Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-27@17:56:17 GMT

مردم دائما ۲ ماسک بزنند/ سرماخوردگی سبک را جدی بگیرید

تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۷۵۹۲۰

آفتاب‌‌نیوز :

دکتر آیدین پورکاظمی با بیان اینکه بی توجهی مردم به رعایت پروتکل های بهداشتی خطر شکل گیری موج های بعدی کرونا را در کشور ایجاد کرده است، گفت: متاسفانه دید و بازدیدها و دورهمی ها و سفرهای نوروزی شیوع بیماری کرونا را افزایش داده است.

وی همچنان مهمترین روش برای در امان ماندن از ویروس کرونا را ماسک زدن دانست و افزود: همانگونه که وزارت بهداشت اعلام کرده، اکثر موارد مثبت و بستری کرونایی مربوط به اجتماعات است لذا مردم از حضور در هرگونه اجتماع پرهیز کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این متخصص بیماری های عفونی، دورهمی های داخل خانه ها را یکی از اصلی ترین علل انتقال ویروس کرونا دانست و تصریح کرد: هرگونه سرماخوردگی می تواند نشانه ابتلا به کرونا باشد لذا در صورت بروز سرماخوردگی در اولین اقدام، خودتان را از سایر اعضای خانواده جدا کنید.

پورکاظمی، با اشاره به شیوع ویروس انگلیسی در کشور، یادآور شد: کرونای انگلیسی با نوع اولیه آن تفاوت زیادی ندارد، اما ویروس جدید همه سنین را درگیر می کند و در صورت بروز علائم، شدت بیشتری دارد.

وی با بیان اینکه بیماری کووید۱۹ در ابتدا به صورت سبک ظاهر می شود و رفته رفته شاهد افزایش علائم هستیم، اظهار کرد: افراد در صورت مشاهده علائمی همچون گلودرد، آبریزش بینی و مشکلات گوارشی سریعا به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کرده و تست کرونا دهند. اگر مبتلا به کرونا نباشند، یعنی به دیگر بیماری ها مبتلا هستند و درمان خود را آغاز کنند.

این متخصص بیماری های عفونی، از افراد بیمار خواست قرنطینه دو هفته ای را جدی بگیرند و متذکر شد: افراد مبتلا به کرونا با اقدامات بهداشتی به موقع و استراحت کردن و مصرف غذاهای مقوی و ویتامینه خوب می شوند، اما در صورت تشدید علائم و بروز تب، لرز، بدن درد و کوفتگی در هفته دوم قرنطینه و پیدا شدن مشکلات تنفسی و تنگی نفس به بیمارستان مراجعه کنند.

پورکاظمی، با تاکید بر لزوم استفاده از دو ماسک، عنوان کرد: با توجه به شیوع کرونای انگلیسی علاوه بر کرونای قبلی، مردم دائما از دو ماسک استفاده کنند، زیرا زدن دو ماسک به شیوه بهتر و موثرتری از انتقال ویروس جلوگیری می کند؛ البته ماسک ها بعد از هر نوبت خروج از منزل باید معدوم شود، زیرا ماسک هایی که چند بار استفاده شوند، خود عامل انتقال بیماری هستند.

وی با بیان اینکه رعایت دستورالعمل های بهداشتی در نخستین روزهای بروز علائم در فرد نقش موثری در کنترل شیوع ویروس و انتقال آن به دیگران دارد، اضافه کرد: متاسفانه بیشتر مبتلایان به کرونا بدون علامت هستند.

این متخصص عفونی، با اشاره به اهمیت بهداشت دست برای استفاده از ماسک، اظهار کرد: ماسک از آلوده شدن دستگاه تنفسی ما جلوگیری می کند، اما نباید شست وشوی مداوم دست ها با آب و صابون را فراموش کنیم، زیرا دست های آلوده نیز می تواند ویروس را به دستگاه تنفسی ما برساند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: ماسک کرونا ویروس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۷۵۹۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حذف انتقال محلی مالاریا در خوزستان در ۱۰ سال اخیر

ایسنا/خوزستان مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت خوزستان با بیان اینکه در ۱۰ سال اخیر موردی از انتقال محلی بیماری مالاریا در استان خوزستان مشاهده نشده است، از حذف این بیماری در استان خبر داد.

همایون امیری در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به ۲۵ آوریل روز جهانی مالاریا اظهار کرد: سازمان جهانی بهداشت با نامگذاری روزی به نام روز جهانی مالاریا، بر مبارزه جمعی و آگاهانه با هدف جهانی عاری از مالاریا، تاکید می‌کند. شعار سازمان جهانی بهداشت برای روز جهانی مالاریا در سال ۲۰۲۴، «پیاده‌سازی استراتژی‌های جدید و اقدامات نوآورانه در حذف مالاریا به ویژه در مناطق محروم » تعیین شده است.

 مالاریا یکی از قدیمی‌ترین بیماری‌های عفونی شناخته شده در جهان است و هنوز در بسیاری از کشورها از مشکلات مهم بهداشتی است. انگل این بیماری توسط نیش پشه‌های آنوفل آلوده، از فرد بیمار به فرد سالم منتقل و موجب بروز بیماری می‌شود. پشه آنوفل بومی ایران است.

وی با بیان اینکه در تمام مناطق کشور، گونه‌های مختلف این پشه وجود دارد، گفت: استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و جنوب کرمان بیشترین موارد مالاریا بومی کشور را به خود اختصاص داده‌اند.

مهمترین علائم بیماری شامل تب، لرز، تهوع و استفراغ، خستگی و رنگ پریدگی است.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت خوزستان افزود: با توجه به اهمیت این بیماری، بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایران برنامه حذف مالاریا را در دستور کار خود قرار داده‌اند.

امیری گفت: در خوزستان با انجام اقداماتی مانند بیماریابی فعال، اجرای نظام مراقبت سندرمیک و اجرای مراقبت حشره‌شناسی، در ۱۰ سال اخیر هیچ موردی از «انتقال محلی» بیماری مالاریا مشاهده نشده و همه بیماران شناسایی‌شده، در خارج از خوزستان آلوده شده‌اند و این روند موجب شده است خوزستان به هدف حذف مالاریا دست یابد.

وی بیان کرد: بیماریابی فعال در جمعیت‌های هدف به منظور پیشگیری از انتقال بیماری انجام می‌شود و پرسنل بهداشت علاوه بر اینکه در طول ماه در مناطق مختلف کار شناسایی این بیماری را از طریق نمونه‌گیری از افراد مشکوک و بررسی آب‌های راکد رصد می‌کنند، در صورت شناسایی یک فرد مبتلا، اخذ نمونه از اطرافیان وی و همچنین درمان و پیگیری مبتلایان را نیز بر عهده دارند.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت خوزستان گفت: تمامی مراکز، پایگاه‌ها و خانه‌های بهداشت آمادگی ارائه خدمات بیماریابی و درمان مالاریا را دارند. 

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • ثبت نشدن هیچ موردی از بیماری مالاریا در نواحی تابع دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
  • شیوع بیماری ناشناخته در بدخشان
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • اختلال در ریشه کنی مالاریا در ایران
  • حذف انتقال محلی مالاریا در خوزستان در ۱۰ سال اخیر
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا