Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس مسائل آمریکا در خصوص ادعای روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال مبنی بر اینکه نشست روز سه شنبه در وین احتمالا به دنبال رسیدن به یک توافق با ایران و یک توافق جداگانه با آمریکاست، گفت:در یک هفته اخیر تلاش‌های گسترده‌ای برای احیای برجام از طرف آمریکایی‌ها صورت گرفته، اما نکته مهم این است که هنوز فاصله مطالبات ایران و مطالبات آمریکا خیلی زیاد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل آمریکا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص ادعای روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال مبنی بر اینکه نشست روز سه شنبه در وین احتمالا به دنبال رسیدن به یک توافق با ایران و یک توافق جداگانه با آمریکاست، گفت: الان و پس از روی کار آمدن دولت بایدن و به ویژه در یک هفته اخیر تلاش‌های گسترده‌ای برای احیای برجام از طرف آمریکایی‌ها صورت گرفته، اما نکته مهم این است که هنوز فاصله مطالبات ایران و مطالبات آمریکا خیلی زیاد است.

*فاصله مطالبات تهران - واشنگنن زیاد است

وی ادامه داد: البته آنچه من بیان می‌کنم محدود به اخبار منتشر شده در رسانه هاست و از اتفاقات پشت در‌های بسته بی اطلاعم با این حساب تا این لحظه فاصله بین مطالبات تهران – واشنگتن خیلی زیاد است.

ابوالفتح تصریح کرد: جمهوری اسلامی در بالاترین سطح خود یعنی مقام معظم رهبری به شکل قاطعانه بار‌ها اعلام کرده است که ایران آماده لغو تحریم‌ها به صورت گام به گام نیست و ایالات متحده باید ابتدا تمام تحریم‌ها را لغو کند تا جمهوری اسلامی نیز به تعهدات برجامی خود برگردد. این مهم بار‌ها در توئیت‌های منتسب به رهبری صراحتا بیان شده البته این چیزی است که آمریکایی‌ها تا الان در برابر آن مقاومت می‌کنند، اما اینکه تا روز سه شنبه چه اتفاقی رخ دهد و آیا ادعای وال استریت ژورنال مبنی بر حصول دو توافق جداگانه در مورد برجام در نشست وین محقق خواهد شد یا خیر، معلوم نیست.

*رسیدن به دستورالعمل مشترک برای برجام تا روز سه شنبه بعید به نظر می رسد


این کارشناس مسائل آمریکا ادامه داد: اینکه آمریکایی‌ها قبول دارند، تحریم‌ها را باید لغو کنند و ایران نیز پذیرفته است به تعهدات برجامی خود پایبند باشد یک نکته است و رسیدن به نقطه شروع و تهیه یک دستور کار مشترک نکته دیگری است که کاری سخت است و بعید است تا روز سه شنبه چنین اتفاقی عملیاتی شود.

وی در خصوص اظهارات اخیر عراقچی مبنی بر اینکه جمهوری اسلامی هیچ گونه مذاکره مستقیم یا غیرمستقیمی با آمریکایی‌ها نداشته و نخواهد داشت، گفت: این صحبت آقای عراقچی را چندان متوجه نمی‌شوم، چون روابط ایران و آمریکا در طول چهل سال اخیر و پس از پیروزی انقلاب اسلامی همواره مبتنی بر مذاکرات غیرمستقیم بوده است و پیام‌های آمریکا از طریق سفارت سوئیس به تهران منتقل شده است.

*اظهرات عراقچی مبنی بر عدم مذاکره غیر مستقیم احتمالا مصرف داخلی دارد/ جمهوری اسلامی 40 سال است که در حال مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا ست

ابوالفتح افزود: مثلا جمهوری اسلامی با طرف اروپایی صحبت می‌کند اروپایی‌ها نیز با آمریکا صحبت می‌کنند و این می‌شود مذاکرات غیرمستقیم حتی توئیتی که ظریف در پاسخ به ادعای وزیر خارجه آمریکا انجام می‌دهد نیز بخشی از مذاکرات غیرمستقیم است لذا به اعتقاد من مذاکرات غیرمستقیم بین ایران و آمریکا همین الان نیز در جریان است و ایران نمی‌تواند به آمریکا بگوید در مورد برجام با اروپایی‌ها حرف نزنید یا به اروپا بگوید پیغام آمریکا در این خصوص را به ما ندهید.

این کارشناس مسائل آمریکا ادامه داد: به نظر می‌رسد سخن عراقچی در خصوص عدم وجود مذاکره غیرمستقیم با آمریکا شاید به دلیل حساسیت‌هایی است که در میان افکار عمومی در این خصوص وجود دارد و برای آن است که دولت متهم به این نشود که تماسی با آمریکا برقرار کرده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: ابوالفتح برجام مذاکره ایران و آمریکا نشست وین کارشناس مسائل آمریکا مذاکرات غیرمستقیم تا روز سه شنبه جمهوری اسلامی آمریکایی ها یک توافق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۶۴۴۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مذاکره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی

اجلاس رسمی بانک توسعه اسلامی در حالی در ریاض عربستان شروع به کار کرد که مذاکره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی از مهمترین اهداف این اجلاس برای ایران محسوب می شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سید احسان خاندوزی امروز _دوشنبه دهم اردیبهشت_ در نشست رسمی مجمع عمومی بانک توسعه اسلامی حضور یافت.

در حاشیه این اجلاس، وزیر اقتصاد کشورمان در گفتگویی اظهار کرد: امسال پنجاهمین سالگرد تأسیس بانک توسعه اسلامی به عنوان بزرگترین نهاد مالی کشورهای مسلمان است.

وی ادامه داد: ۵۷ کشور مسلمان عضو از تسهیلاتی که این بانک برای پروژه‌های زیرساختی انرژی آموزش بهداشت و سلامت تزریق می‌کند استفاده می‌کنند، ما هم در ایران به عنوان یکی از سه سهامدار بزرگ که از ابتدا نقش آفرین بودیم در پنجاهمین سالگرد مجمع عمومی بانک در ریاض شرکت فعالانه داشتیم.

وزیر اقتصاد گفت: در این اجلاس هم بخش خصوصی کشور مشارکت وسیعی داشت، هم نمایندگان بخش‌های دولتی، وزارت اقتصاد و سایر وزارتخانه‌های ذیربط در این دوره حضور فعال دارند.

خاندوزی تاکید کرد: تنها نهادی که علی رغم تحریم‌های ظالمانه آمریکا همچنان در تأمین مالی پروژه‌ها از اعتبارات بین‌المللی به طرح‌های عمرانی کشور کمک می‌کند، بانک توسعه اسلامی است.

وی یادآور شد: ما امروز ۱۱ طرح مهم در استان‌های مختلف داریم که تأمین مالی آنها به صورت ارزی توسط بانک توسعه اسلامی انجام می‌شود.

وزیر اقتصاد گفت: در سال‌های ۹۷ تا ۱۴۰۰ مشکلاتی در نظام بازپرداخت ایران وجود داشت که موجب توقف عمرانی جمهوری اسلامی ایران شده بود؛ دولت سیزدهم با اهتمام جدی این موانع و مشکلات را برطرف کرد و مجدداً شاهد این هستیم که تزریق به پروژه‌های ایران از سوی بانک توسعه اسلامی آغاز شده است.

خاندوزی اظهار کرد: در مجمع سالانه بانک توسعه اسلامی غیر از اینکه صورت‌های مالی بانک به تصویب می‌رسد، خط مشی سال آینده بانک توسعه اسلامی نیز توسط وزرای اقتصاد عضو تعیین می‌شود.

وی با اشاره به پیشنهاد ایران که در این نشست مطرح خواهد شد، گفت: یک پیشنهاد مهم پنجره تأمین مالی ترجیحی است که با نرخ‌های ترجیحی و حمایتی بتواند از طرح‌ها در کشورهایی که نیاز به پروژه‌های حمایتی دارند استفاده کند. جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد خود را برای تأسیس این پنجره تأمین مالی ترجیحی ارائه داده است و امیدواریم مصوب شود.

وزیر اقتصاد خبر داد: یکی از نکاتی که در دستور کار مذاکرات ما با بانک توسعه اسلامی است؛ اضافه کردن سه پروژه مهم حوزه بهداشتی درمانی و دانش بنیان کشور به ۱۱ پروژه‌ای است که قبلاً تأمین مالی آنها توسط بانک توسعه اسلامی انجام شد.

خاندوزی تاکید کرد: در حاشیه اجلاس سالانه جلساتی با وزرای اقتصادی کشورهای عضو به خصوص کشورهای هدف که نقش پررنگ‌تری در تعاملات اقتصادی ما دارند به ویژه در خاورمیانه و شمال آفریقا به صورت دوجانبه تنظیم کرده‌ایم؛ البته دیدار مفصلی با همتای سعودی خود خواهم داشت.

کد خبر 749090

دیگر خبرها

  • مسقط، مهم ترین تسهیل کننده دیدارهای غیرمستقیم ایران و آمریکا / چرا عمان تمایلی به نمایش قدرت دیپلماتیک خود ندارد؟/ عمان کانال گفت و گوی غیرمستقیم میان تهران-واشنگتن را باز نگاه داشته است
  • مذاکره با بانك توسعه اسلامی برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران
  • مذاکره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • مذاكره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • مذاکره برای تأمین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • پاسخ به بازدارندگی ایران با بازنویسی سناریوی ناکام «تحریم»
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • حفظ حریم خصوصی و امنیت داده‌های کاربران؛ از ایران تا آمریکا
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد