Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@03:41:00 GMT

کاهش یک پنجمی بازدید نوروزی از موزه‌ها

تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۶۲۶۲۴

کاهش یک پنجمی بازدید نوروزی از موزه‌ها

محمد رضا کارگر روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا جمع تعداد بازدید موزه ها و دیگر مناطق تاریخی در نوروز ۱۴۰۰ را یک میلیون و ۲۴۶ هزار و ۱۰۲ نفر اعلام کرد و گفت: سال ۹۹ که همه موزه ها تعطیل اعلام شده بود؛ اما آمار بازدید امسال در مقایسه با سال ۹۸، یک پنجم کاهش داشته است.

وی با بیان این که تهران در صدر استان‌هایی است که موزه‌هایش در تعطیلات گردشگران زیادی را جذب کرده است، افزود: موزه‌های استان فارس، ‌اصفهان و خراسان رضوی بیشترین بازدید را داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارگر همچنین درباره موزه های پر بازدید گفت: موزه‌های سعدآباد، گلستان، ‌حافظیه و نیاوران بیشترین بازدید را داشتند.

کارگر در پاسخ به پرسشی مبنی بر افزایش شیوع کرونا در استان ها و وضعیت باز یا بسته بودن موزه ها گفت: در حال نامه نگاری و گرفتن استعلام هستیم اما نظر اداره کل بر بسته بودن موزه ها است؛ زیرا سلامتی موزه داران  و کارمندان موزه ها در خطر است.

وی افزود: روز گذشته موزه ها تعطیل بود و این روزها نیز بازدید زیادی از موزه ها وجود ندارد و به صرفه است که موزه ها برای مدتی تا بهبودی وضعیت کرونا تعطیل شوند.

موزه های ایران در یک نگاه

تا پیش از انقلاب اسلامی ۴۵ موزه در کشور احداث شده بود که ٢۵ موزه به صورت تخصصی به اموال اختصاصی میراث فرهنگی تعلق داشت و ٢٠ موزه هم متعلق به سایر دستگاه‌ها و سازمان‌های کشور بود.

با پیروزی انقلاب اسلامی بخش زیادی از عمارت‌ها و بناهای در اختیار خانواده پهلوی به موزه تبدیل شد و با رویکرد دولت‌های پس از انقلاب تا سال ١٣٨٣ با راه‌اندازی ٧۵ موزه تعداد موزه‌های کشور که تحت مدیریت سازمان میراث فرهنگی (وقت) قرار داشت به ١٠٠ موزه رسید.

در همین مدت موزه‌های فعال تحت پوشش سایر دستگاه‌ها، ۵.۵ برابر شد و به ۱۱۰ موزه رسید، در این دوره فصل جدیدی از راه‌اندازی و احداث موزه‌ها نیز آغاز شد و موزه‌های مشارکتی و موزه‌های خصوصی هم به مجموعه موزه های کشور اضافه شد.

از ابتدای انقلاب اسلامی تا سال ۱۳۸۳، تعداد پنج موزه مشارکتی و ۱۵ موزه خصوصی در کشور راه اندازی شد و مجموع کل موزه‌های کشور به ۲۰۵ موزه رسید.

پیش از آغاز دولت تدبیر و امید (۱۳۹۱-۱۳۸۴) سازمان میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ۱۱۴ موزه را احداث و راه اندازی کرد، در همین مدت ۴۴ موزه به موزه‌های تحت پوشش سایر دستگاه‌های کشور افزوده شد، در حالی که ۱۹ موزه مشارکتی و ۲۴ موزه خصوصی فعالیت خود را آغاز کردند؛ در مجموع در دولت نهم و دهم ۲۰۱ موزه به تعداد موزه‌های کشور اضافه شد.

دستگاه‌های دولتی در سال ۹۶ (سال ابتدایی دولت دوازدهم) ۲۱ موزه، در سال بعد ۱۶ موزه و در سال ۹۸ نیز ۱۹ موزه و سال گذشته (۹۹) نیز ۱۸ موزه ساختند، که در مجموع سهم دولت تدبیر و امید از مجموع ۲۷۷ موزه تحت مدیریت دستگاه‌های دولتی به ۱۰۳ موزه رسید.

سال ۹۸ را می‌توان سال طلایی احداث موزه‌های خصوصی برشمرد، در این سال ۳۴ موزه خصوصی مجوز گرفتند و فعالیت خود را آغاز کردند، و با احداث ۶ موزه تحت مدیریت وزارت میراث‌فرهنگی و ۱۹ موزه متعلق به سایر دستگاه‌های دولتی، در مجموع ۵۹ موزه در کشور احداث شد که در حوزه موزه‌سازی و موزه‌داری در همه سال‌ها از زمان احداث موزه‌ها در کشور محسوب می‌شود، روندی که در سال ۱۳۹۹ به دلیل فشار اقتصادی و کمبود اعتبارات و شیوع کرونا طرح‌های راه‌اندازی موزه‌ها در هر سه حوزه (دولتی، مشارکتی و خصوصی) با کندی مواجه شد، اما با همه این شرایط در سال ۹۹ بیش از ۴۰ موزه احداث و به بهره‌برداری رسید.

به طور کلی از مجموع ۷۴۰ موزه فعال کشور، ۲۸۹ موزه تحت مدیریت وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و ۲۷۷ موزه تحت پوشش سایر دستگاه‌های دولتی، ۳۷ مجموعه جزو موزه‌های مشارکتی و ۱۶۹ مجموعه خصوصی تحت عنوان موزه فعال است.

برچسب‌ها انقلاب اسلامی ایران محمدرضا کارگر دولت تدبیر و امید حافظیه گلستان دولت دوازدهم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: انقلاب اسلامی ایران محمدرضا کارگر دولت تدبیر و امید انقلاب اسلامی ایران محمدرضا کارگر دولت تدبیر و امید حافظیه گلستان دولت دوازدهم اخبار کنکور دستگاه های دولتی سایر دستگاه ها انقلاب اسلامی موزه های کشور میراث فرهنگی تحت مدیریت راه اندازی موزه رسید موزه تحت موزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۶۲۶۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش طلاق در دو سال اخیر/ تدوین دفترچه برای دستگاه‌ها در حوزه آسیب‌های اجتماعی

رئیس سازمان امور اجتماعی کشور از رصد عملکرد دستگاه‌های مسئول در حوزه آسیب‌های اجتماعی خبر داد.

به گزارش ایسنا، عباسی با اشاره به طرح جامع آسیب‌های اجتماعی و تدوین برنامه جامع در باره آن گفت: وظایف و ظرفیت‌های دستگاه‌ها در حوزه آسیب‌های اجتماعی احصا و دفترچه‌ای در این باره تدوین شده است.

وی اضافه کرد که رئیس جمهور سازمان امور اجتماعی را مکلف کرده است عملکرد همه دستگاه‌های مربوط در حوزه آسیب‌های اجتماعی را روزانه به طور مستمر رصد کرده و سازمان‌هایی را که به وظایف خود در این زمینه عمل نمی‌کنند به شورای اجتماعی معرفی نمایند. در حقیقت نوعی شتاب بخشی دستگاه‌ها در اجرای وظایف خود در کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی است.

عباسی درباره آمارهای آسیب های اجتماعی در کشور، گفت: خوشبختانه مساله مربوط به حوزه طلاق در دو سال اخیر دولت سیزدهم کاهش داشته است. همچنین در حوزه اعتیاد در جامعه ایران نیز روند آن متوقف شده است.

رئیس سازمان امور اجتماعی کشور در خاتمه با اشاره به کاهش سکونتگاه‌های غیررسمی به دلیل توجه دولت به نقاط  حاشیه ای در کشور، در عین حال تاکید کرد که علیرغم همه کاهش‌ها باید به این موضوعات همچنان توجه صورت گیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رفع مشکلات منطقه ۱۳ در دستور کار کمیته نظارتی شورای شهر اصفهان
  • پشت پرده کاهش اعطای تسهیلات به واحدهای تولیدی
  • احداث ۱۲ دستگاه دوربرگردان در محور‌های مواصلاتی مازندران
  • آمار طلاق در دو سال اخیر کاهش یافته است
  • کاهش طلاق در دو سال اخیر/ تدوین دفترچه برای دستگاه‌ها در حوزه آسیب‌های اجتماعی
  • احداث ۶ دستگاه پل عابر پیاده در محور‌های پرتردد مازندران
  • پیشرفت ۶۷ درصدی احداث بزرگترین پل در شیراز
  • موزه‌ها امروز شنبه (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) تعطیل است
  • کوچ پرستاران از بخش دولتی به خصوصی
  • مهاجرت پرستاران از بخش دولتی به خصوصی/ مشکلات پابرجاست