Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار فارس از یزد، ماجرای آشفتگی در بازار مرغ کاملا قابل پیش‌بینی بود و دقیقا از زمانی که جوجه‌های تازه متولد شده از تخم به همراه تخم‌مرغ‌ها دفن شدند به راحتی می‌شد چنین روزهایی را دید چراکه مرغداران برای پیش‌گیری از ضرر و زیان بیشتر از جوجه‌ریزی خودداری کرده و امروز که بازار تقاضا اوج گرفته، عرضه‌کننده نمی‌تواند به نیاز بازار پاسخ دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته که همه ماجرا به این موضوع ختم نمی‌شود بلکه صف‌های خرید مرغ همزمان با ادعای مسئولان مبنی بر اینکه "مشکلی در تولید مرغ نداریم" آغاز شد در حالیکه پای سودجویان و منفعت دلالان در میان بود.

با جولان بیش از پیش دلالان و سودجویان در عرصه توزیع مرغ در بازار که نتیجه کار خالی شدن یک به یک یخچال‌های فروشگاه‌ها از مرغ بود، شهروندان شاهد افزایش قیمت و البته آشفتگی بیشتر در توزیع مرغ بودند تا جایی که در دهم اسفند ماه سال گذشته سخت‌گیری شدیدی نسبت به قیمت مرغ در بازار رخ داد و مرغ با قیمت ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان توزیع شد.

علی‌رغم این‌که در روزهای پایانی اسفند ماه سال گذشته کمبود مرغ به شدت احساس می‌شد، مرغ‌های توزیعی نیز بسیار کوچک‌تر از حد معمول بودند و برای تهیه همین مرغ نیز صف‌های طولانی و شلوغ را شاهد بودیم.

این اتفاقات در حالی رخ داد که مسئولان استان به ویژه رئیس سازمان صمت تا پیش از این با افتخار از تولید مازاد مرغ و صادرات به سایر استان‌ها خبر می‌دادند.

مسئولان این کمبودها را رفع کنند

یکی از شهروندان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با انتقاد از وضعیت فعلی در توزیع مرغ گفت: فکر نمی‌کنم شایسته باشد مردم برای خرید کالاهایی که در استان تولید مازاد داشته است در صف‌های شلوغ و طولانی منتظر بمانند.

غلام رضایی با اشاره به این‌که خواستاریم موانع و مشکلات پیش رو هر چه زودتر حل شود و اکنون که با گرانی بیش از حد گوشت قرمز مردم به مصرف مرغ روی آورده‌اند، این معظل حل شود.

یکی دیگر از شهروندان هم به فارس گفت: کمبود مرغ از همان روزهای نخست سال جاری به چشم‌ می خورد و این نشان می‌دهد که مسوولان نسبت به توزیع این کالای اساسی متناسب با نیاز بازار اقدامی نداشتند.

فاطمه منیری با بیان این‌که ماه رمضان نیز در پیش است و مردم به دنبال تامین نیاز خود هستند افزود: متأسفانه کمبود مرغ نگرانی بزرگی برای خانواده‌ها به وجود آورده و سهم این کالای ضروری در سبد مصرف خانوارها را تقریبا به صفر رسانده است.

افزایش مصرف مرغ با گرانی گوشت قرمز

بررسی‌های میدانی خبرنگار فارس در سطح جامعه حاکی از آن است که مصرف گوشت قرمز شهروندان نسبت به مرغ خیلی کمتر است؛ یعنی از زمانی که قیمت گوشت قرمز به طرز عجیبی بالا رفته افزایش مصرف مرغ در سطح جامعه رخ داده است.

مسئولان باید با دقت و ظرافت بیشتری در تامین کالاهای اساسی مردم اقدام کنند زیرا با گرانی گوشت قرمز، سفره مردم از گوشت مرغ تأمین می‌شود و در این کمبود و اوضاع کرونا، حضور در صف‌های طولانی زیبنده نیست.

بررسی‌های میدانی خبرنگار فارس از شهرستان‌های استان نیز بیانگر این موضوع است که علی‌رغم وجود مرغداری‌های متعدد در شهرستان‌های استان اما این کالای اساسی در محل تولید نیز به شدت کم‌یاب است و واحدهای عرضه نیز نمی‌توانند پاسخگوی نیاز شهروندان باشند.
گرچه نرخ مصوب برای عرضه مرغ ۲۰ هزار ۴۰۰ تومان اعلام شده است اما مرغی برای عرضه نیست و به ندرت در تعداد محدودی از فروشگاه‌ها می‌توان "مرغ شمال" تهیه کرد که با نرخ ۳۴ هزار تومان به دست مصرف کننده می‌رسد.

توزیع مرغ ۲ برابر نیاز بازار یزد است

گلایه‌های شهروندی و کبود مرغ در سطح بازار در حالی به وضوح دیده می‌شود که روز گذشته(شنبه ۱۴ فروردین) رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان یزد از توزیع روزانه ۱۵۰ تن مرغ در بازار یزد خبر داد و گفت: این میزان ۲ برابر نیاز استان است.

محمدرضا علمداریزدی در مورد وضعیت بازار مرغ استان یزد اظهار داشت: وضعیت مرغ در یزد نسبت به سایر استان‌ها بهتر است، اما هنوز شرایط مطلوب نیست و کمبود در بازار احساس می‌شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان یزد ادامه داد: توزیع مرغ در استان یزد که در شرایط عادی روزانه ۷۰ تن مصرف مرغ دارد، از ۳۵ تا ۱۵۰ تن متغیر بوده است و به‌رغم اینکه این میزان تقریبا ۲ برابر میزان مصرف روزانه استان است، بازهم بازار تشنه است.
مردم خرید مرغ را مدیریت کنند

وی با بیان این‌که استان یزد از استان‌های تولید کننده گوشت مرغ در کشور به شمار می‌رود بنابراین در زمینه تامین این محصول مشکلات ما نسبت به سایر استان‌ها کمتر است عنوان کرد: در تعطیلات نوروز توزیع گوشت مرغ در برخی روزها به ۲۰۷ تن نیز رسید اما با توجه به جایگزینی گوشت مرغ به جای گوشت قرمز در سبد خانوار و جنبه روانی در این زمینه، موجب شده تا بازار با عطش و نوسان روبرو شود و حتی مردم چندین برابر نیاز خود مرغ خریداری کنند.

علمدار با بیان اینکه چرخه عرضه مرغ، از کشتارگاه تا عرضه در واحد‌های صنفی با نظارت بازرسان صورت می‌گیرد اضافه کرد: مردم خرید خود را مدیریت کنند  و با خرید به میزان مصرف صف‌های طولانی را کم کنند تا ظرف یکی دو ماه آینده این مشکل به کلی حل شود.

به گزارش خبرنگار فارس، این‌که حکایت عرضه مرغ با صف‌های طولانی و گلایه‌های شهروندی از این شیوه مدیریت چه زمانی قرار است به پایان برسد قطعا به توجه و مدیریت مسئولان دارد چراکه به گفته مسئولان بیش از نیاز استان، مرغ توزیع می‌شود و البته فروشندگان نیز از کاهش سهمیه عرضه گلایه دارند و این موضوع نشان می‌دهد یک حلقه مفقود موجب این آشفتگی است که امیدوار به کشف این حلقه و حل این مشکل در قطب تولید مرغ در منطقه جنوب کشور هستیم.

انتهای پیام/ص

منبع: فارس

کلیدواژه: مرغ یزد افزایش قیمت ماه رمضان آشفته بازار مرغ علمدار یزدی رئیس صنعت معدن و تجارت یزد رئیس صنعت معدن و تجارت یزد صف های طولانی خبرنگار فارس توزیع مرغ استان یزد گوشت قرمز مصرف مرغ استان ها گوشت مرغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۷۰۵۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توزیع گوشت میان خانواده‌های کم برخوردار مازندران

احسان آهنگر مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی مازندران ازتوزیع ۱۰۰۰ بسته گوشت میان خانواده‌های کم برخوردار استان خبر داد و گفت: این بسته‌های گوشت قربانی مشارکتی ماه شوال به همت موسسه و کانون فرهنگی هنری حضرت خدیجه کبری سلام الله علیها قم وبا همکاری برنامه تلویزیونی سمت خدا شبکه ۳ سیما توسط ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد مازندران جهت کمک به نیازمندان آبرومند و مسجدی فراهم شد.

او افزود: نیازمندان از قبل به همت مدیران مسئول کانون‌های فرهنگی هنری مساجد مازندران شناسایی شده اند وبسته‌ها در جامعه هدف، اعضای کمیته امداد امام، بهزیستی و زنان بی سر پرست یا بد سرپرست یا قشر آسیب پذیر جامعه تفسیم می‌گردد

آهنگر گفت: از زمانیکه کرونا آغاز شده در این طرح خیرین محترم در اول هرماه قمری بسته‌های گوشت را آماده کرده ودر اختیار نیازمندان آبرومندقرار می‌گیرد وهربسته آن ۱.۵ کیلوگرم است که جمعا ۱.۵ تن می باشد و ارزش تقریبی آن حدود ۷۵۰تا ۸۰۰ میلیون تومان است..

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • تاکید رئیس شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز بر ممنوعیت کشتار غیر مجاز دام در منازل و معابر
  • عوارض مصرف خودسرانه این دارو‌ها
  • روزانه ۳۰۰ تن گوشت گرم وارداتی در تهران و البرز توزیع می شود
  • توزیع ۱۰۰۰ تن مرغ و گوشت قرمز منجمد تنظیم بازاری در مازندران
  • توزیع یک هزار تن مرغ و گوشت قرمز تنظیم بازاری در مازندران
  • قیمت جدید دام زنده؛ منتظر این تغییر در بازار گوشت باشید
  • از سرگیری صادرات دام زنده مازاد در کشور
  • ۱۲۰۰ بسته گوشت قربانی میان نیازمندان یزد توزیع شد
  • ماهانه ۴۰ هزار تن مرغ مازاد باید از سطح بازار جمع آوری شود
  • توزیع گوشت میان خانواده‌های کم برخوردار مازندران