Web Analytics Made Easy - Statcounter

با بهره گیری از نتایج تحقیقات در خصوص مولفه های اجتماعی سلامت و بررسی گسترده وضعیت نابرابری های بهداشتی در منطقه ، گزارشی با عنوان "بازسازی عادلانه تر: دستیابی به برابری سلامت در منطقه مدیترانه شرقی" به سرپرستی کمیسیون عوامل اجتماعی تعیین کننده سلامت در منطقه مدیترانه شرقی و با مشارکت دکتر باقر لاریجانی، نائب رئیس کمیته ملی پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت ایران منتشر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش برنا؛ این گزارش تجزیه و تحلیل دقیقی را در خصوص وضعیت نابرابری های بهداشتی و عوامل مربوط در منطقه مدیترانه شرقی مانند مهاجرت، جنگ و کشمکش های داخلی، علاوه بر عوامل اجتماعی، سیاسی و محیطی که بر سلامتی و رفاه در سراسر منطقه تأثیر می گذارند به همراه لیستی از توصیه های عملی و اقدامات اساسی در این خصوص ارائه می دهد.

کمیسیون عوامل اجتماعی تعیین کننده سلامت در منطقه مدیترانه شرقی با هدایت پروفسور مایکل مارموت از مرکز دستیابی به عدالت در سلامت دانشگاه کالج لندن، متشکل از متخصصان منطقه ای و جهانی در زمینه های مختلف بهداشت و توسعه است.

در گزارش اخیر این کمیسیون که روز 11 فروردین 1400 بصورت مجازی رونمایی و منتشر شد، سرفصل هایی از جمله نابرابری های بهداشتی در منطقه مدیترانه شرقی، تاثیر کووید-19 بر نابرابری های بهداشتی، جنگ، درگیری های داخلی و پیامدهای آن، مهاجرت، محرک های اقتصادی، فرهنگ و جامعه، تغییرات آب و هوا، محیط زیست، برابری در سلامت مادران، نوزادان و کودکان و آموزش، زندگی شغلی و کیفیت کار، سلامت در سالمندی، ایجاد محیط های سالم، سیستم های بهداشتی و نقش دولت ها در دستیابی به اهداف عدالت در سلامت شهروندان گنجانده شده است.

بر اساس این گزارش، شیوع پاندمی کووید-19، بار ستگینی را بر دستیابی به اهداف عدالت در سلامت در منطقه امرو متحمل کرده است.

این گزارش بینش اساسی در مورد وضعیت نابرابری های بهداشتی در منطقه را فراهم می کند و از کشورها می خواهد برای مقابله با عوامل اجتماعی سلامت اقدام کنند تا روند رو به وخامت نابرابری را که تحت تاثیر عواملی همچون بیماری همه گیر کووید-19، جنگ و کشمکش های پی در پی در منطقه، مهاجرت، چالش های زیست محیطی، نابرابری های جنسیتی و بیکاری کندتر کنند.

احمد المنظری مدیر منطقه ای سازمان بهداشت جهانی در رویداد رونمایی از این گزارش با بیان این که هیچ دلیل بیولوژیکی برای تفاوت شگفت انگیز در زندگی افرادی که در منطقه مدیترانه شرقی وجود ندارد افزود:  نابرابری های بهداشتی در این منطقه  از ابتدای زندگی مشهود است: نرخ مرگ و میر زیر 5 سال در کشور های منطقه  بین 128-7 در هر 1000 تولد زنده است، امید به زندگی در مردان از 54 تا 79 و در زنان از 57 تا 80 است. نابرابری در میزان قدرت، پول و منابع غالب است و  اینها مواردی هستند که ما از آنها به عنوان عوامل اجتماعی تعیین کننده سلامت یادمی کنیم و برای بهبود سلامتی مردم باید به این موارد بپردازیم.

مدیر منطقه ای سازمان بهداشت جهانی WHO  خاطرنشان کرد : شناختن نابرابری ها در سلامت و عوامل اجتماعی آنها به معنای عادلانه ساختن سیستم های اجتماعی و بهداشتی برای دستیابی به چشم انداز منطقه ای ما در مورد پوشش همگانی سلامت  است. در این مسیر  تضمین پوشش همگانی  خدمات اساسی بهداشتی و ایجاد سازوکارهایی برای حمایت مالی برای محافظت از مردم در برابر پیامدهای منفی سلامتی ضروری است و پایان دادن به تبعیض علیه زنان پیش شرط تعیین کننده های بهتر سلامت در هر جامعه است.

او افزود: همانطور که این گزارش نشان می دهد ، تأثیر COVID-19 نابرابری ها را افزایش می دهد مگر اینکه اقدامات فوری و ویژه ای بر اساس سرفصل عدالت در سلامت  اعمال شود.

این گزارش ضمن درک اهمیت تنوع در فرهنگ و مذهب، چگونگی رسیدگی جوامع به نابرابری های بهداشتی و موضوعات مربوطه ، از جمله جمعیت آواره و مهاجرت را بررسی می کند و اذعان می دارد که چگونه تفسیر نادرست مذهبی می تواند گروه های خاصی از بیماران را انگ بزند و نتایج بهداشتی ضعیف تری را به دنبال داشته باشد. این گزارش ادعا می کند که اعتقادات فرهنگی و اجتماعی که کلیشه ها را گسترش می دهند نیز مانع توسعه می شوند و دامنه فرصت افراد برای دستیابی به پتانسیل سلامتی کامل را محدود می کنند.

گفتنی است در این جلسه همچنین دکتر Tedros Adhanom Ghebreyesus مدیر کل سازمان بهداشت جهانی، دکتر احمد بن محمد آل سعیدی وزیر بهداشت عالی عمان و دکتر Ted Chaiban  مدیر منطقه ای UNICEF در خاورمیانه و شمال آفریقا سخنرانی کردند.

باقر لاریجانی نایب رییس کمیته ملی پیشگیری از بیماری های غیرواگیر و عضو کمیسیون عوامل اجتماعی تعیین کننده سلامت در منطقه مدیترانه شرقی و دکتر محسن اسدی لاری  مدیرکل همکاری های بین الملل وزارت بهداشت کشور نیز در این جلسه به صورت مجازی حضور داشتند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: سازمان بهداشت جهانی وزارت بهداشت سلامت در منطقه مدیترانه شرقی نابرابری های بهداشتی سازمان بهداشت جهانی عدالت در سلامت نابرابری ها منطقه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۷۳۲۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد شعبه ویژه برای پیگیری و رسیدگی به اخذ رشوه در شهرداری

به گزارش خبرگزار، مهر، محمدعلی الفت‌پور با اشاره به تصویب ایجاد شعبه ویژه جهت پیگیری و رسیدگی به اخذ رشوه در شهرداری تهران گفت: حفظ سلامت اداری در شهرداری به عنوان یکی از مجموعه‌هایی که به‌طور مستقیم با شهروندان سروکار دارد، نقش بسیار مهمی در اعتمادسازی و ارتقای سرمایه اجتماعی دارد و اهمیت این امر زمانی آشکار می‌شود که مجموعه شهرداری تهران به‌عنوان یکی از سازمان‌های پیشرو در امر مبارزه با فساد، بتواند با پیگیری و رسیدگی به تخلفات اداری کارکنان خود و انتشار نتایج حاصله، گامی اساسی و اجرایی در این زمینه بردارد و از این طریق ضمن جلب اعتماد شهروندان سرمایه اجتماعی قابل ملاحظه‌ای برای شهرداری تهران کسب شود.

دبیر کمیته برنامه‌ریزی و نظارت ستاد ارتقا سلامت اداری با اشاره به اینکه بخش عمده‌ای از راهکارها و استراتژی‌های مبارزه با فساد و ارتقا سلامت اداری، خصوصاً ارتشاء از طریق احصاء نظرات و ایده‌ها و مطالعات گذشته شناسایی و بررسی شده است، خاطرنشان کرد: تلاش در جهت اجرایی ساختن آن‌ها، بی‌شک یکی از مهم‌ترین اقدامات این حوزه خواهد بود که به واسطه آشنایی با موضوع و به سبب آگاهی از شرایط و اقتضائات شهرداری تهران، راهبردها و راهکارهایی نیز در زمینه‌های اقتصادی، اداری، مدیریتی، فرهنگی، قانونی و قضائی، مدیریت اخلاق حرفه‌ای، اجتماعی، اطلاع رسانی و شفاف سازی ارائه شده است که هم به لحاظ موضوعی و هم اجرایی قابل توجه و اجرا هستند.

بر اساس گزارش سایت شهر، الفت‌پور در پایان تصریح کرد: با توجه به تلاش‌های صورت‌گرفته در این زمینه و برگزاری جلسات متعدد کارشناسی و تخصصی، تشکیل شعبه‌ای مشخص و ویژه جهت پیگیری اخذ رشوه در شهرداری تهران، توسط اداره کل دفتر هماهنگی هیأت رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان و کمیته‌های انضباطی در دست اقدام است و پرونده‌های مرتبط در این خصوص با حساسیت بالا و در اسرع وقت، بررسی و تا حصول نتیجه، پیگیری می‌گردند.

کد خبر 6089965 فائزه نجارزادگان

دیگر خبرها

  • ۱۲ طرح نیمه تمام بهداشتی در خراسان رضوی به ثمر نشست
  • توسعه مدیریت در نظام سلامت مبتنی بر جوان‌گرایی
  • بهره‌مندی ۱۷۷ هزار البرزی از خدمات رایگان روانشناسی مراکز بهداشت
  • یک فروشگاه زنجیره‌ای در آبادان پلمب شد
  • ایجاد شعبه ویژه برای پیگیری و رسیدگی به اخذ رشوه در شهرداری
  • جوجه ریزی بدون دریافت گواهی بهداشت ‌غیرمجاز است
  • توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس/ رسیدگی به مسائل نابرابری اجتماعی
  • برنامه بهبود سلامت شهری در ایران/ تعامل مدیریت شهری با نظام سلامت
  • زنگ سلامت در مدارس دامغان به صدا درآمد
  • استرس یکی از مهمترین عوامل از بین رفتن آرامش در کانون خانواده است