Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی چهاردهمین روز فروردین ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

14 فروردین  ۱334، ده میلیون دلار از وام مصوبه بانک صادرات و واردات آمریکا به دولت ایران پرداخت شد.

14 فروردین 1337، قرارداد احداث سد دز با کمپانی (موریسن کنودسن آمریکا) منعقد شد. هزینه احداث این سد ۶۵۰ میلیون تومان برآورد شده بود.

14 فروردین 1339، عملیات ساختمانی هتل هیلتن آغاز شد.

14 فروردین 1340، دولت ایران ۷ میلیون دلار برای خرید لکوموتیو و راه‌ سازی از دولت آمریکا وام گرفت.

14 فروردین 1347، شاه و نخست‌ وزیر با الکسی کاسیگین مذاکرات مهمی درباره روابط اقتصادی و سیاسی دو کشور انجام دادند.

14 فروردین 1372، ماهاتير محمد نخست وزير مالزي براي اولين بار در رأس هيأتي بلندپايه از مقامات سياسي و اقتصادي كشورش به تهران آمد.

14 فروردین 1381، توافقنامه بازگشت داوطلبانه مهاجران افغاني از ايران به كشورشان ميان هيأتهاي نمايندگي دولتهاي ايران و افغانستان و كارگزار سازمان ملل در مقر اروپايي اين سازمان در ژنو به امضا رسيد.

14 فروردین 1390، محمد پاریزی قائم مقام سازمان امور مالیاتی کشور میزان معافیت مالیاتی در سال ۹۰ بر اساس بودجه را ۱۰ درصد عنوان کرد و گفت: معافیت مالیاتی در ۵ سال دو برابر خواهد شد.

14 فروردین 1391، یک مقام بانک مرکزی از توقف پیش ‌فروش سکه در سال ۹۱ خبر داد.

14 فروردین 1395، احمد توکلی، نماینده مردم تهران در مجلس در نامه ‌ای به اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس ‌جمهوری از او خواست که از حذف سامانه کارت سوخت هوشمند خودرو مجدانه جلوگیری کند.

14 فروردین 1396، وزیر انرژی روسیه اعلام کرد که ایران مایل به خرید یکصد فروند هواپیمای سوخو سوپرجت با برد کوتاه است.

14 فروردین 1397، صندوق بین ‌المللی پول اعلام کرد که سهم دلار در ذخایر ارزی بانک ‌های مرکزی جهان در سه ماه پایانی سال ۲۰۱۷ میلادی به کمترین رقم در ۴ سال اخیر رسید؛ این در حالی است که سهم دیگر ارزهای اصلی جهان در ذخایر ارزی بانک‌های مرکزی رشد پیدا کرده بود.

14 فروردین 1399، صندوق بین المللی پول از برقراری تماس با مقامات ایران در خصوص درخواست این کشور برای بهره‌مندی از کمک مالی این نهاد جهانی به منظور مقابله با آثار ناشی از شیوع ویروس کرونا خبر داد. به گزارش رویترز، ایران به عنوان خسارت دیده‌ترین کشور خاورمیانه از کرونا، از صندوق بین المللی پول درخواست دریافت ۵ میلیارد دلار از محل بودجه اضطراری این نهاد کرده است. براساس اظهارات «جهاد آزور» مدیر صندوق بین المللی پول در خاورمیانه و آسیای مرکزی در یک نشست آنلاین، این نهاد جهانی برای آگاهی از نیازهای ایران به منظور به جریان افتادن اقدامات لازم، در حال مذاکره با مقامات این کشور است.

 

منابع: روزنامه دنیای اقتصاد، موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و سایت روزنامک

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: اعمال ماه شعبان روز طبیعت تولید پشتیبانی ها مانع زدایی ها کلاب هاوس سند همکاری 25 ساله ایران و چین تاریخ اقتصاد اقتصاد ایران اعمال ماه شعبان روز طبیعت تولید پشتیبانی ها مانع زدایی ها کلاب هاوس سند همکاری 25 ساله ایران و چین صندوق بین المللی پول ایران و جهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۵۸۳۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بانک مرکزی، علی طرزعلی معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلای ایران، گفت: برای کالاهای اساسی به نرخ ۲۸,۵۰۰ تومان یک میلیارد و ۲۶ میلیون دلار، برای نیاز صنعت و تجهیزات تولید به نرخ ۴۱ هزار تومان مبلغ ۲ میلیارد و ۳۸۳ میلیون دلار و برای خدمات ۱۱۷ میلیون و برای واردات در مقابل صادرات به نرخ توافقی ۶۸۹ میلیون دلار تأمین ارز صورت گرفت.

معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلای ایران در ادامه تاکید کرد: برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی ۹۳۰ میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی ۹۶ میلیون دلار و در مجموع یک میلیارد و ۲۶ میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شد.

وی افزود: تأمین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو» معادل ۴۶۲ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل ۲۲۳ میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل ۱۶۷ میلیون دلار، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل ۱۳۸ میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل ۱۹۴ میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه‌های صنایع همچنین به ترتیب ۱۹۷، ۲۹، ۱۷۴، ۱۰۳ و یک میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز هفتم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کردند.

این مسؤول تصریح کرد: همچنین یک میلیارد و ۱۹۹ میلیون دلار ارز نیمایی و ۱۸۳ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است. تاکنون بیست مرحله حراج شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران انجام شده است و در مجموع ۲۷۱۶ کیلوگرم طلا عرضه و فروخته شده است.

کد خبر 5999175 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی
  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • توقیف دارایی‌های روسیه دلارزدایی را تسریع می‌کند
  • رشد ۱۵ درصدی بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشته
  • ایران آماده تعامل است/ ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی داریم
  • گمرک به جای بانک مرکزی، شفاف سازی کرد/ ۲۴ میلیارد دلار برای ۱۰۰ واردکننده/ لیست دقیق دریافت کنندگان دلار ۲۸۵۰۰ تومانی را منتشر کنید
  • گمرک به جای بانک مرکزی، شفاف سازی کرد/ ۶۶ میلیارد دلار برای ۱۰۰ واردکننده/ لیست دقیق دریافت کنندگان دلار ۲۸۵۰۰ تومانی را منتشر کنید
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک با وجود وعده بانک مرکزی
  • رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد
  • قرارداد بانک مسکن و صندوق توسعه ملی روی کاغذ ماند