Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی امیدی روز یکشنبه در گفت و گو اختصاصی با ایرنا افزود: تهیه این چنین تفاهم نامه‌های راهبردی و بسترسازی همکاری‌های بلندمدت از سال‌های ۲۰۰۰ در بین کشورهای جهان مرسوم شده و بسیاری از  دولت‌ها مثل  چین و روسیه چنین کاری را رقم زده‌اند تا در یک مدت زمانی طولانی با شرکای خود همکاری و تعامل داشته باشند.

وی بیان کرد: بین این مدل که از آن به عنوان قرارداد مشارکت راهبردی یاد می‌شود با پیمان‌های راهبردی، قرارداد و تفاهم نامه  تفاوت‌های زیادی از جنبه حقوقی وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به اعتقاد امیدی در تفاهم نامه مشارکت راهبردی و به تعبیر دیگر "یاداشت تفاهم" تعهد و الزام  حقوقی مشخص بین طرف های مربوطه ایجاد نمی‌شود و به همین دلیل، نیازی به تصویب پارلمان کشورها نداشته و تنها قوه مجریه و دولت‌ها وارد عمل می‌شوند.

این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به اینکه در پیمان‌های مشارکت راهبردی، دولت‌ها بر سر موضوعات مختلف با همدیگر تفاهم  بلندمدت می‌کنند، خاطرنشان‌ کرد: آمریکا و عربستان و آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی از طریق ناتو و سایر توافقات دوجانبه و چندجانبه، متعهد استراتژیک یکدیگر محسوب می‌شوند و این موضوع با همکاری ایران و چین متفاوت است.

وی ادامه داد: ایران و چین بر اساس سند امضا شده، برای آینده روابط متقابل ریل‌گذاری کرده‌اند و هر چند این سند ارزش حقوقی پایینی دارد ولی اهمیت سیاسی آن فوق العاده است و ۲ طرف بر اساس اخلاق و با توجه به منافع سیاسی متقابل  متعهد به رعایت آن هستند.

وی یادآور شد: زمان طولانی برای انجام این همکاری ها به منظور ایجاد ثبات در روابط متقابل است تا با تغییر دولت‌ها بر همکاری و تعاملات اثر گذاشته نشود و نباید تصور عموم جامعه به این سمت برود که قصد بهره‌برداری بلند مدت از منابع کشور ایجاد شده است.

به گفته امیدی این تفاهم نامه مشترک بین کشور ایران و چین به صورت کلی بوده و یک سند حقوقی موضوعی و الزام آور نیست اما برخی به دلیل کمبود آگاهی تفسیرهای متفاوتی از آن داشته اند ولی این یاداشت تفاهم از نظر حقوقی با یک قرارداد یا پیمان و مواردی از این قبیل متفاوت بوده و شرایط عقد آن فرق خواهد کرد.

عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان با بیان اینکه پایبندی به تفاهم نامه مشارکت راهبردی نیز لازم است، گفت: در صورتی که یکی از طرف‌های بر این اصول کلی پایبند نباشد امکان قطع همکاری ها وجود داشته اما خاطره منفی را برای ادامه  سایر موضوعات ایجاد می‌کند که در عرصه بین المللی هم مورد توجه بقیه دولت‌ها قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه برخی از افراد مغرض تفاهم نامه  ایران و چین را با برخی از قراردادها مثل ترکمن چای یکسان می بیننند و نوعی استعمار تفسیر می‌کنند، اظهارداشت: وجود تئوری توطئه در بین مردم ایران موجب چنین نگرشی شده چرا که خیانت و استعمار و از دست رفتن بخش‌های زیادی از کشور در دوره‌های  گذشته، تفکر بدی را در بین مردم ایجاد کرده و یکی از مشخصات فرهنگ سیاسی ایرانیان، بیگانه هراسی است.

به اعتقاد این کارشناس امور سیاسی، کمبود آگاهی عمومی مردم پیرامون مسائل سیاسی و حقوقی باعث شده تا داستان سرایی و خود تفسیری غلط صورت بگیرد و آنگاه برخی از افراد سودجو و رسانه‌های غرب‌گرا که از چنین ناآگاهی اطلاع دارند از این فرصت سوء استفاده کرده و با ایجاد سناریو (طرح)رسانه ای برای کشورهای غربی و دشمنان کشورمان مثل آمریکا فرصت سازی کنند.

وی کارآمدی چنین همکاری های بین المللی را وابسته به نوع حکمرانی کشورمان دانست و تصریح‌ کرد: اگر مدیران قادر به  فرصت‌سازی  برای رفع نیازهای کشور باشند و قراردادهای محکم و نظارت جدی بر حسن اجرای تنظیم نمایند می توان از همکاری‌های بین المللی برای رفع نیاز ایران بهره برد و این امر اجتناب ناپذیر است.

وی با بیان اینکه  برای دولت چین تامین نفت و گاز و توسعه زیرساخت‌های حمل و نقل  مهم است، خاطرنشان‌ کرد: ایران نیز موضوعات مهم و دارای اولویت دارد که باید برای آن برنامه‌ریزی و سیاست‌ها را به گونه ای رقم بزند تا علاوه بر تامین نیازهای طرف مقابل، به اهداف  خود نیز برسد و شرایط دو برد، برد را ایجاد کند.

امیدی، شفافیت امور مالی، کوچک سازی دولت، وجود قوانین مناسب و کارآمد، کاهش فساد اقتصادی و رانت، توسعه بخش خصوصی و ایجاد مشارکت اجتماعی را از مولفه‌های مهم یک حکمرانی خوب برشمرد و گفت: کشور ایران از این منظر وضعیت خوبی ندارد و همین مسائل باعث شده که در برخی از قراردادها و توسعه اقتصادی و اجتماعی دچار مشکل بشود.

وی با بیان اینکه دولت‌ها یک کارفرمای اقتصادی خوبی نیستند، افزود: باید بخش خصوصی حمایت و پروژه‌ها به آن حوزه واگذار شود و بخش نیمه خصوصی و نیمه دولتی نیز تعیین تکلیف بشوند تا فضای رقابتی بین سرمایه گذاران ایجاد و کارها به خوبی پیش برود و از فرصت‌های بین المللی استفاده بیشتری بشود.

وی با بیان اینکه در انجام تعاملات بین المللی توانمندی و حکمرانی خوبی بسیاری مورد توجه است، خاطرنشان‌کرد: در سند همکاری بین ایران و چین سرمایه گذاری حدود  ۴۰۰ میلیارد دلار در صنعت نفت و گاز و حمل و نقل پیش بینی شده و این یک فرصت بالقوه عالی است اما کارآمدی آن به چگونگی عقد قرارداد موضوعی مدیران کشور ما  بسیار مهم است.

وی به برخی از دیگر دیدگاه های مردم پیرامون پدیده همکاری مشترک ایران و چین مثل محرمانه بودن گفت: محرمانه بودن آن به دلیل برخی از مفاد خاص نباید علنی بشود چرا که دشمن از آن سوء استفاده می‌کند.

به گفته امیدی نباید همه موضوعات کشور مثل امنیت ملی به صورت واضح افشا و علنی شود و چنین یاداشت همکاری برای غرب بسیار ناگوار بوده و همواره سعی بر ایجاد مانع برای تیم اجرایی دارد و به همین سبب مسئولان حاضر به افشا سازی کامل نیستند.

وی اضافه کرد: دولت چین به جایگاه رهبری در ایران پی برده و حمایت‌های شخص اول کشور را برای ثبات در اجرای برنامه بلند مدت همکاری  و به هم نخوردن آن در دولت های بعدی موثر دانسته است و علی لاریجانی به نمایندگی از آن حوزه در این همکاری بلندمدت مشترک حضور داشته اند.

سند همکاری‌های ایران و چین که به امضای محمد جواد ظریف و وانگ یی وزیران خارجه ایران و چین رسید، زمینه ساز بحث‌ها و گمانه زنی‌های زیادی در محافل رسانه‌ای شده است.

این سند به منظور عملیاتی کردن بند ششم بیانیه روسای جمهوری ۲ کشور با هدف ارتقای عملی روابط در سطح مشارکت جامع راهبردی (منتشر شده در در بهمن ماه ۱۳۹۴) و  به منظور فراهم ساختن بستری مناسب برای توسعه همه جانبه همکاری‌ها تدوین شده است.

سند حاضر یک برنامه جامع در بازه زمانی بلندمدت (۲۵ ساله) رویکردی مبتنی بر احترام متقابل و منافع برد- برد  در زمینه روابط دو جانبه، منطقه‌ای و بین المللی را مدنظر قرار داده است.

برچسب‌ها دانشگاه اصفهان روابط خارجی اصفهان سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین سرمایه گذاری پروندهٔ خبری سند جامع همکاری‌های ایران و چین

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دانشگاه اصفهان روابط خارجی اصفهان دانشگاه اصفهان روابط خارجی اصفهان سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین سرمایه گذاری اخبار کنکور مشارکت راهبردی ایران و چین تفاهم نامه بین المللی سند همکاری همکاری ها دولت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۶۹۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجلس هفته آینده جداول لایحه بودجه ۱۴۰۳ را بررسی می‌کند

گزارش کمیسیون تلفیق درباره جدوال لایحه بودجه ۱۴۰۳ در دستور هفته آینده مجلس شورای اسلامی قرار دارد.

به گزارش ایسنا، جلسات مجلس شورای اسلامی در هفته آینده در روزهای یکشنبه، سه‌شنبه و چهارشنبه تشکیل می شود که موارد کاری آن به شرح زیر است:

گزارش کمیسیون تلفیق در مورد بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳

گزارش کمیسیون اقتصادی درباره طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی (ایرادات شورای نگهبان)

گزارش کمیسیون اقتصادی درباره طرح اصلاح برخی از احکام مالیاتی جهت  تسهیل فعالیت‌های اقتصادی کشور در سال جهش تولید با مشارکت مردم

گزارش کمیسیون اجتماعی درباره لایحه یک فوریتی پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوءرفتار

گزارش کمیسیون انرژی درباره لایحه ارجاع اختلاف شرکت مهندسی و ‌توسعه گاز ایران با شرکت بازرگانی دولتی هند (اس.تی.سی) به داوری

گزارش کمیسیون اجتماعی درباره طرح استفساریه ماده ۴۸ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی به مقررات مالی دولت (۱)

گزارش کمیسیون اجتماعی درباره طرح استفساریه تبصره ۲ ماده واحده قانون اصلاح بند و ماده ۴۴ قانون برنامه پنجم توسعه

گزارش کمیسیون فرهنگی درباره لایحه موافقتنامه بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری پرتغال در حوزه های زبان، آموزش، فرهنگ، ورزش، جوانان، گردشگری و رسانه های جمعی

گزارش کمیسیون کشاورزی درباره طرح استفساریه جزء یک بند الف ماده ۹ قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۴۰۰

گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درباره طرح تاسیس سازمان حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه

گزارش کمیسیون شوراهای درباره طرح اصلاح جدول حوزه های انتخابیه مجلس و تعداد نمایندگان آن ها

گزارش کمیسیون برنامه و بودجه درباره لایحه الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۳)

گزارش شور دوم کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه اصلاح ماده (۸) قانون بیمه اجباری خسارات واردشده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه

گزارش کمیسیون حقوقی و قضایی درباره طرح اصلح قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی

گزارش کمیسیون اجتماعی درباره لایحه اصلاح تبصره ۵ الحاقی به ماده واحده قانون سرباز قهرمان

گزارش کمیسیون اجتماعی درباره لایحه نحوه مدیریت تعارض منافع در انجام وظایف قانونی و ارائه خدمات عمومی

گزارش کمیسیون فرهنگی درباره لایحه عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در سازمان توسعه زنان سازمان همکاری های اسلامی

گزارش کمیسیون عمران درباره طرح الحاق ۷ تبصره به ماده ۷ اساسنامه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بابت تسهیل روند ساخت و ساز روستایی برای بومیان روستا و حمایت از دولت در جهت ساخت یک میلیون مسکن در سال

گزارش کمیسیون کشاورزی درباره لایحه پروتکل ارزیابی اثرات زیست محیطی فرامرزی الحاقی به کنوانسیون چهارچوب حفاظت از محیط زیست دریایی دریای خزر

گزارش کمیسیون صنایع و معادن در مورد طرح اصلاح موادی از قانون معادن کشور

گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درباره لایحه ارجاع اختلاف قراردادی با کشور سودان به داوری

گزارش کمیسیون مشترک درباره طرح نظام قانونگذاری، تعیین حدود اختیارت و صلاحیت مراجع وضع قوانین و مقررات

گزارش کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری در مورد طرح تأمین نیروی انسانی آموزش و پرورش

گزارش کمیسیون اقتصادی درباره لایحه موافقت نامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت ژاپن درباره کمک و همکاری متقابل اداری در امور گمرکی

گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور

بررسی طرح تشدید مجازات همکاری کنندگان با اقدامات کشورهای متخاصم علیه امنیت و منافع ملی

گزارش کمیسیون عمران در مورد  طرح اصلاح ماده(۱۰۰) قانون شهرداری‌ها

گزارش کمیسیون آموزش و تحقیقات درباره طرح یک تبصره به ماده ۴ قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور

گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مورد لایحه اصلاح قانون نحوه استفاده از خانه‌های سازمانی ارتش جمهوری اسلامی ایران

گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درمورد طرح اصلاح قانون بسیج سازندگی

گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد طرح تبیین وضعیت شاخص‌های اقتصادی در پایان هر دولت

گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد طرح تأسیس شرکت‌های تعاونی توسعه و عمران شهرستانی و یا استانی

گزارش کمیسیون صنایع و معادن در مورد لایحه اصلاح تبصره (۱) ماده (۲) قانون حمایت از هنرمندان، استادکاران و فعالان صنایع دستی

گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد لایحه مبارزه با قاچاق انسان و اعضای بدن و مجازات عبوردهندگان غیرمجاز افراد از مرزهای کشور

گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد طرح قانونی استفساریه ماده (۶) قانون تشکیل سازمان بازرسی کل کشور

گزارش کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری درمورد طرح ساماندهی نظارتی دانشگاه آزاد اسلامی

گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد طرح ممنوعیت خروج مسئولین و مدیران نظام جمهوری اسلامی پس از اتمام مسئولیت از کشور تا سپری شدن مراحل قانونی

گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مورد لایحه اصلاح قانون به کارگیری سلاح توسط مامورین نیروهای مسلح در موارد ضروری

گزارش کمیسیون انرژی در مورد طرح توسعه بهره برداری صلح آمیز از فناوری هسته ای

گزارش کمیسیون عمران درباره لایحه اصلاح قانون توسعه حمل و نقل عمومی و مدیریت مصرف سوخت

گزارش رد کمیسیون آموزش و تحقیقات درباره طرح تبدیل وضعیت استخدامی معلمین

گزارش کمیسیون فرهنگی درباره لایحه نظام جامع باشگاه‌داری در جمهوری اسلامی ایران

گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی درباره لایحه ارجاع اختلاف بین بانک توسعه صادرات ایران و شرکت اسپیتمن‌اویل تاجیکستان به داوری

گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی درباره لایحه معاهده بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت مالزی در زمینه معاضدت حقوقی متقابل در امور کیفری

گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی درباره لایحه موافقت‌نامه معاضدت حقوقی متقابل در امور مدنی و تجاری بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری هند

گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی درباره لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به موافقت نامه وین درباره تأسیس طبقه بندی بین المللی عناصر تصویری علایم و موافقتنامه استراسبورگ درباره طبقه بندی بین المللی اختراعات

گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی درباره لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به سند ژنو موافقتنامه لیسبون درباره اسامی مبدا و نشانه های جغرافیایی

گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی درباره لایحه موافقت‌نامه ترجیحی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری اندونزی

موارد زیر نیز در دستور کار هفته آینده مجلس قرار دارد:

گزارش کمیسیون تلفیق درباره لایحه برنامه هفتم توسعه (اعاده شده از شورای نگهبان)

گزارش کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی درباره نقض و استنکاف در اجرای قانون خرید تضمینی خرید محصولات کشاورزی با اصلاحات و الحاقات بعدی

گزارش کمیسیون انرژی در مورد اجرای ناقص تکالیف قانونی مربوط به جمع آوری گازهای همراه تولید نفت و مشعل

گزارش کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی درباره عملکرد سازمان حفاظت محیط زیست نسبت به استفاده سوخت مازوت توسط نیروگاه‌ها

بررسی تقاضای عده ای از نمایندگان درباره رسیدگی به  طرح ساماندهی و یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی و تعیین تکلیف آن پس از فوت مالک مطابق اصل ۸۵

گزارش رییس دیوان محاسبات در مورد تفریغ بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • کنعانی: تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • کنعانی: توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • هدفگذاری دولت برای توسعه همکاری تجاری با کشور‌ها
  • مجلس بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ را بررسی می‌کند
  • ایجاد دبیرخانه دائمی اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا
  • وزیر دفاع: پاسخ ایران به صهیونیست‌ها با هدف ایجاد بازدارندگی بود
  • پاسخ ایران به صهیونیست‌ها با هدف ایجاد بازدارندگی بود
  • بررسی جداول لایحه بودجه ۱۴۰۳ در مجلس
  • مجلس هفته آینده جداول لایحه بودجه ۱۴۰۳ را بررسی می‌کند