Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@17:54:33 GMT

رفع سوءتغذیه کودکان نیازمند آگاهی والدین

تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۶۹۵۹۲

رفع سوءتغذیه کودکان نیازمند آگاهی والدین

ربابه شیخ الاسلام روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کم وزنی و چاقی دو طیف سوءتغذیه دوران کودکی است که به ناآگاهی والدین به ویژه مادران برمی‌گردد و در حقیقت آنها ارتباطی بین سوء‌تغذیه کودک و آینده یا سلامتی او نمی شناسند.

وی اظهار داشت: خانواده هایی که در مناطق محروم دارای کودکان دچار کم وزنی هستند و سوءتغذیه دارند، همه آنها از نظر اقتصادی فقیر نیستند بلکه برخی از آنها از روی ناآگاهی اولویتی برای سلامت کودک قائل نیستند و پول خود را صرف خرید هر چیز به جز آنچه مورد نیاز کودک است، می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 در حقیقت آنها ارتباطی بین سوءتغذیه کودک و آینده یا سلامتی او نمی شناسند، بنابراین آگاهی والدین و آموزش آنها بسیار اهمیت دارد.

شیخ الاسلام اضافه کرد: با توجه به اینکه سوءتغذیه و بی توجهی به کودکان عوارض زیادی در بزرگسالی این کودکان برای جامعه به بار می آورد، متولیان سلامت عمومی و متعهدان به توسعه کشور باید مراقب این نکته کلیدی باشند که مراقبت از کودک در اوایل دوران کودکی بهترین و خردمندانه ترین سرمایه گذاری برای توسعه کشور بوده که شامل تغذیه خوب، رشد و تکامل مناسب و آموزش از همان بدو تولد است.

این اپیدمیولوژیست تغذیه تصریح کرد: سوءتغذیه کودکان هم می تواند باعث فقر جامعه شود چون افراد مبتلا به سوءتغذیه توانایی کمتری برای کار بدنی و فکری دارند. کودکان جوامع فقیر بیشتر در معرض آسیب های ناشی از فقر هستند و در سنین پایین کمبودهای غذایی آنها ممکن است با کاهش شدید توانمندی های ذهنی زندگی آنها را تا آخر عمر با مشکلات متفاوت مواجه کند و اگر منطقه ای مبتلا به سوءتغذیه باشد، آن منطقه توسعه کافی پیدا نمی کند و فقیر می شود و همانطور فقر موجب تشدید سوءتغذیه و افزایش بیماری و مشکلات متعاقب آن می شود.

شیخ الاسلام ادامه داد: در واقع تنها وزارت بهداشت و وزارت آموزش و پرورش نیستند که باید به این مساله مهم توجه کنند بلکه کل دولت است که باید رابطه بین رشد و تکامل کودک و آموزش از بدو تولد را با توسعه آینده کشور درک کند و این رابطه چنان قوی است که اغلب محققانی که در حوزه مغز و یادگیری کار می کنند به این نتیجه رسیده اند که سرمایه گذاری در این دوران یعنی تولد تا سه سالگی و بعد تا ۶ سالگی از سرمایه گذاری در آموزش عالی با صرفه تر است. ضمن اینکه هر هزینه ای که در زمینه مراقبت های زودهنگام و آموزش کودکان هزینه شود تا در هزینه های آتی صرفه جویی می شود.

بر اساس گزارش های وزارت بهداشت، به طور میانگین ۱۵ درصد از کودکان کشور دچار سوءتغذیه هستند و در مجموع ۸۰۰ هـزار کودک ایرانی در سنین رشد با کمبود انرژی و مواد پروتئینی و نیز کمبود ریزمغذی ها روبرو هستند.

 حدود ۱۱ درصد از کودکان ایرانی با کم وزنی و ۹/۴ درصد یا مشکل لاغری مواجه هستند که این آمار در مناطق روستایی کشور به حدود دو برابر افزایش پیدا می کند و حدود ۲۱ درصد از کودکان ساکن در روستاهای کشور با کوتاهی قد مواجه هستند و در بیشتر استان های کشور، کودکان روستایی دو برابر کودکان شهری از سوء‌تغذیه رنج می برند.

برچسب‌ها سوء تغذیه اختصاصی ایرنا تغذیه کودکان بیماری بهداشت و سلامت پروندهٔ خبری خودمراقبتی، راه پیشگیری از سرطان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سوء تغذیه اختصاصی ایرنا تغذیه کودکان سوء تغذیه اختصاصی ایرنا تغذیه کودکان بیماری بهداشت و سلامت اخبار کنکور تغذیه کودک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۶۹۵۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استاندار مرکزی: آموزش فنی و حرفه‌ای راه نجات کشور است

ایسنا/مرکزی استاندار مرکزی با اشاره به هنرستان‌های جوار صنعت افزود: آموزش فنی و حرفه‌ای راه نجات کشور است و اکنون نیازمند توسعه آموزش مهارتی در نظام آموزش و پرورش هستیم و تحقق این مهم نیز، نیازمند توسعه زیرساختی و تقاضا محور است.

فرزاد مخلص الائمه، عصر شنبه، ۸ اردیبهشت در شورای آموزش و پرورش استان مرکزی در رابطه با برگزاری امتحانات نهایی در سه پایه دبیرستان اظهار کرد: امسال یکی از مهمترین رویدادهای آزمونی تاریخ کشور برگزار می‌شود که نیازمند توجه ویژه است. 

مخلص‌الائمه ضمن تقدیر از مدیران صنایعی که به تاسیس هنرستان‌های جوار صنعت کمک کرده‌اند، گفت: به لحاظ کیفیت و کمیت هنرستان‌های جوار صنعت، استان مرکزی برترین استان در کشور است. وقتی وارد هنرستان‌های جوار صنعت می‌شویم موجی از انرژی را از دانش آموزان و معلمان دریافت می‌کنیم. 

استاندار مرکزی با اشاره به برگزاری نمایشگاه مشاغل مرتبط با هنرستان‌های استان مرکزی افزود: این نمایشگاه در انتخاب رشته دانش آموزان برای ورود به هنرستان بسیار تاثیرگذار خواهد بود و امیدواریم از این دست نمایشگاه‌ها بیشتر برگزار شود. 

حسین مولوی، مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی نیز اظهار کرد: با هماهنگی‌های انجام شده امیدواریم بتوانیم بدون کمترین مشکلی، امتحانات نهایی دبیرستان‌ها را پشت سر بگذاریم.

وی با اشاره به افتتاح ساختمان مرکز مشاوره افزود: از معلمان ماندگار و برتر استان مرکزی در هفته معلم تجلیل خواهیم کرد. همچنین برگزاری زنگ سپاس معلم را با حضور مدیران دستگاه‌های مختلف را در نظر داریم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • افتتاح کارگاه کامپیوتری هنرستان فنی شهید شکاری مراغه
  • این ویتامین موجب افزایش قد می‌شود
  • شروع مسیری هیجان‌انگیز با مهدکودک
  • استاندار مرکزی: آموزش فنی و حرفه‌ای راه نجات کشور است
  • چرا کودکان فرانسوی به خوش رفتار و مؤدب بودن مشهورند؟
  • راهکارهای جایگزین تنبیه بدنی در کودکان
  • والدین صبور در برخورد با کودک 4 تا 6 ساله موفقتر هستند
  • سندروم استکهلم در مدارس ابتدایی/ کودک آزاری مدرن: تلقین حس ناکافی بودن!
  • سندروم استکهلم در مدارس ابتدایی/ فرزندتان را به ربات آزمون دهنده تبدیل نکنید!
  • خزعلی: دشمن در جنگ نرم به دنبال سلب هویت و معنویت ما است