Web Analytics Made Easy - Statcounter

«قاسم محبعلی» مدیرکل پیشین خارومیانه وزارت خارجه با اشاره به سناریوها و تشریح دلایل تشدید فشارهای فرانسه برای تشکیل دولت در لبنان در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: قبل از هرچیز به نظرم باید لبنان را یک جهانِ عربِ کوچک دانست. به این معنا که هر رقابتی در جهان عرب شاهدش هستیم، در لبنان به صورت دیگر اما با همان درون مایه وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما تحقیقاً و به صورت مشهود در حال مشاهده این بحران‌ها در کشورهای عربی هستیم که از الجزایر تا پاکستان و افغانستان را متشکل می‌شود که اتفاقاً لبنان هم از این امر مستثنی نیست. در نمایی دیگر به این نتیجه می‌رسیم که وضعیت سوریه همچنان مشخص نیست و عملاً گنگ است. در کنار این تحولات شاهد تحولات در روابط ایران با کشورهای عربی منطقه و همچنین مناسبات علنیِ اسرائیل با همین کشورهای عربی هستیم که تقابل ایران و عربستان سعودی را هم باید به این فضای تحلیلی اضافه کنیم.

وی ادامه داد: تمام معادلات و تحولات مثبت و منفی که به آن اشاره کردم بر اوضاع و احوال لبنان و وضعیت کنونی این کشور تاثیرگذار است. واقعیت این است که لبنان پس از ترور «رفیق حریری» وضعیت آشفته‌ای را تجربه می‌کند و به همین دلیل است که دولت‌های لبنان را نمی‌توان یک کابینه یا دولت مستقل و مستقر در دل بیروت دانست. دلیل این بهم ریختگی سیاسی که امروز به اوج خود رسیده، سهم‌خواهی‌های مداوم و متعدد است که می‌توان آنرا نوعی از اختلافات داخلی دانست. به بیان دیگر باید گفت آنچه امروز در لبنان مانع از انتخاب نخست‌وزیر و استقرار دولت می‌شود، همین سهم‌خواهی‌های سیاسی است که از سوی طیف‌های مختلف موجود در این کشور به ورطه عملیاتی درآمده است. در این میان باید توجه کرد تا زمانی که سعد حریری به عنوان نخست‌وزیر مکلف نتواند سهمِ جریان‌های سیاسی را به آنها بدهد، همین وضعیت ادامه خواهد داشت.

این تحلیلگر مسائل منطقه گفت: بارها و بارها طی ماه‌های اخیر دیدارهایی میان سعد حریری و میشل عون، رئیس جمهوری لبنان با محوریت مشخص شدن فهرست نهایی کابینه این کشور برگزار شده و حتی گمانه‌زنی‌های دقیقه نَودی هم از سوی رسانه‌های منتشر شده است، اما باز هم مشکلات حل نشده و گره کور در لبنان همچنان محکم‌تر شده است. در این میان فرانسه به عنوان یکی از بازیگران اصلی در عرصه سیاسی لبنان از ماه‌ها پیش در حال اعمال فشار بر دولتمردان این کشور هستند تا بتوانند دولت لبنان را تشکیل دهند اما ابز هم موفق نشدند. حضور فرانسه در معادلات لبنان یک پیشینه تاریخی دارد و از سوی دیگر مارونی‌های لبنان، چسبندگی زیادی به پاریس دارند. این موفه موجب می‌شود تا فرانسوی‌ها در لبنان دست برتر را داشته باشند. تردید وجود ندارد که آنها علاقه‌مند هستند تا دولتی در بیروت سر کار بیاید که منافع فرانسه را تامین کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: نکته بسیار مهم این است که بر اساس توافق طائف، نخست‌وزیر باید از طیف اهل سنت انتخاب شود و به همین دلیل طبیعی است که حفظ «سعد الحریری» برای بازیگران اروپایی مانند فرانسه و بازیگران عربی مانند امارات و عربستان سعودی مهم باشد. به این دلیل آنها حریری را به سایر گزینه‌ها ترجیح می‌دهند که این موضوع البته خوشایند حزب‌الله لبنان نیست. نکته دیگر این است که اوضاع اقتصادی در این کشور مناسب نیست؛ در گذشته سوریه و ایران به بیروت کمک مالی می‌کردند و در سوی دیگر آمریکا، عربستان و امارات اقدام به تقویت طرف‌های خود در بیروت می‌کردند ولی حالا که دولت وجود ندارد اقتصاد هم از هم پاشیده است. اقتصاد لبنان حالا اسیر دوقطبی‌های موجود در این کشور شده است؛ چراکه اروپایی‌ها و آمرکیا از یک سو مایل به ارتباط‌گیری اقتصادی با لبنان نیستند و از سوی دیگر دولت‌ها مایل نیستند که با یک کشور فاقد دولت وارد معاملات اقتصادی شوند. بر این اساس تا زمانی که تفاهم گسترده در سطح داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی رخ ندهد، لبنان آرام نمی‌شود.   

منبع: ایلنا

کلیدواژه: عربستان سعودی فرانسه لبنان اسرائیل امارات میشل عون سعد الحریری رفیق حریری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۵۷۸۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد مخبر بعد از ظهر امروز (پنجشنبه) در ارتباط ویدیو کنفرانسی با همایش ملی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی سراسر کشور که در مشهد مقدس برگزار می‌شود، با تاکید بر اینکه مسائل اقتصادی را باید با مشارکت و حضور مردم حل کنیم، تصریح کرد: نامگذاری سال جاری با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم حاصل تجربه بیش از ۴۰ سال جمهوری اسلامی ایران است که بدون فعال کردن منابع، خلاقیت و مدیریت مردم مشکلات اقتصادی به صورت مطلوب حل نمی‌شود.


معاون اول رئیس جمهور افزود: مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی از فرصت‌های خوب تحقق شعار سال هستند و این مناطق با فلسفه و هدف تشویق سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی، کنار گذاشتن دیوان سالاری، توسعه صادرات و آوردن مردم از سرزمین اصلی به این مناطق و فعالیت اقتصادی موثر شکل گرفته است.

دکتر مخبر با تاکید بر اینکه باید کاستی‌های چند دهه گذشته در توجه به اهداف و فلسفه تشکیل مناطق آزاد در دولت سیزدهم جبران شود، تصریح کرد:
توجه به مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی اولویت اساسی دولت است که ظرفیت‌های این مناطق و مقررات، امکان پیشرفت و توسعه را ایجاد کرده است و هیچ بن‌بستی در مسیر فعالیت مناطق آزاد وجود ندارد و دولت آمادگی دارد تا مسائل و مشکلات بر سر راه فعالیت این مناطق را برداشته و مرتفع کند.

وی با تاکید بر اینکه جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی و توسعه صادرات از مهم‌ترین زمینه‌های فعالیت مناطق آزاد است که باید در این خصوص برنامه‌ریزی کنند، افزود: نزدیک به ۱۰ سال رشد اقتصادی کشور منفی بود اما در سال گذشته به نرخ رشد اقتصادی ۶ درصد رسیدیم اما با این میزان نمی‌توان مسائل کشور را حل کرد که طبق هدف گذاری میانگین رشد اقتصادی ۸ درصدی در برنامه هفتم توسعه باید کاستی‌های سال‌های گذشته نیز جبران شود که برای رسیدن به این هدف نیازمند جذب سرمایه‌گذاری سنگین داخلی و خارجی هستیم که این مناطق فرصتی بسیار مناسب برای تشویق سرمایه‌گذاری هستند.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به فرصت بسیار خوب همسایگی ایران با ۱۵ کشور منطقه تاکید کرد: بخش زیادی از نیازهای کشورهای همجوار می‌تواند در داخل ایران تولید شود و باید از این راهبرد جدی دولت سیزدهم در توسعه روابط با همسایگان در مناطق آزاد به خوبی استفاده شود.

دکتر مخبر خاطرنشان کرد: از گام‌های بلند آیت الله رئیسی در دیپلماسی دولت سیزدهم برقراری رابطه با کشورهای منطقه و همسو است که تفاهمنامه‌ها و قراردادهای بسیار خوبی امضا شده و تمامی این فرصت‌ها باید در مناطق آزاد پیاده سازی شوند.

معاون اول رئیس جمهور در ادامه وجود نیروهای جوان و تحصیل کرده، شرکت‌های دانش بنیان، ظرفیت‌های معدنی و اقتصاد دریا محور را از مهم‌ترین زمینه‌های فعالیت و برنامه‌ریزی مناطق آزاد توصیف و تصریح کرد: باید کمبودهای کشور به ویژه در زمینه تولید، در مناطق آزاد جبران شود.

معاون اول رئیس جمهور در ابتدای سخنان خود با اشاره به مشکلات کشور در زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم گفت: گام‌های بسیار بلندی توسط دولت، مردم و فعالین اقتصادی در طول دو سال گذشته برای حل مشکلات کشور برداشته شد.

وی افزود: زمانیکه در یک کشور با کوچک‌ترین مساله روبرو می‌شوند تمام بخش‌ها و دولت آنان بسیج می‌شوند اما جمهوری اسلامی ایران به نقطه‌ای رسیده که زمانیکه رژیم غاصب صهیونیستی به عنوان نماد سلطه توسط کشور ما مورد اصابت قرار می‌گیرد، رئیس جمهور و دولت و مردم به کارهای عادی خود می‌پردازند و کشور در شرایط آرام مسیر خود را ادامه می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: زمانی مقام معظم رهبری اینگونه تاکید کردند که نباید اقتصاد کشور با تکانه‌های خارجی دچار آسیبی شود؛ لذا باید در این مسیر حرکت کنیم و در زمینه اقتصاد به نقطه‌ای برسیم که تناسب با نقش جمهوری اسلامی در سطح بین الملل داشته باشد.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: امروز وقتی در منطقه تصمیمی گرفته می‌شود که تبعات خاصی دارد ناچار هستند ملاحظات جمهوری اسلامی را رعایت کنند و تکیه مظلومین جهان به ایران است تا جایی که تمام امکانات نظام سلطه برای شکست مردم غزه جمع آوری شد اما نتوانستند به هیچکدام از اهداف خود برسند.

حجت الله عبدالملکی دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری و صنعتی و ویژه اقتصادی نیز در این مراسم با اشاره به اینکه تراز تجاری مناطق آزاد با تلاش‌های دولت سیزدهم مثبت شده است، گفت: یک و نیم درصد از ۶ درصد رشد اقتصادی حاصل تلاش‌های مناطق آزاد بوده و تاکنون ۹۰۰ هزار میلیارد تومان بسته سرمایه‌گذاری در سال گذشته ارائه شد که به معنای چهار برابر شدن تقاضا برای سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد است و تاکنون ۱۳۳ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری محقق شده است و این برنامه جهش سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد با جدیت پیگیری می‌شود و در سال پنجم برنامه هفتم سهم مناطق آزاد در رشد اقتصادی به ۴ درصد خواهد رسید.

کد خبر 6088682 هادی رضایی

دیگر خبرها

  • دولتی‌ها به جای رقابت، نظارت کنند
  • فرانسه از فهرست ۱۰ اقتصاد برتر جهان حذف می‌شود
  • آیا اعراب در مقابل ایران، هوای اسرائیل را دارند؟
  • کاهش نرخ بیکاری در دولت سیزدهم کاهش چشمگیر داشته است
  • دولت نباید اقتصاد کشور را به موضوع ارز گره بزند
  • سوپرلیگ بسکتبال غرب آسیا| شکست سنگین شهرداری گرگان در بیروت
  • مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند
  • واکنش تند بیروت به فرود یک هواپیما با عبارت حک‌شده «تل‌آویو»
  • تظاهرات دانشجویان در آمریکا یادآور اعتراض‌ها به جنگ ویتنام است
  • ‌اقتصاد کشور را نباید دولتی مدیریت کرد