Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران اعلام کرد که این شرکت در سال ۱۴۰۰ افتتاح و راه‌اندازی سه کارخانه جدید را در برنامه دارد.

به گزارش ایسنا. اردشیر سعدمحمدی در نخستین نشست خبری خود در سال ١۴٠٠ که امروز (یکشنبه) در شرکت ملی صنایع مس ایران برگزار شد، گزارشی از عملکرد این شرکت در سال ۱۳۹۹ ارائه داد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با بیان اینکه طی سال ۱۳۹۹ حدود ۱۰۱ هزار متر حفاری عمقی برای شناخت پتانسیل‌های جدید انجام شد که در نتیجه این اکتشافات، یک میلیارد تن ذخیره جدید با عیار ٠.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ درصد کشف شد، گفت: بنابراین ذخیره شرکت ملی صنایع مس در سال گذشته از هشت میلیارد تن عبور کرده که افتخاری بزرگ است. در سال ۱۳۹۸، ما موفق شده بودیم ۵٢٣ میلیون تن ذخیره جدید در مس به ثبت برسانیم. نکته مهم این است که به لحاظ ریالی،  این یک میلیارد تن ذخیره جدید این است که تنها «ارزش برجای» این ذخیره اکتشافی به لحاظ ریالی بیش از ٣۵ هزار میلیارد تومان به دارایی‌های شرکت ملی مس اضافه شده است.

وی افزود: ذخایر ما در دنیا پیش از اکتشافات جدید به ٣۶.۵ میلیون تن می‌رسید که با مجموع اکتشافات صورت گرفته طی دو سال ۱۳٩٨ و ۱۳٩٩، حدود ٧.۵ میلیون تن به ذخیره کشور اضافه‌ شده است؛ بنابراین در حال حاضر ذخایر  ما بیش از ۴٠ میلیون تن مس خالص است. امید است که با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته برای سال ١۴٠٠، رتبه هفتم فعلی به لحاظ ذخایر دنیا که متعلق به شرکت ملی صنایع مس است، ارتقا یافته و به رتبه ششم جهان برسیم.

رکود تولید کاتد و آند شرکت ملی مس  در سال ۱۳۹۹ شکسته شد

سعدمحمدی خاطرنشان کرد: به لحاظ تولید نیز شرکت ملی صنایع مس در سال گذشته موفق شد از تولید ٢٨٠ هزار و ٣٠٠ تن کاتد مس عبور کند که برای اولین بار در تاریخ این شرکت اتفاق افتاده است و رشد ١٢ درصدی تولید نسبت به رکورد قبلی که متعلق به سال ۱۳٩٨ بوده، رقم زده است. در بحث تولید آند نیز با رشد ١۶.٨ درصدی نسبت به سال ۱۳٩٨، رکورد جدیدی در سال ۱۳٩٩ به جا گذاشتیم که طبق آن، ٣۵۵ هزار و ۶١١ تن آند تولید شده است که این نیز دستاورد مهمی برای شرکت ملی صنایع مس بوده است. همچنین قریب به ١٨۵ میلیون تن عملیات معدنی در شرکت مس در سال گذشته صورت گرفته است. در تولید کنستانتره نیز رکورد تولید در سال گذشته شکسته شد و با تولید یک میلیون و ٢٠٠ هزار تن کنسانتره مس از تولید یک میلیون و ٨٠٠ هزار تن تولید شده در سال ۱۳٩٨ فراتر رفت. تولید لجن آندی که حاوی فلزات گرانبهاست، نیز در سال گذشته نسبت به سال پیش از آن، پنج درصد افزایش یافت و به ٧٧٩ تن رسید.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران ادامه داد: باتوجه به اینکه در روز گذشته، فروش ٧٢٧٠ میلیارد تومانی مس را در اسفند ماه به ثبت رساندیم، این موضوع بیانگر فروش ۴١ هزار و ٩۴٠ میلیارد تومان در سال ۱۳٩٩ است که نسبت به سال ۱۳٩٨ بیش از ٩٠ درصد رشد داشته است. در این رابطه که آیا این ٩٠ درصد رشد فروش مختص نرخ تسهیل ارز بوده یا شامل موارد دیگر نیز می‌شود، باید گفت که در سال گذشته موفق به فروش ٢٧٢ هزار و ۴٠٠ تن کاتد شدیم که رکوردی در طول تاریخ مس است. در رکورد قبلی مربوط به سال ۱۳٩٨ حدود ٢۴٨ هزار تن فروش داشته‌ایم؛ بنابراین قابل بررسی است که قسمتی از این افرایش فروش مربوط به عملکرد است و بخشی هم مرتبط با نرخ تسهیل ارز بوده است.  این آمار فروش در حالی رقم خورده است که هیچگونه تنشی هم در بازار ایجاد نشده است. برای متقاضیان ما در بورس طی سال گذشته ٢٠٢ هزار تن مس ارائه شد و فروشی که در تابلو اتفاق افتاد ١۵٠ هزار تن بود؛ بنابراین آنقدر عرضه داشتیم که هیچگونه رقابتی برای مشتریان ایجاد نکنیم و افزایش قیمت تنها ناشی از نرخ بین‌المللی مس بود.
 
او با تشریح برنامه‌ریزی صورت گرفته برای سال ١۴٠٠ و استراتژی‌های در نظر گرفته شده، محور کار شرکت ملی صنایع مس را بر روی محور توسعه اعلام کرد و گفت: سه طرح بسیار مهم در سال ١۴٠٠ افتتاح خواهد شد که شامل معدن و کارخانه کنسانتره دره‌آلو، معدن و کارخانه کنسانتره دره‌زال و کارخانه فلوتاسیون سرچشمه خواهد بود و با این کار بیش از ۴۰۰ هزار تن به تولید کنسانتره و حداقل  ۸۰۰ میلیون دلار به درآمد شرکت ملی مس اضافه خواهد شد. قطعا اتفاقی مهم در این شرکت رخ خواهد داد و تاثیر به‌سزایی در کسب درآمد و تامین سود و در حقیقت تامین سرمایه لازم برای سایر توسعه‌ها با یک هزینه پایین شکل خواهد گرفت.

وی  ضمن اشاره به اینکه در قالب ۲۹ پروژه، ۲.۴ میلیارد یورو به علاوه ۳۰ هزار میلیارد تومان طرح تعریف شده است گفت: ظرفیت فعلی کارخانه‌های کنسانتره این شرکت یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن است و با برنامه‌ریزی صورت گرفته، طی چهار سال آینده ظرفیت تولید کنسانتره ما به بیش از دو میلیون و ۳۰۰ هزار تن خواهد رسید که از جمله این طرح‌ها برای افزایش ظرفیت کنسانتره می‌توان به طرح فاز ۳ سنگون، فاز ۳ کارخانه ۳۰۰ هزار تنی سرچشمه، فاز ۲ میدوک در شهر بابک با ظرفیت ۱۵۰ هزار تن، فاز جدید کارخانه کنسانتره ۱۰۰ هزار تنی حاصل از خاک‌های کم عیار در میدوک و... اشاره کرد.

سعدمحمدی ضمن ابراز امیدواری از اینکه با افتتاح این طرح‌ها و برنامه‌های توسعه‌ای، ایران جزو ۱۰ شرکت برتر دنیا در تولید مس قرار گیرد، اظهار کرد: شرکت ملی مس در پایان سال ۱۳۹۸ سومین شرکت بورسی کشور بوده و در پایان سال گذشته به رتبه دوم ارتقا یافت که امیدواریم تا پایان امسال و با راه‌اندازی کارخانه‌های مورد نظر به جایگاه اول شرکت‌های بورسی برسیم. میزان بازدهی سهام شرکت مس در سال گذشته ۲۸۲ درصد بود که بیانگر این است که رتبه اول بازدهی را در شرکت‌های هم‌گروه به خود اختصاص داده‌ایم. 

مدیرعامل شرکت ملی مس ایران همچنین ابراز امیدواری کرد که با سرمایه‌گذاری‌ در بخش معدن و خرید تجهیزات و تکنولوژی‌های جدید، خرید دستگاه‌های حفار جدید (۱۵ دستگاه)، استفاده از نرم افزارهای روز اکتشافات معدنی و همچنین استفاده از سیستم ابر الکترونیکی (برای ارزیابی ذخایر و پتانسیل‌های جدید) استان‌های جدیدی همچون آذربایجان غربی، یزد، سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و اردبیل در جرگه معدنی تولیدات معدنی مس قرار گیرند.

مس عنصری استراتژیک برای سرمایه‌گذاری در دنیا

وی در ادامه ضمن تاکید بر افزایش میزان مصرف مس در دنیا، گفت: در حال حاضر در دنیا حدود ۳۹ درصد از نفت و ۱۹ درصد از الکتریسیته برای تامین انرژی استفاده می‌شود. برنامه‌ریزی‌ها و پیش‌بینی‌ها این است که طی ۳۰ سال آینده ( در سال ۲۰۵۰) برای تامین انرژی مصرفی دنیا، ۱۳ درصد از نفت و ۴۹ درصد از  الکتریسیته استفاده شود و باقی هم از سایر منابع؛ بنابراین مهمترین عنصر در ایجاد این زمینه که بتواند میزان مصرف انرژی الکتریسته را از ۱۹ به ۴۹ درصد برساند، عنصر مس به سبب خاصیت هدایت الکتریکی و قیمت بی‌نظیر آن خواهد بود. همچنین طی ۱۰ سال آینده ۳۵ درصد خودروها برقی خواهد شد و  باتوجه به اینکه خودروهای فعلی تقریبا چهار کیلوگرم مصرف مس دارند  و هر خودرو برقی به ۸۹ کیلوگرم مس احتیاج خواهد داشت، بازار مناسبی را می‌توان تعریف کرد.

مدیرعامل شرکت ملی مس با بیان اینکه مس به عنوان عنصر استراتژیک سرمایه‌گذاری در دنیا مطرح است، اظهار کرد: میزان سرانه مس ۳.۲ کیلوگرم است. با توجه به افزایش جمعیت طی ۲۰ سال آینده ما به پنج میلیارد تن مس احتیاج خواهیم داشت؛ بنابراین با توجه به کیفیت بسیار خوب مس ایران، باید بتوانیم شرایط ایجاد یک بنگاه بزرگ را به لحاظ اقتصادی برای کشور ایجاد کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شرکت ملی مس ایران کارخانه کنسانتره مس سونگون مس سرچشمه تولید پشتیبانی ها مانع زدایی ها شرکت ملی صنایع مس ایران مدیرعامل شرکت ملی مس در سال گذشته برنامه ریزی سال ۱۳٩٨ شرکت ملی مس میلیارد تن سال آینده میلیون تن سال ١۴٠٠ هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۷۷۳۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۳.۵ درصد افزایش قیمت هر کیلوگرم شقه گوسفند در یک سال

به گزارش خبرنگار مهر، نگاهی به سیر صعودی قیمت در بازار گوشت قرمز از اواخر بهار سال گذشته تا امروز، وضعیت صنعت دامپروری کشور را بیشتر توضیح می‌دهد.

افزایش قیمت‌ها

نرخ شقه گوسفندی در هفته دوم فروردین سال گذشته هر کیلو گرم ۳۷۰ هزار تومان بود و این عدد در هفته پایانی اسفند با افزایش ۶۳.۵ درصدی به ۶۰۵ هزار تومان رسید. این عدد در هفته پایانی فروردین بین ۶۲۰ تا ۶۵۰ هزار تومان متغیر بوده و باید دید تا پایان سال، قرار است این بازار چه وضعیت قیمتی به ثبت خواهد رساند.

کاهش مصرف

در حالی که به گفته فعالان بازار سرانه مصرف گوشت قرمز کاهش بسیاری داشته و بخشی از مشتریان به سمت بازار گوشت مرغ سوق پیدا کرده‌اند، رئیس سازمان دامپزشکی مصرف سرانه گوشت قرمز هر ایرانی را ۷ کیلو گرم عنوان کرد. پیش‌تر (سال ۱۴۰۲) مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور این عدد را ۶ کیلو گرم اعلام کرده بود. افشین صدر دادرس به مهر گفته بود طی چند سال اخیر با افزایش قیمت گوشت مصرف سرانه هر ایرانی از ۱۲ کیلو گرم به حدود ۶ کیلو گرم رسیده است.

وضعیت نجومی نرخ این کالای اساسی در سال ۱۴۰۲ که جهش‌های قیمتی را تجربه کرد قطعاً سرانه مصرف را در سال ۱۴۰۲ دستخوش تغییرات بیشتر کرده است.

برنامه‌های روی زمین‌مانده

متولیان بخش دولتی و خصوصی برای ساماندهی بازار گوشت، پیشنهادهای متعدد داشته‌اند که یکی از این پیشنهادها با توجه به کمبود نقدینگی و کشتار دام‌های مولد، واردات دام پایه پروار بود. به گفته دامداران حدود ۴ ماه زمان نیاز است تا گوشت دام پایه پروار آماده توزیع د ر بازار شود.

این موضوع تا امروز هنوز محقق نشده است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در این خصوص گفت، مجوز واردات دام پایه پروار از برخی کشورها از سوی سازمان دامپزشکی صادر شده و در این خصوص مشکلی وجود ندارد. واردکنندگان و بخش خصوصی برای این امر باید اقدام کنند که استقبال نشده است.

این کشورها شامل روسیه، گرجستان، قزاقستان، اروگوئه، استرالیا، نیوزلند و برزیل است. البته قرار گرفتن برزیل در فهرست موجود با ارسال اطلاعات درخواستی ایران از سرویس دامپزشکی این کشور خواهد بود.

اما سرپرست معاونت بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی درباره عدم واردات دام پایه پروار، دی ماه سال گذشته گفته بود، معاونت تخصصی در حال برنامه‌ ریزی است که چه حجمی دام پایه پروار نیاز به واردات دارد. محدودیتی هم برای منابع ارزی وجود ندارد و با توجه به تولید دام پروار در داخل، میزان کسری در حال برآورد است که بر اساس آن تأمین ارز شود.

در نهایت گویا صرفه اقتصادی در واردات دام آماده کشتار و گوشت گرم و منجمد است.

عرضه ۳۰ هزار تن گوشت در نیمه دوم سال

بخشی از نیازمندی بازار گوشت قرمز به وسیله جامعه عشایر تأمین می‌شود. این عدد حدود ۲۵ درصد است. رئیس پیشین سازمان امور عشایر، مهر سال گذشته از آمادگی جامعه عشایر برای افزایش تولید گفته بود. سیاوش احمدی قائد با اشاره به طرح تولید قراردادی گوشت دام تاکید کرد، عشایر برای تولید قراردادی یک میلیون و ۴۰۰ هزار رأس دام ظرفیت دارند.

در این خصوص فضل خرم، مدیرعامل اتحادیه دامداران متحرک ایرانیان هم اظهار کرده، سال گذشته با حمایت دولت با وجود تمام تنگناها، قرارداد تأمین ۱۲۲ هزار تن نهاده دامی در ازای تولید قراردادی گوشت قرمز با جامعه عشایری منعقد شد.

وی اضافه کرد، تا کنون ۹۵ هزار تن نهاده دامی در ازای تولید قراردادی گوشت قرمز در اختیار جامعه عشایری کشور قرار گرفته و با توجه به انعقاد قرارداد تولید قراردادی ۵۰۰ هزار رأس دام، از اواخر خرداد دام تولیدی عشایر روانه بازار می‌شود.

مدیرعامل اتحادیه دامداران متحرک ایرانیان تصریح کرده، مرحله بعدی تولید قراردادی دام از سوی عشایر اواخر تیر منعقد می‌شود که گوشت تولیدی آن در ماه‌های آذر، دی و بهمن عرضه خواهد شد.

وی ابراز کرد: امسال برای ۱.۵ میلیون رأس تولید قراردادی دام با عشایر قرارداد منعقد می‌کنیم و ۳۰ هزار تن گوشت قرمز در نیمه دوم سال به بازار عرضه می‌شود.

با توجه به نزدیکی اعیاد قربان و غدیر خم (۲۸ خرداد و ۱۵ و ۱۶ تیر) نهادهای متولی باید برای تأمین بازار تدابیر لازم را اندیشیده تا همچون سال گذشته شاهد سیر نجومی قیمت‌ها در سال جاری نباشیم.

کد خبر 6087470 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • تورم تولید گوشت از مرز ۱۰۰ درصد عبور کرد
  • افتتاح تصفیه‌خانه فاضلاب کارخانه فرآوری کشمش در ملایر
  • محققان : مغز انسان در حال بزرگ‌تر شدن است
  • لزوم استفاده ازضایعات بخش کشاورزی در کارخانجات تبدیل خوراک دام
  • افزایش ۵۰۰۰ مترمکعبی مخازن آب روستاهای کردستان
  • احداث آسفالت بازیافتی تا پایان سال/تولید ۱.۵ میلیون تن آسفالت برای ۱۴۰۳
  • مغز انسان در حال بزرگ‌تر شدن است
  • ۶۳.۵ درصد افزایش قیمت هر کیلوگرم شقه گوسفند در یک سال
  • احیای مستقیم فولاد هرمزگان ۱۵ درصد فراتر از طراحی کارخانه