Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، کشور ما بیش از هر زمان دیگری نیازمند تحولات علمی در بخش‌های مختلف است. البته که در سال‌های پس از انقلاب اسلامی با وجود تحریم‌های متعدد و سنگ‌اندازی‌های فراوان در مسیر پیشرفت‌های علمی، شاهد رشد قابل قبولی در حوزه علمی و پژوهشی هستیم. با این اوصاف اما هنوز تا رسیدن به حد مطلوب فاصله زیادی وجود دارد زیرا به عقیده برخی کارشناسان، سیاست گذاری عمومی و برخی قوانین کشور، توانایی تسهیل فرآیندهای علمی را ندارد و حتی در برهه‌هایی، موجب کاهش سرعت رشد علمی شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین خصوص، روح الله متفکرآزاد عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسکانیوز، درباره لزوم حمایت مجلس شورای اسلامی از جهش علمی و حمایت از فناوران اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی در این راستا دو وظیفه تقنین و نظارت را برعهده دارد؛ در حوزه تقنین، طرح جدیدی با عنوان «جهش تولید دانش بنیان» پیشنهاد شده است که می‌تواند مسیر حرکت شرکت‌های دانش بنیان را فعال کند و خلاهای قانون قبلی را برطرف خواهد کرد.

وی افزود: در بودجه ۱۴۰۰ تسهیلات خاصی به منظور حمایت فناوران و فعالیت شرکت‌های دانش بنیان در نظر گرفته شده است؛ در حوزه نظارت نیز به صورت همه جانبه در کنار فناوران هستیم و هرکجا که خلایی وجود داشته باشد، معرفی‌ها و حمایت‌های لازم را انجام خواهیم داد.

متفکرآزاد با اشاره به حمایت مالی از حوزه فناوری و دانش بنیان ادامه داد: سهمی از GDP کشور باید در اختیار حوزه دانش، پژوهش و تحقیقات باشد؛ با این حال معتقدم که بودجه دولتی، صرفا در حد هول دادن حوزه پژوهشی و تحقیقات است. اما آن چیزی که چرخ اقتصاد دانش بنیان را می‌چرخاند، درون‌زا بودن آن است و باید بستر مناسب را برای آن فراهم کنیم زیرا که اقتصاد دانش بنیان موجب تولید ثروت خواهد شد.

عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: حاکمیت باید ریسک سرمایه‌گذاری در حوزه دانش بنیان را برعهده بگیرد؛ یعنی نظام باید پای کار بیاید و سرمایه گذاری در حوزه دانش بنیان را در دستور کار قرار دهد. بخش خصوصی توانایی ریسک در حوزه دانش بنیان را ندارد بنابراین حاکمیت باید فاصله بین بخش خصوصی و حوزه دانش بنیان را با حمایت و تسهیلات پر کند. مجلس یازدهم نیز به دنبال همین فرآیند است به طوری که در بودجه ۱۴۰۰، ردیف خاصی را برای این حوزه در نظر گرفته است.

وی با بیان این که مراکز علمی و شرکت‌های دانش‌بنیان توانایی لازم در جهت پیشرفت علمی و خنثی سازی تحریم را برعهده دارند، گفت: بنده به عنوان یک چهره علمی و شناختی که وضعیت موجود دارم، باید بگویم که در توانایی مراکز علمی و شرکت‌های دانش بنیان در حوزه خنثی‌سازی تحریم نباید شک کنیم.

متفکرآزاد تاکید کرد: دولت‌ها به ویژه دولت جدید، وظیفه دارد که قطارِ تقنینی مجلس شورای اسلامی در زمینه حمایت از شرکت‌های دانش بنیان را به حرکت در آورد. بخشی از این فرآیند نیز برعهده بخش خصوصی است که با قدرت باید وارد عمل شوند و بخش دیگر، بر عهده نخبگان و فناوران کشور است. نظام آموزش عالی نیز باید آموزش‌های خود را به سمت شکوفایی ابتکارات و آموزش‌های نوآورانه حرکت دهد.

انتهای پیام/

شایان دنیادیده کد خبر: 1092099 برچسب‌ها روح‌ الله متفکرآزاد کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی مجلس یازدهم دانش بنیان بودجه ۱۴۰۰ تولید دانش بنیان

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: روح الله متفکرآزاد کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی مجلس یازدهم دانش بنیان بودجه ۱۴۰۰ تولید دانش بنیان شرکت های دانش بنیان حوزه دانش بنیان مجلس شورای اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۵۸۷۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیکاری معضلی جدی/ ضرورت رفع مشکلات حوزه کشاورزی

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه آبادان، اروندکنار، منیوحی، چوئبده و بخش مرکزی انتخاب نماینده مجلس به دور دوم رسید که در این راستا مردم در ۲۱ اردیبهشت ماه دوباره پای صندوق‌های رأی حاضر خواهند شد.

یکی از نامزدهایی که در انتخاب ۲۱ اردیبهشت ماه در گردونه انتخاب مردم آبادان، اروندکنار، منیوحی، چوئبده و بخش مرکزی قرار دارد، «سید محمد مولوی» است که برای آشنایی با دیدگاه‌های این نامزد، خبرگزاری مهر مصاحبه‌ای با وی در قالب چند سوال انجام داده است.

در مجلس آینده تقسیم بندی حزبی و سیاسی را چگونه پیش بینی می‌کنید؟

انتخابات باشکوهی برگزار شد و علیرغم اینکه معاندین با استفاده از رسانه‌های خود جریان‌سازی گسترده‌ای برای عدم حضور مردم راه انداختند ولی شاهد ازدحام جمعیت رأی دهنده از همان دقایق اولیه آغاز فرآیند رأی بودیم و قطعاً وقتی مجلس شورای اسلامی با چنین پشتوانه مردمی تشکیل می‌شود، مجلسی فراجناحی و انقلابی خواهد بود.

مهم‌ترین موضوعی که با توجه به حوزه تخصصی شما باید بیشتر در مجلس آینده مورد توجه قرار بگیرد، چیست؟

هر موضوع بنا به اقتضای زمان و نیاز مردم باید مورد پیگیری قرار گیرد و در شرایط فعلی باید اقتصاد مهم‌ترین اولویت کشورمان باشد؛ رهبر معظم انقلاب نیز طی سال‌های گذشته برای نامگذاری شعار سال بر موضوعات اقتصادی به ویژه در زمینه تولید تاکید کرده‌اند.

ضرورت دارد به همه شاخه‌های اقتصادی از جمله اقتصاد آموزش، اقتصاد فرهنگ و هنر، اقتصاد ورزش، اقتصاد پژوهش و … توجه شود.

اولویت شما در مجلس آینده برای حضور در کدام کمیسیون خواهد بود؟

کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی

مهمترین چالش استان خود را چه می‌دانید و برای حل آنچه راه‌کاری دارید؟

ابتدا بیکاری باید رفع شود ولی رفع آن بدون آسیب شناسی عملاً میسر نیست. یکی از موارد بیکاری مربوط به حوزه کشاورزی است که چنانچه مشکلات کشاورزان رفع شود برای حجم بالایی از جوانان جویای کار اشتغالزایی صورت می‌گیرد. از سوی دیگر شهرهایی همچون آبادان که صنایع دارند، باید طرح‌های صنعتی مانند پالایشگاه دوم که به مرحله اجرا نرسیده سریع‌تر عملیاتی شود.

کد خبر 6078915

دیگر خبرها

  • ظرفیت ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان برای رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی کشور
  • رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • باید ضمانت نامه‌های بانکی شرکت‌های دانش بنیان تسهیل شود/بودجه اندک در مقایسه با دانشگاه‌ها
  • توافق‌نامه‌ای برای حمایت از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان
  • سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور رونمایی می‌شود
  • ۴ حوزه فناوری مهم برای ترویج کارآفرینی و دانش بنیان در میان دانشجویان
  • حضور دانش‌بنیان‌های ایرانی در اوگاندا برای توسعه ICT
  • بیکاری معضلی جدی/ ضرورت رفع مشکلات حوزه کشاورزی
  • رفع چالش بیکاری لرستان نیازمند اعتبارات دولتی و بخش خصوصی است
  • عزم جدی مدیریت شهری اصفهان برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان