Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرهنگ رامین پاشایی با اشاره به سودجویی برخی افراد در فضای مجازی گفت: درحال حاضر نیز ممنوعیتی مبنی بر جمع‌آوری پول به صورت انفرادی و شخصی وجود دارد و اگر کسی بخواهد در این حوزه فعالیتی داشته باشد باید زیر مجموعه نهادهای رسمی و مجوزدار باشد.

به گزارش برنا؛ سرهنگ رامین پاشایی معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا در گفتگو با خبرنگار برنا درباره افرادی که در فضای مجازی با ادعای انجام کار خیر و کمک به نیازمندان کمپین‌هایی را راه‌اندازی می‌کنند و از طریق مردم مبالغی را جمع‌آوری می‌کنند گفت: افرادی سودجو با استفاده از فضای مجازی و طراحی کمپین‌های مختلف با موضوع جمع‌آوری کمک‌های مردمی برای افراد نیازمند اقدام به کلاهبرداری از مردم می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرهنگ پاشایی درباره شیوه عملکرد این افراد عنوان کرد: این افراد منتظر می‌مانند تا یک حادثه ناگوار طبیعی مانند سیل یا زلزله در یک اقلیم خاص رخ دهد تا فعالیت خود را شروع کنند. آن‌ها اوراقی مانند سازمان‌ها و نهادهادی دارای مجوز خاص نظیر هلال احمر و کمیته امداد که مجوزهای قانونی دارند، جعل می‌کنند و خود را در جایگاه این نهادها قرار می‌دهند و از این طریق از مردم کلاهبرداری کرده و مبالغی را از آن‌ها می‌گیرند.

او افزود: شیوه دیگر عملکرد این افراد سودجو قرار دادن خود تحت عنوان یک ورزشکار یا هنرپیشه است. با ایجاد صفحه‌ای مجازی یک فرد یا کودکی که دارای بیماری صعب‌العلاج است را معرفی کرده و شماره حسابی را برای جمع‌آوری پول برای مداوای این بیمار اعلام می کنند.

معاون اجتماعی پلیس فتا درباره تازه‌ترین پرونده‌ای که در این موضوع با آن مواجه بوده‌اند، عنوان کرد: در یکی از استان‌های جنوب شرقی کشور فردی با اعتبار خود و اهالی بومی این منطقه تبلیغات زیادی برای یک خیریه‌ای می‌کرد و در نهایت نیز مبلغ یک میلیارد و صد میلیون تومان پول جمع‌آوری کرد اما در آخر تنها 70 میلیون تومان به حساب سرپرست خانواده واریز کرده بود که این یعنی بالغ بر یک میلیارد تومان از مردم این منطقه کلاهبرداری کرده است.

او افزود: خوشبختانه با اطلاع‌رسانی مردم منطقه این شخص شناسایی و به مراجع قانونی معرفی شد و در حال حاضر مراحل قانونی را طی می‌کند.

سرهنگ پاشایی ضمن توصیه به مردم گفت: شهروندان آگاه باشند چرا که از این دست کلاهبرداری‌ها در فضای مجازی بسیار زیاد اتفاق می‌افتد و اگر فردی تمایل به کمک به افراد نیازمند را دارد، سازمان‌ها و موسسه‌هایی هستند که مجوز لازم را برای اینگونه فعالیت‌ها دارند و شماره حساب در اختیار آن‌ها شماره حسابی دولتی است و به هیچ عنوان یک شماره حساب شخصی اعلام نمی‌کنند.

او افزود: در فعالیت نهادهایی که برای کمک به افراد نیازمند تاسیس شده‌اند یک شفافیتی در مسیر ورود و خروج پول‌ها به این موسسات وجود دارد و اگر مردم قصد کمک به افراد نیازمند را دارند این کار را از طریق همین موسسات انجام دهند و این را بدانند اگر حادثه‌ای در نقطه‌ای از کشور رخ دهد پیش از هر شخصی، تلویزیون و صدا و سیما آن را اعلام و در صورت نیاز به کمک‌های مردمی شماره حساب‌هایی را نیز برای این کمک‌های مردمی اعلام می‌کنند.

به گفته سرهنگ پاشایی مردم به هیچ عنوان به صفحه‌های فضای مجازی که مجوز و فعالیت آن‌ها شفاف نبوده و مشخص نیست اعتماد نکنند.

معاون اجتماعی پلیس فتا عنوان کرد: فضای مجازی یک فضای بسیار گسترده است. زمانی که این افراد سودجو در رصد پلیس فتا قرار بگیرند و یا در گزارشات مردمی به این صفحه‌ها یا اشخاص اشاره شود، ما برای بررسی آن‌ها وارد عمل می‌شویم. به همین دلیل مردم اگر موارد مشکوکی را در این حوزه می‌بینند با گزارش آن‌ها در گشت‌های سایبری که پلیس فتا انجام می‌دهد به ما کمک کنند. 

او افزود: همچنین با مشاهده مورد مشکوکی می‌توانند به سایت رسمی پلیس فتا به نشانی cyberpolice.ir مرکز امداد و فوریت‌های سایبری و در بخش گزارشات مردمی به ما اطلاع دهند و مطمئن باشند قطعا پلیس فتا به این گزارش‌ها رسیدگی می‌کند. 

سرهنگ پاشایی درباره زمان افزایش این کلاهبرداری‌ها بیان کرد: نزدیک عید که می‌شود این افراد به بهانه کمک به خانواده‌های بی‌سرپرست شروع به فعالیت می‌کنند. آمار دقیقی از این کلاهبرداری‌ها در دست نیست اما در بازه‌های زمانی مانند عید نوروز و یا وقوع حوادث طبیعی فعالیت اینگونه صفحه‌های مجازی افزایش پیدا می‌کند.

معاون اجتماعی پلیس فتا در پایان گفت: به محض اینکه اینگونه فعالیت‌های بدون مجوز رسمی در رصد ما قرار گیرد به موضوع ورود پیدا می‌کنیم و پس از بررسی‌های لازم به قوه قضائیه اعلام کرده و پرونده در بررسی مراجع قضایی قرار می‌گیرد و مقدار پول‌هایی که به این حساب‌های شخصی واریز شده است بررسی می‌شوند. درحال حاضر نیز ممنوعیتی مبنی بر جمع‌آوری پول به صورت انفرادی و شخصی وجود دارد و اگر کسی بخواهد در این حوزه فعالیتی داشته باشد باید زیر مجموعه نهادهای رسمی و مجوزدار باشد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: فضای مجازی خیریه پلیس فتا افراد نیازمند معاون اجتماعی پلیس فتا افراد نیازمند فضای مجازی سرهنگ پاشایی جمع آوری پول شماره حساب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۸۰۰۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات عملیات پلیس علیه فروش سلاح و مهمات

 
به گزارش تابناک، سردار وحید مجید رئیس پلیس فتا فراجا با اعلام خبر آغاز طرح عملیات پلیس فتا برعلیه تبلیغ کنندگان فروش سلاح و مهمات در فضای مجازی اظهار داشت: همزمان با آغاز سال نو و در جهت پاکسازی و ارتقای امنیت فضای مجازی دو طرح عملیاتی ویژه پلیس فتا بر علیه تبلیغ‌کنندگان و فروشندگان سلاح، مهمات و اقلام ممنوعه و همچنین مقابله با پدیده ترویج خشونت و اراذل و اوباش در فضای سایبر در حال اجراست.

این مقام ارشد سایبری خبر داد: در این راستا ۳۴ کار گروه ویژه عملیاتی و اطلاعاتی در خصوص رصد تارنماهای مجرمانه و شناسایی مجرمان این دو حوزه که همواره پاکسازی و امنیت آن مورد درخواست هموطنان است، شروع به اجرای طرح کرده‌اند.

وی ادامه داد: بر اساس تجزیه و تحلیل و رصدهای صورت‌گرفته در فضای مجازی، بیش از ۹۰ درصد تبلیغات فروش و واگذاری سلاح، مهمات، افشانه و شوکر الکتریکی صرفا یک ترفند کلاهبردارانه از سوی مجرمان سایبری به جهت کلاهبرداری مالی از متقاضیان محسوب می‌شود و در حقیقت این افراد کلاهبردار هیچ‌گونه اقلامی نظیر سلاح، مهمات و غیره به درخواست‌کنندگان واگذار نخواهند کرد.

رئیس پلیس فتا فراجا با تاکید بر عزم جدی پلیس فتا در برخورد با این دو پدیده مخل امنیت و آرامش هموطنان در فضای مجازی، از کاربران خواست ضمن مشارکت با پلیس فتا در پاکسازی فضای مجازی، در صورت مشاهده موارد مشکوک و مجرمانه موضوع را از طریق شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ به پلیس فتا گزارش کنند.

 منبع: فارس

دیگر خبرها

  • کلاهبرداری از مردم با ادعای صدور کارت هوشمند بیمه سلامت
  • فیلم| واکنش کاربران مجازی به برخورد پلیس آمریکا با دانشجویان
  • پلیس علیه تبلیغ‌کنندگان سلاح در فضای مجازی
  • جزئیات عملیات پلیس علیه فروش سلاح و مهمات
  • کلاهبرداری از مالباخته در فضای مجازی
  • کلاهبرداری از دانش آموزان در پوشش فروش سئوالات کنکور 
  • کلاهبرداری از دانش آموزان در پوشش فروش سوالات کنکور
  • کلاهبرداری ۱۹۰ میلیارد تومانی با وعده خرید خودرو
  • ۵ صفحه مجازی هنجارشکن مسدود شد
  • ۵ صفحه مجازی به دلیل انتشار محتویات خلاف اخلاق و عفت عمومی مسدود شد