Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز شنبه ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «حسین اکبرپور» هدف از تدوین و اجرای شیوه نامه اجرایی زنجیره تامین، تولید و توزیع محصولات زنبور عسل را ایجاد ارزش افزوده و رونق کسب و کار در این حوزه عنوان کرد و افزود: ما می توانیم بهبود بهره‌وری همه عوامل تولید، توسعه مناسبات صادرات در راستای تجاری‌سازی محصولات و توسعه صنعت زنبورداری بر مبنای اصلاح مدیریت و تولید را در قالب زنجیره ارزش داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این که هدفگذاری خوبی در نظام زنجیره تامین، تولید و توزیع محصولات زنبور عسل در حال انجام است، اظهار داشت: اکنون وظایف هر یک از سازمان‌ها و دفاتر از جمله دفتر توسعه زنبورداری و نقش تشکل‌ها در این زنجیره تولید دیده شده است.

اکبرپور اضافه‌کرد: واحدهای پرورش زنبور عسل، واحدهای پرورش ملکه، فروشگاه‌های محصولات زنبور عسل و آزمایشگاه‌های مربوط به خوراک زنبور عسل نیز در این زنجیره می‌توانند نقش خود را برای ایجاد ارزش افزوده و تجاری‌سازی محصولات مزیت‌دار ایفا کنند.

وی گفت: اکنون نیز برخی از حلقه‌های زنجیره تولید زنبور عسل در تعدادی از استان‌ها توسط صاحبان سرمایه تشکیل شده، اما با اجرایی شدن نظام اجرایی تامین، تولید و توزیع محصولات زنبور عسل، همه این حلقه در قالب یک نظام اجرایی تعریف می‌شوند.

مجری طرح توسعه زنبورداری گفت: تاکنون پیش‌نویس نظام اجرایی تامین، تولید و توزیع محصولات زنبور عسل بیش از ۱۵ بار ویرایش شده و در این پیش نویس نظرات استان ها و صاحبنظران در حوزه صنعت زنبورداری احصا شده است.

وی درباره ارزش افزوده در صنعت زنبورداری کشور بیان‌داشت: ارزش افزوده در بخش‌های مختلف زنبورداری متفاوت است، اما مهمترین بخش فعالیت زنبورداری مربوط به گرده افشانی است.

اکبرپور افزود: بر اساس یافته‌های محققان، ارزش گرده افشانی زنبور عسل در تولیدات کشاورزی ۹۰ برابر ارزش محصولات مستقیم زنبور عسل است.

وی ادامه‌داد: بر اساس تحقیقات انجام شده یک‌سوم محصولات کشاورزی به گرده افشانی حشرات نیازمندند، بیش از یک دوم روغن‌های مورد استفاده در رژیم غذایی انسان از طریق بذور روغنی نظیر پنبه، بادام، سویا، کنجد، کلزا و آفتابگردان به دست می آیند که تولید بذر مناسب در اکثر آنها به گرده افشانی حشرات به‌ویژه زنبورعسل وابسته است.

اکبرپور در مورد توسعه کمی و کیفی زنبورداری گفت: با توجه به محدودیت‌های منابع ملی و طبیعی، امکان توسعه کمی زنبورداری در این عرصه ها در کشور وجود ندارد و از این رو توسعه این صنعت در عرصه های جدید و در اراضی زراعی و باغی امکان‌پذیر است.

وی در مورد مشکلات سمپاشی باغات و اراضی زراعی برای زنبورستان های مجاور اظهار داشت: بسیاری از مشکلات زنبورداری از جمله سمپاشی اراضی باغی و زراعی با تشکیل ستاد ملی گرده افشانی و یا در سطح استان ها و هماهنگی هایی که انجام می دهند، برطرف خواهد شد.

به گزارش ایرنا، براساس آمارها در سال ۹۹ اکثر زنبوردارانی که در سرشماری سال ۱۳۹۸ شرکت داشته اند، دفترچه یا شناسنامه زنبورداری دریافت کرده اند که این دفترچه به عنوان اوراق بهادار محسوب می شود و قابلیت های مختلفی از جمله دریافت تسهیلات بانکی را دارد اما به دلیل شیوع کرونا، سرشماری سال ۱۳۹۹ انجام نشد.

در سال ۹۸ نزدیک  ۱۱۲ هزار و ۵۰۰ تن عسل، سه تن و ۳۰۰ گرم  ژل رویال، ۲۸۵ تن گرده گل، ۱۲۴ تن بره موم و ۲ هزار و ۲۲۰ تن موم در کشور تولید شد.

بر اساس آخرین سرشماری سال ۹۸، حدود ۹۸ هزار زنبورستان و نزدیک به ۱۰ میلیون و ۶۰۰ هزار کلنی زنبور عسل در کشور وجود داشته و ایران به لحاظ تعداد کلنی زنبورعسل و میزان تولید عسل در رتبه چهارم جهان قرار دارد.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی محمدعلی طهماسبی ستاد ملی ایرنا سویا زنبور عسل کاظم خاوازی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی ستاد ملی وزارت جهاد کشاورزی ستاد ملی ایرنا سویا زنبور عسل کاظم خاوازی اخبار کنکور زنبور عسل ارزش افزوده گرده افشانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۶۶۰۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقویت زنجیره های ارزش محصولات کشاورزی مازندران

به گزارش خبرآنلاین از مازندران، سید محمد جعفری در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه ظرفیت های کلان بخش کشاورزی مازندران در این نمایشگاه عرضه شده است، تصریح کرد: از ۱۰ زنجیره ارزشی که باید در نمایشگاه معرفی و رونمایی می شد، هشت زنجیره مربوط به بخش کشاورزی بود و مشخصا زنجیره کیوی و مرکبات به عنوان زنجیره نخست ارزش این استان به نمایش گذاشته شده است.

وی با بیان اینکه پراکنش صنعت در استان مازندران و نیز اتفاقاتی که در تحلیل سیستم کسب و کار و زنجیره ارزش رخ داده است این استان را به عنوان قطب تولید این محصولات معرفی کرده، عنوان داشت: با حضور مسئولان استانی و با حضور وزیر کشور و معاون اقتصادی وزیر کشور مسائل و مشکلات زنجیره های ارزش مازندران به ویژه در حوزه مرکبات و کیوی بررسی شد.

جعفری با تاکید بر اینکه با توجه به اتفاقات خوبی که از سال گذشته در مازندران رخ داده و افزایش میزان صادرات از مبدا در استان صورت گرفته است، رونق این بخش از اقتصاد مازندران امیدوارکننده است، عنوان کرد: در حوزه این زنجیره ارزش در بخش بسته بندی و بازار رسانی محصول شده نیز شاهد اتفاقات مناسبی بوده ایم که نوید روزهای امیدوارکننده برای استان را می دهد.

وی یادآور شد: در این نمایشگاه درباره نقاظ ضعف و قوت زنجیره‌های گوشت، مرغ، لبنیات، خوراک دام و غیره در مازندران نیز دستاوردهایی ارائه شده است.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900501

دیگر خبرها

  • بیش از ۱۰۰ همت سرمایه گذاری در گیلان اجرایی می شود
  • ۵ محصول زنجیره ارزش راهبردی استان کرمان در نمایشگاه تهران
  • امضای ۱۸ تفاهم‌نامه بین استان فارس و هیئت‌های خارجی
  • محصولات سبز نفت سپاهان امسال وارد بازار می‌شوند
  • تمرکز همدان بر توسعه زنجیره ارزش سفال و کشمش
  • تقویت زنجیره های ارزش محصولات کشاورزی مازندران
  • نمایش توانمندی‌های استان کرمان در ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • لزوم برندسازی محصولات برای جلوگیری از خام فروشی در مازندران
  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش
  • فارس رتبه اول کشور در کشت گیاهان دارویی