Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-30@07:45:40 GMT

سال گاو هم حریف خرس‌های بورس نشد

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۸۱۵۸۷

به گزارش بورس تابناک، برخلاف ۶ سال اخیر  که بازار سرمایه  فروردین ماه سبزی را پشت سر گذاشته امسال نخستین سالی است که شاخص بورس کار خود را جزء در روز آغازین،  منفی آغاز کرده است.

شایان ذکر است عده‌ای کارشناسان و متخصصان در حوزه بازار سرمایه مسبب چنین امری را مسائل سیاسی پیش رو می‌دانند که به همین منظور می‌توان به انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰، بازگشت ایران و آمریکا به برجام، کاهش نرخ ارز و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. اشاره کرد.

 حال ما برای بررسی بیشتر این امر و روند بازار سرمایه طی ماه های پیش رو با چند کارشناس بازار سرمایه به گفت و گو نشستیم.

رشدهای شارپی سال ۹۹ عامل ریزش بازار در  فروردین سال ۱۴۰۰

فردین آقا بزرگی در رابطه با دلایل اُفت بازار سرمایه در فروردین سال ۱۴۰۰ علی رغم سال‌های گذشته که با رشد مواجه بودند، اظهار کرد: این که بازار سرمایه به جز روز نخست کاری در سایر روزها منفی بود دلیل به رشد شارپی شاخص و سیر صعودی ارزش بعضی از صنایع طی سال ۹۹ باز می‌گردد.

او تصریح کرد: اغلب صنایع و شرکت‌ها علی رغم آنکه در سه ماه پایانی سال بازار با اصلاحات مواجه شد این صنایع باز هم نتوانستند ارزش واقعی خود را پیدا کنند.

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: مسئله دومی که بر بازار سرمایه اثر گذاشته است بحث مراودات سیاسی مانند بازگشت به برجام است، ناگفته نماند که چنین مسئله‌ای علاوه بر آنکه بر نرخ ارز  تاثیر می‌گذارد شرکت‌هایی که صنایعشان صادراتی و کامودیتی محور هستند را نیز تحت الشعاع خود قرار می دهد.

سال نکوی بورسی از بهارش پیداست!

آقا بزرگی بیان کرد: با توجه به تخصصی بودن بازار سرمایه نمی‌توان روند منفی یا مثبتی که طی یک بازه زمانی رخ می‌دهد را به کلیت بازار در طول سال نسبت داد  همانطور که سال ۹۹ شاهد بودیم که بازار سرمایه علی رغم رشدهایی که در ابتدا سال با آن مواجه بود در پایان سال با روند نزولی مواجه شد.

او گفت: قراردادی که ایران با چین بسته است می‌تواند دو تاثیر بر بازار سرمایه بگذارد، به طور مثال اگر ما بخواهیم سکوهای نفتی را در عوض سرمایه گذاری چینی‌ها در کشور به شمار بیاوریم این به طور قطع به سبب کاهش تقاضا در واردات سبب کاهش نرخ ارز خواهد شد، اما اگر این قرار داد اجرایی نشود کماکان به دلیل عدم تناسب عرضه و تقاضا با افزایش نرخ ارز مواجه خواهیم بود.

نرخ ارز امسال اثر چندانی بر ماهیت بورس نمی گذارد

این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: نرخ ارز بیشترین تاثیر را در سال گذشته داشته است، اما امسال بنظر می‌رسد با توجه به سناریوهای پیش رو نرخ ارز تاثیر چندانی بر بازار سرمایه نخواهد داشت، پس سهامداران نباید چندان نگران باشند.

آقا بزرگی تصریح کرد: تا دوران پایانی دولت وقت، استراتژی اقتصادی تغییر نخواهد کرد و بازار سرمایه محلی خواهد بود که دولت از طریق آن  به جبران کسری بودجه اش بپردازد.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: شکل دامنه نوسان به راحتی سبب خواهد شد که دولت به خواسته خود دست یابد ناگفته نماند که محوریت دولت در سال ۱۴۰۰ نیز فروش اوراق از طریق بازار سرمایه است که تا پایان این دولت ادامه خواهد داشت.

علت تغییر دامنه نوسان  چه بود؟

مصطفی صفاری کارشناس بازار سرمایه درمورد دلایل اُفت بازار سرمایه در هفته‌های آغازین بازار سرمایه در سال۱۴۰۰ بر خلاف سال‌های گذشته، گفت: عاملی که سبب شد تا دامنه نامتغارن تغییر کند بی اعتمادی‌ها و عدم شفافیت‌های اطلاعاتی بود، اما شاهدیم که هنوز علی رغم اقدامات صورت گرفته شرکت‌ها اطلاعاتشان را منتشر نکرده اند، همین عاملی شده تا باز هم  بازار روندش نزولی باشد.

او بیان کرد: یکی دیگر از بحث‌هایی که بازار سرمایه را تحت الشعاع قرار داده بحث برجام و مراودات سیاسی مثل قرارداد ایران و چین است، همچنین باید اشاره کرد که  بحث نرخ ارز چندان بر بازار سرمایه تاثیر چندانی ندارد به سبب آنکه اگر این عمل اثر چندانی داشت سهام‌های پتروشیمی و صادراتی نباید با اُفت مواجه می‌شدند.

بازار سرمایه در خرداد ماه با رشد مواجه خواهد شد؟

این کارشناس بازار سرمایه گفت: تا اواخر خرداد۱۴۰۰ بازار سرمایه با رشد ۳۰ درصدی مواجه خواهد شد پس سهامدارانی که در این بازار حضور دارند در فروش سهام خود تعجیل نکنند.

او گفت: انتخابات بر بازار سرمایه تاثیر خواهد گذاشت به گونه‌ای که روند صعودی و نزولی شاخص را رئیس جمهور بعدی مشخص خواهد کرد.

بورس فروردین خود را امسال متمایز شروع کرد

کوروش آسایش کارشناس بازار سرمایه در رابطه با دلایل اُفت بازار سرمایه در فروردین سال ۱۴۰۰ به رغم روند نزولی سال‌های گذشته، اظهار کرد: طی چند سال گذشته این نخستین سالی بوده است که روند بازار سرمایه نزولی شده  ناگفته نماند که حتی بازارهای سهام در جهان نیز پس از تعطیلات تا حدودی با رشد کار خود را آغاز می کنند.

او افزود: بازار سرمایه امسال بر خلاف سال‌های گذشته عمل کرده است که این مسئله می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد به طور مثال بازار تا سال گذشته تخصصی بوده، اما از سال ۹۹ طی تبلیغاتی که توسط دولت صورت گرفت سبب شد افرادی وارد بازار شوند که بازار را نمی‌شناختند.

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: افرادی که اکنون در بازار سرمایه هستند اعم از سهامداران تازه وارد یا قدیمی دچار یکسری تلاطم‌هایی شدند به طور مثال آنکه نمی‌دانند بعد از روی کار آمدن رئیس جمهور بعدی روند بازار چگونه پیش خواهد رفت یا آنکه ایران به برجام بازمی گردد یا خیر؟ همین مسائل سبب شده تا بازار با التهاب مواجه شود.

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: اکنون به دلایل مذکور در بازار سهام خریدار چندانی مانند سال‌های گذشته وجود ندارد که توقع داشته باشیم که شاخص روند صعودی در پیش گیرد.

بازار سهام  در مسیر پیروزی به نسبت سایر بازار های موازی

آسایش بیان کرد: از لحاظ متغیرهای اقتصادی که وجود دارد سهم‌های حاضر در بازار روی ارزش‌های واقعیشان معامله می‌شوند، اما اگر بخواهیم بگوییم که بازار طی امسال با رشد مواجه خواهد شد یا خیر؟ باید اتفاقات سیاسی را بررسی کنیم، اما به عقیده بنده بازار سهام در امسال به نسبت بازارهای موازی با رشد بیشتری مواجه خواهند شد.

در پایان باتوجه به صحبت های کارشناسان امیدواریم که علی رغم آنکه بازار کار خود را در فروردین امسال برخلاف سال های گذشته منفی آغاز کرد  اما آخر سال سود خوبی را برای سهامدارانش در پی داشته باشد اما در این بین  نباید نقش مسئولان بازار سرمایه و وزارت اقتصاد را در هدایت کشتی بازار سرمایه نادیده گرفت.

 

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع: تابناک

کلیدواژه: اعمال ماه شعبان حمید صفت تولید پشتیبانی ها مانع زدایی ها سند همکاری 25 ساله ایران و چین کارت اعتباری سهام عدالت بازار سرمایه دامنه نوسان نرخ ارز اعمال ماه شعبان حمید صفت تولید پشتیبانی ها مانع زدایی ها سند همکاری 25 ساله ایران و چین کارت اعتباری سهام عدالت کارشناس بازار سرمایه بازار سرمایه بازار سرمایه بر بازار سرمایه سال های گذشته سال ۱۴۰۰ خواهد شد نرخ ارز علی رغم سال ۹۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۸۱۵۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌نیازهای تحقق شعار سال در مناطق آزاد

یک کارشناس مرکز پژوهش‌های مجلس راهکار تحقق شعار سال در مناطق آزادی تجاری - صنعتی را بازنگری در اهداف، سازوکار تأمین منابع و ایجاد زیرساخت‌های مناسب عنوان کرد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، حسام محمدی‌ فر کارشناس مرکز پژوهش‌های مجلس در خصوص نقش مناطق آزاد در راستای تحقق شعار سال گفت: یکی از اهداف ایجاد مناطق آزاد، تولید و صادرات است، امری که با ایجاد زیر ساخت‌های مناسب فرایند‌های آن تسهیل خواهد شد.

وی افزود: اما به‌مرورزمان بنا به دلایلی از جمله شیوه‌نامه ایجاد مناطق آزاد، عدم تأمین منابع پایدار، وابستگی به فروش زمین جهت تأمین منابع و ساخت مناطق آزاد در نقاط محروم، عملاً تولید و صادرات به اهداف ثانویه تبدیل شدند.

به گفته این کارشناس مرکز پژوهش‌های مجلس، در حال حاضر اهداف اصلی این مناطق به گردشگری، محرومیت‌زدایی و ایجاد دانشگاه‌های بین‌المللی خلاصه شده است.

محمدی فر ادامه داد: اگر تولید، صادرات، جذب سرمایه‌گذاری خارجی و انتقال فناوری‌های پیشرفته جزء اهداف اصلی مناطق آزاد قرار می‌گرفت، در کنار آن اهدافی مانند محرومیت‌زدایی نیز محقق می‌شد.

راهکار تحقق شعار سال در مناطق آزاد؛ بازنگری در اهداف و سازوکار تأمین منابع

این کارشناس مرکز پژوهش‌های مجلس بر بازنگری اهداف مناطق آزاد تأکید و اعلام کرد: نقش‌آفرینی مناطق آزاد در راستای شعار سال به بازنگری در اهداف، سازوکار تأمین منابع مالی و حتی شیوه اداره آن بستگی دارد، همچنین باید این مناطق را بر اساس مزیت‌هایشان دسته‌بندی کنیم، به بیانی هر منطقه روی یک فعالیت تخصصی متمرکز شود.

محمدی فر ادامه داد: به طور مثال مناطق آزاد باید در حوزه‌هایی مانند پوشاک، توسعه انرژی، پتروشیمی و... دسته‌بندی شوند، در ادامه بر تکمیل زنجیره تأمین و توسعه آنان تمرکز داشت، اما در حال حاضر به سبب تمایل سرمایه‌گذاران، مجوزهایی در مناطق مدنظر آن‌ها صادر می‌شود، این موضوع باعث هدررفت منابع و نیز عدم تحقق ارزش‌افزوده در مناطق آزاد خواهد شد.

این کارشناس به اشاره به نقش 1 الی 2 درصدی مناطق آزاد در تولید کشور ادامه داد: در سال‌های اخیر برخلاف ادعاها، تراز تجاری این مناطق منفی بوده و به دلیل عدم شفافیت، آمارهای اعلامی از سوی مدیران این مناطق، قابل‌استناد نیست.

اشتغال و سرمایه‌گذاری خارجی حداقلی در مناطق آزاد

محمدی در خصوص سهم اشتغال و سرمایه‌گذاری خارجی مناطق آزاد تجاری گفت: این مناطق میزان بسیاری کمی از آمار کل اشتغال یعنی حدود 5 درصد را به خود اختصاص داده‌اند، همچنین سرمایه‌گذاری خارجی نیز به‌عنوان یکی از اهداف اصلی مناطق زیر 10 درصد بوده است.

وی افزود: به‌طورکلی اهداف در نظر گرفته شده برای مناطق آزاد، همگی به‌صورت محدود و در حد چند درصد محقق شده است، درصورتی‌که مناطق آزاد کشورهایی مانند چین و امارات بخش قابل‌توجهی از تجارت، صنعت و GDP  کل کشور را به خود اختصاص داده‌ است.

محمدی فر ادامه داد: از طرفی این کشورها سیاست‌هایی را به‌صورت آزمایشی در این مناطق اجرا می‌کنند و اگر نتیجه خوبی داشت، آن را به سایر نقاط کشور تعمیم می‌دهند؛ اما در کشور ما هیچ‌کدام از این موارد در خصوص مناطق آزاد اجرا نشده است.

شفافیت حداقلی در مناطق آزاد

این کارشناس مرکز پژوهش‌های مجلس ضمن اشاره به عدم شفافیت آماری و یکپارچگی مناطق آزاد اظهار داشت: بر اساس برنامه راهبردی سلامت نظام اداری و مقابله با فساد، مناطق آزاد باید آمارهای خود را به‌صورت منظم برای دستگاه‌های ذی‌ربط و عموم منتشر می‌کردند. اما در حال حاضر سازوکار تولید آمار این مناطق معیوب است، از طرفی اگر شفاف شوند عملکرد قابل دفاعی نخواهند داشت.

وی افزود: همچنین ممکن است سرمایه‌گذاران به مدیران مناطق آزاد بگویند که به طور مثال قصد دارند یک میلیارد دلار سرمایه‌گذاری انجام دهند. سپس مسئولان مناطق آزاد در مصاحبه می‌گویند که ما این مقدار سرمایه جذب کردیم، درحالی‌که این آمار سرمایه جذب شده نیست به بیانی اظهارنظر کلامی ملاک نبوده و آمارهای واقعی سرمایه‌گذاری تحقق‌نیافته است.

علت‌یابی سرمایه‌گذاری اندک در مناطق آزاد

محمدی فر پیرامون سرمایه‌گذاری اندک در مناطق آزاد گفت: ازآنجایی‌که مناطق آزاد عموماً در شهرهای محروم ایجاد شده‌اند، طبیعتاً سرمایه‌گذاران سرمایه خود را جایی نمی‌برند که برای رفت‌وآمد دچار سختی شوند، همچنین در برخی از مناطق زیرساخت‌هایی از قبیل آب، برق، گاز و... وجود ندارد؛ بنابراین مناطق آزاد باید از زیرساخت‌های کافی برای جذب سرمایه برخوردار باشند.

این کارشناس مرکز پژوهش‌های مجلس ادامه داد: از طرفی افراد به ریسک سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد نیز توجه می‌کنند. متأسفانه در کشور ما ریسک سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد به علت مسائلی همچون تغییر مکرر قوانین و مقررات، تحریم‌ها و تغییر کوتاه‌مدت مدیران این مناطق، تا حدودی بالاست.

وی با بیان اینکه مناطق آزاد نگاه زنجیره‌ای برای به‌صرفه کردن تولید ندارند، اظهار داشت: به طور مثال در یکی از منطقه آزاد کشور، روغن‌موتور و pvc تولید می‌شود، درصورتی‌که اگر واحدهای تولیدی لوازم‌خانگی یا پوشاک راه‌اندازی می‌شد، این امکان فراهم بود با جذب سرمایه‌گذار در این دو بخش، اتفاقات مثبتی رخ دهد.

محمدی فر در پایان بیان کرد: ازآنجایی‌که برنامه‌ای برای ایجاد زنجیره تولید در مناطق آزاد وجود ندارد، براین‌اساس سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد به‌صرفه نیست، درواقع افراد، سرمایه خود را به شهرک‌های صنعتی (نظیر شهرک‌های صنعتی اطراف تهران) که زنجیره تولید شکل‌گرفته و دسترسی به نیرو کار وجود دارد، هدایت می‌کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کوچ نقدینگی از بازار طلا و ارز به بازار سرمایه/ بورس جذاب شد
  • چشم انداز سرمایه گذاری در بورس مثبت است
  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه | افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه
  • پیش‌نیازهای تحقق شعار سال در مناطق آزاد
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید