Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروهی از خلاقان اهل نیوزلند با استفاده از ضایعات وسایل الکتریکی، فلزاتی بسیار ارزشمند تولید می‌کنند به این امید که مردم سراسر دنیا را به ایجاد پالایشگاه‌هایی زیستی در شهرهای خود سوق دهند و به کارآفرینی در این زمینه نیز کمک کنند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، بدیهی است که لپ تاپ‌ها و سایر وسایل الکترونیکی که هر روزه مردم پس از خراب شدن، دور می‌اندازند، منبع مهمی از فلزات ارزشمند به حساب می‌آیند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گزارشات حاکی است که تنها در سال ۲۰۱۹، بیش از ۵۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تن ضایعات الکترونیکی در سراسر جهان جمع‌آوری شد که از آن‌ها آهن، مس و طلایی به ارزش ۵۷ میلیارد دلار به دست آمد. البته تنها بخش کوچکی از ضایعات الکترونیکی در سال ۲۰۱۹ مورد بازیافت قرار گرفت و سایر وسایل بدون استفاده به دفن‌گاه‌ها منتقل شد.

گروهی از نوآوران اهل نیوزلند با خلاقیت تمام، از ضایعات وسایل الکترونیکی برای ساختن فلزات ارزشمند بهره می‌گیرند و حتی به ساخت انگشترهای طلا از این طریق می‌پردازند. این افراد، از مواد بازیافتی برای ساخت سایر وسایل الکترونیکی نیز استفاده می‌کنند و آن‌ها را در ردیف محصولات نو به بازار عرضه می‌کنند. بد نیست بدانید که ۱۵ درصد یک گوشی تلفن همراه از مس، ۱۰ درصد از سایر فلزات و سه درصد آن نیز از آهن ساخته شده است.

معادن شهری

خلاقان شرکت نیوزلندی Mint قصد دارند تا آینده‌ای نه چندان دور به ایجاد پالایشگاه‌هایی زیستی در تمام شهرهای جهان بپردازند و در آن‌ها به کارآفرینی از طریق بازیافت محتویات وسایل الکترونیکی دورافتاده مشغول شوند. این گروه در حال حاضر توانسته‌اند دو پالایشگاه در شهرهای سیدنی استرالیا و شمال غربی انگلستان به وجود آورند و در آنجا، تولید فلزات ارزشمند از ضایعات الکترونیکی را به علاقمندان آموزش دهند. پیش بینی شده که کارخانه ساخته شده در پایتخت استرالیا، سالانه بیش از سه هزار و ۵۰۰ تن ضایعات الکترونیکی پردازش کند و به فروش فلزات ارزشمند به تاجران محلی نظیر جواهرفروشان بپردازد که این امر نقش مهمی در ایجاد اقتصاد مدور ایفا می‌کند.

البته خلاقان شرکت Mint تنها افرادی نیستند که در زمینه بازیافت ضایعات الکترونیکی فعالیت دارند؛ در حال حاضر تعداد ۱۷ شرکت مشابه در نقاط مختلف دنیا مشغول به بازیافت مواد مشابه هستند به این امید که تا سال ۲۰۳۰، اقتصاد مدور را در سراسر شهرهای دنیا ترویج دهند و مردم را به بازیافت مواد ارزشمند تشویق کنند. بسیاری از محققان پیش بینی کرده‌اند که تا سال ۲۰۳۰، اقتصاد مدور فرصتی استثنایی به ارزش چهار تریلیون و ۵۰۰ میلیارد دلار از بازار را به خود اختصاص می‌دهد.

رویکردهای مدور

طبق گزارشات ارائه شده از سوی مجمع اقتصاد جهانی، تا سال ۲۰۲۰ تعداد وسایل الکترونیکی متصل به اینترنت بین ۲۵ تا ۵۰ میلیارد مورد بود که انتشار ویروس کرونا هر روزه بر تعداد آن‌ها افزوده است. جالب است بدانید که تولید محصولات الکترونیکی نقش مهمی در انتشار گاز دی اکسید کربن و در نتیجه افزایش آلودگی هوا و تغییرات اقلیمی ایفا می‌کند به طوری که پیش‌بینی شده کربن ناشی از تولید این محصولات تا سال ۲۰۴۰، بیش از ۱۴ درصد کل گازهای آلاینده در هوا را در بر گیرد.

در گزارشات متعدد آمده است که تنها ۲۰ درصد ضایعات الکترونیکی در سراسر جهان به درستی مورد بازیافت قرار می‌گیرد و اطلاعات دقیقی در مورد سایر مواد زائد این گروه در دسترس نیست. چنین تصور می‌شود که بخش اعظم ضایعات الکترونیکی به دفن‌گاه‌های زباله منتقل می‌شود و بخشی نیز توسط کارکنان غیررسمی ساکن در مناطق فقیرنشین، البته نه برای تولید محصولات ارزشمند، مورد بازیافت قرار می‌گیرد.

تغییرات تکنولوژیک جدید نظیر رایانش ابری و اینترنت اشیا می‌تواند امکان غیر مادی شدن صنعت الکترونیکی را فراهم آورد و از این طریق، نقش مهمی در اقتصاد مدور ایفا کند. بدیهی است که بازیافت مواد زائد، زیرساخت‌های بازیافت و افزایش استفاده و کیفیت مواد بازیافتی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

کد خبر 484659

منبع: ایمنا

کلیدواژه: ضایعات الکترونیکی نیوزلند بازیافت بازیافت زباله مس آهن طلا فلزات ارزشمند اقتصاد مدور کاهش توليد کربن استخراج طلا شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق ضایعات الکترونیکی وسایل الکترونیکی فلزات ارزشمند اقتصاد مدور تا سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۷۰۲۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باران برای آب بندان روستای مهترکلاته، آورده‌ای جز ضایعات نداشت

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز گلستان؛ این آب بندان می‌توانست، آب مورد نیاز کشاورزی در محیط پیرامون را تامین کند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • آخرین آمار از وضعیت تبدیل مجوزهای کاغذی به شناسه یکتا | این ۶ استان کمترین میزان تبدیل مجوزهای کاغذی به الکترونیکی را داشته‌اند
  • رونمایی از برات الکترونیکی زنجیره تأمین مالی با حضور وزیر اقتصاد
  • اتصال ۱۷ بانک به سامانه برات الکترونیکی
  • کاهش قیمت طلا در بازار جهانی فلزات گران بها
  • تبدیل ۳۲ درصد مجوزهای کاغذی به الکترونیکی در لرستان
  • کمبودی در توزیع لاستیک خودرو‌های سواری نداریم
  • افزایش ۱۳ درصدی تردد خودروها در جاده‌های لرستان
  • باران برای آب بندان روستای مهترکلاته، آورده‌ای جز ضایعات نداشت
  • رژلب‌ها حاوی فلزات سنگین و مواد سمی هستند
  • قیمت نقره و فلزات گران‌بها امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳