Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@16:51:11 GMT

اقتصاد هنر در مشهد از بین رفته است

تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۷۳۹۸۸

اقتصاد هنر در مشهد از بین رفته است

ایسنا/خراسان رضوی ​​​​​​​مدیر نگارخانه رضوان گفت: متأسفانه اقتصاد هنر در مشهد کاملاً از بین رفته است، اما امیدواریم با همکاری سازمان‌های متولی و پیگیری رسانه‌ها، ارتقاء فرهنگ هنرمندی و هنرپروری مشهد و به تبع آن آشنایی مردم با ارزش آثار هنری حاصل شود.

جواد براتی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به این‌که «رسالت نگارخانه فرهنگ‌سازی و ارتقاء فرهنگ، هنرپروری و هنرمندی در شهر و آشتی دادن هنر و مردم است»، اظهار کرد: اگر اقتصادی هنر رونق پیدا کند، دیگر وضعیتی تعطیلی نگارخانه‌ها اهمیتی ندارد، چراکه هنگامی که نگارخانه مشتری‌ خود را داشته باشد، می‌تواند واسطه میان هنرمند و خریدار باشد و خود این مسئله می‌تواند موجب رونق فعالیت هنرمندان شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: متأسفانه اقتصاد هنر در مشهد کاملاً از بین رفته است، اما امیدوارم با همکاری سازمان‌های متولی و پیگیری رسانه‌ها، ارتقاء فرهنگ هنرمندی و هنرپروری مشهد و به تبع آن آشنایی مردم با ارزش آثار هنری حاصل شود. هنگامی که مردم به ارزش آثار هنری پی‌ببرند، قطعاً از آن استقبال  می‌کنند. برای نمونه زمانی طلا فقط یک فلز بود، اما زمانی‌که مردم به ارزش آن پی‌بردند، حتی به‌خاطر آن خیلی ارزش‌ها را زیر پا گذاشتند. در حالی که اگر شما طلا بخرید ممکن است به مرور زمان ارزش خودش را از دست بدهد، اما هیچ‌وقت در طول تاریخ، یک اثر هنری با گذشت زمان بی‌ارزش نشده، بلکه ارزش آن بیش‌تر هم شده است.

براتی تصریح کرد: با جایگاه و رسالتی که اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دارد، انتظار می‌رود که یک تیم متشکل از ارگان‌های شهری مثل شهرداری و آستان قدس رضوی و سایر نهادها تشکیل دهند، چراکه جزیره‌ای عمل کردن تأثیری ندارد. با این حال استقبالی که سالانه از سوی مسافران نسبت به شهر مشهد صورت می‌گیرد، واقعاً نیازمند ارتقاء شور و شعور هنری این شهر است. به اعتقاد من، مشهد در این زمینه باید به‌ شدت فعال‌تر شود و این امر بدون اتحاد و هماهنگی سازمان‌های مربوطه، امکان‌پذیر نیست.

مدیر نگارخانه رضوان خاطرنشان کرد: آستان قدس رضوی یک نهاد مذهبی است. نه متولی هنر است و نه مسئولیتی در قبال آن دارد و به ‌همین ‌خاطر، امکان ورود مستقیم به این مسئله برای آستان قدس وجود ندارد. با این حال در حاشیه می‌توانیم با استفاده از درآمدهای جانبی یا اعتبار آستان قدس رضوی در این بخش ورود کنیم. برای نمونه می‌توانیم از یک واقف بخواهیم که وقفش را در راه حمایت از هنرمندان آسیب دیده از شرایط کرونا، انجام دهد. ما آمادگی همکاری در این بخش را داریم و سایر ارگان‌ها هم می‌توانند در بخش‌های مربوط به خودشان موثر باشند.

براتی با اشاره به ظرفیت‌های نهفته در شهر مشهد، بیان کرد: طبق مصوبه مجلس ‌شورای ‌اسلامی ۰.۱ درصد از بودجه دولتی هر سازمانی باید صرف خرید و حمایت از آثار هنری شود. ما در آستان قدس رضوی نمی‌توانیم به این مسئله ورود کنیم، اما استاندار به ‌عنوان نماینده رئیس‌جمهور می‌تواند با استفاده از راهکارهای مدیریتی، مصوبه مجلس را به جریان بیاندازد. مثلا در حال حاضر بیش از ۶۰ درصد هتل‌های کشور در شهر مشهد قرار دارد و این یک ظرفیت نهفته بزرگ برای حمایت از هنر شهر است. با این حال اگر وارد هرکدام از این هتل‌ها شوید به‌ ندرت آثار هنری را در دکوراسیون آن‌ها مشاهده می‌کنید. در حالی ‌که بسیاری از هنرمندان به‌ خاطر شرایط پیش آمده از کرونا شرایط سختی را تجربه می‌کنند استانداری می‌تواند با پیگیری مصوبه مجلس شورای اسلامی، همه این مراکز را مکلف به حمایت از هنر کند.

وی با انتقاد از وضعیت اقتصاد هنر در مشهد، گفت: اقتصاد هنر در شهر ما به‌ شدت مورد غفلت واقع شده است. ما در سال حدود ۳۰ میلیون زائر داریم که از این شهر بازدید می‌کنند، اما باید بپرسیم سهم اقتصاد هنر از این ظرفیت بزرگ چیست؟ یکی از راه‌های رونق بخشیدن به اقتصاد هنر، بخش گردشگری شهر است و دومین عامل، مسئله فرهنگ‌سازی است که مدیران می‌توانند عملکرد بهتری در این بخش داشته باشند. مثلا ما هر روز در سطح شهر شاهد بنرهای اطلاع‌رسانی نمایشگاه‌های مختلفی مثل نمایشگاه گل‌وگیاه، چرم و بسیاری از نمایشگاه‌های دیگر هستیم. با این حال چرا در محل نمایشگاه بین‌المللی، نمایشگاه‌هایی با هدف حمایت از هنرمندان، افتتاح نمی‌کنیم تا به این وسیله خانواده‌ها را بیش‌تر با هنر آشنا کنیم تا خانواده‌ها باید بیایند و هنر را از نزدیک لمس کنند. وقتی ‌که مردم با اصول زیبایی شناسی آشنا شوند به ‌تدریج درک و نگاه هنری‌شان ارتقاء پیدا می‌کند.

براتی با بیان این‌که «هنر، سفیر فرهنگ است»، خاطرنشان کرد: هنگامی که ما در موضوع شهرسازی گفته می‌شود، برج‌های بزرگ شهری بر ناخودآگاه مردم اثر می‌گذارد، باید بدانیم که در موضوع هنر هم همین مسئله صادق است. یعنی زمانی ‌که نگاه زیبایی‌شناسی مردم ارتقا پیدا کند، روی اخلاق و رفتار مردم هم تاثیرگذار است. بنابراین لازم است که در این زمینه به یک وفاق و همدلی برسیم.

مدیر نگارخانه رضوان با بیان پیشنهاداتی برای بهبود اوضاع هنرمندان، عنوان کرد: در این زمینه پیشنهاد می‌کنم که رسانه‌های تصویری مانند صداوسیما خراسان رضوی در برنامه‌های روزانه خود بخشی را به معرفی فعالیت‌های نمایشگاه‌های شهر اختصاص دهد و آثار حاضر در آن نمایشگاه را از این طریق به دورترین نقاط استان هم معرفی کند. این کار را می‌توانیم از طریق فضای مجازی هم انجام دهیم، اما واقعیت این است که عمومیت صداوسیما در فضای مجازی وجود ندارد و این اقدام صداوسیما می‌تواند یک دعوت عمومی برای آشنایی حتی افراد کم سواد و ساکن روستاها هم با هنر باشد. البته این مسئله از حضور فیزیکی مردم و احتمال انتقال بیماری از طریق تجمعات هم جلوگیری می‌کند.

براتی با بیان این‌که «زمانی‌که ما چنین انسان‌های خوش سلیقه‌ای و چنین امکاناتی را در اختیار داریم، می‌توانیم از این ظرفیت‌ها بیشتر و بهتر استفاده کنیم»، ادامه داد: مشهد خاستگاه هنرمندان بزرگی در رشته‌های مختلف است که حتی افرادی مثل مرحوم استاد محمدرضا شجریان، در سطح بین‌المللی هم شناخته شده هستند. وقتی مردم ما این هنرمندان و آثارشان را بشناسند، قطعاً اقبال بهتری از هنر خواهند داشت که موجب رشد اقتصاد هنری در شهر می‌شود و این باعث تحول بزرگی می‌شود که می‌تواند مشهد را به جایگاهی که لیاقتش را دارد برساند. زمانی‌که فضای اقتصاد هنر ایجاد شود هم هنرمندان، هم نگارخانه‌ها و سایر فعالان هنری شهر و هم مردم، از این فرصت بهره می‌برند. در سال‌های اخیر با عملکرد شهرداری، اقدامات مثبتی در این زمینه صورت گرفته، اما هنوز هم جای کار بیشتری دارد، برای نمونه شهرداری می‌تواند آثار هنرمندان را در بیلبوردهای سطح شهر به نمایش بگذارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری نگارخانه های مشهد نگارخانه اقتصاد هنر اقتصاد هنر در مشهد آستان قدس رضوی حمایت از هنر آثار هنری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۷۳۹۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت بسترساز جهش تولید است

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: دولت به عنوان کارگزار نظام باید کوشش کند تا بستر جهش را با مشارکت مردم فراهم کند و یکی از اقدامات مهم در این بین مانع‌زدایی، جلوگیری از مداخلات بی‌معنای ادارات در حوزه تولید و باز کردن قفل و زنجیرها است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سید صولت مرتضوی امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ همزمان با آغاز هفته گرامیداشت کار و کارگر، در مراسم «اعطای نشان اقتصاد مقاومتی به واحدهای تولیدی نمونه کشور و اظهار کرد: هنر نزد مردان و زنانی است که شیره جان‌شان را مصروف اعتلای عزت انسانی می‌کنند.

وی بیان‌داشت: کار و تولید برای انسان شرف، عزت، اقتدار و ثبات است و بستر بالندگی وی را فراهم می‌کند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه دستان توانمند بانوان ایرانی قابل ستایش، تقدیر و تشکر است، ادامه‌داد: دنیا بداند که زن در فرهنگ و تمدن اسلامی و در احکام و آموزه‌های دینی ما از منزلت بالایی برخوردار است و بر اساس آنچه که از قرآن آموخته‌ایم در آیه ۱۳ سوره حجرات تفاوتی بین زن و مرد وجود ندارد.

مرتضوی تصریح‌کرد: یکی از جلوه‌های پرهیزکاری، تلاش، توسعه اشتغال، دستگیری از نیازمندان و کوشش است.

وی با بیان اینکه حضور بانوان در عرصه‌های مختلف اهمیت بسیار دارد، تاکید کرد: از مجموع ۱۶ میلیون و ۱۹۱ هزار نفر بیمه شده تأمین اجتماعی در بخش کارگری، حدود سه میلیون و ۷۹۵ هزار نفر کارگر زن داریم و در حوزه‌های آموزش و پرورش، پرستاران و اساتید دانشگاه نیز زنان جز سرآمدان جامعه هستند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه‌کرد: در حوزه اقتصاد اسلامی و بر اساس اصول ۴۳ و ۴۴ قانون اساسی، اقتصاد ما به سه دسته تقسیم می‌شود؛ اقتصاد دولتی که دایره شمول آن بخش از اقتصادی است که به اقتدار و امنیت ملی ما برمی‌گردد. بخش‌های دیگر نیز اقتصاد خصوصی و تعاونی است. تقریباً می‌توان گفت از منظر قانون اساسی باید بیش از ۸۰ درصد اقتصاد کشور در دست توانمند بخش خصوصی باشد.

مرتضوی با یادآوری اینکه رهبر معظم انقلاب امسال را به «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری کردند، اظهار داشت: رهبری فرمودند که جهش با رشد متفاوت است. یعنی یک حرکت بزرگ و خارق‌العاده که نشان از جهش و پرش داشته باشد و این کار نیاز به کوشش دارد.

وی بیان‌داشت: دولت به عنوان کارگزار نظام باید کوشش کند تا بستر جهش را با مشارکت مردم فراهم کند. یکی از اقدامات مهم که در این بین باید انجام شود مانع زدایی و رفع موانع تولید است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح‌کرد: جلوگیری از مداخلات بی معنای ادارات در حوزه تولید، باز کردن قفل و زنجیرها نیز جز کارهایی است که دولت باید انجام دهد تا فرمایش رهبر معظم انقلاب به بهترین شکل انجام شود.

مرتضوی خاطرنشان‌کرد: ما به عنوان کارگزار دولت این آمادگی را داریم که دستان پرتوان کارآفرینان و کارگران را به گرمی در این حوزه بفشاریم.

وی افزود: موضوع دیگر مشارکت مردم است. جهش تولید بدون مشارکت مردم عملی نخواهد شد و اگر ما جهش تولید را به مردم بسپاریم، مفاسد و مشکلات اقتصادی پاک می‌شود، زیرا بخش خصوصی دلسوز سرمایه خود است و آستین همت بالا می‌زند و کار می‌کند.

در این مراسم از ۱۴ بانوی نمونه در واحدهای تولیدی با حضور وزیر تعاون تجلیل شد.

کد خبر 748730

دیگر خبرها

  • مراسم دهه کرامت در لرستان با محوریت مردم برگزار می‌شود
  • سفر سردار رادان به خراسان رضوی به دعوت مردم متدین مشهد
  • بدون آرام سازی اقتصاد هیچ کاری انجام نمی شود
  • «از خارجی‌ها همه جا» تا «بنی آدم اعضای یک پیکرند» در دوسالانه هنر ونیز
  • لزوم ایجاد یک سایت فرهنگی و هنری در استان البرز
  • چرا ایران تحریم‌ناپذیر است؟
  • نوای موسیقی مقامی خراسان در سواحل خلیج فارس
  • ۶ محله در حاشیه مشهد میزبان رویداد یکصدا ایران شدند
  • دولت بسترساز جهش تولید است
  • تونس حوزه هنری را نماینده تئاتر ایران می‌داند/مفاهیم مشترک تئاتری