Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  همشهری، هنگامی که از سوی برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی اعلام شد که گوگل در حال شناسایی آی‌پی‌های ایرانی است و کاربران ایرانی حتی با وی‌پی‌ان هم نمی‌توانند به بعضی از سرویس‌ها دسترسی داشته باشند، پرسش‌های متفاوتی در مورد این اقدام گوگل مطرح شد.

همچنین کسانی که طرفدار معادل‌های بومی در این زمینه بودند دستاویزی یافتند تا بار دیگر بر طبل محدودیت و بستن بکوبند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در این میان، بعضی از کارشناسان حوزه آی‌تی و امنیت اطلاعات بر این باورند که این اقدام گوگل برای هدف قرار دادن ایران نبوده و در واقع ایران به‌طور ناخواسته در تور افتاده است.

روش تشخیص آی‌پی‌های ایرانی

یکی از پرسش‌هایی که اکنون مطرح می‌شود این است که گوگل چگونه می‌تواند آی‌پی‌های ایرانی را تشخیص دهد و از ارائه سرویس به کاربران ایرانی جلوگیری کند؟

یاشار شاهین‌زاده که کارشناس امنیت اطلاعات است به تجربه شخصی خود اشاره می‌کند و می‌گوید: فرض کنیم که گوگل از طریق آی‌پی می‌تواند کاربران ایرانی را تشخیص دهد. من وقتی خط‌های یکی از اپراتورهای اصلی را چک می‌کنم ۲ ورژن به نام‌های آی‌پی ورژن ۴ و آی‌پی ورژن ۶ را مشاهده می‌کنم.

این کارشناس حوزه آی‌تی با اشاره به اینکه در هنگام اتصال نمی‌تواند به ورژن ۶ وصل شود، می‌گوید که با این حال، با ورژن ۴ مشکلی ندارم.

به‌گفته شاهین‌زاده، گوگل آنالیتیکس هم در دسترس نبود که با بررسی متوجه وجود آی‌پی ورژن۶ در این سرویس می‌شود. این کارشناس امنیت اطلاعات از این اتفاق نتیجه می‌گیرد که یکی از دلایل می‌تواند افشای اطلاعات (IP Leak) وی‌پی‌ان‌های ما باشد.

سایر روش‌های شناسایی

پس از شناسایی کاربران از طریق آی‌پی، موارد دیگری هم می‌تواند مورداستفاده گوگل برای شناسایی قرار بگیرد.

شاهین‌زاده به شواهدی اشاره می‌کند که گوگل از طریق آی‌پی نمی‌تواند کاربران ایرانی را تشخیص دهد، به‌گفته او، «در این موارد حتی افشای اطلاعات وجود نداشته، اما گوگل دسترسی کاربر را محدود کرده است. این موضوع با روش‌های شناسایی دیگر مانند تایم زون، لاگین و جی‌پی‌اس امکان‌پذیر است».

توصیه برای امنیت

اکنون مهم‌ترین پرسش کاربران این است که در شرایط فعلی چه کنیم تا هم دسترسی امن داشته باشیم و هم بتوانیم از سرویس‌های دارای محدودیت استفاده کنیم؟

شاهین‌زاده در ابتدا تجربه ‌خود را توصیه می‌کند و می‌گوید که یک سرور دارد که با آن کار می‌کند، روی آن وی‌پی‌ان دارد و آی‌پی آن هم پاک است. با این حال ممکن است این روش برای بسیاری از کاربران مقرون‌به‌صرفه نباشد. پس چه باید کرد؟

شاهین‌زاده می‌گوید: «بهتر است تعدادی از دوستان و آشنایان با مشارکت هم اقدام به این کار کنند تا هزینه‌ها سرشکن شود.» او وی‌پی‌ان‌های موجود را توصیه نمی‌کند، چون بر این باور است که بعضی از آنها بدافزار هستند، با این حال به کسانی که با جی‌میل کار می‌کنند توصیه می‌کند که از داده‌های خود بک‌آپ بگیرند. کاربران برای این کار می‌توانند به بخش take out در گوگل مراجعه کنند و کل داده‌های خود را بیرون بکشند.

 تبدیل شدن به خواست همگانی

بسیاری از مسئولان، کاربران و حتی طرفداران فیلترینگ، این اتفاق را نوعی تحریم جدید عنوان کردند.

امیر ناظمی، معاون وزیر ارتباطات و فناوری در توییتر نوشت: «اعتراض مدنی همیشه مخاطبش دولت نیست؛ گاهی مخاطبش همان کسانی است که بهانه می‌سازند! اینترنت آزادانه و بدون سلسله‌مراتب حق شهروندی ماست، باید اعتراض کرد به هر چیزی که سد آن شود! روابط بین‌الملل پیش‌نیاز توسعه است و هر چیزی که مانع روابط بین‌الملل باشد، مانع از حقوق شهروندی است.»

چندین‌ماه پیش گیت‌هاب هم رفتار مشابهی با کاربران ایرانی داشت اما اعتراض‌ها باعث شد تا دسترسی ایرانی‌ها به این پلتفرم بار دیگر باز شود.

شاهین‌زاده هم می‌گوید: «من دقیقا نمی‌دانم چرا این اتفاق افتاده، اما به‌نظر می‌رسد که گوگل در مورد ایران کار جدیدی نکرده است. به‌عنوان مثال، شاید قصد فعال کردن یک فیچر را داشته و این اتفاق به‌طور ناخواسته رخ داده یا فرضا در قسمتی که هویت افراد را تشخیص می‌دهد، سیستم خود را ارتقا داده است تا ورودها را برای کسانی که با وی‌پی‌ان محدودیت‌ها را دور می‌زنند سخت‌تر کند، اما لزوما هدفش ایران نبوده و ما ناخواسته در این تور گرفتار شده‌ایم.»

 هنگامی که موضوع شناسایی آی‌پی‌های ایرانی از سوی کاربران ایرانی مطرح شد، تعدادی از کسانی که طرفدار فیلترینگ، پلتفرم‌ها و بومی‌سازی همه‌چیز هستند بار دیگر خواسته‌های خود را به این بهانه تکرار کردند. این در حالی است که شاهین‌زاده می‌گوید: اگرچه ساخت هواپیمای مسافری اقدامی مطلوب تلقی می‌شود، اما لزوما به این معنی نیست که توانایی ساخت چنین وسیله‌ای وجود دارد.

 او به محدودیت‌هایی چون ساخت قطعات، دانش لازم و نیروی متخصص اشاره می‌کند و ادامه می‌دهد: شاید بتوانیم چیزی شبیه گوگل بسازیم اما آنچه در شرایط فعلی و با امکانات موجود ساخته می‌شود، بسیار محدودتر از گوگل خواهد بود و انتظارات کاربران را برآورده نمی‌کند. به‌گفته او، این در حالی است که ما تجربه گیت‌هاب را داشتیم و سرویس‌های ایمیل مایکروسافت بسیار قدرتمند و امن هستند که می‌توانند جایگزین گوگل شوند.

کد خبر 593043 برچسب‌ها شرکت گوگل

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: شرکت گوگل آی پی های ایرانی کاربران ایرانی شاهین زاده سرویس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۸۱۷۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاکسازی غزه از آوار و بمب‌، ۱۴ سال طول می‌کشد

  

به گزارش­ سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما روزنامه گاردین در پایگاه اینترنتی خود در تحلیلی به قلم، اما گراهام هریسون نوشت: یک مقام ارشد امور مین زدایی سازمان ملل گفت: جنگ اسرائیل در غزه ۳۷ میلیون تن آوار ایجاد کرده که بخش زیادی از آن با بمب‌های منفجر نشده همراه است که پاکسازی آنها ممکن است بیش از یک دهه طول بکشد.

پهر لودمار، رئیس سابق سرویس مبارزه با مین گذاری سازمان ملل در عراق در یک کنفرانس خبری گفت: تقریباً هفت ماه از این جنگ می‌گذرد و به طور متوسط ۳۰۰ کیلوگرم آوار در هر متر مربع زمین در غزه ایجاد شده است.

وی گفت: بر اساس [مقدار] فعلی آوار در غزه، برای پاکسازی آنها، با ۱۰۰ کامیون ۱۴ سال کار لازم است. 

او افزود: با ادامه این جنگ، تخمین زدن مدت زمان پاکسازی غیرممکن است.

لودمار گفت: اسرائیل به دلیل شدت بمباران غزه که بخش‌های وسیعی از نوار غزه را به ویرانه تبدیل کرده است، متهم به «غیرقابل سکونت کردن یک منطقه» شده است.

۶۵ درصد از ساختمان‌های ویران شده در غزه مسکونی بودند.

به دلیل خطر وجود خمپاره، موشک یا سایر سلاح‌های مدفون شده در ساختمان‌های فروریخته یا آسیب دیده، روند پاکسازی و بازسازی آهسته و خطرناک خواهد بود. به طور متوسط حدود ۱۰ درصد از سلاح‌ها در زمان شلیک منفجر نشدند و باید توسط تیم‌های مین زدایی از میان برداشته شوند.

دیگر خبرها

  • دو محصول ایرانی به جمع فینالیست‌های جشنواره صنعت بازی منا پیوست
  • دیپلمات ایرانی: جنبش دانشجویی در خط مقدم اعتراض‌ به حامیان نسل‌کشی در غزه است
  • پاکسازی غزه از آوار و بمب‌، ۱۴ سال طول می‌کشد
  • واکنش کاربران ایرانی به خیانت اردن
  • شناسایی ۲۸۹ محدوده معدنی راکد و غیرفعال در آذربایجان‌غربی
  • هوش مصنوعی گوگل معلم زبان انگلیسی می‌شود
  • یک ایرانی از کشتی المپیک کنار گذاشته شد / تنبیه فوری فدراسیون جهانی
  • شناسایی ۲۸۹ محدوده معدنی راکد و غیرفعال در آذربایجان غربی
  • گوگل ۲۰ کارمند دیگر را به علت حمایت از مظلومان غزه اخراج کرد
  • همسر سرمربی سپاهان کیست؟ این دختر ایرانی دل و دین ژوزه مورایس را برد!