Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-04@07:11:10 GMT

کشاورزان به توصیه‌های هواشناسی توجه کنند

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۸۱۷۶۰

کشاورزان به توصیه‌های هواشناسی توجه کنند

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، توصیه‌های اداره کل هواشناسی چهارمحال و بختیاری به بهره برداران بخش کشاورزی را در این بسته خبری ببینید:

بیشتر بخوانید

پیش بینی کاهش دمای هوا در چهارمحال و بختیاری

۱- انجام آبیاری مزارع با توجه به نیاز آبی گیاهان.
۲- کوددهی سرک مزارع (گندم، جو، کلزا و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..) همراه با آب آبیاری جهت تقویت رشد رویشی و زایشی.
۳- مبارزه با علف‌های هرز مزارع کلزا و غلات در ساعات بدون باد و گرم روز.
۴- پایش سن گندم در مزارع غلات و در صورت مشاهده، اطلاع به کارشناسان جهاد کشاورزی.
۵- پایش شته مومی در مزارع کلزا.
۶- تنظیم و کنترل دما، رطوبت و تهویه گلخانه‌ها و سالن‌های پرورش قارچ با توجه به کاهش دما.
۷- بازدید از سازه و پوشش گلخانه‌ها و مستحکم نمودن آن‌ها با توجه به وزش باد‌های نسبتاً شدید طی روز‌های گذشته.
۸- مبارزه با شانکر درختان میوه (گردو) پیش از باز شدن گل‏ ها.
۹- حذف شاخه ‏های آلوده به سرشاخه‏ خوار هلو و خشکیده و جمع آوری و خارج نمودن شاخه‏‌های شکسته وهرس شده و میوه‏‌های آلوده به آفات (زنبور مغزخوار) از سطح باغ و انجام بهداشت عمومی باغات.
۱۰- تقویت و کوددهی باغات با ترکیبات پتاسه، فسفره، بُر و روی جهت مقاومت به سرمای دیررس بهاره و کاهش خسارت سرمازدگی.
۱۱- انجام آبیاری باغات با توجه به نیاز آبی درختان.
۱۲- انجام محلول ‏پاشی باغات در ساعات بدون باد.
۱۳- انجام تدابیر لازم باغداران (به‏ ویژه بادام کاران) جهت کنترل سرمازدگی دیررس بهاره درصبح دوشنبه (به ‏ویژه در مناطق شمالی استان)، از جمله استفاده از کود دامی پای درختان، تداوم افزایش رطوبت در باغات توسط روش‌های مختلف آبیاری، ایجاد مه دود، روشن کردن بخاری.
۱۴- تنظیم دما، رطوبت و تهویه دامداری‌ها و مرغداری‌ها با توجه به نوسانات دمایی.
۱۵- عدم چرای دام‌ها در مراتع با توجه به خیس بودن زمین و جهت جلوگیری از تخریب مراتع.
۱۶- انتقال کندو‌های زنبور عسل به نزدیکی باغات جهت تغذیه و گرده‏افشانی.
۱۷- حفاظت از کندو‌ها در برابر وزش باد و سرما.
۱۸- تنظیم جیره غذایی ماهیان سردآبی با توجه به نوسانات دمایی.
۱۹- پاک سازی و بهداشت استخر‌های پرورش ماهی با توجه به وزش باد‌های نسبتاً شدید و بارندگیطی روز‌های گذشته.

انتهای پیام/ف

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بخش کشاورزی وضعیت هوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۸۱۷۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبارزه شیمیایی با آفات مزارع گندم و جو مازندران

سرپرست مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران گفت: با انجام مبارزه شیمیایی با علف‌های هرز و بیماری و آفات گندم و جو مبارزه در ۱۵۴ هزار هکتار انجام شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، فرید بیگی سرپرست مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران درباره مبارزه شیمیایی با عوامل بیماریزا مزارع گندم و جو استان مازندران اظهار داشت: از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون با آفات و بیماری‌ها و علف‌های هرز گندم و جو در سطح 154 هزار و 161 هکتار از مزارع گندم و جو استان مبارزه شیمیایی شد.

وی با بیان اینکه مبارزه شیمیایی با آفات و بیماری‌ها و علف‌های هرز در 138 هزار و 515 هکتار مزارع گندم استان، انجام شد تصریح کرد: در مبارزه با آفات سموم مالاتیون، دورسبان، سایپرمترین، متالدهاید، کنفیدور در 5 هزار و 625 هکتار مزارع گندم استان انجام شد.مبارزه در 5 هزار و 232 هکتار علیه حلزون، 53 هکتار با کرم مفتولی و در 340 هکتار با سوسک سیاه زابروس بود. 

سرپرست مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران ادامه داد: مبارزه با علف‌های هرز پهن برگ هم در 20 هزار و 859 هکتار انجام شده بطوریکه کشیده برگ‌ها در 23 هزار و 809 هکتار انجام شد.مبارزه با علف‌های هرز مزارع گندم استان با استفاده از سموم توفوردی، آکسیال،تیفیس، آتلانتیس گرانستار، پوماسوپر، لنتو، آپیروس، آتللو و ویکیلیس صورت گرفت.

بیگی بیان کرد: مبارزه با بیماری‌های گندم با مصرف 66 هزار و 403 لیتر/کیلو سموم رکس، تیلت، فولیکو، آلتو، اینور در 66 هزار و 713 هکتار مزارع گندم استان انجام شد. مبارزه با بیماری زنگ زرد در 20 هزار و 719 هکتار انجام شد و با سپتوریوز برگی هم در هزار و 477 هکتار مبارزه انجام شد.

سرپرست مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران میزان مبارزه با سفیدک سطحی را در 15 هزار و 158 هکتار بیان کرد و با تاکید بر اینکه در فوزاریوم خوشه  18 هزار و 806 هکتار مبارزه شده، مبارزه با زنگ قهوه‌ای را در 640 هکتار عنوان کرد و به ترتیب مبارزه با بیماری لکه خرمایی را در 744 هکتار و توام را در در 9 هزار و 169 هکتار از مزارع گندم استان عنوان کرد.

وی گفت: از ابتدای سال زراعی 1403-1402 تاکنون مبارزه شیمیایی با آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز در 15 هزار و 649 هکتار مزارع جو استان انجام شد.مبارزه شیمیایی با آفت حلزون در هزار و 272 هکتار مزارع جو استان انجام شده است. تاکنون با علف‌های هرز کشیده برگ در 2 هزار و 389 هکتار مبارزه شده و مبارزه با علف پهن برگ در 2 هزار و 379 هکتار انجام شد.

وی گفت: مبارزه با لکه خرمایی در 622 هکتار، زنگ زرد در 731 هکتار، بیماری‌ سفیدک سطحی هم در هزار و 42 هکتار، سپتوریوز برگی در 392 هکتار و فوزاریوم در 865 هکتار انجام شد.

سرپرست حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران مبارزه با زنگ قهوه‌ای را در 12 هکتار و مبارزه توام را در 859 هکتار از مزارع جو استان عنوان کرد که مبارزه شیمیایی انجام شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تخریب جاده‌های بین مزارع و عشایری شهرستان آبدانان بر اثر سیلاب
  • لزوم مبارزه با بیماری زنگ زرد را در مزارع گندم و جو
  • لزوم توجه به توسعه باغات زیتون در شهرستان رودبار
  • آغاز کشت گسترده سیب‌زمینی در اراضی کشاورزی
  • وزش تندبادهای موقتی در اردبیل پیش بینی می شود
  • مبارزه شیمیایی با آفات مزارع گندم و جو مازندران
  • کشاورزان بوشهری مراقبت‌های بعد از بارندگی در مزارع را جدی بگیرند
  • برداشت توت فرنگی از مزارع مازندران (فیلم)
  • جوانه زدن ۷۵ درصد محصول باغات دیم زمین‌های شیب دار شهرستان اردل
  • پیش بینی برداشت ۴٠٠هزار تن گندم از مزارع استان ایلام