Web Analytics Made Easy - Statcounter

روستای "کنگ" یکی از صدها روستایی است که طی چند سال گذشته با مشارکت مردم نه تنها از جمعیت آن کاسته نشده، بلکه هر روز شاهد بالا رفتن مهاجرت معکوس به این روستای زیبا و تاریخی هستیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح توس؛ روستا به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین پایگاه‌های تولید مواد غذایی نقش بی‌بدیلی در رفع نیازهای اساسی کشور بر عهده دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس آمار ۹۰% محصولات کشاورزی در روستاها تولید می‌شود و در صورت تضعیف روستاها، زنجیره غذایی مردم به خطر می‌افتد.

متأسفانه طی یک دهه گذشته به دلیل خشک‌سالی‌های متوالی و با اعمال برخی سیاست‌های اشتباه از سوی دولت شاهد تشدید مهاجرت از روستاها به مناطق شهری بودیم که این امر باعث ایجاد مشکلات فراوان در تأمین مواد غذایی و ایجاد حاشیه شهر در کلان‌شهرها شده است.

اما آیا تنها دولت مقصر خالی شدند روستاها بوده یا عوامل دیگری نیز در این امر دخیل است. روستای کنگ که به ماسوله خراسان معروف است یکی از صدها روستایی است که طی چند سال گذشته با مشارکت مردم نه تنها از جمعیت آن کاسته نشده، بلکه هر روز شاهد بالا رفتن مهاجرت معکوس به این روستای زیبا و تاریخی هستیم.

جواد نیک سیر، دهیار روستای کنگ در گفت‌وگو با صبح توس، اظهار کرد: اصلی‌ترین نیازهای هر منطقه داشتن زیرساخت‌های اولیه در قسمت‌های مختلف است از این رو خوشبختانه ۷۰ درصد مردم روستای کنگ مشارکت جدی در احیا و پیشبرد امورات عمرانی و زیر ساختی روستا دارند و اگر این مشارکت وجود نداشت تاکنون روستای کنگ مانند بسیاری از روستای دیگر خالی از سکنه شده بود.

وی ادامه داد: اگر به ده سال گذشته روستای کنگ نگاه کنیم، می‌بینیم این روستا گاز و آب لوله‌کشی نداشته و حتی فاقد جاده آسفالته بوده و در بخش حمل‌ونقل عمومی امکانات ویژه‌ای نداشته است که اکثر این مشکلات با مشارکت و همراهی اهالی روستا به طور کامل برطرف یا در حال حل شدند است.

نیک سیر با تأکید بر اینکه تمامی اقدامات انجام شده در روستای کنگ با مشارکت مردم انجام شده، گفت: یکی از مشکلات کنگ در بخش آب آشامیدنی و فاضلاب بوده زیرا به دلیل اینکه انشعابات داخل روستا در سال ۵۶ صورت گرفته دچار فرسودگی شده بود که سال گذشته به دنبال گاز کشی این روستا مجبور به جمع‌آوری شبکه فرسوده آب آشامیدنی شدیم.

دهیار روستای کنگ ادامه داد: در ادامه از هر خانواده چیزی حدود یک میلیون تومان برای خرید لوله‌های فاضلاب جمع‌آوری و با مشارکت مردم حفاری‌های مورد نیاز برای انتقال لوله‌های آب و فاضلاب انجام شد و در حال حاضر چیزی حدود ۷۰۰ متر از روستا لوله‌کشی آب و فاضلاب شده است اما همچنان نیازمند ۲ کیلومتر دیگر لوله‌کشی آب و فاضلاب هستیم که امیدواریم با مشارکت مردم و دولت این امر هرچه سریع‌تر محقق شود.

وی تصریح کرد: جمعیت ساکن در روستای کنگ در سال ۹۰ چیزی حدود ۷۹۹ خانوار بوده و در سرشماری سال ۹۵ این تعداد به رقم ۴۳۳ خانوار با ۱۴۶۳ نفر جمعیت رسیده که بیانگر کوچ اهالی به مناطق شهری است اما خوشبختانه از سال ۹۵ تاکنون به دلیل مشارکت مردم در پیشرفت و آبادانی روستا دوباره شاهد بازگشت جمعیت و مهاجرت معکوس به کنگ هستیم.

نیک سیر با اشاره به اینکه از سال ۹۳ تاکنون هر سال بین ۱۰ تا ۱۵ خانوار به جمعیت کنگ افزوده شده است، گفت: شغل اکثر مردم کنگ کشاورزی، باغداری و دام‌پروری است اما با توجه به اینکه کنگ روستایی تاریخی و دیدنی است از ۳ سال گذشته سرمایه‌گذاری خوبی در بخش گردشگری آن شده است که به دنبال آن‌همه ساله هزاران مسافر به این روستای دیدنی می‌آیند و باعث رونق اقتصاد کنگ شده است.

دهیار روستای کنگ خاطر نشان شد: پیش از این اهالی روستا در حوزه حمل‌ونقل نیز با مشکل مواجه بودند که این مشکل نیز با مشارکت مردم و با اختصاص چند دستگاه اتوبوس حل شد و در حال حاضر جابه‌جایی اهالی بر اساس سرفاصله زمانی مشخص در طول روز انجام می‌شود.

وی افزود: چند سال گذشته در خصوص آسفالت جاده روستایی کنگ به نغندر و خیابان‌های داخل روستا نیز با مشکل مواجه بودیم که موفق شدیم با دریافت ۶۰۰ تن قیر رایگان از دولت و جمع‌آوری مشارکت‌های مردمی مشکل آسفالت این منطقه را نیز برطرف کنیم.

نیک سیر با تأکید بر اینکه مردم پررنگ‌ترین نقش را در آبادانی روستای کنگ ایفا کرده‌اند، عنوان کرد: برای انتقال فیبر نوری به این روستا جهت راه‌اندازی اینترنت پر سرعت، مردم روستا بخش حفاری آن را بر عهده گرفتند و هم‌اکنون این روستا دارای اینترنت پر سرعت شده است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: مهاجرت معکوس مشارکت مردم روستای کنگ سال گذشته نیک سیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۸۲۰۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره مندی روستای «سرپله» آبدانان از آب آشامیدنی سالم و پایدار

محمد محمدی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: با اتمام عملیات لوله‌گذاری شبکه توزیع آب این روستا به طول ۷ کیلومتر، نصب انشعابات آب روستا آغاز شد که ظرف چند روز آینده به اتمام می‌رسد.

وی افزود: این پروژه از محل پروژه‌های جهاد آبرسانی، با همکاری آبفای استان و با استفاده از ظرفیت قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) و بسیج سازندگی سپاه استان در حال انجام است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تصریح کرد: همزمان با این اقدامات خط انتقالی به طول ۵ کیلومتر برای انتقال آب از مخزن به روستا شروع که به علت وجود معارض در مسیر کار متوقف شد.

محمدی یادآور شد: با اتمام نصب انشعابات، شبکه آب روستا به خط انتقال قدیمی وصل می‌شود که امیدوارم با رایزنی‌های صورت گرفته مشکل معارضین هم مرتفع گردد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان ایلام در پایان خاطرنشان کرد: با اتمام عملیات فوق ۳۰۰ خانوار با جمعتی بالغ بر ۱۴۰۰ نفر از اهالی روستای سرپله شهرستان آبدانان از نعمت آب شرب پایدار، سالم و بهداشتی بهره مند می‌گردند.

محمدی در پایان با تاکید بر توسعه زیرساخت‌های آبرسانی به‌ویژه در روستاها و مناطق محروم، خاطرنشان ساخت: با روی کار آمدن دولت کار و فعالیت و توجه ویژه به تامین آب شرب پایدار برای روستاها و شهرهای دچار تنش آبی، آبفای استان در تلاش است با مشارکت قرارگاه امام حسن مجتبی (ع)، آب شرب سالم و پایدار تامین و در دسترس مردم قرار گیرد.

کد خبر 6089478

دیگر خبرها

  • تاکید استاندار بر ضرورت ایجاد تعاونی‌های گردشگری در سیستان و بلوچستان
  • تبادل فرهنگ گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان با کشورهای همسایه تقویت شود
  • شوراهای اسلامی برای تولید و رونق اقتصادی روستاها برنامه‌ریزی کنند
  • لزوم بهره‌گیری از ظرفیت روستاها در راستای اشتغالزایی
  • مهاجرت معکوس در ۲۰۰ روستای کردستان از دستاوردهای دولت سیزدهم است
  • وقوع مهاجرت معکوس در ۲۰۰ روستای کردستان
  • حمایت از طرح‌های اشتغال‌زایی روستایی در همدان
  • هشدار استاندار قم نسبت به کم کاری برخی از مدیران
  • بهره مندی روستای «سرپله» آبدانان از آب آشامیدنی سالم و پایدار
  • ظرفیت های گردشگری روستای «طولاب» ایلام در انتظار سرمایه گذاری