Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جنوب نیوز»
2024-04-30@09:46:08 GMT

چرا زنان معتاد می‌شوند؟

تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۷۱۱۲۹

مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با موادمخدر اظهار کرد: عواملی که زنان دچار سوء مصرف مواد مخدر می‌شوند و مطالعاتی که در این خصوص صورت گرفته ۵ دسته از عوامل را شناسایی کرده اند. به گزارش جنوب نیوز، رضا تویسرکان منش، مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با موادمخدر در خصوص اعتیاد زنان و ترک اعتیاد زنان، اظهار کرد: مطالعاتی که در خصوص اعتیاد زنان در کشور انجام شده است و طبق آمارهای رسمی براساس قدرت و قوت متدولوژییک انجام شده باید گفت که با یک سری انحراف و عدم قطعیت آمار در خصوص اعتیاد در جامعه هم برای مردان و هم برای زنان مواجه هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تویسرکان منش افزود: در مجموع حدود ۰/۶ درصد جمعیت زنان کشور معادل ۱۵۶ هزار نفر به طور مستمر مواد مصرف می‌کنند، که حدود ۵/۵ درصد از جمعیت معتادین کشور را تشکیل می‌دهند. در مورد زنان برخی مطالعات نشان می‌دهد که میزان تحصیلات تاثیر بسیاری در اعتیاد زنان دارد. آمارها نشان می‌دهد که بسیاری از زنان که به اعتیاد روی آورده‌اند، دارای تحصیلات پایین هستند و حدود نیمی از آن‌ها فقط تحصیلات ابتدایی دارند. سن اعتیاد در بین زنان؛ نسبت به مردان از سن کمتری برخوردارند.

وی در خصوص سن اعتیاد در بین زنان گفت: بطوری که ۱۵ تا ۲۵ سال در بین زنان بیشترین آمار اعتیاد را دارند و همچنین در ردیف دوم از سن ۲۶ تا ۳۵ سال در واقع حدود ۷۰ درصد اعتیاد در بین زنان بین سنین ۱۵ تا ۳۵ ساله است، از نظر تعداد سال‌های اعتیاد تقریبا افرادی که در طول یک یا دو سال اول اعتیاد قرار دارند، در این سنین هستند.

چه عواملی باعث اعتیاد در بین زنان می‌شود

مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با موادمخدر اعلام کرد: طبق مطالعاتی که انجام شده است بیشتر زنانی که اعتیاد دارند، همسران آن‌ها نیز معتاد بوده و یا اینکه اعتیاد در بین نزدیکانشان مثل پدر یا برادر و یا مادر سوء مصرف مواد وجود داشته است.

تویسرکان منش در خصوص عواملی که مصرف مواد را در بین زنان بیشتر می‌کند، بیان کرد: از جمله عواملی که زنان دچار سوء مصرف مواد مخدر می‌شوند و مطالعاتی که در این خصوص صورت گرفته ۵ دسته از عوامل را شناسایی کرده اند. برای اعتیاد در بین زن‌ها عواملی از قبیل هیجانی-رفتاری، عوامل اجتماعی، عوامل خانوادگی، عوامل شناختی و عوامل فرهنگی که همگی تاثیر گذار هستند که این عوامل هرکدام به نحوی در اعتیاد زنان تاثیرگذار هستند.

بیشتر بخوانید: ترامادول دروازه ورود به اعتیاد

وی در خصوص عوامل هیجانی- رفتاری در بین زنان توضیح داد: عوامل هیجانی-رفتاری بیشترین عاملی است که زنان به اعتیاد روی می‌آورند و عوامل روانی زمینه‌هایی مثل شکست عاطفی، افسردگی، اختلالات روانی، اختلالات شخصیتی، عدم اعتماد بنفس و ... عواملی هستندکه زنان را مستعد مصرف مواد مخدر می‌کند، که به اعتیاد رو می‌آورند. از بین عوامل اجتماعی محل زندگی و نحوه‌ی دسترسی به هویت بیشترین تاثیر را داشته است.

مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با موادمخدر از عوامل دیگری از جمله نقش خانواده در سوء مصرف مواد مخدر، گفت: از بین عوامل خانوادگی اعتیاد اعضای خانواده همانطور که مطالعات نشان داده، ۸۰ درصد این معتادین درواقع دارای همسران معتاد هستند؛ که نقش خیلی مهمی در مبتلا شدن زنان به اعتیاد را دارند.

همچنین وی در خصوص عوامل شناختی و نگرش مثبت مصرف مواد، توضیح داد: از بین عوامل شناختی می‌توان گفت نگرش مثبت به مواد در بین زنان بیشتر شده است، بطور مثال در مراکزی از قبیل آرایشگاه ها، باشگاه‌های ورزشی مصرف مواد توصیه می‌شود. در واقع باید گفت که به دلایلی به افراد حاضر در آنجا توصیه می‌شود که با استفاده از مواد یعنی اعم از انواع مواد مخدر و روان گردان به بهانه‌ها و دلایلی از قبیل زیبایی، ترمیم زیبایی و یا کاهش وزن، لاغری، تناسب اندام و ... بخصوص مصرف موادی از قبیل شیشه توصیه می‌کنند.

تویسرکان منش مطرح کرد: در این مکان‌ها به زنان القا می‌کنند که مصرف این مواد اعتیاد آور نیست و جنبه‌های مثبتی برای تناسب اندام و لاغری و زیبایی می‌تواند داشته باشد و همچنین مشکل خاصی را برای افراد ایجاد نمی‌کند و می‌توانند هروقت که بخواهند براحتی کنار بگذارند و همچنین توصیه‌هایی از قبیل اینکه در کوتاه مدت باعث کاهش وزن و تناسب اندام می‌شود بنابراین این به نوعی نگرش مثبت در مصرف مواد در بین زنان بوجود آورده است.

مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با موادمخدر در خصوص عوامل فرهنگی چنین اظهار کرد: از جمله عوامل فرهنگی هم می‌توان گفت عواملی از قبیل ضعف مذهبی و در کنار عواملی از قبیل مصرف مواد و تفنن و گذران اوقات فراغت باشد؛ از طرف دیگر می‌توان به نبود امکانات تفریحی-ورزشی که می‌توانست جایگزین خوبی برای مصرف مواد شوند، عواملی هستند که باعث مستعد شدن مصرف مواد در بین زنان جامعه شده است که این موارد مهمترین عوامل فرهنگی مصرف مواد هستند.

وی ادامه داد: علاوه بر آسیب‌هایی را که مصرف مواد برای همه‌ی افراد جامعه ایجاد کرده است از جمله آسیب‌های جسمی، روانی، امنیتی، اجتماعی را برای کشور بوجود آورده است.

اعتیاد زنان چه آسیب‌هایی را به جامعه، خانواده و فرزندان وارد می‌کند

تویسرکان منش با تاکید بر این که زن بنیان خانواده است، گفت: با توجه به فرهنگ ما ایرانیان باید گفت که زن بنیان خانواده است و مبنای خانواده برای ما ایرانیان مادر تعریف می‌شود و از لحاظ اینکه مادری، همسری، دختری معتاد شود و یا رو به اعتیاد آورده‌باشد و از آنجا که مادر الگوی فرزندان و خانواده است، در اینجا باید گفت که مهمترین مشکلی را که بوجود آورده است در واقع اساس و بنیان خانواده را نابود کرده است.

وی تاکید کرد: می‌توان بطور قطعی گفت که حتی تمایل به مصرف مواد در بین فرزندان را افزایش می‌دهد و بطور عامدانه این فرزندان به مصرف مواد رو می‌آورند؛ و آسیب‌های دیگری که مصرف مواد برای زن‌ها دارد باید گفت که زن‌ها نسبت به مردان آسیب پذیرتر هستند و در مقابل اعتیاد آسیب بیشتری را می‌بینند.

مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با موادمخدر افزود: یکی از موارد آسیب‌های اجتماعی انگ اجتماعی است که به زنان زده می‌شود. زنان در واقع برای فرار از انگ اجتماعی و نگاه‌های منفی دیگران به خودشان، کمتر کمک می‌خواهند و خیلی کم بدنبال درمان اعتیاد هستند. موارد دیگری از قبیل اینکه سوء استفاده‌هایی که در جامعه از زنان می‌شود که این سوء استفاده‌ها در بین زنان بسیار زیاد است و این زنان برای اینکه بتوانند موادشان را تامین کنند مجبور می‌شوند که به اقداماتی از قبیل تن فروشی و ... تن دهند.

تویسرکان منش توضیح داد: در اصل این موارد خودش مجموعه آسیب‌هایی را بوجود آورده است و از طرف دیگر آسیب پذیری زن‌ها در مقابل اعتیاد بیشتر است و از طرف دیگر دسترسی به موارد درمانی برای زنان معتاد جامعه بسیار کمتر از مردان است به همین دلیل آسیبی که اعتیاد زن‌ها برای جامعه ایجاد می‌کند متنبه‌تر است همانطور که گفته شد بنیان خانواده و هم تربیت فرزندان و هم آسیب‌های اجتماعی مثل افزایش زنان خیابانی یا تن فروشی در جامعه بیشتر می‌شود.

برای ترک اعتیاد زنان چه حمایتی می‌شود و چه اقداماتی انجام شده است

مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با موادمخدر اظهار کرد: در ستاد مبارزه با مواد مخدر و با هماهنگی‌های اجرایی که در طی سال‌ها شروع کرده ایم بروی موضوع پیشگیری و در نهایت در زمینه درمان اقداماتی انجام می‌شود. اقدامات آگاهی دهنده در مدارس، دانشگاه‌ها شروع شده است و به نوعی موارد متناسب برای خانم‌ها در محیط‌هایی مثل آرایشگاه‌ها و باشگاه‌ها و ... فرهنگ سازی‌هایی را در جهت اینکه مصرف هر نوع مواد مخدر اعتیاد آور است را آغاز کرده ایم.

تویسرکان منش گفت: در خصوص درمان اعتیاد زنان باید گفت که یک سری مراکز درمان برای بانوان است البته باید گفت که تقریبا ما مراکزی برای درمان اعتیاد زنان نداریم و یا بصورت متعدد در کشور در حال اجرای آن هستیم و تاکنون مراکزی که ایجاد شده است دو مرکز درمان اقامتی در تهران داریم که به زنان معتاد ارائه خدمات برای درمان و ترک داده می‌شود. در دیگر استان‌ها هم این مراکز احداث و در برخی استان‌ها این مراکز درمانی ترک اعتیاد برای زنان را افتتاح کرده ایم و آماده ارائه خدمات هستند.

منبع: میزان

منبع: جنوب نیوز

کلیدواژه: اعتیاد در بین زنان بوجود آورده مصرف مواد مخدر بنیان خانواده خصوص عوامل سوء مصرف مواد عوامل فرهنگی اعتیاد زنان مواد در بین باید گفت اعتیاد زن انجام شده برای زن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jonoubnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جنوب نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۷۱۱۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«اسنوس» مواد مخدر جدید فوتبالیست‌های لیگ برتر

باشگاه‌های لیگ برتر انگلیس در وضعیت هشدار قرار گرفته اند. مصرف مواد مخدر به نام اسنوس در میان بازیکنان به شدت افزایش یافته است که می‌تواند روی سلامتی آن‌ها تاثیر بگذارد. در تصاویری که اخیرا منتشر شده است بازیکن چیزی شبیه به چای کیسه‌ای را در میان لثه و گونه اش قرار داده است تا آن را مزه کند.

عکس جیمی واردی (لسترسیتی)، ویکتور لیندلف (منچستریونایتد)، دنی مورفی (لیورپول)، مارکوس رشفورد (منچستریونایتد)، برترند ترائوره (بازیکن سابق استون ویلا) و مارک گیلپسی (نیوکاسل) در حال مصرف این مخدر دیده شده است. 

فروش اسنوس به خاطر خطرناک بودنش در اروپا ممنوع است، اما پس از برگزیت در انگلیس قانونی شده است. با این حال هشدار پزشکان مانع از آن نشده است که مصرف اسنوس به یک اپیدمی در فوتبال انگلیس تبدیل نشود. عوارض این مواد به اندازه‌ای بالا است که خیلی از اعضای لیگ برتر تقاضای کمک کرده اند.

اسنوس شامل ۳۰ نوع ماده شیمیایی است که نیکوتینش سه برابر یک نخ سیگار است. با این حال تصور می‌شود که کمتر از سیگار برای سلامتی خطر دارد. اسنوس پودر مرطوب سیاه رنگی است که در کیسه‌های کوچک قرار داده می‌شود. افراد با گذاشتن این بسته‌ها زیر زبانشان می‌توانند از مزه کردنش لذت ببرند. 

خیلی از بازیکنان حاضر در لیگ برتر به این مواد اعتیاد پیدا کردند و در تلاش هستند تا آن را ترک کنند. بر اساس تحقیق انجمن حرفه‌ای فوتبال مصرف اسنوس تنها روی سلامتی تاثیر مخرب نمی‌گذارد و کودکان ممکن است از بازیکنان محبوب خود الگو برداری کنند. مصرف بیش از حد این مواد موجب نگرانی انجمن حرفه‌ای فوتبال شده است و این سازمان هشدار داده که اعتیاد بالا است. طبق تحقیقات برخی بازیکنان روزانه ۲۵ کیسه اسنوس مصرف می‌کنند. آن‌ها کیسه‌ها را زیر لب بالای خود می‌گذارند. 

یک منبع آگاه به نشریه سان گفت: "تعداد زیادی از بازیکنان درگیر آن شدند، چون نمی‌دانند که نیکوتین اسنوس اعتیادآور‌تر از سیگار است. حتی بازیکنان ذخیره هم از این مواد مصرف می‌کنند. پزشکان باشگاه‌های انگلیسی می‌ترسند که نحوه مصرفشان از کنترلشان خارج شود. " مصرف بیش از اندازه اسنوس خطر ابتلا به سرطان دارد. این ماده، چون داخل دهان قرار می‌گیرد می‌توانند آسیب‌های جدی به لثه بزند و احتمال ابتلا به سرطان دهان را افزایش دهد. همچنین موجب سرطان حلق، پانکراس و معده شود. 

خرید اسنوس به آسانی از طریق اینترنت انجام می‌پذیرد و مصرف کنندگان برای یک پاکت کمتر از پنج یورو هزینه می‌کنند. انجمن حرفه‌ای فوتبال اعلام کرد نیاز است تا اقدامات لازم برای منع بازیکنان از مصرف این مخدر انجام شود و به آن‌ها آموزش‌های لازم داده شود. نیکوتین موجود در اسنوس به شدت اعتیاد آور است که ترک آن خیلی سخت است.

این مخدر علاوه بر خطر ابتلا به انواع سرطان، مشکلات قلبی و مغزی را نیز ممکن است به همراه آورد. در حالی که این مخدر دود نمی‌شود، اما ترکیبش روی مغز تاثیر می‌گذارد، موجب افزایش دوپامین می‌شود و مصرف کننده مانند کسی که سیگار می‌کشد از آن لذت می‌برد. 

لی جانسن، سرمربی تیم هیبرنین اثرات این مخدر را از نزدیک مشاهده کرده است و معتقد است که ۳۵ تا ۴۰ درصد بازیکنان اسنوس مصرف می‌کنند. البته این آمار بالا نیست. باشگاه‌هایی مانند استون ویلا تصمیم گرفته اند بازیکنانی که این مخدر را مصرف می‌کنند جریمه کند. تحقیقات دیگری نشان می‌دهد فروش این مواد در میان پسران ۱۳ و ۱۴ ساله در آکادمی‌ها دیده شده است. همچنین یک بازیکن حاضر در دسته دو به دلیل مصرف بیش از اندازه اسنوس در لثه اش تومور سرطانی یافت شده است.

منبع: جماران

tags # فوتبال سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! اتفاق عجیب که همزمان با انقراض دایناسورها در زمین رخ داد! (تصاویر) کشف پرنده‌ عجیبی که سمت راست بدنش نر است و سمت چپش ماده!

دیگر خبرها

  • بیش از ۴۰ درصد متکدیان، معتاد هستند/ برخی برای تکدی‌گری خود را به شکل «زنان» درمی‌آورند
  • مسکن‌ها؛ مهم‌ترین علت بروز سردرد‌های میگرنی!
  • ۴۰ درصد متکدیان مشهد معتاد هستند
  • بی‌نمک زندگی کنید!
  • خوردنی هایی که افسردگی می‌آورند
  • نخودفرنگی وزن را کاهش می‌دهد؟
  • منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟
  • این غذاها را با هم نخورید!
  • این مواد غذایی را با نوشابه نخورید
  • «اسنوس» مواد مخدر جدید فوتبالیست‌های لیگ برتر