Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@18:55:03 GMT

وقتی یادگیری عمیق، کیفیت هوا را پیش‌بینی می‌کند

تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۶۳۵۸۹

وقتی یادگیری عمیق، کیفیت هوا را پیش‌بینی می‌کند

پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود، از الگوریتم‌های یادگیری عمیق برای بررسی کیفیت هوا کمک گرفته‌اند.

به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس‌دیلی، آلودگی هوای ناشی از سوزاندن سوخت‌های فسیلی، سلامت انسان را تحت تاثیر قرار می‌دهد اما پیش‌بینی سطح آلودگی در زمان و مکان مشخص، یک چالش باقی مانده است. گروهی از دانشمندان آمریکایی سعی دارند یادگیری عمیق را برای بهبود بررسی کیفیت هوا به کار بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید نتایج این پژوهش بتواند به بررسی عوامل اقتصادی مانند خلاقیت صنعتی و عوامل سلامتی مانند تغییرات بستری شدن تحت تاثیر سطح آلودگی کمک کند.

"مانژو یو"(Manzhu Yu)، استادیار "دانشگاه پنسیلوانیا"(Penn State) و از پژوهشگران این پروژه گفت: کیفیت هوا یکی از معضلات بزرگ نواحی شهری است که زندگی مردم را تحت تاثیر قرار می‌دهد. بررسی‌های کنونی برای ارائه اطلاعات جامعی که بتوانند به جمعیت آسیب‌پذیر کمک کنند، کافی نیستند.

بررسی‌های زمینی و ماهواره‌ای، آلودگی هوا را اندازه‌گیری می‌کنند اما این بررسی‌ها محدود هستند. برای نمونه، ماهواره‌ها ممکن است هر روز در یک زمان مشخص از یک مکان معین عبور کنند و نحوه تغییر انتشار آلودگی در ساعات متفاوت را از دست بدهند. ایستگاه‌های زمینی بررسی آب و هوا، داده‌ها را به صورت مداوم جمع‌آوری می‌کنند اما این کار را تنها در مکان‌های محدودی انجام می‌دهند.

پژوهشگران برای برطرف کردن این مشکل، از یادگیری عمیق استفاده کردند تا رابطه میان بررسی‌ ماهواره‌ای و زمینی نیتروژن دی‌اکسید را در لس‌آنجلس تجزیه و تحلیل کنند.

یو ادامه داد: مشکلی که در حال حاضر وجود دارد، این است که سطح نیتروژن دی‌اکسید طی یک روز متفاوت است اما ما محصولی برای ردیابی ساعتی آلودگی هوای شهر نداشته‌ایم. ما با مقایسه بررسی‌های سطحی و ماهواره‌ای می‌توانیم بررسی‌هایی با وضوح بالاتر مکانی و زمانی ارائه دهیم.

درک این رابطه به پژوهشگران امکان داد تا بررسی‌های ماهواره‌ای را به صورت روزانه انجام دهند و سطح نیتروژن دی‌اکسید جو را در هر ساعت تخمین بزنند.

یو گفت: چالش پیش روی ما این است که بتوانیم رابطه‌ای را میان بررسی‌های انجام شده از سطح زمین و بررسی‌های ماهواره‌ای تروپوسفر انجام دهیم. یادگیری عمیق در اینجا به کار می‌آید.

الگوریتم‌های یادگیری عمیق مانند مغز انسان کار می‌کنند و چندین لایه از نورون‌های مصنوعی را برای پردازش داده‌ها و ایجاد الگوها نشان می‌دهند. این سیستم براساس ارتباطاتی که در میزان قابل توجهی از داده‌ها می‌یابد، یاد می‌گیرد و خود را آموزش می‌دهد.

پژوهشگران دو الگوریتم یادگیری عمیق را آزمایش کردند و دریافتند الگوریتمی که به مقایسه مشاهدات زمینی با مشاهدات ماهواره‌ای می‌پردازد، سطح نیتروژن دی‌اکسید را دقیق‌تر پیش‌بینی می‌کند. افزودن اطلاعاتی مانند داده‌های هواشناسی، ارتفاع و موقعیت ایستگاه‌های زمینی، جاده‌ها و نیروگاه‌های اصلی، دقت پیش‌بینی را بیشتر بهبود می‌بخشد.

یو گفت: شاید بتوان این پژوهش را برای بررسی گازهای گلخانه‌ای تکرار کرد و آن را در شهرهای متفاوت یا در مقیاس‌های منطقه‌ای و قاره‌ای به کار گرفت. به علاوه شاید بتوان با پرتاب ماهواره‌های جدید و وضوح بالا، این مدل را به روزرسانی کرد.

وی افزود: نتایج پژوهش ما با وضوح زمانی- مکانی بالا، بررسی رابطه میان کیفیت هوا و مشکلات حوزه سلامت را سهولت می‌بخشند و به درک نکامل پویای آلاینده‌های هوا کمک می‌کنند.

این پژوهش، در مجله "Science of the Total Environment" به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آلودگی هوا سوخت فسیلی یادگیری عمیق الگوریتم دانشگاه پنسیلوانیا نیتروژن دی اکسید یادگیری عمیق ماهواره ای کیفیت هوا پیش بینی بررسی ها داده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۶۳۵۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۲ مدرسه در شهرستان گناباد بازسازی شد

به گزارش خبرنگار مهر، مجید فدوی عصر پنجشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه طی یک سال گذشته ۴۲ مدرسه در مناطق شهری و روستایی شهرستان گناباد با اعتبارات نوسازی و توسعه و تجهیز مدارس و مشارکت خیران بازسازی شدند اظهار کرد: در همین مدت علاوه بر ساماندهی ۶۵ ملک مازاد آموزش و پرورش، شش چمن مصنوعی هم نصب شد.

رئیس اداره آموزش و پرورش گناباد با بیان اینکه از آغاز سال تحصیلی تا کنون ۳۸ کلاس درس با صرف اعتبار ۱۲ میلیارد و ۱۶۰ میلیون ریال در شهرستان گناباد هوشمندسازی شد، افزود: برای هوشمند سازی هر کلاس درس به طور متوسط ۳۲۰ میلیون ریال هزینه شده است.

وی کلاس‌های هوشمند را در ارتقا بهره وری آموزشی و مشارکت پذیری دانش آموزان مؤثر دانست و تصریح کرد: این کلاس‌ها فرصت‌های یادگیری بیشتری را برای دانش آموزان فراهم، فرآیند یادگیری را سرگرم کننده و به دانش آموزان کمک می‌کند فناوری‌های جدید را بهتر فرا بگیرند.

فدوی با اشاره به تحصیل ۱۷ هزار و ۶۱۴ دانش‌آموز در مدارس مناطق شهری و روستایی گناباد خاطرنشان کرد: از این تعداد ۹ هزار و ۵۶۵ نفر در دوره ابتدایی، چهار هزار و ۷۹۶ نفر در دوره اول متوسطه و ۲ هزار و ۲۸۸ نفر در دوره دوم متوسطه مشغول به تحصیل هستند.

کد خبر 6088736

دیگر خبرها

  • فرونشست عمیق زمین در یکی از خیابان‌های مشهد
  • ۴۲ مدرسه در شهرستان گناباد بازسازی شد
  • هوای استان صاف تا کمی ابری تا دوشنبه
  • پایداری آسمان استان از امروز تا دوشنبه
  • مقرأة الحرمین؛ طرح آموزش قرآن به ۶ زبان زنده دنیا
  • پیش بینی سود پتروشیمی بوعلی سینا در سال ۱۴۰۳/ بوعلی در سال ۱۴۰۲ چقدر سود ساخت؟
  • تاثیر فقر بر رشد مغز کودکان
  • یادگیری زبان فرانسوی
  • معاون وزیر ارتباطات : شبکه اپراتور مدعی نارضایتی مردم از کیفیت شبکه به دلیل استفاده از مودم بومی قابل بررسی است
  • بررسی ادعای تخریب رادار اس ۳۰۰ پایگاه هشتم شکاری اصفهان