۴۰ سال محصول تجربه‌ نگاه به غرب بسیارى از دولتمردان‌اش را چشیده است.

مهرپرور در پایان با اشاره به اهمیت جیغ و داد سران استکبار و صهیونیسم گفت: ایران اسلامى در راستاى گسترش نگاه به شرق براى استفاده از ظرفیت‌هاى کشورهاى قدرتمند جهان و تعاملات اقتصادى و فرهنگى و سیاسى با این اقدام گام بلندى را برداشته است، گامى که باید با کشورهاى دیگرى چون روسیه، هند و کشورهاى همسایه برداشته شود.

او افزود: اینک با پایان یافتن فشار حداکثرى آمریکا و هم‌پیمانانش و شکست حداکثرى آن‌ها فرصت مناسبى است تا این‌گونه اقدامات به‌عنوان شاهدى روشن بر سیاست قطعى ایران با دنیا آورده شود، دنیایى که برخلاف نگاه غرب‌باوران محدود به آمریکا و سه کشور استعمارگر اروپایى نیست.

انتهای پیام/ ن

منبع: فارس

کلیدواژه: استکبار صهیونیسم امریکا امام جمعه کوار نامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۵۶۰۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست قانونگذاران آمریکا برای پاسخگویی درباره رابرت مالی

دو قانونگذار ارشد آمریکایی خواستار پاسخگویی دولت بایدن درباره دلایل تعلیق رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران شدند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، دو قانونگذار ارشد آمریکایی در نامه‌ای مشترک به آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه، خواستار پاسخگویی او درباره دلایل تعلیق رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران شدند.

براساس گزارش روزنامه واشنگتن پست، سناتور جیمز ریش عضو ارشد جمهوری خواه کمیته روابط خارجی سنا و مایک مک کال رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان، در این نامه، اظهار کردند آنها معتقدند دسترسی امنیتی راب مالی ظاهرا به این دلیل تعلیق شده که او اسناد طبقه بندی شده را به ایمیل شخصی اش فرستاده و سپس آنها را به تلفن همراه شخصی اش ارسال کرده است.

در این نامه آمده است ما معتقدیم یک عامل متخاصم سایبری توانسته به تلفن همراه یا ایمیل شخصی رابرت مالی دسترسی پیدا کند و این اطلاعات را سرقت کند.

آنها در این نامه از وزارت امور خارجه برای ارائه نکردن جزئیات بیشتر درباره پرونده مالی انتقاد کرده و 19 پرسش درباره این پرونده برای بلینکن مطرح کرده و خواستار پاسخگویی شدند. آنها همچنین از بلینکن خواستند تا این یافته ها درباره نماینده ویژه آمریکا در امور ایران را تایید کند.

در همین حال سخنگوی وزارت امور خارجه در این باره گفت: رابرت مالی همچنان در مرخصی می ماند و این وزارت خانه طبق سیاست دیرینه خود، درباره دسترسی های امنیتی شخصی اظهار نظر نمی کند.

در 21  آوریل 2023 نامه‌ای تحت عنوان تعلیق مجوز امنیتی رابرت مالی، از طرف مدیر دفتر امنیت دیپلماتیک وزارت خارجه آمریکا خطاب به رابرت مالی نگاشته شد.

در این نامه دلیل تعلیق مجوز امنیتی رابرت مالی اینطور تشریح شده است: «اداره امنیت پرسنل وزارت خارجه اطلاعاتی در خصوص شما دریافت داشته که موجب نگرانی‌های امنیتی جدی است و می‌تواند به لغو صلاحیت‌ها ذیل بندهای E (رفتار شخصی)، K (مدیریت اطلاعات حافظت‌شده)، و M (فناوری اطلاعات) منجر شود. تعلیق مجوزهای امنیتی شما مصداق ابطال رسمی [آن مجوزها] نیست و دال بر اینکه برای چنین اقدامی برنامه‌ریزی‌شده نمی‌باشد.»

در این نامه همچنین احتمال ابطال رسمی مجوزهای امنیتی رابرت مالی باز نگاه داشته شده است: «چنانچه اینجانب بعد از تحقیقات و بررسی‌های بیشتر مجوزهای امنیت ملی شما از جمله مجوزهای امنیتی فوق محرمانه شما را باطل کنم به شما فرصت داده می‌شود تا پاسخ دهید و به هماهنگ کننده ارشد اداره زیرساخت امنیتی DS ( DS/SI) درخواست بررسی این تصمیم را ارائه دهید. اگر هماهنگ‌کننده ارشد DS/SI از ابطال صلاحیت امنیت ملی شما حمایت کند، پس از آن این فرصت به شما داده می‌شود که نسبت به آن تصمیم در پنل استیناف امنیتی وزارت اعتراض کنید.»

ماجراها درباره دیپلمات آمریکایی از زمانی آغاز شد که «متیو میلر»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا بعد از انتشار گزارش‌هایی از برکناری رابرت مالی اعلام کرد که او «به مرخصی» رفته و «آبرام پیلی» عهده‌دار وظایف او در قبال ایران شده است.

ساعاتی بعدتر، مالی که مذاکره‌کننده اصلی آمریکا در مذاکرات غیرمستقیم با ایران در خصوص رفع تحریم‌ها بود خودش در مصاحبه‌ با شبکه خبری سی‌ان‌ان جزئیات بیشتری به آنچه میلر اعلام کرده بود اضافه کرد و گفت «استعلام امنیتی» او تحت بررسی است و اطلاعات بیشتری در اختیار او قرار داده نشده است.

مصاحبه رابرت مالی از کنجکاوی‌ها درباره دلیل برکناری احتمالی او نکاست و پیگیری‌های سی‌ان‌ان ساعاتی بعدتر جزئیات بیشتری از ماجرا را روشن ساخت. این شبکه به نقل از منابع آگاه گزارش داد که مجوز امنیتی مالی به دلیل استفاده نامناسب او از اطلاعات محرمانه معلق شده و او به «مرخصی بدون حقوق» فرستاده شده است.

اندکی پس از آغاز ریاست جمهوری جو بایدن در سال 2021، رابرت مالی به عنوان نماینده ویژه آمریکا در امور ایران انتخاب شد و مسئولیت احیای توافق هسته ای ایران با کشورهای غربی را که دونالد ترامپ از آن خارج کرده بود، بر عهده داشت. اما تلاش های او با شکست مواجه شده است.

مجلس نمایندگان برای رابرت مالی احضاریه ارسال می‌کند

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سفر بدون ویزای ۱۱ کشور به چین تمدید شد/ ایران در این فهرست نیست؟
  • سفر بدون ویزای ۱۱ کشور به چین تمدید شد/ ایران در این فهرست قرار دارد؟
  • درخواست قانونگذاران آمریکا برای پاسخگویی درباره رابرت مالی
  • تقابل ۲ کلیدواژه «بزرگ» و «محدود» در عملیات رفح
  • چراغ سبز آمریکا به رژیم صهیونیستی برای عملیات «محدود» در رفح
  • جان کربی: اسرائیل به آمریکا اطمینان داد که عملیات رفح محدود است
  • سی‌ان‌ان: عملیات اسرائیل در رفح محدود خواهد بود
  • پیش‌نویس آیین‌نامه جامع تغذیه و رستوران‌های دانشجویی بررسی می‌شود
  • پیش‌نویس آیین‌نامه جامع تغذیه و رستوران‌های دانشجویی بررسی می شود
  • مقامات آمریکا اعتقاد عملی به حقوق بشر ندارند